|
30-07-2020 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Cluj si Prahova 0742251721 marina.starjil@gmail.com
|
| V-am dat solutia. Iar eu nu va indrum numai ca sa va iau niste bani. Nu e necesara iesirea din indiviziune ca sa cumparati cota mamei dvs. Interesul dvs. este sa faceti cadastrul si intabularea. Interesul tuturor coproprietarilor este acesta, in fapt. "Azi am vb cu un alt cadastrist si a zis ca poate face cadastru, dar are nevoie de copii dupa C.I tuturor. Eu le am, dar imi este teama de legea Gdapr pt folosirea datelor fara acordul lor." Ati dat peste un cadastrist care stie carte. Nu incalcati niciun GDRP. Dupa intabulare in CF, mama va poate vinde COTA ei de proprietate. Fara ca inainte sa faceti partaj. Ori sa achitati taxa de timbru in instanta la partaj. Sunt proceduri si cheltuieli inutile ACUM. Lasati acum partajul. Nu e nevoie de actiunea propusa de notar si avocat. Aruncati cu banii aiurea. Eu nu stiu cum sa va explic mai clar. Dati-i acum actele cadastristului sa faca documentatia si intabularea. In vreo 2-3 saptamani o sa aveti inscrierea in CF. Cand numele dvs. , al fratilor si al mamei va apare in CF , mergeti la un notar sa faceti contractul de vanzare cu mama ptr.cota ei de proprietate.(preferabil la alt notar decat cel care v-a indrumat catre avocat cu solutii inutile scopului dvs). Cand aveti contractul semnat, v-ati linistit si stiti sigur ca puteti renunta la actiunea de partaj in instanta, ptr ca v-ati atins scopul. Deci, pana atunci, nu platiti nicio taxa de timbru, nici onorariul avocatului. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
31-07-2020 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Nradu a scris pe 30-07-2020: Doamana avocat, chiar nu mai inteleg nimic. Notarul care ne a facut succesiunea ne a dat aceasta solutie sa apelam la un avocat. Azi am vb cu un alt cadastrist si a zis ca poate face cadastru dar are nevoie de copiii dupa C.i tuturor. Eu le am, dar imi este teama de legea Gdapr pt folosirea datelor fara acordul lor. Nu mai stiu exact ce sa fac acum . Mama vrea sa mi de a mie partea ei ca locuim impreuna.mai este si problema cu taxa de timbru care am inteles ca e de 8% din valoare impozabila a imobilului , o valoare f mare pt mn. Va rog sa ma ajutati cu o soluție Multumesc. Puteti sa procedati si la vanzarea cotei pe care o detine mama, insa ulterior tot va trebui efectuata iesirea din indiviziune, chiar si dupa decesul mamei. Taxa judiciara de timbru pentru efectuarea partajului succesoral in instanta este de aproximativ 5% din valoarea masei succesorale, iar daca nu realizati venituri suficiente pentru a o achita, puteti formula o cerere de ajutor public judiciar, pentru scutirea de la plata taxei sau esalonarea acesteia. In concluzie, chiar daca mama va vinde cota, mai devreme sau mai tarziu tot va trebui efectuata iesirea din indiviziune. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
11-06-2021 |
 | Ursu Camelia Vizitator |
| Bună ziua, Am moștenit de la tata mai multe loturi de pământ care sunt prinse în același titlu de proprietate. Suntem 8 frați trecuți pe titlu ca moștenitori, mai suntem 4 în viata. Vreau sa deschid proces în instanta pentru partaj succesoral și scoatere din indiviziune dar frații mei sau o parte din moștenitorii celor decedați refuza sa se prezinte la tribunal. Dacă deschid proces și părții nu se prezintă atunci acțiunea este nula, nu pot obține scoaterea din indiviziune???? | |
|
|
|
11-06-2021 |
| Ursu Camelia a scris pe 11-06-2021: Bună ziua, Am moștenit de la tata mai multe loturi de pământ care sunt prinse în același titlu de proprietate. Suntem 8 frați trecuți pe titlu ca moștenitori, mai suntem 4 în viata. Vreau sa deschid proces în instanta pentru partaj succesoral și scoatere din indiviziune dar frații mei sau o parte din moștenitorii celor decedați refuza sa se prezinte la tribunal. Dacă deschid proces și părții nu se prezintă atunci acțiunea este nula, nu pot obține scoaterea din indiviziune???? Puteți să cereți oricând dezbaterea succesiunii și să faceți partajul. Formulați o acțiune în instanță având acest obiect, pârâți fiind ceilalți coproprietari. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
13-06-2021 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Ursu Camelia a scris pe 11-06-2021: Bună ziua, Am moștenit de la tata mai multe loturi de pământ care sunt prinse în același titlu de proprietate. Suntem 8 frați trecuți pe titlu ca moștenitori, mai suntem 4 în viata. Vreau sa deschid proces în instanta pentru partaj succesoral și scoatere din indiviziune dar frații mei sau o parte din moștenitorii celor decedați refuza sa se prezinte la tribunal. Dacă deschid proces și părții nu se prezintă atunci acțiunea este nula, nu pot obține scoaterea din indiviziune???? Daca investiti instanta cu o actiune avand ca obiect partaj succesoral, cauza se va judeca chiar daca paratii nu se prezinta. Va trebui sa indicati toti mostenitorii, iar pentru cei decedati, mostenitorii acestora. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
13-06-2021 |
 | Camelia Ursu Vizitator |
| Bună seara, Mulțumesc pentru răspuns, noua ne este teama ca prin neprezentarea părților acțiunea este considerata nula și se suspenda iar noi rămânem cu banii dați pe diferite taxe și nu vom reuși sa obținem scoaterea din indiviziune. Am reușit sa obținem o mare parte din acte iar de la cei care refuza sa ne dea actele, avem adresa de corespondenta. Dacă ne mai puteți ajuta cu un sfat va mulțumesc. O seara buna | |
|
|
|
13-06-2021 |
| Daca paratii nu se vor prezenta si daca nu va fi indeplinita procedura de citare, instanta poate dispune citatea acestora prin publicitate si desemnarea unui curator care sa le apere interesele. Daca dvs cunoasteti adresele paratilor, se va efectua procedura de citare si judecata se va desfasura in lipsa acestora, insa in niciun caz nu se va suspenda judecata pentru simplul fapt ca paratii refuza sa se prezinte. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |