|
30-08-2017 |
 | Turcaturcaru@yahoo.com Vizitator |
| Persoanele cu handicap pot beneficia de avocat gratuit? Si daca da ce trebuie facut | |
|
|
|
30-08-2017 |
 | Av. Nelson Denisa Vizitator |
| Da, puteti beneficia in anumite situatii de "avocat gratuit", in sensul ca nu-l platiti dv., ci statul, sub forma ajutorului public judiciar. Vedeti art. 6 si art. 8 din O.U.G. nr. 51/2008 referitor la ajutorul public judiciar: Art. 6 Ajutorul public judiciar se poate acorda în următoarele forme: a) plata onorariului pentru asigurarea reprezentării, asistenţei juridice şi, după caz, a apărării, printr-un avocat numit sau ales, pentru realizarea sau ocrotirea unui drept ori interes legitim în justiţie sau pentru prevenirea unui litigiu, denumită în continuare asistenţă prin avocat; b) plata expertului, traducătorului sau interpretului folosit în cursul procesului, cu încuviinţarea instanţei sau a autorităţii cu atribuţii jurisdicţionale, dacă această plată incumbă, potrivit legii, celui ce solicită ajutorul public judiciar; c) plata onorariului executorului judecătoresc; d) scutiri, reduceri, eşalonări sau amânări de la plata taxelor judiciare prevăzute de lege, inclusiv a celor datorate în faza de executare silită. Art. 8 Beneficiază de ajutor public judiciar în formele prevăzute la art. 6 persoanele al căror venit mediu net lunar pe membru de familie, în ultimele două luni anterioare formulării cererii, se situează sub nivelul de 300 lei. În acest caz, sumele care constituie ajutor public judiciar se avansează în întregime de către stat. (2) Dacă venitul mediu net lunar pe membru de familie, în ultimele două luni anterioare formulării cererii, se situează sub nivelul de 600 lei, sumele de bani care constituie ajutor public judiciar se avansează de către stat în proporie de 50%. (3) Ajutorul public judiciar se poate acorda şi în alte situaţii, proporţional cu nevoile solicitantului, în cazul în care costurile certe sau estimate ale procesului sunt de natură să îi limiteze accesul efectiv la justiţie, inclusiv din cauza diferenţelor de cost al vieţii dintre statul membru în care acesta îşi are domiciliul sau reşedinţa obişnuită şi cel din România. Art. 8^1 Ajutorul public judiciar se acordă, potrivit prezentei ordonanţe de urgenţă, independent de starea materială a solicitantului, dacă prin lege specială se prevede dreptul la asistenţă judiciară sau dreptul la asistenţă juridică gratuită, ca măsură de protecţie, în considerarea unor situaţii speciale, precum minoritatea, handicapul, un anumit statut şi altele asemenea. În acest caz, ajutorul public judiciar se acordă fără îndeplinirea criteriilor prevăzute la art. 8, dar numai pentru apărarea sau recunoaşterea unor drepturi sau interese rezultate ori aflate în legătură cu situaţia specială care a justificat recunoaşterea, prin lege, a dreptului la asistenţă judiciară sau la asistenţă juridică gratuită. | |
|
|
|
30-08-2017 |
 | Av. Nelson Denisa Vizitator |
| Dacă este vorba despre un proces civil, vedeți și prevederile art. 90 NCPC: Asistenţa judiciară Art. 90 Condiţii de acordare (1) Cel care nu este în stare să facă faţă cheltuielilor pe care le presupune declanşarea şi susţinerea unui proces civil, fără a primejdui propria sa întreţinere sau a familiei sale, poate beneficia de asistenţă judiciară, în condiţiile legii speciale privind ajutorul public judiciar. (2) Asistenţa judiciară cuprinde: a) acordarea de scutiri, reduceri, eşalonări sau amânări pentru plata taxelor judiciare prevăzute de lege; b) apărarea şi asistenţa gratuită printr-un avocat desemnat de barou; c) orice alte modalităţi prevăzute de lege. (3) Asistenţa judiciară poate fi acordată oricând în cursul procesului, în tot sau numai în parte. (4) Persoanele juridice pot beneficia de facilităţi sub formă de reduceri, eşalonări sau amânări pentru plata taxelor judiciare de timbru datorate pentru acţiuni şi cereri introduse la instanţele judecătoreşti, în condiţiile legii speciale. Detalii: http://legeaz.net/noul-cod-de-procedura-civila/art-90 | |
|
|
|
30-08-2017 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Mergeti la Serviciul de Asistenta Juridica al Baroului pe a carei raza teritoriala se desfasoara judecata si solicitati sa vi se desemneze un avocat din oficiu, daca veti corespunde criteriilor de acordare a asistentei juridice gratuite. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
05-09-2017 |
 | Turca1234 Vizitator |
| As avea nevoie de consultatii juridice ..venitul mediu pe membru este de 530 lei .si nu imi pot permite plata unui avocat nici macar redus la 50%,se poate face ceva in cazul acesta? | |
|
|
|
05-09-2017 |
 | Turca1234 Vizitator |
| De ce evitati sa raspundeti la intrebare? | |
|
|
|
05-09-2017 |
| Turca1234 a scris pe 05-09-2017: As avea nevoie de consultatii juridice ..venitul mediu pe membru este de 530 lei .si nu imi pot permite plata unui avocat nici macar redus la 50%,se poate face ceva in cazul acesta? Buna ziua, nu evita nimeni raspunsul la intrebarea dvs. Dar vi s-a raspuns mai sus ce trebuie sa faceti. | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti tel:0721727157* e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com | |
|
|
|
|
05-09-2017 |
 | Ion Vizitator |
| Avocatii sunt persoane fizice autorizate, privati, singurele reduceri de care puteti beneficia sunt cele prevazute de ajutorul public judiciar. In afara acestui sistem, avocatii probabil vor refuza sa va aplice reduceri considerabile pentru ca practic le cereti sa munceasca pe timpul lor gratuit, imaginati-va dv. sa mergeti sa culegeti struguri sau sa faceti alta activitate gratuit. Unii se pare ca nu vor s-o faca nici pe bani :) | |
|
|
|
02-01-2019 |
 | Grozav alexandru gabriel Vizitator |
| Buna ziua ... Am o intrebare si dacă se poate sami oferiți o soluție am luat un credit nebancar de la hora credit din bucuresti motivul pentru care am solicitat . este operația soției mele pt perforarea apendicei... Nu am putut achita pana la termen dobânda lor fiind de 2 % pe zi.. Am achitat doar dobânda asta doar o parte suma sa ridicat in prezent: 2284. 56 Ron. Ce pot face..? | |
|
|
|
16-02-2019 |
 | Robena Vizitator |
| Buna ziua. Am solicitat primariei de mai multe ori sa isi mute canalizarea construita ilegal pe terenul meu intravilan; iar aceasta a spus ca nu e treaba ei; si ca asta e doar treaba constructorului de utilitati. Ce se intampla daca eu plateasc o taxa de timbru; pentru ca primaria sa isi mute canalizarea ilegal construita ilegal in 2018 pe terenul meu?( judecatoria imi solicita sa platesc 10.000 lei adica taxa de timbru la valoare intrega a terenului meu.) Si daca intre dupa ce este informata de acest fapt; primaria decida sa isi mute rapid teava si canalele de pe terenul mei; acolo pe strada unde le este locul in mod legal; si practic procesul ramane fara obiect... Pierd taxa de timbru; sau o mai pot recupera? | |
|
|
|
17-02-2019 |
| Robena a scris pe 16-02-2019: Buna ziua. Am solicitat primariei de mai multe ori sa isi mute canalizarea construita ilegal pe terenul meu intravilan; iar aceasta a spus ca nu e treaba ei; si ca asta e doar treaba constructorului de utilitati. Ce se intampla daca eu plateasc o taxa de timbru; pentru ca primaria sa isi mute canalizarea ilegal construita ilegal in 2018 pe terenul meu?( judecatoria imi solicita sa platesc 10.000 lei adica taxa de timbru la valoare intrega a terenului meu.) Si daca intre dupa ce este informata de acest fapt; primaria decida sa isi mute rapid teava si canalele de pe terenul mei; acolo pe strada unde le este locul in mod legal; si practic procesul ramane fara obiect... Pierd taxa de timbru; sau o mai pot recupera? Buna ziua, Daca ati notificat, in scris, primaria anterior deschiderii procesului, atunci o veti putea obliga la plata cheltuielilor de judecata. ... dar, mie personal mi se pare o taxa de timbru destul de mare... este adevarat ca si taxa de timbru se calculeaza in functie de obiectul cererii de chemare in judecata. In cazul dvs. , cred ca obiectul actiunii ar fi trebuit sa fie obligatia de a face, si in acest caz taxa de timbru nu ar fi trebuit sa fie asa de mare... dar, probabil ca obiectul actiunii dvs. este altul sau exista mai multe capete de cerere... | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti tel:0721727157* e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com | |
|
|
|
|
17-02-2019 |
 | Robena Vizitator |
| Multumesc. circa 10.000 lei e doar pentru capatul principal. Pentru un teren de 500mp... ''Sa obligati parata sa lase in libera posesie terenul.... '' si sa desfiinteze... Instanta a incadrat speta la revendicare imobiliara si mi-a pus in vedere sa calculez taxa de timbru la valoarea imobilului. | |
|
|
|
17-02-2019 |
| Acolo aveti o revendicare si de aceea vi s-a pus in vedere sa timbrati la valoare. Precizati va actiunea in obligatia de a face. Luati va avocat daca nu aveti. | Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient | |
|
|
|
|
26-02-2019 |
 | Bogdan Andrei Vizitator |
| Bună ziua! Am primit acasă o înștiințare de la un executor judecătoresc prin care sunt anunțat ca instanta a aprobat executarea mea silita. Eu am luat în anul 2011 trei salarii pe card de la BCR și nu am mai putut sa plătesc ratele din 2014. Creditul a fost cesionat firmei KRUK fără a fi instiintat. Ce pot face? Se poate aplica prescripția în acest caz? Va mulțumesc! | |
|
|
|
15-05-2019 |
 | Petrea Alexandra Sabina Vizitator |
| Bună ziua, Mă numesc Petrea Alexandra Sabina și vă contactez în legătură cu o problemă întâmpinată cu presupusul angajator. În data de 18.03.19 ,am semnat un contract de muncă ,pentru o perioadă de 1 lună ,prin mediul online,cu o presupusă firmă de logistică și transport.Contractul semnat este sub jurisdicția Marii Britanii, pentru că aceasta firma fantoma susține că sediul este în Brigton,Anglia.Contractul pe care l-am semnat este în numele asa zisului proprietar al firmei de logistică ,eu nu l-am cunoscut niciodata,nu am comunicat,am comunicat doar cu 2 fete,romance ,care mi-au spus ca ele sunt de la departamentul de hr. In tot acest timp de 1 lună,tot ce am avut de facut a fost sa soluționez niste taskuri, iar la final de luna urma să primesc salariu ,conform contractului si sa imi spuna daca mergem mai departe sau nu. In ultima zi de muncă, mi-au spus ca trebuie sa fac un transfer,eu nu am inteles inițial despre ce este vorba,prima dată mi-au spus că prin Paypal, apoi mi-au spus ca trebuie sa imi intre niste bani in cont,asta se intampla in data de 18.04.19. Nu am primit banii in cont pentru presupusul transfer,dar nici nu am mai auzit de ei.Mi-au blocat numarul de telefon si asa s-a terminat aventura,eu lucrând 1 lună pentru o firmă fantoma. Prietena mea,a fost contactată de către ei,la 1 săptămână distanța de angajarea mea,a pățit acelasi lucru cu ei,însă ea a apucat să facă transfer si mai exact,a primit 3000 de euro in cont de la un francez si a trebuit să scoată banii,urmând să meargă la un tonomat de unde a cumpărat jumatate de bitcoin pentru ei,a doua zi ,nu a mai fost contactată nici ea. Cum se procedează?eu consider că este caz de fraudă.Am toate dovezile necesare,e-mail de la presupusă firmă,(ei recrutează in prezent de pe bestjobs)însă am impresia ca au furat identitatea acestei firme din Anglia iar ei activează de undeva din România. Mă interesează va rog o parere avizată, pentru că îmi este teama sa nu ma întâlnesc cu un furt de identitate sau mai stiu eu ce. Logistic Supply Solutions se numesc Va multumesc, O zi frumoasă | |
|
|
|
18-05-2019 |
 | Fediuc brindusa Vizitator |
| Buna seara am o problema am cumpărat o mașină în 2017 si am făcut un contract urmând acesta să expire la un an de zile apoi trebuia să contactam vânzătorul când expiră termenul ca să poată radia Masina de pe el dar eu la rândul meu am vândut Masina unei cunoștințe fără contract uitând sal contactez pe primul proprietar pt a radia Masina de numele dumnealui si acum aceasta mă datt în judecată pentru că nu mai dam de urma mașinii pentru că cel căreia iam vândut a vanduto la rândul lui si am primit citație să mă prezint la proces si nu știu ce să fac și cum să fac nu am pățit niciodată așa ceva nu am avut treabă la tribunale nustiu ce acte trebuie si nustiu daca voi avea avocat din oficiu cum sa fac poate ma ajutați cu un sfat Va mulțumesc | |
|
|
|
30-08-2019 |
 | Larisa Vizitator |
| Buna ziua , am trimis la o persoana banii sa cumpere o mașină și nu mai răspunde la telefon , pot sa mai fac ceva ? Da dar problema e că eu o consider abuz de încredere ,adică banii Iam trimis pur și simplu fara nici un act notarial , doar un simplu act de la moneygram am ,nu știu cum se procedează în astfel de situații ,adică nu as vrea nici sa cheltui mai mult decât e suma prejudiciului . | |
|
|
|
30-08-2019 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Cluj si Prahova 0742251721 marina.starjil@gmail.com
|
| Formulati plangere penala prin care sa va constituiti si parte civila cu suma de bani respectiva. Nu este necesara taxa de timbru. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
18-09-2019 |
 | Vizitator Vizitator |
| Buna ziua am o intrebare.Sotul meu a făcut un accident de mașină din care sunt 3 victime.Noi am divorțat.Pentru daune morale si materiale se pot agăța de bunurile mele daca noi am divorțat. | |
|
|
|
18-09-2019 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Cluj si Prahova 0742251721 marina.starjil@gmail.com
|
| Daunele se achita prin polita RCA. Asiguratorul apoi recupereaza de la cel vinovat. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |