Forum avocaţi > Civil

Proba audio cu telefonul in instanta - Pagina 2

Start  1  2
 04-11-2020
Vizitator
Buna ziua, o inregistrare audio facuta in locuinta proprie in care se vorbeste despre anumite acte false poate fi proba in instanta daca aceasta este editată?
Răspunde
 05-11-2020

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
C.pr.civila

Art. 341 - Lucrurile ca mijloace de probă
(2) Sunt, de asemenea, mijloace materiale de probă şi fotografiile, fotocopiile, filmele, discurile, benzile de înregistrare a sunetului, precum şi alte asemenea mijloace tehnice, dacă nu au fost obţinute prin încălcarea legii ori a bunelor moravuri.

O proba, pentru a fi admisa de instanta, trebuie solicitata in termen, sa fie utila si concludenta solutionarii dosarului. Si sa fie originala, adica integrala. Nu stiu la ce va referiti cand spuneti ca este editata. Daca sunt sterse pasaje, ori altele sunt scoase din context s-ar putea ca instanta sa nu o admita.

Pentru a depune proba, trebuie sa o descarcati din telefon pe un CD sau stick si, eventual, in functie de calitatea inregistrarii, sa atasati o transcriere, ptr a putea fi inteleasa usor conversatia inregistrata.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 05-11-2020

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Cristi a scris pe 04-11-2020:
Buna ziua, o inregistrare audio facuta in locuinta proprie in care se vorbeste despre anumite acte false poate fi proba in instanta daca aceasta este editată?

O inregistrare poate fi folosita in instanta, atat timp cat nu intra sub incidenta legii penale si nu intruneste elementele constitutive ale infractiunii de violare a vietii private, fapta prevazuta de art 226 NCP:

"(1) Atingerea adusă vieţii private, fără drept, prin fotografierea, captarea sau înregistrarea de imagini, ascultarea cu mijloace tehnice sau înregistrarea audio a unei persoane aflate într-o locuinţă sau încăpere ori dependinţă ţinând de aceasta sau a unei convorbiri private se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 6 luni sau cu amendă.

(2) Divulgarea, difuzarea, prezentarea sau transmiterea, fără drept, a sunetelor, convorbirilor ori a imaginilor prevăzute în alin. (1), către o altă persoană sau către public, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

(4) Nu constituie infracţiune fapta săvârşită:
a) de către cel care a participat la întâlnirea cu persoana vătămată în cadrul căreia au fost surprinse sunetele, convorbirile sau imaginile, dacă justifică un interes legitim;

b) dacă persoana vătămată a acţionat explicit cu intenţia de a fi văzută ori auzită de făptuitor;

c) dacă făptuitorul surprinde săvârşirea unei infracţiuni sau contribuie la dovedirea săvârşirii unei infracţiuni;

d) dacă surprinde fapte de interes public, care au semnificaţie pentru viaţa comunităţii şi a căror divulgare prezintă avantaje publice mai mari decât prejudiciul produs persoanei vătămate.

(5) Plasarea, fără drept, de mijloace tehnice de înregistrare audio sau video, în scopul săvârşirii faptelor prevăzute în alin. (1) şi alin. (2), se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani."

Daca prin aceasta inregistrare puteti dovedi savarsirea unei infractiuni, depuneti inregistrarea la dosar pe suport electronic.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 02-07-2021
Vizitator
Buna ziua. Deschidem un proces pt o cauza civilă, suntem înjurat zilnic de către vecinii noștri. Înregistrarea audio cu telefonul poate constitui proba in acest sens?Am depus si reclamatii la politie, au fost chemați si au semnat pt ca, le a fost prelucrată legea 61, liniste si ordine publica, si tot nu au încetat nici cu muzica si nici ci înjurăturile. Va multumesc.
Răspunde
 03-07-2021

Bucuresti
0746938774
Facebook
Carmen Marin a scris pe 02-07-2021:
Buna ziua. Deschidem un proces pt o cauza civilă, suntem înjurat zilnic de către vecinii noștri. Înregistrarea audio cu telefonul poate constitui proba in acest sens?Am depus si reclamatii la politie, au fost chemați si au semnat pt ca, le a fost prelucrată legea 61, liniste si ordine publica, si tot nu au încetat nici cu muzica si nici ci înjurăturile. Va multumesc.

Puteti folosi inregistrari audio/video ca mijloace de proba in cadrul procesului civil, conform dispozitiilor art 341 NCPC:

"(1) Sunt mijloace materiale de probă lucrurile care prin însuşirile lor, prin aspectul lor ori semnele sau urmele pe care le păstrează servesc la stabilirea unui fapt care poate duce la soluţionarea procesului.

(2) Sunt, de asemenea, mijloace materiale de probă şi fotografiile, fotocopiile, filmele, discurile, benzile de înregistrare a sunetului, precum şi alte asemenea mijloace tehnice, dacă nu au fost obţinute prin încălcarea legii ori a bunelor moravuri."

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 12-11-2021
Vizitator
Buna ziua, va rog sa ma ajutati. Sotul ma provoaca de fiecare data si dupa ma inregistreaza . Intradevar i am dat o palma , au vzt si vecinii, i am dat hainele afara, l am jignit si ma inregistra de fiecare data. I am zis sa divortam. Mentionez ca astea s au intamplat prin august. Le mai poate folosi ? Ce mi se poate intampla dupa in acest caz chiar daca ar castiga divortul ? Multumesc.
Răspunde
 25-08-2022
Vizitator
Daca într-un proces de custodie a unui minor de 10 ani sunt folosite probe audio tăiate și editate, sunt valabile? Menționez că procesul a fost intentat după 6 ani, după ce prima parte a renunțat de bună voie la copil, la notar.acum a venit cu un cd cu conversații telefonice, dar nu integrale, frânturi lipite intre ele. 2-3 cuvinte din August, 2-3 din Decembrie anul trecut. Sunt valabile?
Răspunde
 26-08-2022

Bucuresti
0746938774
Facebook
Inregistrarile audio pot constitui probe, insa daca acestea au fost modificate, va puteti opune administrarii probei si puteti solicita o expertiza de specialitate.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 12-08-2023
Vizitator
Buna ziua, am decis sa-l înregistrez pe constructorul casei in momentul in care am realizat că nu v-om mai primi banii înapoi pe lucrările ce urma sa le facă si in care recunoaște suma de bani primita.Inresitrarile sunt ale convorbirilor telefonice dar realizate cu alt dispozitiv. Pot fi acestea acceptate ca probe in proces? Mulțumesc anticipat!
Răspunde
 16-08-2023

Bucuresti
0746938774
Facebook
Da, puteti folosi probele audio.

Va trebui sa le puneti pe un cd si sa le depuneti in atatea exemplare cate parti sunt in dosar, plus un exemplar pentru instanta.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 16-08-2023

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Anca a scris pe 12-08-2023:
Buna ziua, am decis sa-l înregistrez pe constructorul casei in momentul in care am realizat că nu v-om mai primi banii înapoi pe lucrările ce urma sa le facă si in care recunoaște suma de bani primita.Inresitrarile sunt ale convorbirilor telefonice dar realizate cu alt dispozitiv. Pot fi acestea acceptate ca probe in proces? Mulțumesc anticipat!

DA, pot să constituie probe ale înșelăciunii săvârșite de constructor.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
RăspundeStart  1  2
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.