|
12-02-2019 |
 | Adam Violeta Elena Vizitator |
| Buna ziua! Am inceput serviciul in septembrie 2018 si pe 28 octombrie am renuntat, mi-am dat demisia, mentionez ca am primit stimulentul si azi 12 februatie 2019! De ce am mai primit acesti bani daca eu nu mai lucrez? Ce trebuie sa fac? Cum sa procedez, trebuie sa dau banii inapoi? Am plecat din tara imediat dupa ce mi-am dat demisia! As dorii un sfat in legatura cu banii pe care inca ii primesc! Va multumesc! | |
|
|
|
17-02-2019 |
 | Papucflorin26 Vizitator |
| Bună ziua, am si eu urmatoarea problemă: soția beneficiază de stimulent de inserție de la data de 08.10.2018 .La data de 29.11.2018 a schimbat locul de munca de la patron la mapn.Nu am știut si nici nu ne-a anunțat nimeni ca mapn plătesc singuri stimulentul.Noi am beneficiat in continuare de stimulent până la 14.02.2019 când am depus o cerere de incetare a plății. Cum procedăm pentru primirea in continuare a stimulentului? | |
|
|
|
06-03-2019 |
 | Lupu Cristina Vizitator |
| Astăzi face copilul meu 2 ani mai beneficiez de stimulent | |
|
|
|
14-05-2019 |
 | Alexandru Vizitator |
| Buna seara am si eu o nelămurire... este normal ca stimulentu de inserție să fie impozitat? | |
|
|
|
01-08-2019 |
 | Lacramioara Vizitator |
| Copilul meu pe 29 august face 1 an și 10 luni,dacă mă întorc mai repede cu 2 săptămâni la muncă mai primesc indemnizația pe luna respectivă? | |
|
|
|
06-11-2019 |
 | Maria Vizitator |
| Stimulentul de insertie ma refer la cei 600 lei... Ar putea sa beneficieze soțul meu de acea suma.? Având in vedere ca este angajat al biserici, preot!. Nu prea stiu daca are dreptul., daca o iau asa legea zice ca in ultimi 2 ani sa aiba venit impozitabile. Ce am auzit eu ar fi ca nu ar putea benificea,find preot. Multumesc! | |
|
|
|
07-11-2019 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Cluj si Prahova 0742251721 marina.starjil@gmail.com
|
| Stimulentul de inserţie se acordă persoanelor îndreptățite pentru concediul pentru creșterea copilului CCC şi a indemnizaţiei lunare, dacă acestea obțin venituri supuse impozitului. Din cate stiu eu, si preotii sunt salariati. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
23-11-2019 |
 | Cvdiaconu@yahoo.com Vizitator |
| Buna! Ma poate ajuta si pe mine cineva cum sa proceedez? Am inceput munca inainte de a implini copilu 2 ani,am luat stimulentu de insertie dar mi am dat demisia, in luna noiembrie nu am decat o saptamana lucrata si m am angajat din nou incepand cu 2 decembrie! Pierd stimulentul de tot sau doar pe luna noiembrie? Trebuie sa anunt undeva? Multumesc pt eventuale raspunsuri | |
|
|
|
11-01-2021 |
 | Cristinutza9960@yahoo.es Vizitator |
| Buna ziua , copilul meu face 2 ani in 19 mai 2021, cu cat timp trebuie sa ma intorc sa beneficiez de stimulentul de insertie.Tatal nu isi ia luna si eu vreau sa ma întorc cu 60 de zile mai repede nu cu 90 de zile ce se pierde. Stimulentul sau ce.Va multumesc | |
|
|
|
11-01-2021 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Cluj si Prahova 0742251721 marina.starjil@gmail.com
|
| Stimulentul de insertie este o suma de bani pe care o puteti primi daca va intoarceti mai repede din concediul pentru cresterea copilului. Acesta poate fi obtinut de oricare dintre parinti si nu se cumuleaza cu indemnizatia de crestere a copilului. Angajatul trebuie sa anunte angajatorul cu cel putin o luna inainte ca va reveni. [art 25 (5) În situaţia prevăzută la art. 7 alin. (2), salariata/salariatul are obligaţia de a anunţa, în scris, angajatorul cu cel puţin 30 de zile înainte intenţia de reluare a raportului de muncă sau de serviciu.] Art. 7 OUG 111/2010 - (1) Persoanele care, în perioada în care sunt îndreptăţite să beneficieze de concediul pentru creşterea copilului, prevăzut la art. 2 alin. (1), obţin venituri supuse impozitului potrivit art. 3 au dreptul la un stimulent de inserţie în cuantum lunar de 50% din cuantumul minim al indemnizaţiei stabilit la art. 2 alin. (2). (2) Pentru persoanele care obţin venituri supuse impozitului potrivit art. 3, cu cel puţin 60 de zile înainte de împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap, stimulentul de inserţie se acordă astfel: a) până la împlinirea de către copil a vârstei de 3 ani; b) până la împlinirea de către copil a vârstei de 4 ani, în cazul copilului cu handicap, fără a beneficia în această perioadă de prevederile art. 31 alin. (1) şi (2). (3) În cazul persoanelor care beneficiază de indemnizaţia lunară şi solicită dreptul la stimulent de inserţie, plata acestei indemnizaţii se suspendă. (4) Începând cu drepturile lunii aprilie 2017, cuantumul stimulentului de inserţie se stabileşte la 650 lei. (5) Pentru drepturile ulterioare datei prevăzute la alin. (4), cuantumul stimulentului de inserţie prevăzut se majorează prin hotărâre a Guvernului. Art. 13 - (1) Drepturile prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă, reprezentând indemnizaţie sau stimulent de inserţie, se acordă pe bază de cerere, însoţită în mod obligatoriu de: a) copia actului de identitate al solicitantului şi a certificatului de naştere al copilului pentru care se solicită dreptul ori, după caz, de livretul de familie, certificate pentru conformitate cu originalul de către persoana care primeşte documentele; b) actele doveditoare privind calitatea solicitantului şi relaţia acestuia cu copilul/copiii pentru care solicită dreptul, pentru situaţiile prevăzute la art. 8 alin. (2); c) actele doveditoare care să ateste îndeplinirea perioadelor prevăzute de art. 2; d) dovada privind veniturile realizate, eliberată de angajator/plătitorul de venit sau de organele fiscale competente, ori declaraţia fiscală, prevăzută de lege, pentru categoriile de venituri prevăzute la art. 3, pentru care Legea nr. 227/2015, cu modificările şi completările ulterioare, nu prevede emiterea unei decizii de impunere din partea organului fiscal central; e) dovada privind suspendarea activităţii pentru perioada în care se solicită concediul pentru creşterea copilului; f) orice alte documente care să ateste îndeplinirea condiţiilor de eligibilitate Art. 14 - (1) Cererile pentru acordarea drepturilor prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă, reprezentând indemnizaţie sau stimulent de inserţie, şi documentele din care rezultă îndeplinirea condiţiilor legale de acordare a acestora se depun la primăria comunei, oraşului, municipiului, respectiv sectoarelor municipiului Bucureşti pe raza căreia solicitantul îşi are domiciliul sau reşedinţa. (2) Până la data de 5 a fiecărei luni, primăriile au obligaţia de a transmite pe bază de borderou cererile înregistrate în luna anterioară, însoţite de documentele justificative, la agenţiile pentru prestaţii sociale judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, denumite în continuare agenţii teritoriale. Cititi si (de exemplu) https://www.colorful.hr/stimulentul-de-insertie-ce-este-acte-necesare-cine-beneficiaza/ sau https://cariera.ejobs.ro/stimulent-de-insertie/ | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |