Forum avocaţi > Civil

Datorie ciudata- credit obtinut prin frauda

22-11-2013
Vizitator
Buna seara. In 2008, cineva a facut frauda pe numele tatalui meu, a obtinut un credit in cuantum de 3.380 lei la IFN S.A. cu care si-a cumparat o unitate PC. Acel cineva spunea ca lucreaza ca agent de paza si a si dus adeverinta de salariat, tata fiind pensionat medical din 29.07.1995. Tot in 2008 tata a depus o plangere, iar in 2013 prin mai am primit o solutie pe care nu am inteles-o nici acum \"1. Neinceperea urmarii penale fata de AN, sub aspectul savarsirii infractiunilor prev. de art. 215, alin. 1, 23, art. 290 si art. 291 C.p\" lucrul asta nu-l inteleg, nu inteleg la ce se refera, il obliga pe tata la plata acelei creante facute de un necunoscut ? Mentionez ca organele au solicitat din partea IFN si firmei de recuperari detalii despre credit si nu au fost date. Va rog sa ma lamuriti si sa ma ajutati, nu stiu ce sa mai cred/fac.
Mentionez ca pe data de 31.12.2012 tatal meu a decedat.

"la data de 16.05.2008 numitul tatal meu, a incheiat contractul nr. cu IFN avand ca obiect achizitionarea unor produse in valoare de 3380 lei din cadrul magazinului Aida Comples Domino V, insa datorita neplatii ratelor scadente creanta a fost cesionata catre firma de recuperari. Prin urmare societatea nu a putut pune la dispozitie documentele ce au stat la baza incheierii contractului de credit. Astfel ulterior s-a trimis adresa catre firma de recuperari prin care au fost solicitate aceleasi documente insa nu s-a primit raspuns. Tinandu-se contde dispozitiile art.5 ind.2 si art. 66 din C.p.p. rezulta ca tragerea la raspundere penala a unei persoane implica stabilirea pe baza unor probe concludente, a existentei faptei sesizate/imputate, a caracterului ei infractional, precum si a vinovatiei faptuitorului, chiar daca in speta sunt sesizate fapte savarsite de un autor necunoscut. Avand in vedere lipsa documentelor probatorii precum si faptul ca numitul a decedat, reaudierea acestuia fiind necesara, se constata ca in speta opereaza pe deplin principiul "in dubio pro reo", neexistand probe din care sa rezulte ca o persoana necunoscuta a incheiat contractul de credit avand ca titular pe tatal meu. Avand in vedere cele expuse, se constata ca in speta sunt indeplinite conditiile art. 10 lit. din C.P.P., motiv pentru care in temeiul art. 228 alin.4 din C.P.P. Propun: Neinceperea urmarii penale fata de autorul necunoscut, sub aspectul savarsirii infractiunilor prev. de art. 215 alin. 1,2,3, art 290 si art 291, toate din CP si inaintea dosarului la Parchet pentru a dispune".

Acest lucru intr-un fel il scoate pe tata vinovat ? Adica daca ei n-au fost in stare sa-l gaseasca pe respectivul infracor din cauza lipsei de probe, rezulta ca tata a facut creditul ?
Exista posibilitatea sa se fii prescris datoria ? Din 2009-2013 sunt 4 ani. Mentionez ca firma de recuperari n-a facut nicio inaintare de speta juridica in genul, somatie de plata cu titlu executoriu sau chestii de genul
Răspunde
 22-11-2013
Suceava
0744642483
tudosaav@personal.ro
Buna, in primul rind te rog sa nu incerci sa jonglezi cu termenii juridici. Sint oameni specializati iin asta, te consulti cu ei.
Tatal tau nu a fost gasit vinovat, el nici macar nu a avut calitatea de faptuitor, invinuit sau inculpat. El a fost de buna credinta, a figurat ca fiind parte vatamata, eventual civila! Oricum, datoria fata de tert(IFN-ul de care ai adus vorba) s-a prescris...(daca ar fi existat, ceea ce ma indoiesc). In concluzie, ai grija de viata ta si urmeaza-ti cursul firesc al vietii pe care o ai!
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.