Forum avocaţi > Civil

Supliment moștenire? Sau reluarea procedurii de succesiune?

1  2  Final
 19-02-2018
Vizitator
Buna ziua. Am nevoie dacă puteti sa ma ajutați in următoarea situație. In 2015 am făcut succesiunea după tata bunuri mobile și imobile - 3 copii și soția. Sa descoperit ca sa omis sa se mai treacăt in certificat doua terenuri. In aceasta situație trebuie doar un supliment la certificat ?ținând cont ca între timp a decedat unul dintre moștenitorii mai exact unul dintre fii. In aceasta situație trebuie reluată de la capăt întreaga procedura de succesiunea sau se poate face un supliment la moștenire? Menționez ca fratele decedat nu are moștenitorii.
Răspunde
 19-02-2018

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Buna ziua,
Da, este suficient doar un supliment de certificat de mostenitor.
Oricum trebuie facuta succesiunea de pe urma celui decedat.
Neavand copii, vor veni la mostenire fratii acestuia.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 19-02-2018
Vizitator
Întreb deoarece notarul mi-am zis ca trebuie reluată procedura de succesiune și trebuie sa plătesc din nou comisioanele pentru toate bunurile pe care le-a avut tata și care au facut deja obiectul succesiunii , comisioane pe care le-am plătit odată in 2015 și nu mi se pare normal sa le mai plătesc odată. Sa Va explic situația exactă. Eu acum trebuie sa vând un teren care la momentul succesiunii sa omis sa se treacă in certificat. Și nu pot să-l vând pana nu fac din nou succesiune.
Răspunde
 19-02-2018

Bucuresti
Facebook
Incercati si la alt notar.
Mi se pare absurd sa trebuiasca platite toate taxele.
Corect mi se pare sa platiti doar taxe aferente suplimentului de certificat de mostenitor.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 19-02-2018
Vizitator
Se poate face și la alt notar? Știu ca se poate doar la notarul unde sa deschis dosarul si unde sa făcut succesiunea
Răspunde
 19-02-2018

Bucuresti
Facebook
Se poate.
Se transfera dosarul la alt notar pe care il alegeti dvs.
Daca gasiti un pret mai bun, de ce nu!

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 19-02-2018
Vizitator
Și cum se poate face transferul? Trebuie făcută o cerere?
Răspunde
 19-02-2018

Bucuresti
Facebook
Da. Se face o cerere.
Dar, mai intai gasiti notarul ce il doriti, iar cererea si transferul dosarului se face intre notari.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 19-02-2018
Vizitator
Multumesc frumos de informații
Răspunde
 19-11-2019
Vizitator
Buns ziua. Vresu sa vand un teren intravilan dar imi cere un supliment la moștenire , cum ca s-ar fi schimbat legea din 2011. Cat ma costa si cat ar dura???
Răspunde
 19-11-2019

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Va duceti la notarul la care ati dezbatut initial succesiunea si cereti emiterea unui certificat suplimentar de mostenitor ca urmare a includerii in masa succesorala a acestui teren.

Notarul va va spune ce onorariu trebuie sa-i platiti pentru munca depusa, daca aveti de platit impozit la stat si ce taxe mai sunt de achitat la cartea funciara, in functie de valoarea terenului si a datei la care s-a dezbatut initial succesiunea.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 09-02-2023
Vizitator
Bună ziua. S-a dezbătut, prin acțiune judecătoreasă, o moștenire testamentara, partaj judiciar, partaj succesoral. În acțiunea respectiva nu s a introdus toată masa succesorală ci doar partea, bunul, lăsat prin testament. În timpul judecății, 3 din succesori au dat declarații ca nu își însușesc calitatea de moștenitori, inclusiv soția supraviețuitoare, iar unul din ei a acceptat. Bunurile testamentar i au fost atribuite celui care a deschis acțiunea, iar fiul care a acceptat a fost instituit ca unic moștenitor în hotărârea definitivă. Acum, pentru bunurile care n au fost introduse în acțiunea prin instanță, putem dezbate succesiunea notariala? Trebuie deschisă o altă succesiune, sau care ar fi modalitatea? Există un singur moștenitor, cel care a acceptat moștenirea, partajul succesoral, judiciar, făcut de cel care a acceptat moștenirea testamentara, și soția supraviețuitoare care vrea sa dispună de cota sa de 50/ din comuniunea regimului matrimonial. Vă mulțumesc pentru un posibil răspuns.
Răspunde
 12-02-2023

Bucuresti
Facebook
Buna ziua,
Ar trebui sa mergeti la notar pentru a aduga si restul bunurilor la masa succesorala.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 12-02-2023

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
T. Ciobanu a scris pe 09-02-2023:
Bună ziua. S-a dezbătut, prin acțiune judecătoreasă, o moștenire testamentara, partaj judiciar, partaj succesoral. În acțiunea respectiva nu s a introdus toată masa succesorală ci doar partea, bunul, lăsat prin testament. În timpul judecății, 3 din succesori au dat declarații ca nu își însușesc calitatea de moștenitori, inclusiv soția supraviețuitoare, iar unul din ei a acceptat. Bunurile testamentar i au fost atribuite celui care a deschis acțiunea, iar fiul care a acceptat a fost instituit ca unic moștenitor în hotărârea definitivă. Acum, pentru bunurile care n au fost introduse în acțiunea prin instanță, putem dezbate succesiunea notariala? Trebuie deschisă o altă succesiune, sau care ar fi modalitatea? Există un singur moștenitor, cel care a acceptat moștenirea, partajul succesoral, judiciar, făcut de cel care a acceptat moștenirea testamentara, și soția supraviețuitoare care vrea sa dispună de cota sa de 50/ din comuniunea regimului matrimonial. Vă mulțumesc pentru un posibil răspuns.

Da, puteti merge la notar pentru partajul succesoral a celorlalte bunuri.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 25-05-2023
Vizitator
Buna. Am mostenit o cota parte dintr un teren. Pot sa cumpar cota parte a unui alt mostenitor din aceasi teren? Multumesc
Răspunde
 26-05-2023

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Da

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 28-05-2023

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Andrea a scris pe 25-05-2023:
Buna. Am mostenit o cota parte dintr un teren. Pot sa cumpar cota parte a unui alt mostenitor din aceasi teren? Multumesc

Da, daca ambele parti sunt de acord cu vanzarea.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 28-05-2023
Vizitator
Buna ziua,

Ce variante imi recomandati daca vreau ca dupa moartea mea casa proprietate personala sa ii ramana fostului sot, recasatorit intre timp? Gasiti mai jos cateva detalii. As vrea sa il protejez cumva, sa ii ramana lui, sa nu beneficieze noua lui sotie / mostenitorii ei / ai lor de ea. Si nici alte categorii de rude de-ale lui. Si cum sa procedez ca rudele din partea mea sa nu emita pretentii (parintii, unchii, matusile, verisorii)? Frati nu am si nici copii. Va multumesc!
Răspunde
 28-05-2023
Vizitator
Buna. Sunt singurul copil dar fiind adoptata, cu primul prilej, rudele parintilor (cele de sange/legale) au avut "grija" sa ii intoarca impotriva mea si chiar si pe ei unul impotriva celuilalt. Eu le-am dat pe parcursul timpului parintilor mei sume foarte mari de bani (a fost santaj emotional, sa le dau ca oricum imi ramane mie mostenire ce au si altele similare). Rudele lor - frati, nepoti etc. vor sa le ramana mostenirea si fac tot posibilul pentru asta - si nu ii ajuta cu nimic pe parintii mei, ba dimpotriva, pun presiune si pe ei si pe mine si ne invrajbesc. Eu am niste probleme de sanatate si nu stiu daca / cat voi mai trai dupa moartea parintilor mei, posibil chiar sa mor inainte. Vreau sa beneficiez de ceea ce mi se cuvine, fie eu direct fie o alta persoana pe care sa o aleg eu. Cum ma sfatuiti sa procedez, ce parghii sunt? Toate cele bune!
Răspunde
 29-05-2023

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Ioana a scris pe 28-05-2023:
Buna ziua,

Ce variante imi recomandati daca vreau ca dupa moartea mea casa proprietate personala sa ii ramana fostului sot, recasatorit intre timp? Gasiti mai jos cateva detalii. As vrea sa il protejez cumva, sa ii ramana lui, sa nu beneficieze noua lui sotie / mostenitorii ei / ai lor de ea. Si nici alte categorii de rude de-ale lui. Si cum sa procedez ca rudele din partea mea sa nu emita pretentii (parintii, unchii, matusile, verisorii)? Frati nu am si nici copii. Va multumesc!

Intocmiti un testament notarial in favoarea fostului sot.
In prezenta testamentului, vor putea veni la mostenire in virturea legii, [si doar pentru a culege rezerva acordata de lege impotriva vointei dispunatorului] urmatorii: soţul supravieţuitor, descendenţii şi ascendenţii privilegiaţi ai defunctului.
Dvs. ati spun sa nu aveti in prezent un sot ori descendenti. Deci, raman ascendentii privilegiati, adica tatal si mama dvs (unul din ei sau ambii, dupa cum vor fi sau nu in viata la data decesului dvs)
De mostenrea dvs. vor beneficia actuala sotie a fostului dvs sot si descendentii sai in mod indirect, dupa moartea sa, cand bunul mostenit de la dvs. va intra in masa lui succesorala.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde 1  2  Final
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.