|
27-08-2017 |
 | Mirela Vizitator |
| Buna ziua, va ro sa-mi spuneti, dupa un partaj cu hotarare judecatoreasca in care s-a stabilit sa se plateasca o sulta paratei, nu este specificat nici un termen de plata a acestei sume , in cat timp trebuie platita?.va multumesc.. | |
|
|
|
27-08-2017 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Daca nu a fost stipulat un termen pentru efectuarea platii, hotararea definitiva poate fi pusa in executare de indata. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
27-08-2017 |
 | Avocat Vasile Alexandra ✓ Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3 0729974369 (Doar pt. programări) cabinetavocatvasile@yahoo.com
|
| Mirela a scris pe 27-08-2017: Buna ziua, va ro sa-mi spuneti, dupa un partaj cu hotarare judecatoreasca in care s-a stabilit sa se plateasca o sulta paratei, nu este specificat nici un termen de plata a acestei sume , in cat timp trebuie platita?.va multumesc.. Trebuie platita de indata ce hotararea a ramas definitiva. | Avocat Alexandra Vasile tel. 0729974369 Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3 | |
|
|
|
|
29-08-2017 |
 | Dinca Gheorghe Vizitator |
| Mama mea a fost data in judecata de concubinul ei pentru partaj al proprietatii comune (imobil si teren). Nu s-a prezentat la nici o sedinta. Hotararea judecatoreasca (in lipsa) o obliga la cheltuieli de judecata si plata unei sulte ce rezulta din impartirea terenului si costructiei (asa cum a dorit concubinul). Intre timp a decedat. Mostenitorii, eu si fratele, pot contesta sau trebuie sa plateasca sulta si cheltuielile de judecata? | |
|
|
|
29-08-2017 |
 | Avocat Vasile Alexandra ✓ Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3 0729974369 (Doar pt. programări) cabinetavocatvasile@yahoo.com
|
| Dinca Gheorghe a scris pe 29-08-2017: Mama mea a fost data in judecata de concubinul ei pentru partaj al proprietatii comune (imobil si teren). Nu s-a prezentat la nici o sedinta. Hotararea judecatoreasca (in lipsa) o obliga la cheltuieli de judecata si plata unei sulte ce rezulta din impartirea terenului si costructiei (asa cum a dorit concubinul). Intre timp a decedat. Mostenitorii, eu si fratele, pot contesta sau trebuie sa plateasca sulta si cheltuielile de judecata? \ Buna ziua, Puteti accepta mostenirea doar sub beneficiu de inventar, ceea ce inseamna ca veti fi obligati la plata datoriilor mamei doar in limita bunurilor mostenite. Daca nu ati mostenit niciun bun de pe urma mamei, nu va trebui sa platiti aceste datorii. Neaparat mergeti la notar si spuneti ca vreti sa acceptati mostenirea doar sub beneficiu de inventar. De asemenea, daca unul dintre mostenitorii legali nu accepta mostenirea (si deci nu mosteneste nimic), nu poate fi obligat sa plateasca datoriile mamei. | Avocat Alexandra Vasile tel. 0729974369 Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3 | |
|
|
|
|
10-06-2018 |
 | Marian Vizitator |
| Buna ziua, Ce se poate intampla daca achit sulta in rate ?( Este vorba de un autoturism.) | |
|
|
|
11-06-2018 |
|
| Marian a scris pe 10-06-2018: Buna ziua, Ce se poate intampla daca achit sulta in rate ?( Este vorba de un autoturism.) Buna ziua, Daca persoana careia trebuie sa ii achitati sulta, este de acord sa ii platiti in rate, nu se intampla nimic. Daca in schimb, respectiva persoana vrea toti banii platiti o singura data, poate cere executarea silita. | Avocat Alexandra Vasile tel. 0729974369 Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3 | |
|
|
|
|
11-06-2018 |
| Marian a scris pe 10-06-2018: Buna ziua, Ce se poate intampla daca achit sulta in rate ?( Este vorba de un autoturism.) Încercați o înțelegere amiabilă de achitare eșalonată a sultei. Un simplu înscris privind înțelegerea este suficient. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
11-06-2018 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Marian a scris pe 10-06-2018: Buna ziua, Ce se poate intampla daca achit sulta in rate ?( Este vorba de un autoturism.) Pentru a esalona plata sultei, va trebui sa ajungeti la o intelegere cu persoana careia urmeaza sa ii efectuati plata. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
11-06-2018 |
 | Marian Vizitator |
| Nu exista comunicare.In cazul in care eu incep sa-i platesc in rate,(farasa ajungem la aceasta intelegere)ma mai poate executa silit?Va multumesc! | |
|
|
|
12-06-2018 |
| Da, poate trece la executare silita. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
23-01-2019 |
 | Ionut Vizitator |
| Bună,inaintea decesului sotului mamei mele,s-a întocmit un contract de vânzare cumpărare in anul 2005 prin care acesta îi cedează toate bunurile mamei mele.Decesul acestuia are loc 6 zile mai târziu.Atacata fiind în proces de copii soțului,la sentința definitivă din 2009 contractul de vânzare cumpărare a fost anulat,precizandu-se faptul că mama mea avea datoria sa achite o sulta și cheltuielile de judecata in termen de 30 de zile.situatia nu a fost rezolvată,din cauza unor probleme financiare,in decembrie 2018 a decedat și mama mea și în calitate de moștenitor,va rog să mă lămuriți ce ii de făcut în situația aceasta!va mulțumesc! | |
|
|
|
24-01-2019 |
| Ionut a scris pe 23-01-2019: Bună,inaintea decesului sotului mamei mele,s-a întocmit un contract de vânzare cumpărare in anul 2005 prin care acesta îi cedează toate bunurile mamei mele.Decesul acestuia are loc 6 zile mai târziu.Atacata fiind în proces de copii soțului,la sentința definitivă din 2009 contractul de vânzare cumpărare a fost anulat,precizandu-se faptul că mama mea avea datoria sa achite o sulta și cheltuielile de judecata in termen de 30 de zile.situatia nu a fost rezolvată,din cauza unor probleme financiare,in decembrie 2018 a decedat și mama mea și în calitate de moștenitor,va rog să mă lămuriți ce ii de făcut în situația aceasta!va mulțumesc! Va trebui sa dezbateti succesiunea de pe urma mamei dvs. Masa succesorala este compusa din totalitatea bunurilor, dar si a datoriilor detinute de defuncta. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
24-01-2019 |
 | Ionut Vizitator |
| Dar după un anumit timp se prescrie obligația sultei și cheltuielilor de judecată? | |
|
|
|
24-01-2019 |
 | Ionut Vizitator |
| Avea termen de 30 de zile sa achite și au trecut 10 ani de atunci! | |
|
|
|
24-01-2019 |
| Ionut a scris pe 24-01-2019: Avea termen de 30 de zile sa achite și au trecut 10 ani de atunci! Dacă a trecut atâta timp se poate invoca de către cel interesat prescripția. Plata voluntară este valabil făcută chiar și după 10 ani. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
12-03-2019 |
 | Magdalena Vizitator |
| Buna ziua! Am de platit o sulta la data stabilita 9-03-2019.Intrucat nu pot plati aceasta sulta, deoarece mai am un ceareu, am un baiat student in intretinere, as dori sa platesc sulta esalonat.Fostul sot m-a amenintat cu executarea silita.Cum procedez? | |
|
|
|
12-03-2019 |
| Magdalena a scris pe 12-03-2019: Buna ziua! Am de platit o sulta la data stabilita 9-03-2019.Intrucat nu pot plati aceasta sulta, deoarece mai am un ceareu, am un baiat student in intretinere, as dori sa platesc sulta esalonat.Fostul sot m-a amenintat cu executarea silita.Cum procedez? Buna ziua, daca fostul sot nu este de acord cu plata esalonata, nu aveti ce face. El poate apela la executor si sa va execute silit pentru debitul stabilit in hotararea judecatoreasca; de asemenea poate aplica si penalitati de intarziere la acea suma. | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti tel:0721727157* e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com | |
|
|
|
|
26-06-2019 |
 | Vali Vizitator |
| Buna ziua ! A fost emisa o hotarare de partaj judiciar cu mentiunea definitiva. Mai poate fi atacata la curtea de apel conform deciziei CCR privind cererile evaluabile in bani ? 2 Nefiind stabilit un termen de plata a sultei cand intervine obligatia de executare, si daca nu se plateste sulta cererea de executare se adreseaza unui executor judecatoresc ? | |
|
|
|
27-06-2019 |
| Vali a scris pe 26-06-2019: Buna ziua ! A fost emisa o hotarare de partaj judiciar cu mentiunea definitiva. Mai poate fi atacata la curtea de apel conform deciziei CCR privind cererile evaluabile in bani ? 2 Nefiind stabilit un termen de plata a sultei cand intervine obligatia de executare, si daca nu se plateste sulta cererea de executare se adreseaza unui executor judecatoresc ? Dacă sulta nu este achitată de bună voie sau în urma unei notificări, se poate apela la un executor judecătoresc. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |