|
05-10-2022 |
 | Stefanescu alin Vizitator |
| Buna ziua Vreau sa fa gardul dintre vcin si mine pe ternul meu ,vecinul nu vrea ,pot sal construiesc? | |
|
|
|
05-10-2022 |
| Ambii vecini au dreptul de a-și îngrădi proprietatea. Cheltuielile se impart in mod egal, iar dacă doar unul dintre vecini contribuie, cel care face gardul îl poate obliga legal pe celălalt la plată. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
06-10-2022 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Stefanescu Alin a scris pe 05-10-2022: Buna ziua Vreau sa fa gardul dintre vcin si mine pe ternul meu ,vecinul nu vrea ,pot sal construiesc? Da, puteti construi gardul. Mai mult decat atat, puteti solicita in instanta obligarea vecinului la plata a 1/2 din costul lucrarii. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
11-10-2022 |
 | Florentina Vizitator |
| Buna ziua, Am o vecina care nu este de acord sa refac gardul despartitor , mentionez ca gardul a fost facut cu multi ani in urma de catre vecina, acum este foarte degradat , este un gard din plasa de sarma cu stalpi de lemn, este picat la pamant, fiind o femeie batrana , m-am oferit sa inlocuiesc eu gardul pe cheltuiala mea , fara nicio pretentie. Dar nu este de acord , refuza vehement , spunand ca atat cat ea traieste nu permite acest lucru. Ce as putea face ? Nu vreau sa ajungem in instanta , dar gardul trebuie neaparat inlocuit , deoarece fiind la sat sunt pasari, animale si este necesar. Daca il demolez , mult spus ca oricum este degradat , si il inlocuiesc este legal, adica nu sunt pasibil de amenda sau actionare in instanta ? Va multumesc. | |
|
|
|
12-10-2022 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Obligatia de construire a gardului despartitor revine ambilor proprietari. Daca vecina nu este de acord cu refacerea gardului, in prima faza notificati-o si ulterior, daca nu reusiti o rezolvare amiabila, va trebui sa va adresati instantei. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
12-10-2022 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Cluj si Prahova 0742251721 marina.starjil@gmail.com
|
| Florentina a scris pe 11-10-2022: Buna ziua, Am o vecina care nu este de acord sa refac gardul despartitor , mentionez ca gardul a fost facut cu multi ani in urma de catre vecina, acum este foarte degradat , este un gard din plasa de sarma cu stalpi de lemn, este picat la pamant, fiind o femeie batrana , m-am oferit sa inlocuiesc eu gardul pe cheltuiala mea , fara nicio pretentie. Dar nu este de acord , refuza vehement , spunand ca atat cat ea traieste nu permite acest lucru. Ce as putea face ? Nu vreau sa ajungem in instanta , dar gardul trebuie neaparat inlocuit , deoarece fiind la sat sunt pasari, animale si este necesar. Daca il demolez , mult spus ca oricum este degradat , si il inlocuiesc este legal, adica nu sunt pasibil de amenda sau actionare in instanta ? Va multumesc. Teoretic, daca schimbati materialele (din plasa - scanduri, ori din scanduri tabla etc), aveti nevoie de autorizatie de constructie. In prealabil, solicitati certificatul de urbanism. Daca respectati limita dvs.de proprietate adica construiti pe terenul dvs., nu pe linia actuala de hotar, nu aveti nevoie de acordul vecinului. Adica, lasati vechiul gard, si construiti in paralel gardul cel nou. Daca construiti un nou gard in locul celui vechi, teoretic construiti si pe terenul vecinei. Pentru acest lucru aveti nevoie de acordul ei scris, chiar daca nu ii pretindeti ori va angajati sa nu ii pretindeti sa contribuie. Deci, daca va permiteti sa pierdeti cativa centimetri, faceti gardul doar pe proprietatea dvs. Ori, o induplecati pe vecina cumva. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
11-07-2023 |
 | Voicu Vizitator |
| Buna ziua, Din pacate, nu peste tot se aplica. Exact acest lucru am dorit sa il fac eu (gard pe terenul meu, langa gardul comun existent, pe care vecinul nu e de acord sa il schimbe) si cei de la primarie au spus ca daca vreau sa il fac la mi putin de 60 cm de hotar, imi trebuie acordul vecinului. Ei interpreteaza gardul ca fiind constructie. Ce se mai poate face in acest sens? | |
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |