Forum avocaţi > Divort

O intrebare cum pot divorta daca sotul este in puscarie

1  2  Final
 19-10-2015
Vizitator
bunaziua ma intereseaza daca este nevoie de procura pt avocatul care ma reprezinta pt ca eu sint in italia si am o fetita minora de 11 ani si sint separata de el de 4 ani si fetita e cu mine la scoala aici in italia ... va multumesc anticipat
Răspunde
 19-10-2015
Brasov
0726108064
blnttunde@yahoo.com
Buna ziua.
Potrivit procedurii in vigoare, necesare solutionarii actiunii de divort este nevoie sa fiti prezenta in fata instantei de judecata, iar in situatia in care puteti face dovada ca locuiti pe teritoriul Italiei puteti imputernicii un avocat care sa redacteze si sa sustina actiunea de divort in fata instantei de judecata. De asemenea, este foarte important, odata cu solutionarea divortului, isntanta de judecata trebuie sa decida in privinta minorei....unde v-a locui, autoritatetea parinteasca exercitata pe viitor, pensia alimentara. Tinand cont ca tatal minorei executa o pedeapsa privativa de libertate, consider ca aveti sansa sa obtineti autoritatea parinteasca exclusiva, cu conditia sa introduceti actiunea cat mai repede.
Cu stima

Avocat Balint Tunde - Baroul Braşov
Tel. 0726-108064
E-mail: blnttunde@yahoo.com
Răspunde
 19-10-2015

Bucuresti
0762633618
avroxana_dumitru@yahoo.com
https://bucuresti.cylex.ro/firma/cabinet+de+a
Facebook
Buna ziua!

Fiind vorba despre o actiune strict personala, actiunea de divort este singura ce trebuie depusa personal de reclamant, si de asemenea, acesta are oblligatia sa se prezinte la fiecare termen de judecata, chiar daca se prezinta cu avocat.

Actiunea de divort poate fi depusa si prin mandatar cu procura autentica, insotita de inscrisuri doveditoare ale situatiei de exceptie ce justifica depunerea cererii prin mandatar.

De asemenea, daca nu veti putea fi prezenta la termenele ce vor fi acordate de ctare instanta se va prezenta tot mandatarul.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

Avocat Roxana Dumitru,
tel. contact 0762.633.618,
mail avroxana_dumitru@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 19-10-2015

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Puteți divorța prin avocat chiar dacă sunteți în Italia. Știți la ce penitenciar execută pedeapsa soțul dvs deoarece acolo va trebui citat?

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 19-10-2015

Daca avocatul nu are procura notariala se va respinge actiunea de divort.
Este obligatorie procura in acest caz.
Răspunde
 01-02-2018
Vizitator
Bună ziua!
dacă tatăl unui copil minor este închis intr-un penitenciar,mama cum poate proceda ca tatăl copilului sa dea declarație materială ca este de acord ca minorul sa iese din tara cu mama?
Răspunde
 01-02-2018
Vizitator
Liva a scris pe 01-02-2018:
Bună ziua!
dacă tatăl unui copil minor este închis intr-un penitenciar,mama cum poate proceda ca tatăl copilului sa dea declarație notariala ca este de acord ca minorul sa iese din tara cu mama?
Răspunde
 01-02-2018

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Mergeti la penitenciar insotita de un notar care va certifica aceasta procura. Binenteles unui cost suplimentar.

Sau solicitați in instanta exercitarea exclusivă a custodiei, in functie si de durata pedepsei pe care o executa tatal si de relațiile din familie.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 02-02-2018

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Liva a scris pe 01-02-2018:
Bună ziua!
dacă tatăl unui copil minor este închis intr-un penitenciar,mama cum poate proceda ca tatăl copilului sa dea declarație materială ca este de acord ca minorul sa iese din tara cu mama?

Va trebui sa solicitati serviciile unui notar pentru a merge la locul de detentie si a incheia procura notariala.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 03-02-2018
Vizitator
Trebuie sa meargă mama cu notarul la penitenciar?sau notarul poate merge și singur?mentionez ca nu sunt in tara
Răspunde
 06-02-2018
Vizitator
Trebuie sa meargă mama cu notarul la penitenciar?sau notarul poate merge și singur?mentionez ca nu sunt in tara
Răspunde
 06-02-2018

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Notarul poate merge singur.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

https://dreptul-familiei.ro/

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 07-02-2018

Bucuresti
0762633618
avroxana_dumitru@yahoo.com
https://bucuresti.cylex.ro/firma/cabinet+de+a
Facebook
Buna ziua,

Notarul se poate deplasa singur la Penitenciar.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

Avocat Roxana Dumitru,
tel. contact 0762.633.618,
mail avroxana_dumitru@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 10-08-2018
Vizitator
Buna ziua, am si eu o intrebare, sotul meu este in inchisoare si suntem casatoriti de 3 ani si vrem sa divortam, cum trebuie sa procedam? Trebuie sa aducem un notar??? Specific fiecare suntem pe numele nostru. Dar in caz ca el nu vrea ce trebuie sa fac??
Răspunde
 10-08-2018

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Mihaela a scris pe 10-08-2018:
Buna ziua, am si eu o intrebare, sotul meu este in inchisoare si suntem casatoriti de 3 ani si vrem sa divortam, cum trebuie sa procedam? Trebuie sa aducem un notar??? Specific fiecare suntem pe numele nostru. Dar in caz ca el nu vrea ce trebuie sa fac??

După câte știu, nu se poate efectua divorțul la notar. Camera notarilor publici s-a exprimat în acest sens. Notarul public se poate deplasa la spital sau la penitenciar, dar numai pentru autentificarea unor procuri de reprezentare la divorț în instanță, însă nu și în scopul de a constata desfacerea căsătoriei prin divorț pe cale notarială. Așadar, aveți soluția divorțului prin acord la instanță.

Conform Codului de proc. civ., în cadrul procedurii divorțului prin acordul soților ce are loc în fața instanțelor de fond, părțile se vor înfățișa în persoană, afară numai dacă unul dintre soți execută o pedeapsă privativă de libertate, este împiedicat de o boală gravă, este pus sub interdicție judecătorească, are reședința în străinătate sau se află într-o altă asemenea situație, care îl împiedică să se prezinte personal; în astfel de cazuri, cel în cauză se va putea înfățișa prin avocat, mandatar sau, după caz, prin tutore ori curator. Acest text de lege reglementează principiul înfățișării părților în persoană, precum și excepțiile de la această regulă.

Dacă vorbim de divorțul pe cale notarială, după depunerea cererii (care poate fi făcută personal sau prin mandatar), soții trebuie să se prezinte personal la sediul biroului notarial pentru constatarea desfacerii căsătoriei. Notarul public se poate deplasa la spital sau la penitenciar, dar numai pentru autentificarea unor procuri de reprezentare la divorț în instanță, iar nu în scopul de a constata desfacerea căsătoriei prin divorț pe cale notarială. Dacă divorțul pe cale notarială ar avea la bază exprimarea consimțământului în afara sediului biroului notarial, datorită stării speciale în care se află unul dintre soți (grav bolnav sau executând o pedeapsă privativă de libertate), s-ar putea invoca ulterior o cauză de nulitate/anulabilitate a divorțului, pe motiv că acest consimțământ s-a dat într-o stare psihică specială care a influențat decizia de desfacere a căsătoriei."

0721.39.39.39.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 22-08-2020
Vizitator
Buna ziua! Am și eu i întrebare pentru o doamna care M-a rugat sa va scriu. Doamna dorește sa știe, dacă soțul ei va merge in închisoare, ea va putea beneficia de jumătate sau o parte din pensia soțului ei deoarece ea nu are nuci un venit.
Va Multumesc!
Răspunde
 22-08-2020

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Spuneti-i doamnei sa se intereseze la casa de pensii. Apoi, depinde si de ce tip de pensie incaseaza sotul.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

https://dreptul-familiei.ro/

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 22-08-2020

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Domnica a scris pe 22-08-2020:
Buna ziua! Am și eu i întrebare pentru o doamna care M-a rugat sa va scriu. Doamna dorește sa știe, dacă soțul ei va merge in închisoare, ea va putea beneficia de jumătate sau o parte din pensia soțului ei deoarece ea nu are nuci un venit.
Va Multumesc!

Nu cred, asta ar fi fost posibil dacă soțul ar fi decedat. Cel mai bine este să vă informați la Casa de Pensii Teritorială.

0721.39.39.39.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 23-08-2020

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Mihaela a scris pe 10-08-2018:

Va trebui sa promovati actiunea de divort in instanta.

Sotul va fi adus in fata instantei, in stare de arest.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 12-04-2021
Vizitator
Buna ziua cum poate depune cineva actele de divorț din penitenciar daca soția nu dorește să divorteaze si el nu are certificatul de căsătorie cum ar trebui sa procedeze
Răspunde
Răspunde 1  2  Final
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.