|
19-06-2020 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Claudia a scris pe 19-06-2020: Multumesc! Cu un an inaintea decesului, sotul a vandut un apartament proprietatea lui, iar banii i-a investit in renovarea casei,inclusiv schimbare mobilier si achitarea creditelor la banci. Copiii majori,au cota parte la mobile si electrocasnicele din casa? Partajul se refera doar la casa,teren, masina? Va multumesc! Masa succesorala este compusa din totalitatea bunurilor mobile si imobile detinute de defunct. Cotele ce revin mostenitorilor din bunul imobil sunt urmatoarele: dvs veti mosteni 1/4, iar copiii 3/4, cate 1/4 revenindu-i fiecarui copil. Referitor la bunurile imobile, daca au fost achizitionate in timpul casatoriei, in mod normal dvs va revine o cota de 5/8, iar copiilor 3/8, insa daca acestea au fost achizitionate din banii obtinuti dintr-o mostenire sau din vanzarea unui imobil proprietatea exclusiva a defunctului si exista dovezi in acest sens, atunci dvs va revine 1/4, iar copiilor 3/4. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
20-06-2020 |
 | Claudia Vizitator |
| Calculatorul, telefonul cumparate pentru minor sunt considerate bunuri comune? Eu sunt angajata din 2013, ar venitul meu a fost mai mare decat al sotului,doar ca el a vandut apartamentul. Credeti ca trebuie sa merg in instanta? | |
|
|
|
20-06-2020 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Cluj si Prahova 0742251721 marina.starjil@gmail.com
|
| Dvs. acum, nu. Va contesta cineva dreptul de proprietate in acest moment? Eu am inteles ca doar strangeti informatii ca sa stiti cum stati si ce s-ar putea pretinde de la dvs. de copiii din prima casatorie. Daca se deschide succesiune la notar si nu va intelegeti, oricum veti ajunge in instanta. Lasati-i pe ceilalti sa va dea in judecata ca sa vedeti ce vor, in primul rand. Apoi, va aparati conform. Poate nu vor avea nicio pretentie. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
20-06-2020 |
 | Claudia Vizitator |
| Multumesc mult! Am vrut sa stiu care imi sunt drepturile pentru a nu fi nedreptatita la partaj. | |
|
|
|
20-06-2020 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Claudia a scris pe 20-06-2020: Calculatorul, telefonul cumparate pentru minor sunt considerate bunuri comune? Eu sunt angajata din 2013, ar venitul meu a fost mai mare decat al sotului,doar ca el a vandut apartamentul. Credeti ca trebuie sa merg in instanta? Cadourile oferite copilului nu se includ in masa succesorala. In mod normal, daca nu exista o clauza privind provenienta banilor in contractul de vanzare-cumparare, imobilul este bun comun, dobandit in timpul casatoriei, astfel ca dvs va revine cota de 5/8 ( jumatatea dvs si inca un sfert din jumatatea defunctului). | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
23-06-2020 |
 | Florin Vizitator |
| Bună ziua , În anul 2013 am construit o casă la adresa unde locuiesc cu familia,pe un teren aflat indiviziune ( bunica cu frații ei)și tatăl meu ce are o casă de locuit în proprietate+teren 250mp în folosinta(act vanzare-cumparare 1989)între bunica și tată cu procura de la ceilalți frați ai bunicii.Nu am construit cu autorizație dar cu acordul lor,în vederea intrării în legalitate .Au trecut 7 ani,nu am primit amenda ȘI vreau sa inscriu in Cartea Funciara imobilul conform legii 7/2020. Care este procedura? Vă mulțumesc! | |
|
|
|
23-06-2020 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Cluj si Prahova 0742251721 marina.starjil@gmail.com
|
| Dreptul de proprietate asupra construcţiilor se înscrie în cartea funciară în baza unui certificat de atestare, care să confirme că edificarea construcţiilor s-a efectuat conform autorizaţiei de construire şi că există proces-verbal de recepţie la terminarea lucrărilor, sau, după caz, a unei adeverinţe/unui certificat de atestare a edificării construcţiei. În cazul construcţiilor pentru care execuţia lucrărilor s-a realizat fără autorizaţie de construire, iar împlinirea termenului de prescripţie prevăzut la art. 31 nu mai permite aplicarea sancţiunilor, certificatul de atestare/adeverinţa privind edificarea construcţiei va fi emis/emisă în baza unei expertize tehnice cu privire la respectarea cerinţelor fundamentale aplicabile privind calitatea în construcţii, inclusiv cu încadrarea în reglementările de urbanism aprobate, care să confirme situaţia actuală a construcţiilor şi respectarea dispoziţiilor în materie şi a unei documentaţii cadastrale. În situaţia în care în expertiza tehnică se constată neîndeplinirea tuturor cerinţelor fundamentale şi a celor relative la încadrarea în reglementările de urbanism, nu se eliberează certificatul de atestare/adeverinţa privind edificarea construcţiei." Intrebati la primarie cine face expertizarea. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
02-12-2020 |
 | Alin Vizitator |
| Buna ziua, As dori sa fac o lucrare de modernizare pentru o constructie pe care o detin (si in CF) si sa schimb destinatia unui spatiu din magazie in spatiu locuibil. Momentan constructia este intr-o curte comuna cu alti 4 proprietari. Daca facem iesirea din indiviziune si impartim terenul in acte, mai avem nevoie de acordul vecinilor pentru a face modificari la constructiile deja existente? Multumesc! | |
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |