|
| 01-11-2017 |
 | A. R. Vizitator |
| Buna ziua, as dori daca puteti va rog sa ma ajutati si pe mine. Eu locuiesc in Germania. Am un frate in Bucuresti iar mama noastra a decedat pe 31.08.17. Eu acum fac cu el succesiunea dar nu pot afla daca el a scos si banii aflati pe contul mamei, cam 5000 euro, pana la data de 30.08. cand eu plecasem din Bucuresti, data la care nu se facuse nici o retragere din cont. Stiu ca imputernicirea lui a incetat deci pe 31.08, stiu si ca el avea un card vechi, care nu era valabil, deoarece am incercat sa retragem banii impreuna, dar banca nu ni-i i-a dat. Acum nu pot afla daca el a scos cumva totusi banii sau cum se face dupa deces. Cine blocheaza contul unei persoane decedate? Cum afla banca si cum se face cu banii aflati in contul mamei? De unde aflu eu, daca sa vin acum in tara si sa ma cert cu banca sau sa-mi iau un avocat, sa se intereseze unde sunt banii astia? Dela fratele meu si asa nu aflu nimic...din pacate. Va rog mult sa-mi dati un sfat, ce pot face. | |
|
|
|
| 01-11-2017 |
| Acceptati succesiunea si in calitate de mostenitor puteti face aceste demersuri la banca, personal sau prin avocat. Fara dovada calitatii de mostenitor, banca nu va furniza nicio informatie. Daca nu este anunțat decesul, banca nu are de unde sti acest fapt. Daca fratele a scos banii in temeiul imputernicirii pe cont dupa data decesului, suntem intr o anumita situația juridică, cu consecinte si sanctiuni specifice. Acum depinde si cat de departe doriti sa mergeți, rezolvarea fiind in instanta. | Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient | |
|
|
|
|
| 01-11-2017 |
 | Av. Raluca Ifrim ✓ Bucuresti 0736423312 (Doar pt. programări) av.ralucaifrim@yahoo.com
|
| Buna ziua, Puteti afla orice informatie cu privire la contul respectiv numai daca aveti certficicat de mostenitor. In acel certificat va fi specificat si acel cont, iar pe baza acestuia, banca va va da orice informatie. fara acest certificat, adica fara dovada faptului ca sunteti mostenitor si asupra contului respectiv, banca nu va va da nici dvs si nimanui imputernicit de dvs vreo informatie...chiar daca sunteti fiica, fara certificat nu inseamna ca aveti calitatea de mostenitor legal. Functionarii bancii nu au de unde sti daca o persoana este decedata decat daca este instiintata in mod oficial. Inteleg ca fratele dvs era imputernicit la banca pt mama dvs. Daca nu a anuntat cineva banca cu privire la deces, el poate face operatiuni pe cont, evident, nelegal, dar banca nu-l poate restrictiona pt ca din punctul ei de vedere el este imputernicit pana in momentul cand va fi anuntata despre deces. Daca fratele a scos anumite sume de bani dupa deces, si nici nu v-a spus despre aceasta, puteti sa aflati despre acestea dupa ce aveti certificat de mostenitor, solicitand un extras de la banca. Daca nu va veti intelege la notar si veti ajunge in instanta, atunci judecatorul poate faca adresa la banca pentru a se afla despre eventuale operatiuni financiare efectuate dupa deces. | Av. Raluca Ifrim - Baroul Bucuresti (17 ani experienta) tel: 0736.423.312 Doar pentru programari e-mail: av.ralucaifrim@yahoo.com | |
|
|
|
|
| 01-11-2017 |
| Cu certificatul de moștenitor și cu acte ce dovedesc interesulul veți putea solicita băncii informații. Dacă banca a fost anunțată de deces banii sunt indisponibilizați cu siguranță. Puteți solicita notarului la care se face succesiunea să emită o adresă către bancă pentru comunicarea situației contului, în acest fel nefiind nevoie să vă deplasați în țară. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
| 10-11-2017 |
| AM si eu o intrebare. Mama a decedat in martie dar cardul bancar era la fratele care a tot scos bani cu cardul dupa decesul mamei. Succesiunea inca nu s-a facut deoarece merg prin instanta. Cardul a fost blocat de mine dupa cateva luni abia. 1)Pot cere in instanta sa inapoieze toti banii care au fost ridicati dupa decesul mamei? 2) Ce poate pati fratele daca a scos bani dupa decesul mamei? Cum va fi el sanctionat? Multumesc | |
|
|
|
| 10-11-2017 |
| | Da puteti solicita sa aduca acei bani la masa succesorala. | Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient | |
|
|
|
|
| 24-01-2019 |
 | Dan Vizitator |
| Pentru deschiderea succesiunii am nevoie de actul decesului persoanelor care ar fi avut dreptul de mostenitori . Problema este ca,desi sunt rude destul de apropiate,dar care au decedat cu multi ani in urma,nu le stiu nici data nasterii si nici cea a decesului lor + ultimul domiciliu.De unde si cum as putea afla aceste date necesare pentru obtinerea duplictului Actului lor de deces? | |
|
|
|
| 24-01-2019 |
| Dan a scris pe 24-01-2019: Pentru deschiderea succesiunii am nevoie de actul decesului persoanelor care ar fi avut dreptul de mostenitori . Problema este ca,desi sunt rude destul de apropiate,dar care au decedat cu multi ani in urma,nu le stiu nici data nasterii si nici cea a decesului lor + ultimul domiciliu.De unde si cum as putea afla aceste date necesare pentru obtinerea duplictului Actului lor de deces? Dacă succesiunea se afla pe rolul unui cabinet notarial, notarul poate sa facă adresa la Direcția de evidentă a persoanei pentru relații despre data și locul decesului și la Starea civilă pentru obținerea unui certificat de deces de uz oficial, documente pe care sa le folosească la instrumentarea dosarului. Daca dosarul se afla la instanța, instanța este cea care va face aceste demersuri. In ambele situații, ar trebui măcar sa știți numele acelor persoane și o adresa la care știți ca au locuit cândva. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
| 21-01-2020 |
 | Mutici Cristinel Vizitator |
| | Bună ziua,Soția a aflat că are cancer în data de 3.10 2018. În data de 26.10b2018 aluat un credit de la BT NEVOI PERSONALE,în data de 3.7 2019 a decedat,că soț sunt obligat să plătesc eu creditul.Va multumesc anticipat. | |
|
|
|
| 21-01-2020 |
 | Mutici Cristinel Vizitator |
| | Bună ziua,Soția a aflat că are cancer în data de 3.10 2018. În data de 26.10b2018 aluat un credit de la BT NEVOI PERSONALE,în data de 3.7 2019 a decedat,că soț sunt obligat să plătesc eu creditul.Va multumesc anticipat. | |
|
|
|
| 21-01-2020 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Cluj si Prahova 0742251721 marina.starjil@gmail.com
|
| Condoleante. Intai de toate, verificati daca sotia nu avea polita de asigurare ptr.credit. Se fac de regula ptr caz de deces sau invaliditate. Caz in care, creditul se achita de catre firma de asigurari. Daca nu exista polita de asigurare si ati acceptat mostenirea, trebuie sa achitati dvs. creditul. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
| 22-01-2020 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Mutici Cristinel a scris pe 21-01-2020: Bună ziua,Soția a aflat că are cancer în data de 3.10 2018. În data de 26.10b2018 aluat un credit de la BT NEVOI PERSONALE,în data de 3.7 2019 a decedat,că soț sunt obligat să plătesc eu creditul.Va multumesc anticipat. Masa succesorala este compusa din totalitatea bunurilor, dar si a datoriilor defunctei, astfel ca in momentul cand veti accepta mostenirea va trebui sa achitati si creditul restant. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
| 30-04-2020 |
 | Mihai Moldoveanu Vizitator |
| | In conditiile in care majoritatea operatiunilor in unele conturi bancare se face online, membrii de familie care detin datele necesare de acces, pot continua dupa decesul titularului, daca sunt imputerniciti sau mostenitori? | |
|
|
|
| 30-04-2020 |
| Mihai Moldoveanu a scris pe 30-04-2020: In conditiile in care majoritatea operatiunilor in unele conturi bancare se face online, membrii de familie care detin datele necesare de acces, pot continua dupa decesul titularului, daca sunt imputerniciti sau mostenitori? Chiar dacă ar fi împuternicit să facă astfel de operațiuni, operarea pe cont și scoaterea unor sume de bani după decesul titularului de cont este o acțiune nelegală. Anunțați banca despre decesul titularului de cont și transmiteți certificatul de deces. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
| 01-05-2020 |
 | Mihai Moldoveanu Vizitator |
| | Va multumesc. Asa ma gandeam si eu. E limpede! | |
|
|
|
| 02-05-2020 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Mihai Moldoveanu a scris pe 30-04-2020: In conditiile in care majoritatea operatiunilor in unele conturi bancare se face online, membrii de familie care detin datele necesare de acces, pot continua dupa decesul titularului, daca sunt imputerniciti sau mostenitori? Dupa decesul titularului de cont, banca trebuie anuntata si nu se vor mai efectua operatiuni in/din contul respectiv. Dupa dezbaterea succesiunii, mostenitorii carora li se va atribui contul, vor putea efectua operatiuni. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
| 24-06-2020 |
 | Besliu Vizitator |
| | Buna ziua, asta ar insemna ca eu daca ma duc cu certificatul de deces si o cu documentul redactat de notar, banca ar trebui sa imi elibereze extras de cont, corect? Doar ca ceva mai sus scrie ca doar dupa succesiune banca poate elibera extras de cont. Atunci eu intreb, de unde stie notarul ce cont/ conturi sa atribuie? | |
|
|
|
| 24-06-2020 |
|
| Ce intelegeti prin "documentul redactat de notar"? Oricum, in cazul unei succesiuni, daca ati indicat notarului ca exista un cont bancar la banca x pe numele defunctului, notarul corespondeaza cu banca, nu dvs, daca are nevoie de date ptr. succesiune. Cand aveti certificatul de mostenitor si eventual (daca sunt mai multi mostenitori) s-a facut si partajul, "castigatorul" se prezinta la banca si intra in posesia disponibilitatilor din cont si preia si obligatiile defunctului fata de banca, daca avea datorii. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
| 24-06-2020 |
 | Besliu Vizitator |
| Buna ziua, ma bucura raspunsul dvs*. Notarul a intocmit o delegatie pt ca eu sa merg la banca, ca aceasta din urma sa trimita cabinetului notarial extrasele de cont. Dupa parerea dvs este corect asa? Nu cumva notarul ar trebui ca in banii primiti de la masa succesorala sa trimita aceste notificări catre banci? Dar in realitate nu se intampla asa..eu de unde sa stiu daca defunctul are cont la x sau y? Sa ma plimb din banca in bancă? *Editat de admin: vă rugăm să vă limitați la afirmații argumentate | |
|
|
|
| 24-06-2020 |
|
| Ma bucur ca va bucura, insa raspunsul meu nu e eronat. Tocmai ce ati folosit termenul "delegatie". Notarul nu v-a trimis pe dvs., ci v-a delegat in numele lui. Notarul corespondeaza cu banca. Spuneti-i sa delege un salariat, caz in care procedura s-ar prelungi.l Ori, de vreme ce dvs. sunteti cel interesat, notarul a presupus ca ptr. celeritate nu ati fi deranjat. Dvs. trebuie sa-i indicati bunurile care intra in masa succesorala. De aceea, exista si notiunea de "certificat suplimentar de mostenitor", cand si dupa ani se descopera si alte bunuri, safe-uri, conturi etc. Deci, notarul nu scrie tuturor bancilor, se adreseaza doar acelor banci indicate de dvs, unde presupuneti ori stiti ca defunctul a avut conturi. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
|
|
| Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |