Forum avocaţi > Civil

Imi mai pot recupera banii de la un avocat?

1  2   3  Final
 12-03-2017

Luna trecuta, am contactat un avocat, prin intermediul unei cunostinte comune cu rugamintea de a ma ajuta la obtinerea unei curatele pentru sotul meu (sotul era internat la psihiatrie cu diagnostic de dementa...era off line) pentru care a cerut si primit 1500 lei. La cateva zile sotul meu si-a revenit si am cerut restituirea banilor. Mentionez ca intalnirea a avut loc la domiciliul avocatului si banii tot acolo i-am dat fara a primi chitanta pentru suma ( am crezut ca mergem pe incredere dat fiind faptul ca aveam cunostinta comuna). Cand am amintit de restituirea banilor, dl. avocat a invocat faptul ca a emis deja chitanta si ca imi va restitui restul de bani, adica retinand onorariul ( despre care la intalnirilie fata in fata nu a amintit nimic) si impozitul care rezulta din suma,datorat de acesta catre ANAF. De la ultima noastra discutie telefonica,care a avut loc in urma cu trei saptamani, nu am primit banii, nici macar un telefon sa-mi spuna ce are de gand. Va rog sa ma sfatuiti ce e de facut in aceasta situatie? Unde trebuie sa ma adresez?
Răspunde
 12-03-2017

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Încercați sa rezolvați amiabil acesta diferend.

Avocatul stie cu siguranta ca nu poate opri intreaga suma daca contractul sau nu a fost realizat.

Trebuie sa stiti ca avocatul are dreptul la un onorariu proporțional cu munca desfasurata pana la momentul la care l ati anuntat ca nu mai doriti seviciile lui, reținând si suma aferente cotizatiilor profesionale si impozitele legal datorate.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 13-03-2017

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
La incasarea unei sume de bani, avocatul are obligatia legala sa remita chitanta pentru suma respectiva. Incercati o rezolvare amiabila a situatiei, in caz contrar puteti recurge la masurile legale ce se impun.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 14-03-2017

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Faceți o notificare și solicitați o parte din sumă.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 16-03-2017

Bucuresti
0736423312 (Doar pt. programări)
av.ralucaifrim@yahoo.com
Clementina a scris pe 12-03-2017:
Luna trecuta, am contactat un avocat, prin intermediul unei cunostinte comune cu rugamintea de a ma ajuta la obtinerea unei curatele pentru sotul meu (sotul era internat la psihiatrie cu diagnostic de dementa...era off line) pentru care a cerut si primit 1500 lei. La cateva zile sotul meu si-a revenit si am cerut restituirea banilor. Mentionez ca intalnirea a avut loc la domiciliul avocatului si banii tot acolo i-am dat fara a primi chitanta pentru suma ( am crezut ca mergem pe incredere dat fiind faptul ca aveam cunostinta comuna). Cand am amintit de restituirea banilor, dl. avocat a invocat faptul ca a emis deja chitanta si ca imi va restitui restul de bani, adica retinand onorariul ( despre care la intalnirilie fata in fata nu a amintit nimic) si impozitul care rezulta din suma,datorat de acesta catre ANAF. De la ultima noastra discutie telefonica,care a avut loc in urma cu trei saptamani, nu am primit banii, nici macar un telefon sa-mi spuna ce are de gand. Va rog sa ma sfatuiti ce e de facut in aceasta situatie? Unde trebuie sa ma adresez?

Buna ziua,
In momentul in care ati dat banii pentru onorariu, avocatul avea obligatia sa va dea chitanta. Daca solicitati banii inapoi, trebuie sa stiti ca nu aveti cum sa-i primiti pe toti. Avocatul va va opri din suma totala achitata onorariul proportional cu munca depusa de el.

Av. Raluca Ifrim - Baroul Bucuresti (17 ani experienta)
tel: 0736.423.312
Doar pentru programari
e-mail: av.ralucaifrim@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 03-04-2017
Vizitator
Clementina a scris pe 12-03-2017:
....Multumesc pentru sfaturile de rezolvare amiabila a situatiei, dar totusi unde sa fac plangere, ca nu mi-a dat nici un semn ca ar vrea sa rezolvam pe cale amiabila, ba, chiar mai mult nu-mi raspunde la telefon, iar la cabinet nu este de gasit.
Răspunde
 03-04-2017
Vizitator
....Multumesc pentru sfaturile de rezolvare amiabila a situatiei, dar totusi unde sa fac plangere, ca nu mi-a dat nici un semn ca ar vrea sa rezolvam pe cale amiabila, ba, chiar mai mult nu-mi raspunde la telefon, iar la cabinet nu este de gasit.
Răspunde
 03-04-2017
Vizitator
In functie de ce lucrari a realizat in dosar (poate ca deja a redactat o cerere in justitie, chiar daca nu s-a folosit sau poate ca v-a acordat o consulntanta juridica sau mai multe cu privire la cauza), avocatul va poate retine din onorariul respectiv. Evident, va retine si taxele datorate statului. Si se poate pune si problema ca nu este vina sa ca nu s-a mai dus la bun sfarsit contractul. Este destul de discutabil in ce masura mai puteti recupera ceva si nu cred ca este oportuna o actiune in instanta deoarece riscati sa pierdeti si mai multi bani (avocatul va poate cere cheltuieili de judecata daca veti pierde procesul, plus ca veti plati taxa judiciara de timbru)
Răspunde
 12-02-2018
AvatarCostelzaharia1967@yahoo.com
Vizitator
Cum pot recupera banii achitati in avans de la avocat care intre timp a decedat
Răspunde
 12-02-2018

Bucuresti
0746938774
Facebook
Costelzaharia1967@yahoo.com a scris pe 12-02-2018:
Cum pot recupera banii achitati in avans de la avocat care intre timp a decedat

Situatia este destul de delicata, avand in vedere decesul avocatului, este putin probabil ca va puteti recupera suma achitata. In situatia in care avocatul respectiv isi desfasura activitatea in cadrul unei societati de avocatura, puteti solicita preluarea dosarului de catre un alt coleg.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 21-08-2018
Vizitator
Cum pot recupera banii dați unui avocat daca renunț la proces?nici nu știu dacă a băgat dosarul!
Răspunde
 22-08-2018

Bucuresti
0746938774
Facebook
Damadetrefla01 a scris pe 21-08-2018:
Cum pot recupera banii dați unui avocat daca renunț la proces?nici nu știu dacă a băgat dosarul!

In situatia in care avocatul nu a respectat clauzele contractuale si nu a efectuat niciun demers juridic, puteti rezilia Contractul de asistenta juridica. Va trebui sa il notificati cu privire la intentiile dvs. si sa solicitati restituirea partiala sau integrala a onorariului achitat, in functie de caz.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 28-10-2018
Vizitator
Bunä ziua,

In urmä cu trei luni am contactat un avocat care urma sa se ocupe de recunoasterea unei adoptii incheiate in Germania.Din cauza serviciului nu am putut sa rämän mai mult in tarä (locuiesc in Germania) si am fäcut la Notar o imputernicire, sa se poatä ocupa dänsul de toate problemele .
I-am dat suma de 450 de Euro,ptr. care nu mi-a dat nici o chitantä.
De atunci nu am mai primit nici un räspuns si nici nu imi mai räspunde la telefon.Am sunat si la tribunal si mi s-a spus cä nu existä nici un dosar pe numele nostru.
Intre timp am aflat cä este consilier juridic .
Ce posibilitäti am ,sau cum as putea sä procedez intr-o asemenea situatie?
Vä multumesc anticipat.
Răspunde
 29-10-2018

Bucuresti
0746938774
Facebook
Elena a scris pe 28-10-2018:
Bunä ziua,

In urmä cu trei luni am contactat un avocat care urma sa se ocupe de recunoasterea unei adoptii incheiate in Germania.Din cauza serviciului nu am putut sa rämän mai mult in tarä (locuiesc in Germania) si am fäcut la Notar o imputernicire, sa se poatä ocupa dänsul de toate problemele .
I-am dat suma de 450 de Euro,ptr. care nu mi-a dat nici o chitantä.
De atunci nu am mai primit nici un räspuns si nici nu imi mai räspunde la telefon.Am sunat si la tribunal si mi s-a spus cä nu existä nici un dosar pe numele nostru.
Intre timp am aflat cä este consilier juridic .
Ce posibilitäti am ,sau cum as putea sä procedez intr-o asemenea situatie?
Vä multumesc anticipat.

Aveti posibilitatea legala sa il notificati pentru a va restitui suma incasata sau puteti formula o plangere penala impotriva dansului pentru savarsirea infractiunilor de inselaciune si de exercitare fara drept a unei profesii.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 04-12-2018
Vizitator
Doresc să-mi recuperez banii de la avocat care a primit conform contractului și bonului de plata 1000 de euro !Dar a participat la o singura ședința și a pierdut procesul .La rugămintea mea de a pleca la Cluj sa participe la proces rejudecata a refuzat zice ca îmi va pregătită cererea pentru judecată și ca sa plec eu de una singura și îmi cere bani pentru a pregăti cererea .Eu va rog să-mi lămuriri citi bani pot să-mi returnez de la avocat lund in vedere ca a participat la o ședința in judecată ?
Răspunde
 04-12-2018

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Maria-2000@rambler.ru a scris pe 04-12-2018:
Doresc să-mi recuperez banii de la avocat care a primit conform contractului și bonului de plata 1000 de euro !Dar a participat la o singura ședința și a pierdut procesul .La rugămintea mea de a pleca la Cluj sa participe la proces rejudecata a refuzat zice ca îmi va pregătită cererea pentru judecată și ca sa plec eu de una singura și îmi cere bani pentru a pregăti cererea .Eu va rog să-mi lămuriri citi bani pot să-mi returnez de la avocat lund in vedere ca a participat la o ședința in judecată ?

... nu cred ca ati semnat contractul in raport de numarul de sedinte de judecata!
De regula contractul se semneaza pe obiectul dosarului si pentru fiecare etapa procesuala (adica separat pentru fond, apel, recurs, etc.)

Deci, nu cred ca se pune problema restituirii banilor daca este asa!

Numai daca ati semnat contract pentru un anumit numar de termene de judecata atunci puteti sa cereti banii.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 04-12-2018

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Verificati exact ce obiect a avut contractul. Daca reprezentarea a fost in fata unei anumite instante, avocatul nu va merge si in caile de atac la instantele superioare decat daca incheiati un alt contract.

De asemenea, nu conteaza nr de termene in instanta decat daca ati mentionat in contract ca onorariul este pt un anume nr de termene. Altfel, onorariul este pt dosar, indiferent de nr de sedinte.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 04-12-2018
Vizitator
Majoritatea avocatilor percep onorariul pe stadiu procesual. Daca in contract nu s-a prevazut in mod explicit plata pe termen, nu aveti un temei de restituire nici macar partial.
Aspectul ca nu vi s-a eliberat o chitanta nu are nicio relevanta cu privire la pretentiile dvs., dar daca avocatul a omis sa o elibereze si aveti nevoie de ea ii puteti comunica faptul ca aveti nevoie de ea si nu cred ca va fi nicio problema sa v-o elibereze. Desi daca intr-adevar aveati nevoie de chitanta probabil o cereati atunci, nu dupa 3 luni. Asa, impresia mea este ca doar doriti sa-l sicanati :)
Răspunde
 09-01-2019
Vizitator
buna seara.in sept 2018 am contactat un avocat pt ca demara un proces de divort.tot atunci am achitat si suma de 3000 lei.abia in noiembrie mi a depus cererea de divort la care am primit termen in februarie.intre timp am hotarat sa renunt la divort.urmeaza sa i cer avocatului sa retraga cererea.am vreo sansa sa recuperez o parte din bani?multumesc frumos
Răspunde
 10-01-2019

Bucuresti
0746938774
Facebook
Iulya a scris pe 09-01-2019:
buna seara.in sept 2018 am contactat un avocat pt ca demara un proces de divort.tot atunci am achitat si suma de 3000 lei.abia in noiembrie mi a depus cererea de divort la care am primit termen in februarie.intre timp am hotarat sa renunt la divort.urmeaza sa i cer avocatului sa retraga cererea.am vreo sansa sa recuperez o parte din bani?multumesc frumos

Discutati acest aspect cu avocatul, insa din punct de vedere legal dansul a formulat actiunea si a indeplinit procedurile legale,iar faptul ca dvs. v-ati razgandit in privinta divortului nu poate constitui un motiv intemeiat pentru restituirea onorariului achitat.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde 1  2   3  Final
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.