|
11-01-2016 |
 | Mia Vizitator |
| Buna seara va rog frumos sa imi spuneti ce pasi trebuie sa urmez ca sa deschid un proces de recalculare a pensiei alimentare , deoarece tatal lucreaza in cadrul sanatatii si i s-a marit salariul . As vrea sa fie proces fara ca partile sa se prezinte , daca se poate. Va rog din suflet sa ma ajutati cu un model de cerere pe care eu trebuie sa o depun in instanta. Tatal castiga in jur de 1500 lei + 20 tichete de masa in valoare de 190 lei si mai are un copil cu actuala sotie . Cam cat o sa fie pensia alimentara. Poate cer prea multe dar aici am tot pus intrebari si datorita raspunsurilor dumneavoastra eu m-am descurcat . Va multumesc anticipat. | |
|
|
|
11-01-2016 |
 | Avocat Ciorobea Aurora ✓ Campina
aurora.ciorobea@opticnet.ro
|
| In conditiile in care tatal mai are un copil, pensia de intretinere va fi calculata pentru 2 copii, respectiv 1/3 din venitul net, care se imparte celor 2 copii, deci al dvs. va primi 1/6 din venitul net. Tichetele de masa nu intra in calcul. Nu stiu daca cei 1500 lei la care va referiti sunt venitul brut sau net. | |
|
|
|
|
11-01-2016 |
 | Avocat Ciorobea Aurora ✓ Campina
aurora.ciorobea@opticnet.ro
|
| Puteti solicita judecarea in lipsa in baza art. 223 Cod procedura civil. Solicitarea judecarii in lipsa presupune ca dvs. nu sunteti obligata sa va prezentati, dar nici fostul sot. | |
|
|
|
|
11-01-2016 |
 | Fulga Nicoleta Vizitator |
| Am o fetita de 2ani jumate si as vrea sa divortez.nu as vrea nimic din casa la divort...doar fata!sotul ma ameninta mereu si imi spune sa plec,dar fata nu mi-o da.si daca o iau la parintii mei la campina el vine si o ia si nu am s-o mai vad niciodata.mie frica fiindca e o persoana cam violenta.nu stiu cum sa procedez.in alta parte nu am unde sa ma duc..imi e teama si pentru parintii mei.va multumesc anticipat! | |
|
|
|
11-01-2016 |
| Buna ziua! Trebuie sa introduceti actiunea de divort la instanta competenta, respectiv la instanta ultimului domiciliu comun. Pana veti avea hotararea de divort puteti introduce o alta actiune ce se numeste ordonanta presedintiala pentru stabilirea domiciliului copilului la dvs. Unde aveti ultimul domiciliu comun? Pentru mai multe informatii, ne puteti contacta la datele de mai jos. | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. Avocat Roxana Dumitru, tel. contact 0762.633.618, mail avroxana_dumitru@yahoo.com | |
|
|
|
|
11-01-2016 |
| Pt violente in familie aveti la dispozitie ordinul de protectie care acum se emite in 3 zile prin care se poate dispune inclusiv evacuarea sotului violent din locuinta comuna. Dezavantajul e ca valabilitatea e de doar 6 luni, urmand ca apoi sa se solicite un alt ordin si ca trebuie sa aveti probe. Daca sunteti hotarata si castoria nu mai poate continua, introduceti actiune de divort care va avea ca si capat de cerere accesoriu stabilirea locuintei minorei la dvs (la parintii dvs). In plus solicitati si o pensie de intretinere. Este foarte probabil sa aveti custodie comuna. Daca doriti sa parasiti aceasta locuinta, atunci o puteti face linistita numai ca alaturat actiunii de divort va tb sa existe si o ordonanta presedintiala de stabilire temporarra a locuintei minorului. Ar fi bine sa discutati cu un avocat specializat pt a obtine toate lamuririle necesare si costul acestor actiuni. | Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient | |
|
|
|
|
11-01-2016 |
 | Mia Vizitator |
| Bună seara. Cei 1500 lei ii ia in mana . Multumesc mult pt răspunsuri. | |
|
|
|
12-01-2016 |
| Puteti obtine recalcularea pensiei de intretinere pentru minor prin adresarea unei cereri in acest sens instantei de judecata, motivand desigur in mod corespunzator cererea in fapt si in drept. Cererea va fi admisa in situatia in care se constata o crestere a veniturilor salariale ale sotului si in conditiile in care el nu are si alte persoane in intretinere (alti copii minori din alte casatorii sau relatii extraconjugale). Pentru mai multe informatii nu ezitati sa ma contactati | |
|
|
|
17-05-2016 |
 | Diana Vizitator |
| Buna ziua, am divortat din 2009 si pensia alimentara a fost facuta de 136 lei,de atunci nu l-am mai dat pentru marire.As vrea sa-l dau acum da problema e ca traieste acum in Germania,nu stiu adresa lui de acolo nici numele firmei unde lucreaza..stiu doar ca lucreaza la un hotel din Munchen Germania.Ce se poate face? Se poate sal gaseasca acolo ca sa primesc o pensie pe baza salariului de acolo?? .Va multumesc . | |
|
|
|
17-05-2016 |
| Da, puteti sa il chemati in instanta pentru majorarea pensiei de intretinere, dar inainte de depunerea actiunii va trebui sa faceti diligentele pentru aflarea adresei din Germania si a locului de munca de acolo. Altfel nu aveti nicio sansa cu actiunea si va pierdeti timpul si banii degeaba pe la instante. | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti tel:0721727157* e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com | |
|
|
|
|
17-05-2016 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Formulati o actiune de marire a pensiei de intretinere, calculata la venitul net/lunar actual realizat de fostul sot, asta in conditiile in care este angajat cu concract de munca in Germania. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
17-05-2016 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Fulga Nicoleta a scris pe 11-01-2016: Am o fetita de 2ani jumate si as vrea sa divortez.nu as vrea nimic din casa la divort...doar fata!sotul ma ameninta mereu si imi spune sa plec,dar fata nu mi-o da.si daca o iau la parintii mei la campina el vine si o ia si nu am s-o mai vad niciodata.mie frica fiindca e o persoana cam violenta.nu stiu cum sa procedez.in alta parte nu am unde sa ma duc..imi e teama si pentru parintii mei.va multumesc anticipat! Puteti formula actiunea de divort la instanta pe a carei raza se afla ultimul domiciliu comun al sotilor. De asemenea, solicitati exercitarea exclusiva sau comuna a autoritatii parintesti, avand in vedere comportamentul agresiv al sotului, stabilirea domiciliului minorului la dvs si obligarea fostului sot la plata pensiei de intretinere catre minor. Concomitent, formulati o actiune pentru emiterea unui ordin de protectie impotriva sotului si o alta actiune de stabilire a domiciliului minorului la dvs pana la finalizare actiunii de divort, pe calea ordonantei presedentiale. In ceea ce priveste comportamentul agresiv al sotului, in cazul in care sunteti agresata fizic, adresati-va organelor de politie in termenul legal. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
22-05-2016 |
| Calculati o cota de 1/6 din venitul net pe care acest ail primeste fara a lua in calcul bonurile de masa.
| |
|
|
|
14-09-2016 |
 | Mia Vizitator |
| Buna ziua , am 2 intrebari care imi dau batai de cap si doar aici primesc raspunsuri sigure si clare . O intrebare ar fi :daca copilul meu in decembrie isi face buletinul ca implineste 14 ani si noi anul viitor ,in vara vrem sa iesim din tara , poate iesi cu buletinul sau ii trebuie pasaport . A doua intrebare : ca sa iesim din tara anul viitor copilul avand 14 ani , are inca nevoie de acordul tatalui ca sa iasa din tara ( noi fiind divortati din 2010 ) si intrebarea este , cum sa procedez ca sa ii fac o procura ca sa fie valabila pana face 18 ani si sa poata iesi copilul in excursie ,in orice tara din UE si oricand fara ca sa ii solicitam fostului sot de fiecare data o procura . Va multumesc mult ! | |
|
|
|
14-09-2016 |
| Iese din tara doar cu pasaport. E necesara procura. Se face pe maxim 1 an. Se specifica destinatia exactă. | Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient | |
|
|
|
|
14-09-2016 |
 | Mia Vizitator |
| |
|
|
14-09-2016 |
| Mia a scris pe 14-09-2016: Buna ziua , am 2 intrebari care imi dau batai de cap si doar aici primesc raspunsuri sigure si clare . O intrebare ar fi :daca copilul meu in decembrie isi face buletinul ca implineste 14 ani si noi anul viitor ,in vara vrem sa iesim din tara , poate iesi cu buletinul sau ii trebuie pasaport . A doua intrebare : ca sa iesim din tara anul viitor copilul avand 14 ani , are inca nevoie de acordul tatalui ca sa iasa din tara ( noi fiind divortati din 2010 ) si intrebarea este , cum sa procedez ca sa ii fac o procura ca sa fie valabila pana face 18 ani si sa poata iesi copilul in excursie ,in orice tara din UE si oricand fara ca sa ii solicitam fostului sot de fiecare data o procura . Va multumesc mult ! În UE poate merge și cu buletinul, dar este bine să întrebați înainte la poliția de frontieră ca să nu aveți surprize. Procura se dă pentru perioada și țara unde se merge și se dă la fiecare călătorie. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
14-09-2016 |
 | Mia Vizitator |
| Oare aflu daca intreb la sectia de politie si nu la politia de frontiera ( ca nu stiu unde sa o gasesc ) . Va multumesc din suflet ! | |
|
|
|
15-09-2016 |
 | 838332 Vizitator |
| Sunt in aceiasi situatie.Divortul s-a incheiat in 2010.Minora mi-a fost incredintata spre crestere si educare.Acum are 17 ani.In urma cu 2 ani am hotarat sa merg in Grecia cu ea si am mers la notar sa intreb cum trebuie sa procedez.Am avut hotararea de divort la mine.Surpriza....nu am avut nevoie de procura din partea tatalui.Eu sunt singurul reprezentant tutelar al copilului.Asa ca te sfatuiesc sa iei acea hotarare de divort si intreaba la un notariat.nu te costa nimic | |
|
|
|
15-09-2016 |
 | 838332 Vizitator |
| Si inca ceva...am fost in vacanta aceea doar cu buletinul si hotararea de divort la noi.nu am avut nevoie de pasaport dat fiind ca fetita avea buletin | |
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |