|
27-08-2018 |
 | Marian Vizitator |
| La ancheta sociala în cazul unui divt cu minori, este obligatorie prezenta ambilor părinți? | |
|
|
|
27-08-2018 |
| Nu, de regulă, ancheta se face la domiciliul părintelui care solicită ca locuința copilului să fie stabilită la el, caz în care va fi prezent acel părinte, precum și la locuința părintelui care solicită stabilirea unui program de vizitare, dacă există o astfel de cerere. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
28-08-2018 |
| De regula cei de la autoritatea tutelara vor sa vada/stea de vorba cu minorii si cu parintele la care locuiesc. Discutia cu celalalt parinte se va purta la sediul Autoritatii Tutelare. Asa cum v a mentionat si colegul meu, de regula ancheta se face la locuinta unde se va stabili domiciliul copiilor. | Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient | |
|
|
|
|
31-08-2018 |
 | Ovidiuversan Vizitator |
| Bună seara. Va rog sa ma ajutați! Am o proprire pe conturi, unul în lei pe care nu primesc nici un ban și unul în euro în care primesc salariul și diurna pe care o am pe zii fiind șofer pe camion. Va rog sa îmi spuneți dacă executorul are dreptul sa îmi tina blocat contul fără sa îl deblocheze? Va mulțumesc mult. Aștept cu nerăbdare răspunsul dumneavoastră | |
|
|
|
31-08-2018 |
| Ovidiuversan a scris pe 31-08-2018: Bună seara. Va rog sa ma ajutați! Am o proprire pe conturi, unul în lei pe care nu primesc nici un ban și unul în euro în care primesc salariul și diurna pe care o am pe zii fiind șofer pe camion. Va rog sa îmi spuneți dacă executorul are dreptul sa îmi tina blocat contul fără sa îl deblocheze? Va mulțumesc mult. Aștept cu nerăbdare răspunsul dumneavoastră Executorul poate să vă rețină maxim 1/3 din salariu. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
30-05-2020 |
 | Mihaitza Vizitator |
| Adisan a scris pe 27-08-2018: Nu, de regulă, ancheta se face la domiciliul părintelui care solicită ca locuința copilului să fie stabilită la el, caz în care va fi prezent acel părinte, precum și la locuința părintelui care solicită stabilirea unui program de vizitare, dacă există o astfel de cerere. In cazul in care ambii părinți au același domiciliu, cum va fi urmarit interesul copiilor. Mentionez ca sotia a initiat procedura de divort, cerând ca cei doi minori, 15 si 12 ani,sa locuiasca la domiciliul ei, iar eu am intocmit cerere reconventionala, in care am solicitat ca locuinta minorilor sa fie la domiciliul meu, fiind si domiciliul comun. Mentionam ca mai detinem un apartament obținut prin vânzare-cumpărare de noi de la socrii, cu precizarea ca, acestia drept dw uzufructuar, unul din ei, decedând in urma cu 2 ani. | |
|
|
|
30-05-2020 |
| Mihaitza a scris pe 30-05-2020: Adisan a scris pe 27-08-2018: Nu, de regulă, ancheta se face la domiciliul părintelui care solicită ca locuința copilului să fie stabilită la el, caz în care va fi prezent acel părinte, precum și la locuința părintelui care solicită stabilirea unui program de vizitare, dacă există o astfel de cerere. In cazul in care ambii părinți au același domiciliu, cum va fi urmarit interesul copiilor. Mentionez ca sotia a initiat procedura de divort, cerând ca cei doi minori, 15 si 12 ani,sa locuiasca la domiciliul ei, iar eu am intocmit cerere reconventionala, in care am solicitat ca locuinta minorilor sa fie la domiciliul meu, fiind si domiciliul comun. Mentionam ca mai detinem un apartament obținut prin vânzare-cumpărare de noi de la socrii, cu precizarea ca, acestia drept dw uzufructuar, unul din ei, decedând in urma cu 2 ani. Ancheta se va face la acea locuință. Instanța va pronunța o soluție și va stabili locuința copilului în funcție de interesul superior al copilului. Faptul că ambii locuiți în aceeași casă reprezintă o situație atipică, dar care se va reglementa în timp. În caz de neînțelegere, se poate cere atribuirea beneficiului locuinței conjugale unuia dintre părinți. Astfel, conform dispoziţiilor art. 324 alin. 1 şi 4 Cod civil, la desfacerea căsătoriei, dacă nu este posibilă folosirea locuinţei de către ambii soţi şi aceştia nu se înţeleg, beneficiul contractului de închiriere poate fi atribuit unuia dintre soţi, ţinând seama, în ordine, de interesul superior al copiilor minori, de culpa în desfacerea căsătoriei şi de posibilităţile locative proprii ale foştilor soţi, aceste prevederi aplicându-se în mod similar şi în cazul în care bunul este proprietatea comună a celor doi soţi, atribuirea beneficiului locuinţei conjugale producând efecte până la data rămânerii definitive a hotărârii de partaj. Se constată astfel că prin art. 324 alin. 4 Cod civil, legiuitorul a reglementat atribuirea beneficiului locuinţei conjugale în cazul în care bunul este proprietatea comună a celor doi soţi până la data rămânerii definitive a hotărârii de partaj, având în vedere ipoteza înscrisă în art. 324 alin. 1 Cod civil, respectiv aceea că la desfacerea căsătoriei nu este posibilă folosirea locuinţei de către ambii soţi şi aceştia nu se înţeleg. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
30-05-2020 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Ancheta psihosociala se efectueaza la domiciliile ambilor parinti. In situatia expusa, daca parintii au domiciliul comun, ancheta sociala se va efectua la acea adresa. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
21-06-2020 |
 | Mihaitza Vizitator |
| As mai avea de mentionat ca in data de 06.06.2020, soția a părăsit domiciliul comun, împreună cu fiul cel mic, la mine rămânând cel mare, fără a a conveni în vreun fel acest lucru. Deastfel, a mers si la poliție sa declare acest lucru și s-au mutat la socrul meu. Mai vine cu fiul cel mic pentru diferite motive, pretinzând că vrea să ia un lucru anume, dar aceasta nu intra nici macar in curte. De cele mai multe ori, când nu suntem nici eu și nici fiul care a rămas cu mine. | |
|
|
|
23-06-2020 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| In aceasta situatie, ancheta psihosociala se va efectua atat la domiciliul dvs, cat si la adresa la care locuieste in fapt sotia in momentul de fata. Dvs doriti ca sotia sa nu mai vina la domiciliul dvs in timp ce nu sunteti acasa? | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
25-06-2020 |
 | Mihaitza Vizitator |
| Av. Bratulescu Adela a scris pe 23-06-2020: In aceasta situatie, ancheta psihosociala se va efectua atat la domiciliul dvs, cat si la adresa la care locuieste in fapt sotia in momentul de fata. Dvs doriti ca sotia sa nu mai vina la domiciliul dvs in timp ce nu sunteti acasa? Exact asta imi doresc. Mai trece câteodată dar nu intra decât fiul cel mic in curte si in casă sub pretextul ca mai vrea sa ia cate ceva. In momentul in care a parasit domiciliul conjugal, a trecut pe o hârtie, lucru confirmat de catre fiul cel mare, obiectele electro-casnice lasate. Acestea sunt cumpărate in timpul casatoriei. Hartia nu a lasat-o acasă, iar fiul cel mare nu a fost lăsat să vada in întregime ce a scris in aceasta. | |
|
|
|
25-06-2020 |
| Sfatul meu este sa o notificati pe sotie sa nu mai patrunda in imobil in lipsa dvs, pentru a sustrage diverse obiecte, care pot face parte din masa partajabila,iar in caz contrar va puteti adresa organelor de politie formuland o plangere penala impotriva acesteia, pentru savarsirea infractiunilor de furt si violare de domiciliu. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
26-06-2020 |
 | Mihaitza Vizitator |
| Av. Bratulescu Adela a scris pe 25-06-2020: Sfatul meu este sa o notificati pe sotie sa nu mai patrunda in imobil in lipsa dvs, pentru a sustrage diverse obiecte, care pot face parte din masa partajabila,iar in caz contrar va puteti adresa organelor de politie formuland o plangere penala impotriva acesteia, pentru savarsirea infractiunilor de furt si violare de domiciliu. Menționez că odată ce a inițiat procesura de divorț, in afară de lucrurile personale de valoarea luate de acasă (aurul), a luat si actele de vanzare-cumparare ale casei si ale apartamentului de la părinții ei, certificatele de naștere ale copiilor, actele masinii. | |
|
|
|
26-06-2020 |
 | Mihaitza Vizitator |
| Av. Bratulescu Adela a scris pe 25-06-2020: Sfatul meu este sa o notificati pe sotie sa nu mai patrunda in imobil in lipsa dvs, pentru a sustrage diverse obiecte, care pot face parte din masa partajabila,iar in caz contrar va puteti adresa organelor de politie formuland o plangere penala impotriva acesteia, pentru savarsirea infractiunilor de furt si violare de domiciliu. Nu stiu in ce masura o pot acuza de violare de domiciliu din moment ce nu se da jos din mașină dar il pune pe fiul cel mic să ia cate ceva din casă. Ultima dată, la telefon, el m-a intrebat de actele câinelui. Banuiesc ca acestea sunt doar motive si sa vada ce s-a mai întâmplat prin casă. Il influențează să mintă si să aiba un comportament de sine stătător, exact ca aceasta. După ce a părăsit domiciliul conjugal, a fost sa declare la politie acest lucru, invocand faptul ca vrea sa evite discuțiile. In plus, am fost si acuzat de vătămare si violență verbală, lucru deloc real. Am fost chemat si la poliție pentru o declarație, urmând sa primesc prin poștă rezoluția din care sa reiasă ca si-a retras plangerea si că, chipurile, ne-am împăcat. Bănuiesc ca pot dovedi si in instanță ca a mințit in acea plângere. Tot in instanță, as dori sa scot in evidență instabilitatea emoțională si imaturitatea mentală a acesteia. | |
|
|
|
26-06-2020 |
| Mihaitza a scris pe 26-06-2020: Av. Bratulescu Adela a scris pe 25-06-2020: Sfatul meu este sa o notificati pe sotie sa nu mai patrunda in imobil in lipsa dvs, pentru a sustrage diverse obiecte, care pot face parte din masa partajabila,iar in caz contrar va puteti adresa organelor de politie formuland o plangere penala impotriva acesteia, pentru savarsirea infractiunilor de furt si violare de domiciliu. Nu stiu in ce masura o pot acuza de violare de domiciliu din moment ce nu se da jos din mașină dar il pune pe fiul cel mic să ia cate ceva din casă. Ultima dată, la telefon, el m-a intrebat de actele câinelui. Banuiesc ca acestea sunt doar motive si sa vada ce s-a mai întâmplat prin casă. Il influențează să mintă si să aiba un comportament de sine stătător, exact ca aceasta. După ce a părăsit domiciliul conjugal, a fost sa declare la politie acest lucru, invocand faptul ca vrea sa evite discuțiile. In plus, am fost si acuzat de vătămare si violență verbală, lucru deloc real. Am fost chemat si la poliție pentru o declarație, urmând sa primesc prin poștă rezoluția din care sa reiasă ca si-a retras plangerea si că, chipurile, ne-am împăcat. Bănuiesc ca pot dovedi si in instanță ca a mințit in acea plângere. Tot in instanță, as dori sa scot in evidență instabilitatea emoțională si imaturitatea mentală a acesteia. Daca fosta sotie nu patrunde in imobil, nu o puteti acuza de violare de domiciliu, insa pentru sesizarea neadevarata prin care va acuza de vatamare corporala, puteti formula o plangere penala impotriva acesteia, pentru savarsirea infractiunii de inducere in eroare a organelor judiciare, dupa ce veti primi solutia de clasare. In ceea ce priveste instabilitatea psihica a acesteia, daca fosta sotie sufera de vreo afectiune medicala, va trebui sa dovediti acest lucru cu inscrisuri medicale. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
26-06-2020 |
 | Mihaitza Vizitator |
| Dacă in cererea de divorț a soției nu este specificat nimic in legătură cu partajul, acesta face obiectul acestui proces sau nu? | |
|
|
|
26-06-2020 |
| Mihaitza a scris pe 26-06-2020: Dacă in cererea de divorț a soției nu este specificat nimic in legătură cu partajul, acesta face obiectul acestui proces sau nu? Nu, partajul se solutioneaza ulterior desfacerii casatoriei. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
26-06-2020 |
 | Mihaitza Vizitator |
| Mai specific că se consideră ca și divorțată dacă a introdus cererea de divorț. Atât ea cât și fiul cel mic au comportament de sine stătător, fiindcă il influențează si pe acesta sa se poarte urât atât cu mine cat si cu fratele mai mare. Cel din urmă a rămas cu mine de când au părăsit fără motiv domiciliul comun, stabilindu-se la socrul meu iar si acel apartament este tot al nostru fiindcă detinem un contract de vanzare-cumparare pe acesta. Toate actele casei, al apartamentului, CN ale copiilor, actul mașinii și multe acte au fost luate de soție acum cateva luni. Casa a fost cumpărată in timpul casatoriei, in 2013 in urma accesări unui credit pentru nevoi personale fără garanție imobiliară. De atunci, sotia a făcut refinanțări si CAR-uri paralele având obiceiul de a schimba frecvent autoturismele. Nu am fost de acord cu aceste refinantari dar cum am spus mai devreme, are un comportament de sine stătător, mai ales de când a inițiat acest divorț, pleacă unde vrea si fara sa spună, vine când vrea, s.a.m.d. Sustine ca doar ea a platit ratele, mai ales ca deși din 2018 eu nu mai lucrez cu carte de muncă, am avut venituri inconstante. Deasfel, de o perioadă am adunat bonurile fiscale de unde mi s-au inmanat existand si excepții (meditatiile copilului, piață, achizitionarea produselor agro-alimentare de la persoane fizice, cheltuieli de sfarsit de an scolar) dar si facturi si chitanțe pentru plata utilităților si a diferitor investiții in casă. Cred ca si munca in gospodărie este considerată tot aport la bugetul familiei. In cererea reconventionala am specificat ca nu obișnuiește sa gătească ci sa cumpere mâncare de la magazine de tip fast-food, ca a spart calculatoare si telefoanele copiilor, ca a aruncat la gunoi hainele copiilor fiindca nu le-au aranjat in șifonier si că masinile au fost vandute la prețuri sub-evaluate. Are si obiceiul de a trânti lucrurile si a le deteriora. De asta am spus si ca este instabila emotional si psihic, fiindcă trece de la o stare la alta foarte ușor, autovictimizandu-se si făcând lucrurile să pară exact cum ii convin sau sa fie înțelese exact să fie in avantajul ei. | |
|
|
|
27-06-2020 |
| Masa partajabila este compusa din totalitatea bunurilor, dar si a datoriilor acumulate de soti in timpul casatoriei, iar cotele acestora se prezuma a fi egale. Chiar daca nu ati realizat venituri, aportul adus la cresterea copiilor si la munca in gospodarie va fi avut in vedere la stabilirea cotelor ce le revin sotilor. Fata de instabilitatea emotionala a sotiei, aceasta poate fi invocata in divort, ca motiv al desfacerii casatoriei. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
28-06-2020 |
 | Iordache Clara Vizitator |
| Buna ziua, As avea o intrebare legata de un proces pentru ieșirea din indiviziune. Bunica mea(in varsta de 87ani si cu probleme de sănătate) a fost chemată in judecata de catre sora ei pentru ieșirea din indiviziune asupra averii succesorale rămase de pe urma strabunicii care este decedata. Mentionez ca reclamata (sora bunicii) cere ca toate cheltuielile de judecata sa fie plătite de catre pârâti(bunica mea si moștenitorii celor 4 frati decedati). Dacă bunica mea nu se prezintă la proces si nu depune nici un alt document instanței mai plătește cheltuieli de judecata la finalul procesului? In caz de neprezentare inseamna ca renunta la dreptul ei si drept urmare nu mai are de ce sa plateasca cheltuielile de judecata? Va multumesc! | |
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |