Forum avocaţi > Civil

Partaj. In cat timp trebuie platita sulta? - Pagina 2

Start  1  2
 28-06-2019

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Vali a scris pe 26-06-2019:
Buna ziua !
A fost emisa o hotarare de partaj judiciar cu mentiunea definitiva. Mai poate fi atacata la curtea de apel conform deciziei CCR privind cererile evaluabile in bani ?
2 Nefiind stabilit un termen de plata a sultei cand intervine obligatia de executare, si daca nu se plateste sulta cererea de executare se adreseaza unui executor judecatoresc ?
Hotararea definitiva poate fi pusa in executare de indata, daca plata nu se efectueaza de bunavoie. Puteti merge cu hotararea legalizata la un executor judecatoresc.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 13-12-2019
Vizitator
Buna ziua,

Am de plătit o sultă în termen de 3 luni.
Vă rog să îmi Spuneți dacă exista o procedura specială pentru efectuarea acestei plăti.
Mă intersează în mod special să știu dacă plata prin virament bancar constituie o dovadă suficientă a plății, sau este necesară o ‘ legalizare’ la notar. Nu am foarte mare încredere în creditor și nu aș vrea să profite de vreun viciu de procedură și să ceara din nou plata.
Cu mulțumiri,
Stela
Răspunde
 13-12-2019

Bucuresti
0746938774
Facebook
Stela Preda a scris pe 13-12-2019:
Buna ziua,

Am de plătit o sultă în termen de 3 luni.
Vă rog să îmi Spuneți dacă exista o procedura specială pentru efectuarea acestei plăti.
Mă intersează în mod special să știu dacă plata prin virament bancar constituie o dovadă suficientă a plății, sau este necesară o ‘ legalizare’ la notar. Nu am foarte mare încredere în creditor și nu aș vrea să profite de vreun viciu de procedură și să ceara din nou plata.
Cu mulțumiri,
Stela
Daca solutia este definitiva, indicat ar fi sa efectuati plata apeland la serviciile unui notar, prin virament bancar.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 15-01-2021
Vizitator
In contractul de partaj cu sulta -sulta a fost calculata gresit -partile fiind de acord ca a fost calculata gresit- cum se poate remedia gresala?
Răspunde
 15-01-2021

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Daca este vorba de un partaj voluntar care a fost autentificat la notar ptr. ca se refera si la imobile, va prezentati la notar fie sa remedieze eroarea materiala, fie sa se faca un act aditional.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 15-01-2021

Bucuresti
0746938774
Facebook
Vali a scris pe 26-06-2019:
Buna ziua !
A fost emisa o hotarare de partaj judiciar cu mentiunea definitiva. Mai poate fi atacata la curtea de apel conform deciziei CCR privind cererile evaluabile in bani ?
2 Nefiind stabilit un termen de plata a sultei cand intervine obligatia de executare, si daca nu se plateste sulta cererea de executare se adreseaza unui executor judecatoresc ?

Hotararea produce efecte de indata.

Daca sulta nu este achitata de bunavoie, legalizati hotararea si adresati-va unui executor.

Este indicat sa notificati in prealabil debitorul.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 05-03-2021
Vizitator
In urma unui partaj tata a obținut apartamentul și trebuia sa ii plătească mamei o sulta. Nu mult după hotărârea definitiva tata a decedat și eu am acceptat moștenirea ca unic Moștenitor. Am găsit cumpărător la apartament și as vrea sa știu dacă sulta trebuie rezolvată înainte de vânzare, la vânzare sau se poate face după. Mama ar fi de acord oricum sau chiar sa o stearga cu buretelul in favoarea mea dar as vrea sa știu dacă la vânzare existenta sultei îmi va crea vreo problema. Și eu și mama suntem departe de localitatea in cauza și eu voi face vânzarea prin mandatar și as prefera sa nu existe surprize atunci. Multumesc anticipat.
Răspunde
 06-03-2021

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Trebuie sa verificati daca sulta este notata in cartea funciara a imobilului.
Aveti posibilitatea sa solicitati extrasul de CF apeland la un notar ori online.
Daca este notata ipoteca legala, ar fi bine sa o radiati inainte, prin plata ori prin declaratia mamei ca a primit banii.
Vanzarea teoretic se poate face, daca gasiti cumparator care sa vrea sa cumpere in aceste conditii.
Insa, notarul public are obligatia sa-si exercite rolul activ, aducand la cunostinta cumparatorului faptul ca bunul imobil este afectat de plata unei sulte, ce nu a fost achitata de vanzator coerezilor sau copartasilor indreptatiti, care, in caz de neplata a acesteia, vor putea sa urmareasca silit bunul sau bunurile imobile afectate de plata sultei.
Incunostintarea facuta de notarul public cumparatorului va fi inserata in continutul contractului de vanzare.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 06-08-2021
Vizitator
buna seara ,

am primit hotararea de partaj definitiva si irevocabila si nu s=a stabilit termenul de plata al sultei ...ce trebuie sa fac?multumesc!
Răspunde
 06-08-2021

Bucuresti
0746938774
Facebook
Mariana a scris pe 05-08-2021:
buna seara ,

am primit hotararea de partaj definitiva si irevocabila si nu s=a stabilit termenul de plata al sultei ...ce trebuie sa fac?multumesc!

Daca hotararea a ramas definitiva, o puteti legaliza si ulterior va puteti adresa unui executor judecatoresc, pentru punerea in executare a dispozitiilor instantei.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 08-12-2021

Buna ziua, am avut un proces de iesire din indiviziune cu fratele meu, acesta ramanand cu casa eu cu terenul de laga casa. In plus el trebuie sa-mi plateasca sulta dar motiveaza ca nu are bani. Am apelat la executorul judecatoresc si acesta ma pune sa fac cadastru ,intabulare si multe alte hartii pe casa fratelui pentru ca altfel nu poate scoate casa la licitatie. Cum pot sa fac asta pe ceva ce nu-mi apartine? Mentionez ca nu sunt in relatii bune spre deloc cu fratele.Multumesc si sper ca cineva sa-mi raspunda.
Răspunde
 08-12-2021

Bucuresti
0746938774
Facebook
Mergeti cu hotararea legalizata la un executor judecatoresc, pentru executarea silita a fratelui.

Executorul va intreprinde toate demersurile necesare pentru recuperarea creantei.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 08-12-2021

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Red Scorpions a scris pe 08-12-2021:
Buna ziua, am avut un proces de iesire din indiviziune cu fratele meu, acesta ramanand cu casa eu cu terenul de laga casa. In plus el trebuie sa-mi plateasca sulta dar motiveaza ca nu are bani. Am apelat la executorul judecatoresc si acesta ma pune sa fac cadastru ,intabulare si multe alte hartii pe casa fratelui pentru ca altfel nu poate scoate casa la licitatie. Cum pot sa fac asta pe ceva ce nu-mi apartine? Mentionez ca nu sunt in relatii bune spre deloc cu fratele.Multumesc si sper ca cineva sa-mi raspunda.

în situația în care un imobil nu este înscris în cartea funciară, executorul judecătoresc va deschide, în numele debitorului ( in cazul dvs, in numele fratelui dvs), cartea funciară a imobilului, ca formalitate prealabilă vânzării la licitație publică.
Executorul face rost de hartii.
Dvs. veti avansa cheltuielile, urmand sa vi le recuperati cu restul sultei,cand se vinde imobilul.

Art. 829: (2) C. pr. civ.: În cazul în care imobilul supus urmăririi nu este înscris în cartea funciară, executorul judecătoresc va solicita biroului de cadastru şi publicitate imobiliară, în numele debitorului, deschiderea cărţii funciare, în baza unei documentaţii cadastrale întocmite de o persoană autorizată şi a titlurilor de proprietate obţinute, când este cazul, în condiţiile art. 660.
Cheltuielile necesare vor fi avansate de creditor şi vor fi imputate debitorului cu titlu de cheltuieli de executare silită, în condiţiile art. 670."

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 25-01-2022
Vizitator
Divorț și partaj din 1991. Sulta pentru soț, soția ramane in casa, sulta nu se plateste. Soțul moare în 2013, între timp se recăsătorește cu soția Nr 2 și face 4 copii. Nu se face succesiune
Fosta soția vrea sa vanda casa și face cadastru in 2021, cadastrul ce iese cu sulta. Fosta soția vrea să facă actiune in instanta sa se constate prescripția extinctivă a executării sultei și radierea din CF. Pe cine cheamă în judecată? Daca copii nu au deschis succesiune
Răspunde
 25-01-2022

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Pe sotia nr 2 si descendentii lor [ cei 4 copii]

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 25-01-2022

Bucuresti
0746938774
Facebook
Gabriela a scris pe 25-01-2022:
Divorț și partaj din 1991. Sulta pentru soț, soția ramane in casa, sulta nu se plateste. Soțul moare în 2013, între timp se recăsătorește cu soția Nr 2 și face 4 copii. Nu se face succesiune
Fosta soția vrea sa vanda casa și face cadastru in 2021, cadastrul ce iese cu sulta. Fosta soția vrea să facă actiune in instanta sa se constate prescripția extinctivă a executării sultei și radierea din CF. Pe cine cheamă în judecată? Daca copii nu au deschis succesiune

Trebuie chemati in judecata mostenitorii defunctului, respectiv sotia supravietuitoare si cei patru copii.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
RăspundeStart  1  2
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.