|
29-04-2019 |
 | Andra blue Vizitator |
| Buna ziua!! Am încheiat un contract cu un avocat, unde mi a cerut onorariul, pt a decurge tot ce este nevoie pt a soluționa un caz de hărțuire in legatura cu un preot!! Acesta mia zis ca nu exista in Codul penal "hartuirea"!! Nu sunt mulțumită de el! Nu a ajuns în ca nici sa faca plângerea penală, a zis ca asteapta intai sa iasa ordinul de protecție de la judecatorie!! Vreau sa imi iau banii inpoi!! Credeți că am vreo sansa? Va multumesc! | |
|
|
|
29-04-2019 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Andra Blue a scris pe 29-04-2019: Buna ziua!! Am încheiat un contract cu un avocat, unde mi a cerut onorariul, pt a decurge tot ce este nevoie pt a soluționa un caz de hărțuire in legatura cu un preot!! Acesta mia zis ca nu exista in Codul penal "hartuirea"!! Nu sunt mulțumită de el! Nu a ajuns în ca nici sa faca plângerea penală, a zis ca asteapta intai sa iasa ordinul de protecție de la judecatorie!! Vreau sa imi iau banii inpoi!! Credeți că am vreo sansa? Va multumesc! Incercati o solutionare amiabila a diferendului, in sensul ca il puteti notifica pe avocat ca doriti rezilierea Contractului de asistenta juridica si restituirea onorariului, in situatia in care nu a intreprins niciun demers juridic in spera dvs pana in prezent. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
06-08-2019 |
 | Andreea Vizitator |
| Bună ziua, Am contactat o avocată în vederea inițierii unui proces de divorț, ordonanțe preșidențiale și ordin de restricție. Am achitat în avans 4200 de lei, reprezentând onorariul pentru proceduri, cu 4 termene incluse. Azi a depus dosarul la registratură. Nu sunt f. mulțumită (întârzieri, am senzația că nu cunoaște procedurile, actele nu erau gata etc.). Ce șanse sunt să-mi recuperez banii dacă motivele de nemulțumire persistă? | |
|
|
|
06-08-2019 |
 | Andreea Vizitator |
| Menționez că am primit chitanță pe întreaga sumă. | |
|
|
|
06-08-2019 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Cluj si Prahova 0742251721 marina.starjil@gmail.com
|
| Intai trebuie sa incunostintati in scris avocatul în privinţa revocării mandatului de asistenta (daca decideti acest lucru), iar dovada de primire de catre avocat a notificarii dvs. trebuie sa o depuneti la dosarul cauzei, impreuna cu o adresa cf.art 89 C.pr.civ. Cu privire la avansul din onorariu achitat, conform art.28 din Legea 51/1995: (2) Avocatul, precum şi clientul au dreptul să renunţe la contractul de asistenţă juridică sau să îl modifice de comun acord, în condiţiile prevăzute de statutul profesiei. Renunţarea unilaterală a clientului nu constituie cauză de exonerare pentru plata onorariului cuvenit, pentru serviciile avocaţiale prestate, precum şi pentru acoperirea cheltuielilor efectuate de avocat în interesul procesual al clientului. Art. 31 - Contestaţiile şi reclamaţiile privind onorariile se soluţionează de decanul baroului. Decizia decanului poate fi atacată la consiliul baroului, a cărui hotărâre este definitivă. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
07-08-2019 |
 | VIZITATOR Vizitator |
| Am dat 1000 euro la un avocat considerind ca nu e bun pentru cauza mea intrucit a comis greseli si nu sa prezentat la ultimul termen de la fond iam spus judecatorului ca renunt la servicile sale cum pot recupera suma | |
|
|
|
25-10-2020 |
 | Adina Vizitator |
| Buna seara! Pe 1iulie a fost Arestat soțul meu, iar eu m-am dus la primul avocat pe care l-am găsit( prin recomandări mai vechi) și i-am dat suma de 6000 lei pentru a se uita pe dosar și pentru a vorbi cu soțul la arest. Am primit contract și chitanța pt Sima aceasta. Dar mai apoi , sa meargă mai departe in dosar , pana la soluționarea cazului , mi-a cerut suma de 4000 euro sa-i achit integral sa se poată ocupa de caz. Doar ca pe aceștia nu am primit de la dumneaei decât o foaie scrisă cu ce suma a încasat și pentru ce , semnată și cu data pe ea. Nu contract , nu chitanța. Între timp am observat ca ea nu se prezintă la procese , la soțul meu la arest ( de aprox 4 luni de zile ) își trimite colaboratorii in numele cabinetului ei de avocatura, iar ei s-au dus recent la un proces și l-au întrebat pe soț dacă , citez “ mai are rost sa facem contestație ?? “. Fiind deranjata de aceste aspecte, i-am spus ca vreau sa reziliez “ contractul “ și sa-mi înapoieze jumătate din suma pe care i-am dat-o , adică 2000 euro vreau , iar dumneaei m-a blocat , nu o mai pot suna , iar prin mesaje zice ca se simte amenințată și șantajată și ca merge la poliție. Spuneti-mi, va rog , dacă pot face ceva sa-mi recuperez o parte din bani pentru a pune alt avocat . Mulțumesc ! | |
|
|
|
26-10-2020 |
|
| Intai verificati cu atentie contractul pe care l-ati semnat: daca se mentioneaza ca serviciile avocatiale se pot face de oricare dintre avocatii din cabinetul de avocat, ori doar de avocatul titular, sau - daca nu sunt mai multi avocati in cadrul cabinetului - daca ati acceptat substituirea avocatului pe care ati inteles sa-l angajati cu un alt avocat. Conform legii, avocatul are dreptul la un onorariu proporțional cu munca desfasurata pana la momentul la care renuntati la seviciile avocatiale, cu mentiunea ca retine si suma aferenta cotizatiilor profesionale si impozitele legal datorate. Obligatoriu il veti notifica in scris cu privire la intentia dvs. de a inceta relatia contractuala si ii solicitati restituirea partiala a onorariului achitat, (indicand suma exacta la care considerati ca sunteti indreptatita), precum si factura si chitanta ptr.suma retinuta. Daca nu va raspunde, depuneti sesizare la barou. Art.28 din Legea 51/1995: (2) Avocatul, precum şi clientul au dreptul să renunţe la contractul de asistenţă juridică sau să îl modifice de comun acord, în condiţiile prevăzute de statutul profesiei. Renunţarea unilaterală a clientului nu constituie cauză de exonerare pentru plata onorariului cuvenit, pentru serviciile avocaţiale prestate, precum şi pentru acoperirea cheltuielilor efectuate de avocat în interesul procesual al clientului. Art. 31 - Contestaţiile şi reclamaţiile privind onorariile se soluţionează de decanul baroului. Decizia decanului poate fi atacată la consiliul baroului, a cărui hotărâre este definitivă. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
26-10-2020 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Adina a scris pe 25-10-2020: Buna seara! Pe 1iulie a fost Arestat soțul meu, iar eu m-am dus la primul avocat pe care l-am găsit( prin recomandări mai vechi) și i-am dat suma de 6000 lei pentru a se uita pe dosar și pentru a vorbi cu soțul la arest. Am primit contract și chitanța pt Sima aceasta. Dar mai apoi , sa meargă mai departe in dosar , pana la soluționarea cazului , mi-a cerut suma de 4000 euro sa-i achit integral sa se poată ocupa de caz. Doar ca pe aceștia nu am primit de la dumneaei decât o foaie scrisă cu ce suma a încasat și pentru ce , semnată și cu data pe ea. Nu contract , nu chitanța. Între timp am observat ca ea nu se prezintă la procese , la soțul meu la arest ( de aprox 4 luni de zile ) își trimite colaboratorii in numele cabinetului ei de avocatura, iar ei s-au dus recent la un proces și l-au întrebat pe soț dacă , citez “ mai are rost sa facem contestație ?? “. Fiind deranjata de aceste aspecte, i-am spus ca vreau sa reziliez “ contractul “ și sa-mi înapoieze jumătate din suma pe care i-am dat-o , adică 2000 euro vreau , iar dumneaei m-a blocat , nu o mai pot suna , iar prin mesaje zice ca se simte amenințată și șantajată și ca merge la poliție. Spuneti-mi, va rog , dacă pot face ceva sa-mi recuperez o parte din bani pentru a pune alt avocat . Mulțumesc ! In primul rand trebuie sa formulati o notificare, prin care sa ii comunicati avocatului intentia dvs de a rezilia Contractul de asistenta juridica si sa ii solicitati restituirea unui procent din onorariul achitat. Daca nu veti reusi o solutionare amiabila, va trebui sa formulati o sesizare catre Baroul din care face parte avocatul respectiv. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
26-10-2020 |
 | Adina Vizitator |
| Vineri am rugat-o sa înainteze la DIICOT o Înștiințare precum nu mai asigura asistenta juridică pentru dosarul nostru, atât ea cât și colaboratorii dânsei , ca mai apoi sa încerc sa o sun sa discutam amiabil și observ ca mi-a blocat numărul. In momentul in care i-am dat banii , mi-a scris o foaie de mâna cu suma încasată ,pentru ce sunt și ca se va face contract și se va tăia chitanța pentru ei , deși nici pana in ziua de astăzi nu am primit nimic. Exista șanse sa mai recuperez ceva ? Fiind vorba de un dosar penal , am nevoie neaparat de avocat și dumneaei nici nu ma informează dacă a renunțat la dosar , sa știu sa ma ocup între timp de angajarea altcuiva. La barou merg și explic situația sau fac o plângere ? As putea merge și la ANPC ? Sunt bani împrumutați ,sunt disperata, m-a văzut așa și a profitat enorm de mult , m-a trimis pe mine la exertize psihologice la prietena ei de suflet și am achitat suma de 2400 lei , spunând ca urmează sa-l ajute pe soțul meu in dosar ... n-am cuvinte, vreau doar sa-mi recuperez o mica parte din tot ce i-am dat. | |
|
|
|
26-10-2020 |
| In situatia in care avocatul nu a emis chitanta pentru suma incasata, poate fi cercetat pentru savarsirea infractiunii de evaziune fiscala. Formulati in prima faza o notificare, ulterior formulati o sesizare la Barou, iar daca nu veti rezolva situatia, puteti formula chiar o plangere penala sau va puteti adresa instantei. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
27-10-2020 |
 | Adina Vizitator |
| Va mulțumesc mult pentru răspunsuri. Se pare ca am de’a face cu o țepara mai veche a Iasului și ca e cunoscuta pentru astfel de înșelăciuni de-a lungul anilor. Dumneaei a făcut un contract însoțit de chitanța doar pe suma de 6000 lei. In acel contract , am citit acum , e trecut cabinetul de avocatura , nu ea personal. Ideea este ca pe restul banilor dați,am o foaie scrisă de mâna de către dansa unde menționează pentru ce a încasat și ca urmează sa se facă contract și sa se elibereze chitanța, lucru care nu s-a întâmplat de pe 14 Iulie pana acum. Astăzi mi-a închis in nas usa biroului spunând ca a făcut tot in acest dosar, deși își trimite învățăceii proaspăt ieșiți de pe bancile facultății intr-un dosar penal, nu se implica , trebuie sa o rog eu sa ma informeze cu privire la răspunsul unei contestații . Eu am plătit experiența, nu practica de începător pe banii mei. Totuși vorbim de o suma destul de mare. As putea face plângere și la ANPC pentru ca s-au încasat niște bani fără chitanța ? Eu văzând ca am primit totul legal pe prima suma , m-am încrezut in dumneaei și am zis ca între timp voi primi și pe suma finala , dar am rămas doar cu speranța și încrederea spulberată. | |
|
|
|
27-10-2020 |
|
| La ANPC nu puteti depune plangere impotriva unui avocat, ci doar la Barou ori la organele de urmarire penala, daca considerati ca a fost savarsita vreo infractiune. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
26-10-2021 |
 | Andreea Vizitator |
| Bună seara .în urma cu 3 luni am angajat un avocat sa ma reprezinte la tribunal am făcut o procura precum dansu sa se ocupe de divortu meu în lipsa mea dar de 3 luni nu am niciun răspuns din partea dansului , am luat legătura cu dansul în aceasta zi și mi sa spus ca nu are nici o veste din partea tribunalului nu ia venit citația. Cum as putea sa îmi recuperez bani care iam dat e vorba de 1100 euro în cazul în care nu sa întâmplat nimic .va rog ajutați-mă cum trebuie sa procedez în cazul de fata . | |
|
|
|
26-10-2021 |
|
| Nu e nimic iesit din comun ca dupa 3 luni sa nu fie inca primul termen de judecata stabilit. Si nu e vina avocatului. Instantele lucreaza incet, ptr ca sunt putini judecatori si sunt aglomerati. Pentru a va linisti, va sugerez sa verificati dvs. daca dosarul este pe rol, adica daca pana acum avocatul si-a facut treaba. O puteti face simplu. Intrati pe portalul instantelor, selectati instanta care va intereseaza si la sectiunea DOSARE va introduceti numele. Asa vedeti nr de dosar si daca este sau nu stabilit termen. Abia daca nu va gasiti dosarul, inseamna ca avocatul nu a facut nimic si va puteti gandi sa-l schimbati. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
28-10-2021 |
| Andreea a scris pe 26-10-2021: Bună seara .în urma cu 3 luni am angajat un avocat sa ma reprezinte la tribunal am făcut o procura precum dansu sa se ocupe de divortu meu în lipsa mea dar de 3 luni nu am niciun răspuns din partea dansului , am luat legătura cu dansul în aceasta zi și mi sa spus ca nu are nici o veste din partea tribunalului nu ia venit citația. Cum as putea sa îmi recuperez bani care iam dat e vorba de 1100 euro în cazul în care nu sa întâmplat nimic .va rog ajutați-mă cum trebuie sa procedez în cazul de fata . In situatia in care doriti rezilierea Contractului de asistenta juridica si restituirea partiala a onorariului, va trebui sa il notificati pe avocat in acest sens, insa sfatul meu este sa va interesati care este stadiul dosarului, fie pe portalul instantelor, fie sunand la arhiva. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
15-11-2021 |
 | Moise Crinela Vizitator |
| Am avut un proces cu casa de pensii. Pentru recurs la curtea de apel bucurești am plătit avocatului 1000 ron , nu mi-a dat chitanța. Am câștigat și la curtea de apel bucurești dar fără cheltuieli de judecată. Cum pot sa-mi recuperez onorariu dat avocatului după proces? | |
|
|
|
15-11-2021 |
|
| Cereti-i avocatului chitanta si faceti actiune separata in instanta ptr recuperarea onorariului achitat. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
15-11-2021 |
| Moise Crinela a scris pe 15-11-2021: Am avut un proces cu casa de pensii. Pentru recurs la curtea de apel bucurești am plătit avocatului 1000 ron , nu mi-a dat chitanța. Am câștigat și la curtea de apel bucurești dar fără cheltuieli de judecată. Cum pot sa-mi recuperez onorariu dat avocatului după proces? Trebuie formulata o actiune in pretentii, insa veti avea nevoie de chitanta de plata a onorariului, in original. Luati legatura cu avocatul si solicitati-i sa va dea chitanta. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
06-07-2022 |
 | Alp Vizitator |
| Am avut un proces la anrp. La solicitarea avocatului i am transmis prin mai multe virament bancare in jur de 20000 de euro pentru taxe de timbru la acel proces. Dupa finalizarea procesului mi am dat seama ca nu se plătea taxa de timbru. In una din ocazii când Mi a cerut bani pentru taxa de timbru i am cerut acea Înștiințare de la judecător privind solicitarea sumei si mi a trimis pe whatsup o poza a unui document fals. Toți banii plătiți i am dat prin virament bancar in mai multe transe. Când îmi solicita banii ( in general prin mesaje scrise) zicea ca daca nu plătim in 24-48h judecătorul ne respinge apelul . Acum nu Răspunde la telefon . Ultima plata am facut o in vara lui 2021 | |
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |