Forum avocaţi > Civil

Exercitarea autoritatii parintesti in comun

1  2  Final
 06-10-2017
Vizitator
Buna ziua. Am o fetita de 3 ani si 6 luni. Eu si tatal ei nu ne-am mai inteles asa ca am decis ca fiecare sa mearga pe drumul lui.Mentionez ca nu am fost casatoriti.Problema este ca el nu se intereseaza mai deloc de copil,nici nu ma ajuta cu nimic la cresterea ei si refuza sa isi dea acordul pt a putea duce fata in vacanta in afara tarii. L-am dat in judecata iar in urma procesului s-a decis ca el sa plateasca pensie alimentara,sa achite cheltuieli de judecata,domiciliul fetitei a fost stabilit la mine si s-a suplinit dreptul lui de a ii face fetii pasaportul. Ce pot face pt a putea iesi cu ea din tara fara acordului lui?
Răspunde
 06-10-2017

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
Daca a fost stabilita custodie comuna, aveti nevoie de acordul tatalui. Chiar daca este stabilit domiciliul la dvs.si tatal plateste pensie de intretinere nu inseamna si ca puteti lua unele decizii fara acordul lui. Dupa cum este titlu postarii, inclin sa cred ca este custodie comuna. Oricum, tatal nu avea drept exclusiv " de a face fetei pasaportul". Daca nu va plati pensia de intretinere, puteti merge pe ideea ca nu se intereseaza in continuare de copil.
Daca minorul a fost incredintat mamei iar tatal minorului nu are stabilit prin hotarare judecatoreasca un program de vizita al copilului, mama poate iesi cu minorul din tara fara acordul tatalui. Sentinta definitiva si irevocabila este suficienta.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 06-10-2017
Vizitator
Da custodia este comuna. Dar el niciodata nu si-a dat interesul fata de copil. Stiu ca nu pot parasi tara fara acordul lui. Dar ce pot face in aceasta privinta? Pentru ca el refuza din pura rautate doar ca imi faca mie nervi.
Răspunde
 06-10-2017

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
De ce nu ați cerut și suplinirea acordului pentru călătoria în străinătate?

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 07-10-2017

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Rezolvarea doar pe calea instantei: suplinirea consimtamantului pt a putea parasi teritoriul tarii.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 11-10-2017
Vizitator
Am cerut acest lucru dar mi-a fost respins. Inca astept sa imi vina decizia acasa ca sa vad de ce. Poate fi din cauza faptului ca el nu s-a prezentat la proces?
Răspunde
 11-10-2017
Vizitator
Adda a scris pe 11-10-2017:
Poate fi din cauza faptului ca el nu s-a prezentat la proces?

Nu, nu are legatura cu asta. Probabil a considerat instanta ca nu ati prezentat suficiente motive prin care sa justificati ca iesirea din tara respectiva este in interesul superior al minorului.
Răspunde
 11-10-2017
Vizitator
Cam ce motive as putea prezenta instantei pentru a putea fi admisa aceasta cerere? Evident daca imi puteti spune si daca nu cer prea mult.
Răspunde
 11-10-2017
Vizitator
Motivele nu trebuie inventate, trebuie sa fie argumente reale care justifica plecarea minorului si fara celalalt parinte. În practică s-au admis si se admit astfel de cereri pentru motive care tin de continuarea unei educatii pe care a primit-o in trecut (doar cu titlu de exemplu, minor care a facut 5 ani de box si trebuia sa plece la un concurs international), insa pot exista si alte argumente care sunt in interesul vadit al minorului justificand astfel ca instanta sa treaca peste acordul tatalui.
Răspunde
 11-10-2017
Vizitator
Av. Anton Natalia a scris pe 11-10-2017:
Motivele nu trebuie inventate, trebuie sa fie argumente reale care justifica plecarea minorului si fara celalalt parinte

Am vrut sa scriu "fara acordul celuilalt parinte"
Răspunde
 11-10-2017
Vizitator
Nu se pune problema de a inventa motive. Intrebam asa in general cam ce motive se admit avand in vedere si varsta fetitei. Pentru ca mi se pare o prostie sa nu pot sa imi duc fetita sa isi vada bunica doar pentru ca tatal ei pur si simplu nu are chef.
Răspunde
 11-10-2017
Vizitator
Nu am spus ca e cazul dv., dar parintii in general se apuca sa inventeze cand le lipsesc argumente reale care ar putea duce la o admitere a cererii. Din pacate nu cred ca motivul vizitarii bunicii va fi unul suficient pentru admiterea cererii de suplinire a acordului. De obicei se admit cererile privind chestiuni ce tin de continuarea educatiei sau a dezvoltarii personale a minorului sau a unor servicii de care poate beneficia doar in strainatate, insa lista ramane deschisa si pentru alte motive pentru ca nevoile unui minor sunt diverse. Instanta ramane sa aprecieze oportunitatea
Răspunde
 11-10-2017
Vizitator
Am inteles. Va multumesc pentru raspuns.
Răspunde
 12-09-2021
Vizitator
Bună ziua am și eu o întrebare dacă mă puteți ajuta ,vreau să plec cu fetița din țară ne trebuie semnătura de la tatăl dacă el nu plătește pensia alimentară și nu și-a cerut nici un drept?
Răspunde
 12-09-2021
Vizitator
Bună seara.
Am și eu o întrebare bunicii mei au avut terenuri agricole și au avut trei copii maică mea și încă doi frați maică mea și unul dintre cei doi frați trăiesc în străinătate. În anul 1999 sa făcut un titlu de proprietate unde este numai fratele din România trecut ca moștenitor acum câțiva ani a murit și terenurile agricole are nepoata lui care nici nu se gândește să dea partea mamei mele. Întrebare mea este dacă are drept maică mea ca moștenitoare și dacă da cum se procedează
Răspunde
 12-09-2021

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Robu Loredana a scris pe 12-09-2021:
Bună ziua am și eu o întrebare dacă mă puteți ajuta ,vreau să plec cu fetița din țară ne trebuie semnătura de la tatăl dacă el nu plătește pensia alimentară și nu și-a cerut nici un drept?

Aveți nevoie oricum de consimțământul lui pentru a pleca cu fetița din țară. Dacă refuză să-și dea consimțământul în mod abuziv, puteți să cereți instanței pronunțarea unei hotărâri care să țină loc de consimțământ.

0721.39.39.39.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 12-09-2021
Vizitator
Bună seara da refuză să îmi de-a semnătura de și el nu ie la zi cu pensia alimentară și dacă el nu și-a cerut drepturile pentru fetița îmi mai trebuie de la el ceva
Răspunde
 12-09-2021

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Bună seara da refuză să îmi de-a semnătura de și el nu ie la zi cu pensia alimentară și dacă el nu și-a cerut drepturile pentru fetița îmi mai trebuie de la el ceva

Așa cum v-am spus, aveți nevoie de consimțământul lui.

0721.39.39.39.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 13-09-2021

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook

Va trebui sa solicitati in instanta suplinirea acordului tatalui, printr-o ordonanta presedintiala.

Referitor la neplata pensiei, va trebui sa formulati o plangere penala impotriva tatalui, pentru savarsirea infractiunii de abandon de familie.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 13-09-2021

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Nicolae a scris pe 12-09-2021:
Bună seara.
Am și eu o întrebare bunicii mei au avut terenuri agricole și au avut trei copii maică mea și încă doi frați maică mea și unul dintre cei doi frați trăiesc în străinătate. În anul 1999 sa făcut un titlu de proprietate unde este numai fratele din România trecut ca moștenitor acum câțiva ani a murit și terenurile agricole are nepoata lui care nici nu se gândește să dea partea mamei mele. Întrebare mea este dacă are drept maică mea ca moștenitoare și dacă da cum se procedează

In primul rand, mostenitorii acelor terenuri sunt mama dvs si cei doi frati, in cote egale.

Daca unchiul dvs a declarat ca este singurul mostenitor si astfel a obtinut singur acele terenuri, mama va trebui sa solicite in instanta anularea acelui certificat de mostenitor si dezbaterea mostenirii de pe urma bunicilor si a unchiului dvs.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde 1  2  Final
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.