Forum avocaţi > Divort

Ancheta sociala - Pagina 2

Start  1  2  3   4  Final
 28-06-2020

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Iordache Clara a scris pe 28-06-2020:
Buna ziua,
As avea o intrebare legata de un proces pentru ieșirea din indiviziune.
Bunica mea(in varsta de 87ani si cu probleme de sănătate) a fost chemată in judecata de catre sora ei pentru ieșirea din indiviziune asupra averii succesorale rămase de pe urma strabunicii care este decedata. Mentionez ca reclamata (sora bunicii) cere ca toate cheltuielile de judecata sa fie plătite de catre pârâti(bunica mea si moștenitorii celor 4 frati decedati).
Dacă bunica mea nu se prezintă la proces si nu depune nici un alt document instanței mai plătește cheltuieli de judecata la finalul procesului?
In caz de neprezentare inseamna ca renunta la dreptul ei si drept urmare nu mai are de ce sa plateasca cheltuielile de judecata?
Va multumesc!

Buna ziua,
Chiar daca nu se prezinta tot va trebui sa plateasca cheltuielile de judecata.
Renuntarea la drept nu se presupune ci trebuie sa fie mentionata expres.
Daca bunica doreste sa renunte la drept, formuleaza o cerere expres in acest sens si o adreseaza instantei solicitand sa fie scoasa din proces.
Dar, prin renuntarea la drept, aceaasta nu va mai putea niciodata sa ridice pretentii cu privire la acel imobil; nici ea si nici mostenitorii acesteia, implicit dvs.
Poate ar fi bine sa contactati un avocat care sa o reprezinte pe bunica dvs. in procesul de partaj. Nu v-as sfatui sa formulati cererea de renuntare la drept.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 28-06-2020

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Buna ziua,
Bunica mea(in varsta de 87ani si cu probleme de sănătate) a fost chemată in judecata de catre sora ei pentru ieșirea din indiviziune asupra averii succesorale rămase de pe urma strabunicii care este decedata. Mentionez ca reclamata (sora bunicii) cere ca toate cheltuielile de judecata sa fie plătite de catre pârâti(bunica mea si moștenitorii celor 4 frati decedati).
Dacă bunica mea nu se prezintă la proces si nu depune nici un alt document instanței mai plătește cheltuieli de judecata la finalul procesului?
In caz de neprezentare inseamna ca renunta la dreptul ei si drept urmare nu mai are de ce sa plateasca cheltuielile de judecata?
Va multumesc!

Nu, daca bunica dvs nu se prezinta in fata instantei, dosarul se va judeca in lipsa acesteia, iar la final, mostenitorii vor achita taxa judiciara de timbru conform cotelor ce le revin din mostenire, iar restul cheltuielilor de judecata ( expertize, onorariul de avocat ) vor fi suportate de partea care pierde.

Sfatul meu este ca bunica dvs sa isi asigure reprezentarea in dosar, daca nu se poate prezenta personal si sa formuleze apararile necesare in cauza.

In situatia in care doreste sa renunte la mostenire, va trebui sa se prezinte in fata instantei si sa dea o declaratie in acest sens.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 28-06-2020
Vizitator
Va multumesc pentru raspuns.
Bunica mea nu are pensie iar singurul venit este pensia bunicului. Exista posibilitatea sa ii fie imputate aceste cheltuieli de judecata bunicului?
Daca bunica vrea sa renunte la drepturi poate face cerere de renuntare simpla in nume propriu sau trebuie mers la un avocat care sa formuleze aceasta cerere pentru instanta?
Răspunde
 29-06-2020
Vizitator
Av. Bratulescu Adela a scris pe 25-06-2020:
Sfatul meu este sa o notificati pe sotie sa nu mai patrunda in imobil in lipsa dvs, pentru a sustrage diverse obiecte, care pot face parte din masa partajabila,iar in caz contrar va puteti adresa organelor de politie formuland o plangere penala impotriva acesteia, pentru savarsirea infractiunilor de furt si violare de domiciliu.

Azi a trecut cu fiul cel mic sa isi ia calculatorul și i-am spus ca daca dorește sa mai vina in viitor sa ia ceva, să vină doar cand sunt eu acasă. Chiar mi-a spus ca este si ea proprietară in acte. Am spus ca stiu că este dar ca a parasit domiciliul pe 6 iunie, fapt declarat și la poliție de către aceasta. Am greșit spunându-i să vina doar in prezența mea?
Răspunde
 29-06-2020

Bucuresti
0746938774
Facebook
Mihaitza a scris pe 29-06-2020:
Sfatul meu este sa o notificati pe sotie sa nu mai patrunda in imobil in lipsa dvs, pentru a sustrage diverse obiecte, care pot face parte din masa partajabila,iar in caz contrar va puteti adresa organelor de politie formuland o plangere penala impotriva acesteia, pentru savarsirea infractiunilor de furt si violare de domiciliu.

Azi a trecut cu fiul cel mic sa isi ia calculatorul și i-am spus ca daca dorește sa mai vina in viitor sa ia ceva, să vină doar cand sunt eu acasă. Chiar mi-a spus ca este si ea proprietară in acte. Am spus ca stiu că este dar ca a parasit domiciliul pe 6 iunie, fapt declarat și la poliție de către aceasta. Am greșit spunându-i să vina doar in prezența mea?

Nu, nu ati gresit, deoarece venind in lipsa dvs, dansa poate sustrage bunuri care fac parte din masa partajabila.

Conform dispozitiilor art. 231 NCP, infractiunea de furt poate fi comisa si intre membrii familiei:

"(1) Faptele prevăzute în prezentul capitol, săvârşite între membrii de familie de către un minor în paguba tutorelui ori de către cel care locuieşte împreună cu persoana vătămată sau este găzduit de aceasta, se pedepsesc numai la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

(2) În cazul faptelor prevăzute la art. 228,art. 229 alin. (1), alin. (2) lit. b) şi c) şi art. 230, împăcarea înlătură răspunderea penală."

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 29-06-2020

Bucuresti
0746938774
Facebook
Va multumesc pentru raspuns.
Bunica mea nu are pensie iar singurul venit este pensia bunicului. Exista posibilitatea sa ii fie imputate aceste cheltuieli de judecata bunicului?
Daca bunica vrea sa renunte la drepturi poate face cerere de renuntare simpla in nume propriu sau trebuie mers la un avocat care sa formuleze aceasta cerere pentru instanta?

Sfatul meu este ca bunica dvs sa formuleze cererea de renuntare fie in fata unui notar si sa o depuna ulterior la dosar, fie sa se prezinte personal in fata instantei si sa isi exprime vointa in fata judecatorului.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 29-06-2020
Vizitator
Av. Bratulescu Adela a scris pe 29-06-2020:
Mihaitza a scris pe 29-06-2020:

Nu, nu ati gresit, deoarece venind in lipsa dvs, dansa poate sustrage bunuri care fac parte din masa partajabila.

Conform dispozitiilor art. 231 NCP, infractiunea de furt poate fi comisa si intre membrii familiei:

"(1) Faptele prevăzute în prezentul capitol, săvârşite între membrii de familie de către un minor în paguba tutorelui ori de către cel care locuieşte împreună cu persoana vătămată sau este găzduit de aceasta, se pedepsesc numai la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

(2) În cazul faptelor prevăzute la art. 228,art. 229 alin. (1), alin. (2) lit. b) şi c) şi art. 230, împăcarea înlătură răspunderea penală."

Întâmplător, azi eram acasă dar nici nu a avut de unde sa stie dacă eram sau nu.
Ca intrebare adiacenta, as putea, legal, sa schimb incuietorile de la poartă si de la casă? M-am cam săturat ca având grija imobilului să tot activez sistemul de supraveghere video. Se presupune ca intrand in casă, poate sa dezactiveze camerele.
Răspunde
 30-06-2020

Bucuresti
0746938774
Facebook
Avand in vedere faptul ca sotia este coproprietara, nu va sfatuiesc sa schimbati yala de la usa de acces in imobil, insa puteti face acest lucru dupa finalizarea partajului, daca imobilul va fi atribuit dvs in natura.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 09-07-2020
Vizitator
Av. Bratulescu Adela a scris pe 27-06-2020:
Masa partajabila este compusa din totalitatea bunurilor, dar si a datoriilor acumulate de soti in timpul casatoriei, iar cotele acestora se prezuma a fi egale.

Chiar daca nu ati realizat venituri, aportul adus la cresterea copiilor si la munca in gospodarie va fi avut in vedere la stabilirea cotelor ce le revin sotilor.

Fata de instabilitatea emotionala a sotiei, aceasta poate fi invocata in divort, ca motiv al desfacerii casatoriei.
As putea sa invoc ca motive de divorț, instabilitatea emoțională, comportamentul de sine stătător și faptul că am fost mințit de aceasta? Fiindcă cel îndreptățit să introducă cererea de divorț, eu aș fi fost.
Răspunde
 09-07-2020

Bucuresti
0746938774
Facebook
Mihaitza a scris pe 09-07-2020:
Av. Bratulescu Adela a scris pe 27-06-2020:
Masa partajabila este compusa din totalitatea bunurilor, dar si a datoriilor acumulate de soti in timpul casatoriei, iar cotele acestora se prezuma a fi egale.

Chiar daca nu ati realizat venituri, aportul adus la cresterea copiilor si la munca in gospodarie va fi avut in vedere la stabilirea cotelor ce le revin sotilor.

Fata de instabilitatea emotionala a sotiei, aceasta poate fi invocata in divort, ca motiv al desfacerii casatoriei.
As putea sa invoc ca motive de divorț, instabilitatea emoțională, comportamentul de sine stătător și faptul că am fost mințit de aceasta? Fiindcă cel îndreptățit să introducă cererea de divorț, eu aș fi fost.

Chiar daca sotia a introdus cererea de divort, dvs aveti posibilitatea sa formulati in termen legal pe langa intampinare, cerere reconventionala, prin care sa solicitati desfacerea casatoriei din culpa exclusiva a sotiei, astfel veti dobandi calitatea de parat-reclamant.

Conform dispozitiilor art. 209 NCPC:

"(1) Dacă pârâtul are, în legătură cu cererea reclamantului, pretenţii derivând din acelaşi raport juridic sau strâns legate de aceasta, poate să formuleze cerere reconvenţională.

(2) În cazul în care pretenţiile formulate prin cerere reconvenţională privesc şi alte persoane decât reclamantul, acestea vor putea fi chemate în judecată ca pârâţi.

(3) Cererea trebuie să îndeplinească condiţiile prevăzute pentru cererea de chemare în judecată.
(4) Cererea reconvenţională se depune, sub sancţiunea decăderii, odată cu întâmpinarea sau, dacă pârâtul nu este obligat la întâmpinare, cel mai târziu la primul termen de judecată.

(5) Cererea reconvenţională se comunică reclamantului şi, după caz, persoanelor prevăzute la alin. (2) pentru a formula întâmpinare. Dispoziţiile art. 201 se aplică în mod corespunzător.

(6) Când reclamantul şi-a modificat cererea de chemare în judecată, cererea reconvenţională se va depune cel mai târziu până la termenul ce se va încuviinţa pârâtului în acest scop, dispoziţiile alin. (5) fiind aplicabile.

(7) Reclamantul nu poate formula cerere reconvenţională la cererea reconvenţională a pârâtului iniţial."

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 10-07-2020
Vizitator
Cererea reconventionala a fost introdusa in termenul legal. As vrea totuși, să știu, daca la prima sedinta de la tribunal voi putea spune că eu as fi fost îndreptățit sa introduc cererea de divorț pentru urmatoarele motive: instabilitate emoțională, comportament de sine statator, dorința de independență a acesteia, indiferență față de familie și gospodărie. Tocmai de aceea cred ca a și părăsit domiciliul comun fiindcă atunci când puneam întrebări sau incercam să avem vreo discuție matură, interpreta totul ca pe o ceartă.
Răspunde
 10-07-2020
Vizitator
Buna ziua,
In raspunsurile anterioare dvs m-ati indrumat sa facem cererea dine renuntare fata unui notar.
Am mers la notar sa intreb daca ne poate ajuta sa facem cerere de renununtare si aceasta a spus ca trebuie sa mergem la un avocat.
Mentionez ca bunica are 87ani si nu se poate prezenta in fata unui judecator la aceasta varsta pentru ca are probleme de sanatate si se exprima destul de greu. Noi doream sa facem cererea la notar(cu bunica prezenta)pentru ca bunica sa nu mai fie nevoita sa mearga in instanta.
Trebuie sa merg la un alt notar sau cererea trebuie facuta numai in fata unui avocat?
Răspunde
 10-07-2020

Bucuresti
0746938774
Facebook
Mihaitza a scris pe 10-07-2020:
Cererea reconventionala a fost introdusa in termenul legal. As vrea totuși, să știu, daca la prima sedinta de la tribunal voi putea spune că eu as fi fost îndreptățit sa introduc cererea de divorț pentru urmatoarele motive: instabilitate emoțională, comportament de sine statator, dorința de independență a acesteia, indiferență față de familie și gospodărie. Tocmai de aceea cred ca a și părăsit domiciliul comun fiindcă atunci când puneam întrebări sau incercam să avem vreo discuție matură, interpreta totul ca pe o ceartă.

Este irelevant cine a introdus primul cererea.

Din moment ce ati formulat cerere
reconventionala si dvs aveti calitatea de reclamant ( parat-reclamant ), adica e ca si cum si dvs ati formulat actiune de divort, prezentand situatia din punctul dvs de vedere, cu solicitari diferite fata de reclamanta-parata.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 10-07-2020

Bucuresti
0746938774
Facebook
Iordache Clara a scris pe 10-07-2020:
Buna ziua,
In raspunsurile anterioare dvs m-ati indrumat sa facem cererea dine renuntare fata unui notar.
Am mers la notar sa intreb daca ne poate ajuta sa facem cerere de renununtare si aceasta a spus ca trebuie sa mergem la un avocat.
Mentionez ca bunica are 87ani si nu se poate prezenta in fata unui judecator la aceasta varsta pentru ca are probleme de sanatate si se exprima destul de greu. Noi doream sa facem cererea la notar(cu bunica prezenta)pentru ca bunica sa nu mai fie nevoita sa mearga in instanta.
Trebuie sa merg la un alt notar sau cererea trebuie facuta numai in fata unui avocat?

Mergeti la un alt notar, pentru a va redacta declaratia de renuntare sau pentru a desemna un mandatar care sa o reprezinte in instanta.

Daca bunica nu se poate prezenta in fata instantei, poate mandata o persoana care sa ii reprezinte interesele, printr-o procura speciala.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 13-07-2020
Vizitator
Pentru inscrirea la liceu a minorului ramas la mine desi nici nu am avut nici măcar prima infatisare la tribunal, dupa ce sotia a parasit domiciliul conjugal cu cel mic, am solicitat acesteia certificatul de naștere in original, avand nevoie de acesta. Minorul ramas la mine i-a comunicat ca nu vrea sa vină ea la liceu, voind sa mearga doar cu mine. Se pare ca nu vrea sa ne dea certicatul. As putea sa ii fac plangere pentru ingradirea inscrierii la liceu?
Răspunde
 15-07-2020

Bucuresti
0746938774
Facebook
Mihaitza a scris pe 13-07-2020:
Pentru inscrirea la liceu a minorului ramas la mine desi nici nu am avut nici măcar prima infatisare la tribunal, dupa ce sotia a parasit domiciliul conjugal cu cel mic, am solicitat acesteia certificatul de naștere in original, avand nevoie de acesta. Minorul ramas la mine i-a comunicat ca nu vrea sa vină ea la liceu, voind sa mearga doar cu mine. Se pare ca nu vrea sa ne dea certicatul. As putea sa ii fac plangere pentru ingradirea inscrierii la liceu?

Sfatul meu este sa scoateti un duplicat de pe Certificatul de nastere al minorului, insa daca doriti sa formulati o plangere penala, daca sotia a luat certificatul, fara acordul dvs, poate fi acuzata de savarsirea infractiunii de furt, in forma prevazuta de art 231 NCP:

"Faptele prevăzute în prezentul capitol, săvârșite între membrii de familie, de către un minor în paguba tutorelui ori de către cel care locuiește împreună cu persoana vătămată sau este găzduit de aceasta, se pedepsesc numai la plângerea prealabilă a persoanei vătămate."

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 22-07-2020
Vizitator
Deviez puțin de la subiectul oficial si aș vrea să întreb ceva. Fiul cel mare a primit mesaj pe messenger de la mama lui, in care spune ca a primit o instintare ca se va pune sechestru pe casa fiindca nu a platit rata creditului de doua luni. Acesta este un credit facut de aceasta, pentru nevoi personale, fără garanție imobiliară, pe care il plătea direct prin oprirea din salariu.
Răspunde
 22-07-2020

Bucuresti
0746938774
Facebook
Mihaitza a scris pe 22-07-2020:
Deviez puțin de la subiectul oficial si aș vrea să întreb ceva. Fiul cel mare a primit mesaj pe messenger de la mama lui, in care spune ca a primit o instintare ca se va pune sechestru pe casa fiindca nu a platit rata creditului de doua luni. Acesta este un credit facut de aceasta, pentru nevoi personale, fără garanție imobiliară, pe care il plătea direct prin oprirea din salariu.

Avand in vedere faptul ca imobilul este bun comun, creditorii pot executa silit bunurile debitorului, insa va trebui efectuata iesirea din indiviziune in prealabil, astfel ca, in situatia in care sotia lucreaza cu forme legale, consider ca banca isi poate recupera creanta mult mai usor din salariul acesteia.

Asteptati sa primiti un inscris oficial si ulterior va veti formula apararile, in functie de situatia de fapt.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 24-07-2020

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Buna ziua,
Va multumesc!

Cheltuielile de judecată se împart între toți moștenitorii, în funcție de cota lor, așa că bunica dvs nu va suporta singură toate cheltuielile.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 24-07-2020
Vizitator
Av. Bratulescu Adela a scris pe 26-06-2020:
Mihaitza a scris pe 26-06-2020:

Nu stiu in ce masura o pot acuza de violare de domiciliu din moment ce nu se da jos din mașină dar il pune pe fiul cel mic să ia cate ceva din casă. Ultima dată, la telefon, el m-a intrebat de actele câinelui. Banuiesc ca acestea sunt doar motive si sa vada ce s-a mai întâmplat prin casă. Il influențează să mintă si să aiba un comportament de sine stătător, exact ca aceasta. După ce a părăsit domiciliul conjugal, a fost sa declare la politie acest lucru, invocand faptul ca vrea sa evite discuțiile. In plus, am fost si acuzat de vătămare si violență verbală, lucru deloc real. Am fost chemat si la poliție pentru o declarație, urmând sa primesc prin poștă rezoluția din care sa reiasă ca si-a retras plangerea si că, chipurile, ne-am împăcat. Bănuiesc ca pot dovedi si in instanță ca a mințit in acea plângere. Tot in instanță, as dori sa scot in evidență instabilitatea emoțională si imaturitatea mentală a acesteia.

Daca fosta sotie nu patrunde in imobil, nu o puteti acuza de violare de domiciliu, insa pentru sesizarea neadevarata prin care va acuza de vatamare corporala, puteti formula o plangere penala impotriva acesteia, pentru savarsirea infractiunii de inducere in eroare a organelor judiciare, dupa ce veti primi solutia de clasare.

In ceea ce priveste instabilitatea psihica a acesteia, daca fosta sotie sufera de vreo afectiune medicala, va trebui sa dovediti acest lucru cu inscrisuri medicale.

Azi am primit soluția de clasare care sună așa:

"Fața de cele expuse, avand in vedere referatul organelor de politie, în temeiul art.315 alin.1 lit.b C.p.p. si art.16 lit.g teza I din c.p.p. (pentru punctul 2) si art.16 alin.1 lit.g teza a-II-a din c.p.p (pentru puncul 1)

DISPUN:
1. Clasarea cauzei privind plangerea persoanei vatamate sub aspectul savarsirii infractiunii de violenta in familie, prevazuta si pedepsita de art.193 alin.1 raportat la art.199 c.p.
2. Clasarea cauzei privind plangerea persoanei vatamate sub aspectul săvârșirii infractiunii de amenintare,prevăzută si pedepsita de art.206 c.p.

In referatul poliției cu propunere de clasare, sunt trecute urmatoarele:
"Fiind audiati, atat persoana vătămată cat si eu, au declarat faptul ca s-au împăcat total si neechivoc privind săvârșirea infractiunii de violenta in familie, faptă prevazuta si pesepsita de art.193 alin.1 rap. la art.199 din C.P.
Totodată persoana vătămată si-a retras plangerea prealabila penteu săvârșirea infractiunii de amenințare, prwvazuta si pedepsita de art.206 alin.1 din C.P., nu se constituie parte civila in procesul penal, nubposeda certificat medico-legal si doreste incheierea cercetarilor fara alte pretenții."

Cum trebuie interpretata aceasta ordonanță de clasare?
Răspunde
RăspundeStart  1  2  3   4  Final
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.