|
18-01-2018 |
 | Deliaew
|
| Bună ziua. Se dă următoarea situație: Momentan sunt în CCC, în luna mai copilul va împlini 2 ani. Nu mă voi putea întoarce la locul de muncă pentru că înainte să intru în concediu am fost pe un post de suplinitor în învățământ (contract pe perioada determinată). Momentan contractul este suspendat. Deci nu am cum sa îmi reiau activitatea deoarece mi se va închide contractul după terminarea concediului. Eu voi da iarăși examen în vara pentru ocuparea unui post și până atunci voi intra în somaj. Prin urmare, nu voi putea depune dosarul pentru stimulentul de inserție. Intrebarea mea este: în ce condiții poate tatăl copilului, conform legii, să beneficieze el de stimulentul de inserție? Precizez că tatăl a realizat și realizează venituri supuse impozitului de mulți ani. Știu că cerința este de cel puțin 12 luni anterioare nașterii copilului în decurs de 2 ani. | |
|
|
|
19-01-2018 |
 | Avocat Ciorobea Aurora ✓ Campina
aurora.ciorobea@opticnet.ro
|
| Stimulentul de insertie se acorda acelui parinte care a fost in ccc si se intoarce la serviciu cu cel putin 60 de zile inainte de implinirea de catre copil a varstei de 2 ani.Pentru ca sotul sa poata beneficia de stimulentul de insertie, daca el este angajat, ar fi trebuit ca el sa preia ccc si apoi sa solicite stimulentul. Inca este timp pentru aceasta preluare. Mergeti la primaria localitatii de domiciliu, completati dosarul pe numele sotului pentru ccc si apoi, cu 60 zile inainte de cei 2 ani ai copilului, sa se intoaarca la serviciu si sa solicite stimulentul de insertie. | |
|
|
|
|
31-01-2018 |
 | Daniel Vizitator |
| Buna ziua, Am o intrebare legata de stimulentul de insertie: sotia nu poate beneficia de CCC deoarece a ramas insarcinata dupa ce a schimbat locul de munca si apoi a avut o sarcina grea si am renuntat la reangajare pt binele sarcinii. Eu ca si tata teoretic pot intra in CCC dar asta ar insemna o diminuarea a veniturilor noastre lunare, din acest motiv am inteles ca pot refuza intrare in CCC si solicita stimulentul de insertie. Va rog sa-mi comunicati daca acest aspect este adevarat? Multumesc! | |
|
|
|
01-02-2018 |
 | Avocat Ciorobea Aurora ✓ Campina
aurora.ciorobea@opticnet.ro
|
| Dupa cum am afiirmat mai sus, stimulentul de insertie se acorda DOAR acelui parinte care s-a aflat in CCC, care a beneficiat de concediu si indemnizatie lunara pentru cresterea copilului si care se intoarce la serviciu cu cel putin 60 de zile inainte de implinirea de catre copil a varstei de 2 ani.( art 2 litera g si art. 7 alin 1 din OUG 111/2010). Deci, nu puteti beneficia de stimulent de insertie daca nu veti fi in CCC. | |
|
|
|
|
15-05-2018 |
 | Todor isabela Vizitator |
| . Soțul meu a luat stimulent de inserție de la început, niciunul nu a stat în CIC. În urmă cu 2 săptămâni a demisionat de la locul de muncă, însă de o săptămână lucrează altundeva. Oare mai primește inserția? Trebuia să duc ceva la primărie? Nu știu dacă a pierdut suplimentul pentru că pe 15 ar trebui să intre banii. | |
|
|
|
01-08-2018 |
 | Sa Vizitator |
| Stimulentul de inserție în cazul tripletilor se ocorda pentru fiecare copil? | |
|
|
|
02-08-2018 |
 | Daniel Vizitator |
| Este bine să anunțați schimbarea locului de munca, deoarece altfel riscați să pierdeți suplimentul. | |
|
|
|
02-08-2018 |
 | Daniel Vizitator |
| Stimulentul se acorda pt fiecare copil in parte. Și da daca mama nu beneficiază de CIG și tatăl nu dorește indemnizația, atunci beneficiază de stimulentul de inserție începând cu nașterea copilului. | |
|
|
|
24-08-2018 |
 | Danielabolobita@rocketmail.com Vizitator |
| As avea si eu o intrebare eu am fost in concediul de crestere trebuie sa ma intorc la lucru in 17 septembrie daca o sa primesc stimulentul de insertie si dupa o 1 Luna de lucru imi gasesc un alt loc de munca vreau sa imi schimb locul de munca mai pot primi stimulentul de insertie cum trebuie procedat va rog sa ma ajutati ca nu stiu. | |
|
|
|
24-08-2018 |
 | Daniel Vizitator |
| D-na avocat, nu mai dați informații necorespunzătoare daca nu aveți cunoștințe în acest domeniu. Deliaew, tatăl nu trebuie sa intre in CIG pt a solicita stimulentul. In momentul in care tu știi că nu mai poți beneficia, cu o luna înainte să depună tatăl cererea și va primi el stimulentul. | |
|
|
|
30-08-2018 |
 | Bianca Mohor Vizitator |
| Buna ziua....doresc sa.mi reiau activitatea imediat dupa terminarea celor 126 de zile.....pot beneficia de stimulentul de insertie pana la varsta de 3 ani a copilului? Multumesc. | |
|
|
|
29-09-2018 |
 | Irina Vizitator |
| Buna ziua ,se da urmatoarea situatie,fetita face 2ani in mai,iar eu sunt in cccpana in 30august pt ca inainte de nasterea copilului am avut doar o luna de medical si dupa nastere am luat pana la 126de zile,asta inseamna ca trebuie sa merg cu 5luni mai devreme la munca incat sa beneficiez de insertie? Si trebuie in mod expres sa revin la acelasi loc de munca? | |
|
|
|
30-09-2018 |
 | Daniel Vizitator |
| Buna, mergi la doamnele de la asistență și ele îți vor clarifica. De obicei trebuie sa mergi cu o luna sau 2 înainte la munca in funcție de situația fiecăruia. Mult succes! | |
|
|
|
30-09-2018 |
 | Daniel Vizitator |
| Exista doua posibilități pt a primi stimulentul de inserție: 1. Daca mama nu poate beneficia de CCC și tatăl nu intra in CCC, solicita de la naștere stimulentul de inserție și i se acorda. 2. In cazul in care mama a beneficiat de CCC este bine sa se adreseze celor de la asistență cu cel puțin 2 luni înainte și să se reîntoarcă la munca și să solicita stimulentul de inserție până la vârsta de 3 ani. | |
|
|
|
17-10-2018 |
 | Elena Vizitator |
| Indiferent de cat postnatal ati avut si de luna la care ati intrat in ccc nu exista sa stati peste varsta de 2 ani a copilului, decat daca este cazul de 3 ani pt copii cu handicap. CCC este pana la implinirea varstei de 2 respectiv 3 ani pt copii cu handicap si nu de 2/3 ani de la momentul la care ati intrat in ccc. | |
|
|
|
15-11-2018 |
 | Cosmi Vizitator |
| Buna seara,am si eu o problema.Fetita mea a facut 2 ani in 15.07.2018 iar eu m.am intors la lucru din 7.05.2018.Bunnn.Mi.am bagat dosarul pentru stimulentul de insertie darrrrr eu pe 11.06.2018 am intrat din nou in prenatal fiind insarcinata cu al doilea copil.Intrebarea mea este:pot sa iau stimulent de insertie atat timp cat iau si indemnizatia pentru celalat copil?Multumesc | |
|
|
|
28-11-2018 |
 | Stefania Vizitator |
| Buna ziua, As avea si eu o intrebare? Daca fetita mea implineste 3 ani pe 11 dec 2018 mai beneficiez de stimulentul de insertie in luna respectiva? | |
|
|
|
30-11-2018 |
 | Nistor Nicoleta Vizitator |
| Bună ziua, dacă ma întorc la munca când copilul are1 an și 2 luni pana la ce vârstă beneficiez de stimulentul de insertie pana la vârsta de 2 ani sau 3ani?știu ca nu trebuie sa schimb locul de munca... Și din ce m am informat ar beneficia pana la 3 ani. Dar aceasta varianta este valabila dacă te întorci cu 60 de zile înainte de a împlini copilul 2 ani, Mulțumesc ptr. Eventualul răspuns. O zi buna! Este obligatoriu sa aibe soțul cele 30 zile concediu... Idea este ca nu accepta angajatorul și și ar putea pierde serviciul. | |
|
|
|
09-12-2018 |
 | Laur.schon@yahoo.com Vizitator |
| Buna seara ! Am reînceput activitatea începând cu data de 20 august. In luna noiembrie am.primit stimulentul de inserție in valoare de 1100 lei. Dilema mea este : de ce această suma ? Nu trebuia sa primesc cel putin 1300 lei ? Precizez ca in aceasta perioada am fost in concediu medical 2 săpt pt a îngriji copilul bolnav. Sa afecteze oare concediul medical ? Multumesc ! | |
|
|
|
02-01-2019 |
 | Ancutaioneala.andronescu@yahoo.com Vizitator |
| Buna ziua!Eu am intrat in ccc pentru o perioada de 42 zile dupa care m am intors la munca si primesc supliment de insertie intrebarea mea e :Pana la ce varsta a bebelului primesc supliment de insertie? | |
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |