Forum avocaţi > Divort

O intrebare cum pot divorta daca sotul este in puscarie - Pagina 2

Start  1  2
 13-04-2021

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Denisa a scris pe 12-04-2021:
Buna ziua cum poate depune cineva actele de divorț din penitenciar daca soția nu dorește să divorteaze si el nu are certificatul de căsătorie cum ar trebui sa procedeze

O persoana care se afla incarcerata poate promova actiunea de divort, chiar daca sotia nu este de acord.

Pentru a obtine un duplicat al certificatului de casatorie fie imputerniceste o persoana din exterior sa il obtina, fie solicita instantei sa ii puna ii vedere paratei sa il depuna.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 14-05-2021
AvatarMindrila Strinbeanu Adriana
Vizitator
Adisan a scris pe 10-08-2018:
Mihaela a scris pe 10-08-2018:
Buna ziua, am si eu o intrebare, sotul meu este in inchisoare si suntem casatoriti de 3 ani si vrem sa divortam, cum trebuie sa procedam? Trebuie sa aducem un notar??? Specific fiecare suntem pe numele nostru. Dar in caz ca el nu vrea ce trebuie sa fac??

După câte știu, nu se poate efectua divorțul la notar. Camera notarilor publici s-a exprimat în acest sens. Notarul public se poate deplasa la spital sau la penitenciar, dar numai pentru autentificarea unor procuri de reprezentare la divorț în instanță, însă nu și în scopul de a constata desfacerea căsătoriei prin divorț pe cale notarială. Așadar, aveți soluția divorțului prin acord la instanță.

Conform Codului de proc. civ., în cadrul procedurii divorțului prin acordul soților ce are loc în fața instanțelor de fond, părțile se vor înfățișa în persoană, afară numai dacă unul dintre soți execută o pedeapsă privativă de libertate, este împiedicat de o boală gravă, este pus sub interdicție judecătorească, are reședința în străinătate sau se află într-o altă asemenea situație, care îl împiedică să se prezinte personal; în astfel de cazuri, cel în cauză se va putea înfățișa prin avocat, mandatar sau, după caz, prin tutore ori curator. Acest text de lege reglementează principiul înfățișării părților în persoană, precum și excepțiile de la această regulă.

Dacă vorbim de divorțul pe cale notarială, după depunerea cererii (care poate fi făcută personal sau prin mandatar), soții trebuie să se prezinte personal la sediul biroului notarial pentru constatarea desfacerii căsătoriei. Notarul public se poate deplasa la spital sau la penitenciar, dar numai pentru autentificarea unor procuri de reprezentare la divorț în instanță, iar nu în scopul de a constata desfacerea căsătoriei prin divorț pe cale notarială. Dacă divorțul pe cale notarială ar avea la bază exprimarea consimțământului în afara sediului biroului notarial, datorită stării speciale în care se află unul dintre soți (grav bolnav sau executând o pedeapsă privativă de libertate), s-ar putea invoca ulterior o cauză de nulitate/anulabilitate a divorțului, pe motiv că acest consimțământ s-a dat într-o stare psihică specială care a influențat decizia de desfacere a căsătoriei."
Răspunde
 14-05-2021
AvatarMindrila Strinbeanu Adriana
Vizitator
Sterian Florica a scris pe 19-10-2015:
bunaziua ma intereseaza daca este nevoie de procura pt avocatul care ma reprezinta pt ca eu sint in italia si am o fetita minora de 11 ani si sint separata de el de 4 ani si fetita e cu mine la scoala aici in italia ... va multumesc
Răspunde
 14-05-2021

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Mindrila Strinbeanu Adriana a scris pe 14-05-2021:
bunaziua ma intereseaza daca este nevoie de procura pt avocatul care ma reprezinta pt ca eu sint in italia si am o fetita minora de 11 ani si sint separata de el de 4 ani si fetita e cu mine la scoala aici in italia ... va multumesc

Pentru divorțul la notar, avocatul care are procură poate doar să depună actele, dar la termenul fixat pentru finalizarea divorțului trebuie ca partea să se prezinte personal.

În cazul divorțului în instanță, procura poate să fie folosită pentru tot procesul.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 14-05-2021

Bucuresti
0746938774
Facebook
Mindrila Strinbeanu Adriana a scris pe 14-05-2021:

Da, pentru ca avocatul sa va poata reprezenta, fara a fi necesara prezenta dvs, este nevoie de o procura speciala pe care o obtineti de la Ambasada Romaniei din statul de rezidenta.

Fiind vorba de un divort cu elemente de extraneitate, va trebui sa promovati actiunea de divort in instanta.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 02-09-2021
Vizitator
Bună seara. Soțul meu este închis în UK pentru 6 ani jumătate. As dori sa bag divorțul și sa obțin custodia copilului minor. Precizie ca copilul se afla la părinți soțului. Eu nu am văzut copil de 3 ani deoarece îmi este frica sa ma duc la casa socrilor. Va multumesc
Răspunde
 03-09-2021

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Georgiana a scris pe 02-09-2021:
Bună seara. Soțul meu este închis în UK pentru 6 ani jumătate. As dori sa bag divorțul și sa obțin custodia copilului minor. Precizie ca copilul se afla la părinți soțului. Eu nu am văzut copil de 3 ani deoarece îmi este frica sa ma duc la casa socrilor. Va multumesc

Trebuie să introduceți o acțiune de divorț având ca obiect: divorț, exercitarea autorității părintești și locuința copilului. Citarea soțului pârât se va face la penitenciarul din Anglia. După pronunțarea soluției, veți putea să vă luați copilul. Teoretic, și în prezent aveți dreptul să vă luați copilul.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 03-09-2021

Bucuresti
0746938774
Facebook
Georgiana a scris pe 02-09-2021:

In primul rand trebuie promovata actiunea de divort, ocazie cu care va trebui sa solicitati si modalitatea de exercitare a autoritatii parintesti, stabilirea domiciliului minorilor la dvs si obligarea tatalui la plata unei pensii de intretinere.

Ulterior, pentru a va lua copiii la dvs, va trebui sa formulati o ordonanta presedintiala de stabilire a domiciliului minorilor la dvs, pana la solutionarea divortului.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
RăspundeStart  1  2
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.