|
28-02-2017 |
 | Dan Vizitator |
| Buna ziua,as vrea sa aflu detalii pentru un proces de iesire din indiviziune.mentionez ca sunt in calitate de parat,procesul este intentat de unul din mostenitori care s-a inteles cu restul pentru primele 3 loturi datorita faptului ca vrea sa le cumpere loturile ulterior.mentionez ca sunt 6 mostenitori,toti s.au pus de acord cu loturile iar pe tatal meu "l.au pus" pe lotul 5 fara ca acesta sa fie de acord. Vreau sa stiu ce este de facut si care ar fi costurile estimative pentru acest proces . | |
|
|
|
01-03-2017 |
| Buna ziua, Daca in procesul respectiv aveti doar calitatea de parat, atunci, deocamdata nu aveti ce plati. Reclamantul, adica cel ce introduce actiunea este obligat si la plata taxelor de timbru si a celorlalte cheltuieli. La finalul procesului, se hotaraste de instanta, daca veti plati si dvs.(in calitate de parat) in functie de rezultatul procesului. Sumele datorate, se vor stabili tot atunci prin hotarare, de instanta in functie de cheltuielile facute de reclamant. Daca aveti cerere reconventionala depusa atunci aveti obligatia timbrarii conform legii taxei de timbru judiciar, pe cererea reconventionala facuta de dvs.in functie de obiectul cererii reconventionale. | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti tel:0721727157* e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com | |
|
|
|
|
02-03-2017 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Va trebui sa va formulati apararea respectand precedurile legale, sa formulati intampinare in care sa expuneti punctul dvs de vedere, iar daca aveti alte solicitati sa formulati cerere reconventionala. Costurile reprezinta taxa de timbru, expertiza si onorariul de avocat, daca va veti angaja unul. In prima faza costul taxei de timbru si expertiza vor fi suportate de catre reclamant, iar la finalizarea dosarului aceste costuri vor fi suportate de catre partile care pierd. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
02-03-2017 |
 | Avocat Vasile Alexandra ✓ Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3 0729974369 (Doar pt. programări) cabinetavocatvasile@yahoo.com
|
| Dan a scris pe 28-02-2017: Buna ziua,as vrea sa aflu detalii pentru un proces de iesire din indiviziune.mentionez ca sunt in calitate de parat,procesul este intentat de unul din mostenitori care s-a inteles cu restul pentru primele 3 loturi datorita faptului ca vrea sa le cumpere loturile ulterior.mentionez ca sunt 6 mostenitori,toti s.au pus de acord cu loturile iar pe tatal meu "l.au pus" pe lotul 5 fara ca acesta sa fie de acord. Vreau sa stiu ce este de facut si care ar fi costurile estimative pentru acest proces . BUna ziua, Daca nu sunteti de acord cu modalitatea de partajare propusa de reclamant, trebuie sa formulati aparari si sa solicitati o alta modalitate de partajare a bunurilor. In acest caz, veti datora taxa de timbru pentru cererea reconventionala. Totodata, in functie de natura bunurilor de partajat poate fi nevoie de o expertiza de evaluare a bunurilor si de o expertiza tehnica topografica pentru intocmirea loturilor conform propunerilor de partajare. Taxa de timbru este 3% din valoarea bunurilor ce se partajeaza, o expertiza tehnica ajunge la valoarea de 1500-2000 lei (poate fi si mai mult daca este vorba despre multe bunuri). Onorariul avocatial variaza de la avocat la avocat si de la un oras la altul. Incercati sa luati legatura cu un avocat din orasul dvs. sau orasul unde are loc partajul pentru a va lamuri mai clar cu privire la costurile unui partaj. | Avocat Alexandra Vasile tel. 0729974369 Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3 | |
|
|
|
|
03-03-2017 |
 | Dan Vizitator |
| Luni trebuie sa ma prezint in instanta,dar eu nu am avut timp sa fac cererea de intanpinare...am primit plicul cu citatia pe data de 27.02 fara actiune.pe prima foaie scrie ca am primit si copie dupa actiune,dar aceasta nu se afla in plic.eu practic nu vreau alt lot decat acela pe care s.a folosit tatal meu pana in prezent(mentionez ca restul frarilor vor loturile respective pebtru a le vinde unuia dintr.e ei ulterior...adica sa lege loturile unul langa altul. Pe scrt sunt 6 loturi ei vor lotul 1,2,3,4 ,pe tata sa il bage pe 5 si 6 altuia. Ori eu vreau sa le ofer alternative,ori noi primii,ori noi ultimii ori lotul 4 care il detinem acum . Ce sanse sunt sa obtin ceva? Sau plec din start pierzator deoarece ei s.au inteles toti 5.multumesc | |
|
|
|
03-03-2017 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Mergeti la instanta si solicitati un termen pentru a va angaja un avocat si pentru a fi repus in termenul de a formula intampinare si cerere reconventionala, invederand instantei faptul ca nu vi s-a comunicat copie de pe actiunea de chemare in judecata. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
03-03-2017 |
 | Avocat Vasile Alexandra ✓ Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3 0729974369 (Doar pt. programări) cabinetavocatvasile@yahoo.com
|
| Dan a scris pe 03-03-2017: Luni trebuie sa ma prezint in instanta,dar eu nu am avut timp sa fac cererea de intanpinare...am primit plicul cu citatia pe data de 27.02 fara actiune.pe prima foaie scrie ca am primit si copie dupa actiune,dar aceasta nu se afla in plic.eu practic nu vreau alt lot decat acela pe care s.a folosit tatal meu pana in prezent(mentionez ca restul frarilor vor loturile respective pebtru a le vinde unuia dintr.e ei ulterior...adica sa lege loturile unul langa altul. Pe scrt sunt 6 loturi ei vor lotul 1,2,3,4 ,pe tata sa il bage pe 5 si 6 altuia. Ori eu vreau sa le ofer alternative,ori noi primii,ori noi ultimii ori lotul 4 care il detinem acum . Ce sanse sunt sa obtin ceva? Sau plec din start pierzator deoarece ei s.au inteles toti 5.multumesc Buna ziua, Daca nu ati avut timp sa va pregatiti apararea (citatia a fost primita foarte din scurt si fara actiune), nu ati primit actiunea si nu ati putut sa va angajati un avocat, va prezentanti luni in instanta si cereti amanarea cauzei pentru a va fi comunicata actiunea si actele atasate acesteia, pentru a putea depune intampinare si a va angaja un avocat. Instanta va va acorda un singur termen pentru formularea intampinarii si pregatirea apararii. Ca parat si coproprietar, puteti sa cereti ceea ce va intereseaza din bunurile de partajat, iar faptul ca ati folosit un anumit teren o perioada mai lunga de timp poate fi in avantajul dvs. Numai instanta poate decide in baza solicitarilor partilor si a probelor administrate. | Avocat Alexandra Vasile tel. 0729974369 Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3 | |
|
|
|
|
07-03-2017 |
 | Dan Vizitator |
| am fost la judecatorie si spre surprinderea mea nici una dintre parti nu a fost prezenta. judecatoarea a spus ca pentru a scrie ca tatal meu nu este de acord cu acel acord de mediere,trebiie sa fie toti prezenti. mi.a dat un nou termen in mai dar intrebarea mea este daca ma duc si iar nu este nimeni prezent...ce se va intampla? | |
|
|
|
08-03-2017 |
| Dan a scris pe 07-03-2017: am fost la judecatorie si spre surprinderea mea nici una dintre parti nu a fost prezenta. judecatoarea a spus ca pentru a scrie ca tatal meu nu este de acord cu acel acord de mediere,trebiie sa fie toti prezenti. mi.a dat un nou termen in mai dar intrebarea mea este daca ma duc si iar nu este nimeni prezent...ce se va intampla? Daca niciuna dintre parti nu se prezinta la termenul stabilit, se va suspenda judecarea cauzei. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
11-04-2018 |
 | Busuioc Ion Vizitator |
| Am impreuna cu fratele meu o suprafata de 12.5 hactare teren agricol in cota de 1/2, vreau sa fac iesirea din indiviziune prin notar pentru a vinde partea mea.Care este procedura de urmat si cat este un pret aproximativ. | |
|
|
|
11-04-2018 |
| Busuioc Ion a scris pe 11-04-2018: Am impreuna cu fratele meu o suprafata de 12.5 hactare teren agricol in cota de 1/2, vreau sa fac iesirea din indiviziune prin notar pentru a vinde partea mea.Care este procedura de urmat si cat este un pret aproximativ. Buna ziua, Va trebui sa apelati direct la un birou notarial pentru a afla costurile. Dar, trebuie sa stiti ca daca nu vă înțelegeți cu fratele asupra tuturor aspectelor ce privesc lotizarea, va trebui să obțineți o hotărâre judecătorească. | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti tel:0721727157* e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com | |
|
|
|
|
10-07-2020 |
 | Amalia Vizitator |
| Buna ziua,ni sa retrocedat o mare cladire dupa un proces care a durat mai mult de zece ani.partea parata a facut recursuri dupa recursuri,cu toate ca am castigat procesul din prima faza.nu neam inchipuit ca o persoana o sa se inpotriveasca la vanzare, si asa au trecut cativa ani si cladirea se ruineaza.am decis sa renuntam la drepturile noastre de propierar in favoarea persoanei care se opune la.vandut dar a refuzat,si ca sa dau /donez la altcineva mi sa spus ca trebuie sa fac un proces de iesire in indiviziune.vreau sa mentionez ca nu se poate inparti cladirea deoarece are o singura intrare.care este pricefura si cat ar fii onorariul pentru asa un proces? Multumesc,amalia | |
|
|
|
10-07-2020 |
 | Amalia Vizitator |
| Buna ziua,ni sa retrocedat o mare cladire dupa un proces care a durat mai mult de zece ani.partea parata a facut recursuri dupa recursuri,cu toate ca am castigat procesul din prima faza.nu neam inchipuit ca o persoana o sa se inpotriveasca la vanzare, si asa au trecut cativa ani si cladirea se ruineaza.am decis sa renuntam la drepturile noastre de propierar in favoarea persoanei care se opune la.vandut dar a refuzat,si ca sa dau /donez la altcineva mi sa spus ca trebuie sa fac un proces de iesire in indiviziune.vreau sa mentionez ca nu se poate inparti cladirea deoarece are o singura intrare.care este procedura si cat ar fii onorariul pentru asa un proces? Multumesc,amalia | |
|
|
|
10-07-2020 |
| Amalia a scris pe 10-07-2020: Buna ziua,ni sa retrocedat o mare cladire dupa un proces care a durat mai mult de zece ani.partea parata a facut recursuri dupa recursuri,cu toate ca am castigat procesul din prima faza.nu neam inchipuit ca o persoana o sa se inpotriveasca la vanzare, si asa au trecut cativa ani si cladirea se ruineaza.am decis sa renuntam la drepturile noastre de propierar in favoarea persoanei care se opune la.vandut dar a refuzat,si ca sa dau /donez la altcineva mi sa spus ca trebuie sa fac un proces de iesire in indiviziune.vreau sa mentionez ca nu se poate inparti cladirea deoarece are o singura intrare.care este procedura si cat ar fii onorariul pentru asa un proces? Multumesc,amalia In cazul iesirii din indiviziune, in primul rand trebuie achitata o taxa judiciara de timbru, in functie de valoarea imobilului. Modul de impartire difera, fie cladirea va fi atribuita uneia dintre parti, cu obligarea acesteia la plata unei sulte aferenta cotei pe care o detine cealalta parte, fie imobilul se va vinde, iar banii vor fi impartiti de catre proprietari, in functie de cotele ce le revin. Onorariile percepute de avocati difera, in functie de dificultatea spetei si de experienta profesionala a avocatului cu care doriti sa colaborati. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
29-07-2020 |
 | Nradu Vizitator |
| Buna ziua, in urma decesului tatălui meu ,succesiunea a fost facut intre fratii mei 3/4 si mama 1/4 plus jumatatea ei. Mentionez ca eu locuiesc cu ea din totdeauna, ei fiind la casele lor. Acum mama vrea sa mi cedeze partile ei cu anumite conditii . Dar am inteles ca nu se poate face acest lucru fara cadastru pt a stabili cotele si ei refuza sa faca cadastru pt a nu mi ceda mie mama. Ce se poate face in acesc caz? Multumesc | |
|
|
|
29-07-2020 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Cluj si Prahova 0742251721 marina.starjil@gmail.com
|
| Avand in vedere ca dvs. veti profita de vanzarea cotei mamei din casa, eu va recomand sa faceti dvs. documentatia casastrala si intabularea, fara sa le mai spuneti nimic fratilor. La acest moment, gasiti - chiar si in Bucuresti - cadastrist care sa va faca lucrarea cu 1100 - 1300 de lei. Daca nu aveti banii, sa luati in considerare ca merita chiar si sa va imprumutati. Nu aveti nevoie de acordul lor sa faceti intabularea, ptr ca le profita si lor. Daca, bineinteles, aveti actele casei si certificatul de mostenitor. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
29-07-2020 |
 | Nradu Vizitator |
| Toate actele sunt la mama. Eu am vorbit cu un cadastrist si mi a spus ca nu poate face nimic fara semnaturile tuturor copropietarilor. Ca trebuie sa fie toti prezenti sa semneze pt a accepta impartirea cotelor din acest motiv am apelat la un avocat, crezand ca este singura solutie legala care mi a propus sa intentam cerere in istanta pt iesire din infiviziune si partaj. Nu stiu cum e mai ieftin mai corect si sigur legal. Multumesc | |
|
|
|
29-07-2020 |
| Nradu a scris pe 29-07-2020: Toate actele sunt la mama. Eu am vorbit cu un cadastrist si mi a spus ca nu poate face nimic fara semnaturile tuturor copropietarilor. Ca trebuie sa fie toti prezenti sa semneze pt a accepta impartirea cotelor din acest motiv am apelat la un avocat, crezand ca este singura solutie legala care mi a propus sa intentam cerere in istanta pt iesire din infiviziune si partaj. Nu stiu cum e mai ieftin mai corect si sigur legal. Multumesc Din punct de vedere financiar, este mai ieftin partajul succesoral la notar, insa daca ceilalti mostenitori nu doresc acest lucru, va trebui sa va adresati instantei. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
29-07-2020 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Cluj si Prahova 0742251721 marina.starjil@gmail.com
|
| Cred ca am inteles problema dvs. Insa nu inteleg solutia oferita de avocatul dvs. Eu vad problema astfel: Cotele fratilor sunt stabilite in certificatul de mostenitor. Cu acesta se face intabularea. Documentatia cadastrala nu modifica cotele stabilite prin certificatul de mostenitor. Fratii nu au niciun alt cuvant de spus cu privire la cote, ca acestea sunt stabilite de lege si mentionate de notar. Si nu e necesar acum partajul. Din cele relatate de dvs. s-a inteles ca s-a facut la notar succesiunea dupa tatal dvs, ca ati obtinut certificatul de mostenitor (dvs, fratii si mama dvs) In certificatul de mostenitor scrie clar si la modul definitiv cine ce cote de mostenire a dobandit din casa. art.1132 cod civil Certificatul de moştenitor se eliberează de către notarul public şi cuprinde constatări referitoare la patrimoniul succesoral, numărul şi calitatea moştenitorilor şi cotele ce le revin din acest patrimoniu, precum şi alte menţiuni prevăzute de lege. Art. 1.133 - Certificatul de moştenitor face dovada calităţii de moştenitor, legal sau testamentar, precum şi dovada dreptului de proprietate al moştenitorilor acceptanţi asupra bunurilor din masa succesorală, în cota care se cuvine fiecăruia. Apoi, mai zice codul civil Cod civil Art. 888 - Înscrierea în cartea funciară se efectuează în baza înscrisului autentic notarial, a hotărârii judecătoreşti rămase definitivă, a CERTIFICATULUI DE MOSTENITOR sau în baza unui alt act emis de autorităţile administrative, în cazurile în care legea prevede aceasta. Iar Regulamentul de avizare, recepţie şi înscriere în evidenţele de cadastru şi carte funciară din 09.07.2014 spune (6) La deschiderea cărţii funciare dreptul de proprietate se intabulează asupra întregului imobil. În cazul coproprietăţii se vor menţiona toţi coproprietarii [şi cota parte cuvenită acestora, atunci cand este determinata] Cu alte cuvinte, ca sa faceti documentatia cadastrala si intabularea aveti nevoie de certificatul de mostenitor, care contine TOATE datele necesare. Si, ca sa intabulati imobilul nu trebuie sa faceti intai partajul(iesirea din indiviziune). Nu partajul va atribuie cota de proprietate. Acesta poate modifica cota initiala de proprietate daca coproprietarii se inteleg altfel (unul poate strange cotele tuturor contra bani) Pentru ca (i) detinerea dreptului de proprietate nu este conditionata de partaj, de accea exista coproprietate si (ii) nu sunteti obligat sa faceti partaj si (iii) partajul poate fi facut oricand, pe durata nedeterminata. Daca partajul ar fi o conditie pentru intabulare, jumatate din casele din tara asta nu ar mai fi intabulate in CF. Sa zicem ca doi soti cumpara in cote egale o casa; nu trebuie sa faca partaj ca sa se intabuleze, evident. Rezultatul partajul este impartirea efectiva, in natura. Art. 676- Regulile privitoare la modul de împărţire (1) Partajul bunurilor comune se va face în natură, proporţional cu cota-parte a fiecărui coproprietar. (2) Dacă bunul este indivizibil ori nu este comod partajabil în natură, partajul se va face în unul dintre următoarele moduri: a) atribuirea întregului bun, în schimbul unei sulte, în favoarea unuia ori a mai multor coproprietari, la cererea acestora; b) vânzarea bunului în modul stabilit de coproprietari ori, în caz de neînţelegere, la licitaţie publică, în condiţiile legii, şi distribuirea preţului către coproprietari proporţional cu cota-parte a fiecăruia dintre ei. Nu e necesar sa faceti asa ceva inainte ca mama sa va vanda cota ei. Apoi, daca mama dvs. vrea sa va vanda COTA sa din casa, asa cum apare in certificatul de mostenitor, o poate face FARA ca inainte sa se faca partaj in natura (o camera mie, una tie, de exemplu sau casa mie, tie bani), ptr ca v-ar vinde cota, nu doua camere - sa zicem spre exemplu - pe care ar primi-o in schimbul cotei sale. Art. 634 - Întinderea cotelor-părţi (1) Fiecare coproprietar este titularul exclusiv al unei cote-părţi din dreptul de proprietate şi poate dispune în mod liber de aceasta în lipsă de stipulaţie contrară. Adica, oricine poate vinde fara a iesi din indiviziune si fara a cere acceptul coproprietarilor. Conditia obligatorie este aceea ca respectiva cota parte sa fie determinata. Iar dvs. si mama dvs. aveti cotele in certificatul de mostenitor. Ca atare, va recomand sa mergeti la notarul cel mai apropiat sa-i cereti ajutorul in vederea intabularii; sunt toate sansele ca acel notar sa cunoasca si un cadastrist care sa stie face o documentatie cadastrala fara partaj. Ori cautati un alt cadastrist. Partajul il faceti mai incolo, cand detineti o cota mai mare si aveti sansele sa vi se atribuie dvs. imobilul. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
30-07-2020 |
 | Nradu Vizitator |
| Doamana avocat, chiar nu mai inteleg nimic. Notarul care ne a facut succesiunea ne a dat aceasta solutie sa apelam la un avocat. Azi am vb cu un alt cadastrist si a zis ca poate face cadastru dar are nevoie de copiii dupa C.i tuturor. Eu le am, dar imi este teama de legea Gdapr pt folosirea datelor fara acordul lor. Nu mai stiu exact ce sa fac acum . Mama vrea sa mi de a mie partea ei ca locuim impreuna.mai este si problema cu taxa de timbru care am inteles ca e de 8% din valoare impozabila a imobilului , o valoare f mare pt mn. Va rog sa ma ajutati cu o soluție Multumesc. | |
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |