|
19-10-2015 |
 | Sterian florica Vizitator |
| bunaziua ma intereseaza daca este nevoie de procura pt avocatul care ma reprezinta pt ca eu sint in italia si am o fetita minora de 11 ani si sint separata de el de 4 ani si fetita e cu mine la scoala aici in italia ... va multumesc anticipat | |
|
|
|
19-10-2015 |
 | Balint Tunde Brasov 0726108064 blnttunde@yahoo.com
|
| Buna ziua. Potrivit procedurii in vigoare, necesare solutionarii actiunii de divort este nevoie sa fiti prezenta in fata instantei de judecata, iar in situatia in care puteti face dovada ca locuiti pe teritoriul Italiei puteti imputernicii un avocat care sa redacteze si sa sustina actiunea de divort in fata instantei de judecata. De asemenea, este foarte important, odata cu solutionarea divortului, isntanta de judecata trebuie sa decida in privinta minorei....unde v-a locui, autoritatetea parinteasca exercitata pe viitor, pensia alimentara. Tinand cont ca tatal minorei executa o pedeapsa privativa de libertate, consider ca aveti sansa sa obtineti autoritatea parinteasca exclusiva, cu conditia sa introduceti actiunea cat mai repede. Cu stima | Avocat Balint Tunde - Baroul Braşov Tel. 0726-108064 E-mail: blnttunde@yahoo.com | |
|
|
|
19-10-2015 |
| Buna ziua! Fiind vorba despre o actiune strict personala, actiunea de divort este singura ce trebuie depusa personal de reclamant, si de asemenea, acesta are oblligatia sa se prezinte la fiecare termen de judecata, chiar daca se prezinta cu avocat. Actiunea de divort poate fi depusa si prin mandatar cu procura autentica, insotita de inscrisuri doveditoare ale situatiei de exceptie ce justifica depunerea cererii prin mandatar. De asemenea, daca nu veti putea fi prezenta la termenele ce vor fi acordate de ctare instanta se va prezenta tot mandatarul. | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. Avocat Roxana Dumitru, tel. contact 0762.633.618, mail avroxana_dumitru@yahoo.com | |
|
|
|
|
19-10-2015 |
| Puteți divorța prin avocat chiar dacă sunteți în Italia. Știți la ce penitenciar execută pedeapsa soțul dvs deoarece acolo va trebui citat? | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
19-10-2015 |
| Daca avocatul nu are procura notariala se va respinge actiunea de divort. Este obligatorie procura in acest caz. | |
|
|
|
01-02-2018 |
 | Liva Vizitator |
| Bună ziua! dacă tatăl unui copil minor este închis intr-un penitenciar,mama cum poate proceda ca tatăl copilului sa dea declarație materială ca este de acord ca minorul sa iese din tara cu mama? | |
|
|
|
01-02-2018 |
 | Liva Vizitator |
| Liva a scris pe 01-02-2018: Bună ziua! dacă tatăl unui copil minor este închis intr-un penitenciar,mama cum poate proceda ca tatăl copilului sa dea declarație notariala ca este de acord ca minorul sa iese din tara cu mama? | |
|
|
|
01-02-2018 |
| Mergeti la penitenciar insotita de un notar care va certifica aceasta procura. Binenteles unui cost suplimentar. Sau solicitați in instanta exercitarea exclusivă a custodiei, in functie si de durata pedepsei pe care o executa tatal si de relațiile din familie. | Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient | |
|
|
|
|
02-02-2018 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Liva a scris pe 01-02-2018: Bună ziua! dacă tatăl unui copil minor este închis intr-un penitenciar,mama cum poate proceda ca tatăl copilului sa dea declarație materială ca este de acord ca minorul sa iese din tara cu mama? Va trebui sa solicitati serviciile unui notar pentru a merge la locul de detentie si a incheia procura notariala. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
03-02-2018 |
 | Liva Vizitator |
| Trebuie sa meargă mama cu notarul la penitenciar?sau notarul poate merge și singur?mentionez ca nu sunt in tara | |
|
|
|
06-02-2018 |
 | Liva Vizitator |
| Trebuie sa meargă mama cu notarul la penitenciar?sau notarul poate merge și singur?mentionez ca nu sunt in tara | |
|
|
|
06-02-2018 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Prahova 0742251721Whatsapp marina.starjil@gmail.com
|
| Notarul poate merge singur. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
07-02-2018 |
| Buna ziua, Notarul se poate deplasa singur la Penitenciar. | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. Avocat Roxana Dumitru, tel. contact 0762.633.618, mail avroxana_dumitru@yahoo.com | |
|
|
|
|
10-08-2018 |
 | Mihaela Vizitator |
| Buna ziua, am si eu o intrebare, sotul meu este in inchisoare si suntem casatoriti de 3 ani si vrem sa divortam, cum trebuie sa procedam? Trebuie sa aducem un notar??? Specific fiecare suntem pe numele nostru. Dar in caz ca el nu vrea ce trebuie sa fac?? | |
|
|
|
10-08-2018 |
| Mihaela a scris pe 10-08-2018: Buna ziua, am si eu o intrebare, sotul meu este in inchisoare si suntem casatoriti de 3 ani si vrem sa divortam, cum trebuie sa procedam? Trebuie sa aducem un notar??? Specific fiecare suntem pe numele nostru. Dar in caz ca el nu vrea ce trebuie sa fac?? După câte știu, nu se poate efectua divorțul la notar. Camera notarilor publici s-a exprimat în acest sens. Notarul public se poate deplasa la spital sau la penitenciar, dar numai pentru autentificarea unor procuri de reprezentare la divorț în instanță, însă nu și în scopul de a constata desfacerea căsătoriei prin divorț pe cale notarială. Așadar, aveți soluția divorțului prin acord la instanță. Conform Codului de proc. civ., în cadrul procedurii divorțului prin acordul soților ce are loc în fața instanțelor de fond, părțile se vor înfățișa în persoană, afară numai dacă unul dintre soți execută o pedeapsă privativă de libertate, este împiedicat de o boală gravă, este pus sub interdicție judecătorească, are reședința în străinătate sau se află într-o altă asemenea situație, care îl împiedică să se prezinte personal; în astfel de cazuri, cel în cauză se va putea înfățișa prin avocat, mandatar sau, după caz, prin tutore ori curator. Acest text de lege reglementează principiul înfățișării părților în persoană, precum și excepțiile de la această regulă. Dacă vorbim de divorțul pe cale notarială, după depunerea cererii (care poate fi făcută personal sau prin mandatar), soții trebuie să se prezinte personal la sediul biroului notarial pentru constatarea desfacerii căsătoriei. Notarul public se poate deplasa la spital sau la penitenciar, dar numai pentru autentificarea unor procuri de reprezentare la divorț în instanță, iar nu în scopul de a constata desfacerea căsătoriei prin divorț pe cale notarială. Dacă divorțul pe cale notarială ar avea la bază exprimarea consimțământului în afara sediului biroului notarial, datorită stării speciale în care se află unul dintre soți (grav bolnav sau executând o pedeapsă privativă de libertate), s-ar putea invoca ulterior o cauză de nulitate/anulabilitate a divorțului, pe motiv că acest consimțământ s-a dat într-o stare psihică specială care a influențat decizia de desfacere a căsătoriei." | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
22-08-2020 |
 | Domnica Vizitator |
| Buna ziua! Am și eu i întrebare pentru o doamna care M-a rugat sa va scriu. Doamna dorește sa știe, dacă soțul ei va merge in închisoare, ea va putea beneficia de jumătate sau o parte din pensia soțului ei deoarece ea nu are nuci un venit. Va Multumesc! | |
|
|
|
22-08-2020 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Prahova 0742251721Whatsapp marina.starjil@gmail.com
|
| Spuneti-i doamnei sa se intereseze la casa de pensii. Apoi, depinde si de ce tip de pensie incaseaza sotul. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
22-08-2020 |
| Domnica a scris pe 22-08-2020: Buna ziua! Am și eu i întrebare pentru o doamna care M-a rugat sa va scriu. Doamna dorește sa știe, dacă soțul ei va merge in închisoare, ea va putea beneficia de jumătate sau o parte din pensia soțului ei deoarece ea nu are nuci un venit. Va Multumesc! Nu cred, asta ar fi fost posibil dacă soțul ar fi decedat. Cel mai bine este să vă informați la Casa de Pensii Teritorială. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
23-08-2020 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Mihaela a scris pe 10-08-2018: Buna ziua, am si eu o intrebare, sotul meu este in inchisoare si suntem casatoriti de 3 ani si vrem sa divortam, cum trebuie sa procedam? Trebuie sa aducem un notar??? Specific fiecare suntem pe numele nostru. Dar in caz ca el nu vrea ce trebuie sa fac?? Va trebui sa promovati actiunea de divort in instanta. Sotul va fi adus in fata instantei, in stare de arest. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
12-04-2021 |
 | Denisa Vizitator |
| Buna ziua cum poate depune cineva actele de divorț din penitenciar daca soția nu dorește să divorteaze si el nu are certificatul de căsătorie cum ar trebui sa procedeze | |
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |