|
20-03-2021 |
 | Catalin Vizitator |
| Mulțumesc mult pentru răspuns! Există posibilitatea ca unele primării sa nu țină cont de varsta maxima? Sau a fost doar o eroare/neatenție din partea lor si imi vor respinge dosarul cand se va constitui comisia de analiza a cererilor? Referitor la adeverința de salariat, după ce am depus cererea la sfârșitul anului trecut, în ianuarie am primit o adresa acasă cum ca trebuie sa aduc altă adeverință de salariat actualizată pe 2021. Problema e ca intre timp am rămas fără serviciu. Cum afectează aceasta întrerupere eligibilitatea? Daca reusesc sa ma angajez până în mai când trebuie sa completez dosarul, voi avea doar o luna-doua pe adeverință... Multumesc! | |
|
|
|
20-03-2021 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Cluj si Prahova 0742251721 marina.starjil@gmail.com
|
| Sincer, ma indoiesc ca cineva din primarie ar dori sa incalce legea ca sa va ajute in mod special pe dvs. Pur si simplu nu au verificat pana acum cu atentie dosarul ori cine l-a studiat, nu cunostea legea. Pe de alta parte si dvs. declarati pe proprie raspundere sub sanctiunea pentru fals in declaratii prevazuta de art.326 CP ca indepliniti conditiile legii. Deci, chiar daca lor le scapa, vor avea grija ca dvs. sa fiti tapul ispasitor, ptr. ca ati declarat in fals ca indepliniti conditiile legii. Reveniti la primarie (daca doriti o asigurare) si puneti clar intrebarea: "a observat cineva ca am depus cererea la 35 de ani si 9 luni; in atare conditii, ma calific sau nu?" Abia apoi va faceti probleme cu adeverinta de salariat. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
12-04-2021 |
 | Violeta18 Vizitator |
| Buna ziua , Sotul a beneficiat de tere pe Legea nr. 15/2003. A decedat . Prin certificatul de mostenitor am mostenit toate bunurile mobile si imobile. Pot prelua cu act aditional la contract eternul pe legea 15/200.. Mentionez ca am constructie , la carte funciara au cerut act aditional de schimbare nume . Ulterior intentionez sa il cumpr ! | |
|
|
|
15-02-2023 |
 | Maria Vizitator |
| Daca am primit un teren in concesiune in vederea construirii unei locuinte, sotul mai poate beneficia de legea 15/2003? | |
|
|
|
27-09-2023 |
 | Vlad Vizitator |
| Buna ziua. Daca dețin 2 moșteniri pe 2 imobile ambele cota 1/8 140 respectiv 150 de mp. Pot beneficia de teren pe L15? | |
|
|
|
28-09-2023 |
|
| De prevederile L 15 beneficiază, o singură dată, tinerii care, la data depunerii cererii, precum şi la data rezolvării acesteia nu au avut sau nu deţin în proprietate o locuinţă ori un teren destinat construirii unei locuinţe proprietate personală, atât în localitatea în care se solicită atribuirea în folosinţă a unui teren, cât şi în alte localităţi. Nu ati specificat daca imobilele sunt cladiri ori terenuri. Daca dintr-o cladire aveti 1/8 , respectiv 140 mp (sau 150 mp), inseamna ca ati mostenit o bucatica dintr-un conac si se poate spune ca aveti locuinta. Daca insa va referiti la imobile terenuri, v-ar putea incurca lotul de 150 mp. Nu ati spus daca acesta este intravilan ori extravilan, adica daca poate fi considerat teren destinat construirii unei case. 150 mp este suprafata minima necesara construirii unei case. Si mai este o conditie: părinţii dvs. sa nu deţina sau sa nu fi deţinut în ultimii 10 ani în proprietate un teren în suprafaţă mai mare de 500 m2 în mediul urban sau de 5.000 m2 în mediul rural. Dar, intrebarea moarte n-are. Eu nu spun ca ati avea sanse daca terenul de 150 mp este in intravilan, dar depuneti cerere, si vedeti ce se intampla. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
28-09-2023 |
 | Vlad Vizitator |
| Sunt 2 imobile(case) pe același teren, unul de 140 mp și unul de 150 mp. Am cota parte 1/8 din ambele. | |
|
|
|
28-09-2023 |
|
| Domnul meu, imi pare rau, dar eu tot nu inteleg. Prima data ati zis: Daca dețin 2 moșteniri pe 2 imobile, ambele cota 1/8, 140 respectiv 150 de mp" Acum ziceti: "Sunt 2 imobile (case) pe același teren, unul de 140 mp și unul de 150 mp" Din case aveti cate 140 si 150 mp? Terenurile (cu case, fara case) au cate 140, respectiv 150 mp? Incerc sa va ajut, dar fiti va rog clar. De ce nu incercati sa simplificati. De exemplu, pe un teren de x mp, sunt 2 case. Casele au o surpafata de... si de.... Din acest teren mie imi revine o cota de 1/8 adica Y mp. Din cele doua case, de asemenea, imi revin cate 1/8 din suprafata construita, adica ... mp si .... mp. Sau cum doriti dvs., ca sa inteleaga si altul. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
28-09-2023 |
 | Vlad Vizitator |
| Mă scuzați, dețin moștenire pe 2 case în aceași curte. Casele au 140 respectiv 150 mp. Eu dețin moștenire cota 1/8. Pe teren nu că e de stat. | |
|
|
|
28-09-2023 |
|
| In atare conditii, sunteti beneficiar al legii. Incepeti formalitatile. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |