Forum avocaţi > Divort

Recalcularea pensiei alimentare minor 13 ani - Pagina 2

Start  1  2  3   4  Final
 15-09-2016

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Pensia de intretinere se calculeaza raportat la venitul net/lunar obtinut de tata, iar bonurile de masa sau alte bonusuri nu intra in totalul de calcul. Fiind vorba de 2 copii, acestora le revine 1/3 din salariul net/lunar, iar daca demonstrati ca nevoile fiului dvs. sunt mai mari fata de celalalt copil, puteti obtine un procent mai mare de 1/6. Va trebui sa depuneti o cerere la instanta de tutela pentru majorarea pensiei de intretinere a minorului,insa inainte de a intreprinde acest demers va trebui sa va asigurati ca suma obtinuta in urma acestei actiuni va fi mai mare decat pensia pe care o primeste copilul in prezent.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 21-09-2016
Vizitator
Multumesc mult . O sa ma duc sa ma interesez cu sentinta de divort.
Răspunde
 26-09-2016
Vizitator
Va rog sa ma sfatuiti in legatura cu un proces de prelungiere a copilului meu major. In momentul in care a depus cererea de chemare in judecata tatal copilului era salariat MAI, acum este pensionar MAI, pensia obtinuta este mai mare decat venitul declarat pe adeverinta cu veniturile realizate depusa la dosar, iar copilul doreste sa se calculeze pensia de intretinere in functie de veniturile realizate din pensie, cum procedam tinand cont ca termenul de jud. este pe 03,11,2016, dar inca decizia de pensie cu este iesita. Mentionez ca stiu ca pensia este mai mare din documentele pe care fostul sot le-a depus pentru calcului pensiei. Multumesc anticipat cu mult respect!
Răspunde
 26-09-2016

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Solicitați instanței de judecată să efectueze o adresă la casa de Pensii pentru comunicarea pensiei, Explicați instanței că se obține un venit din pensie mai mare decât cel din salariu.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 27-01-2017
Vizitator
O sa ma duc sa intreb . Multumesc din suflet .
Răspunde
 02-02-2017
Vizitator
Am 2copii minori, tatăl plateste pensie alimentara stabilită la 200 lei la minimul pe economie de700 cât era în 2010 cât ar trebui să plătească acum că minimul este 1450?
Răspunde
 02-02-2017

BRASOV
0754861299
georgiana.urian@yahoo.com
Mariana A a scris pe 02-02-2017:
Am 2copii minori, tatăl plateste pensie alimentara stabilită la 200 lei la minimul pe economie de700 cât era în 2010 cât ar trebui să plătească acum că minimul este 1450?

Bună seara.
Tatăl minorilor ar trebui sa plateasca 1/4 din veniturile nete, de la acest moment. Dacă salariul tatălui este 1450 lei atunci ar trebui sa achite in favoarea minorilor o pensie de întreținere intr-un cuantum de aproximativ 483 lei.
Însă, important de mentionat este faptul ca pentru a obtine majorarea pensiei de întreținere raportat la veniturile actuale ale tatălui trebuie să formulati o actiune in acest sens la instanța de judecată. Dupa obtinerea unei hotărâri definitive prin care se stabileste majorarea pensiei, tatăl va fi obligat sa achite suma majorarea. Dacă nu va executa obligația de bunăvoie veti putea sa il executați silit.

Va sfatuiesc sa procedati cat mai repede la introducerea unei astfel de acțiuni împotriva tatălui, fiind vorba de obtinerea unei sume mai mari de bani, necesară indiscutabil in vederea satisfacerii necesităților minorilor.

Avocat Urian Georgiana - BRASOV
tel: 0754 861 299
e-mail: georgiana.urian@yahoo.com

Asistenta juridica si reprezentare in domeniul dreptului penal, familiei, civil, comercial, muncii s.a.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 02-02-2017
Vizitator
Multumesc, problema e ca el nu lucreaza cu carte de munca iar pensia se va stabili din minimul pe economie .tot asta va fi suma?
Răspunde
 03-02-2017

BRASOV
0754861299
georgiana.urian@yahoo.com
Bună ziua.
Pensia de întreținere se va stabili la minimul pe economie net, mai exact o suma de aproximativ 355 lei.
O zi frumoasa!

Avocat Urian Georgiana - BRASOV
tel: 0754 861 299
e-mail: georgiana.urian@yahoo.com

Asistenta juridica si reprezentare in domeniul dreptului penal, familiei, civil, comercial, muncii s.a.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 16-03-2017
Vizitator
Buna ziua..nu puteti sa mi spuneti exact ce sa fac?unde sa ma duc exact si ce sa fac sa ii aflu adresa si unde lucreaza?
Răspunde
 16-03-2017
Vizitator
Buna ziua. As dori sa stiu daca pot afla daca sotul care a lucrat in germania si a facut acte pt a primi diferenta de alocatie pt copii de la statul german . la copii nu le-a dat as putea sa aflu si sa il actionez in vreun fel deoarece el plateste 200 lei pe luna pt 2 copii din 2009 ,adica 33% din minimul pe economie din acel an.
Răspunde
 16-03-2017

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Diana a scris pe 16-03-2017:
Buna ziua..nu puteti sa mi spuneti exact ce sa fac?unde sa ma duc exact si ce sa fac sa ii aflu adresa si unde lucreaza?

Buna ziua,Trebuie sa faceti demersuri la Evidenta Populatiei, apoi la I.T.M.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 16-03-2017

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Mariana A a scris pe 16-03-2017:
Buna ziua. As dori sa stiu daca pot afla daca sotul care a lucrat in germania si a facut acte pt a primi diferenta de alocatie pt copii de la statul german . la copii nu le-a dat as putea sa aflu si sa il actionez in vreun fel deoarece el plateste 200 lei pe luna pt 2 copii din 2009 ,adica 33% din minimul pe economie din acel an.

Buna ziua,
Trebuie sa deschideti o actiune de majorare pensie intretinere pentru minori.
Trebuie sa solicitati apoi instantei sa efectueze o adresa catre autoritatile din Germania pentru a se comunica veniturile tatalui minorilor.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 16-03-2017

Bucuresti
0746938774
Facebook

In cazul in care minorii sunt la dvs., tatal nu poate solicita alocatie de la statul german.
In ceea ce priveste majorarea pensiei de intretinere, va trebui formulata in istanta o actune in acest sens.
In cazul in care fostul sot realizeaza venituri legale, puteti solicita stabilirea pensiei in procent de 1/3 (pt 2 copii) din venitul net/lunar realizat de tata, iar in cazul in care tatal nu realizeaza venituri, pensia se va stabili raportat la venitul minim pe economie.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 16-03-2017
Vizitator
Multumesc, eu si sotul suntem despartiti in fapt nu divortati, dar copii sunt incredintati mie prin hotarare judecatoreasca din 2009 cand s-a stabilit si pensia alimentara la 1/3 din minimul pe economie adica 200 lei,el a lucrat din 2011 prin germania si anul trecut prin iulie cu un avocat din germania a depus acte si a cerut alocatie din germania pt copii pt perioada lucrata dar copii nu au primit nimic nici nu stiu daca a ridicat banii, asta as dori sa aflu daca a luat banii si daca pot sa recuperez ceva( am aflat si eu nr avocatului din germania si in decembrie mi-a spus ca dosarul e in lucru dar e posibil sa fie avertizat de sot sa nu imi spuna) .multumesc
Răspunde
 19-03-2017

Bucuresti
0746938774
Facebook
Multumesc, eu si sotul suntem despartiti in fapt nu divortati, dar copii sunt incredintati mie prin hotarare judecatoreasca din 2009 cand s-a stabilit si pensia alimentara la 1/3 din minimul pe economie adica 200 lei,el a lucrat din 2011 prin germania si anul trecut prin iulie cu un avocat din germania a depus acte si a cerut alocatie din germania pt copii pt perioada lucrata dar copii nu au primit nimic nici nu stiu daca a ridicat banii, asta as dori sa aflu daca a luat banii si daca pot sa recuperez ceva( am aflat si eu nr avocatului din germania si in decembrie mi-a spus ca dosarul e in lucru dar e posibil sa fie avertizat de sot sa nu imi spuna) .multumesc

Puteti formula in scris o adresa catre autoritatile competente din Germania, pentru a va comunica situatia dosarului privind alocatia minorilor.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 19-03-2017
Vizitator
Eu ar trebui să plătesc pensie alimentara la un minor de 4 ani imi puteti spune cum as putea calcula daca i-au 1700ron in mana multumesc
Răspunde
 20-03-2017
Vizitator
Buna ziua! În situația în care o persoana se afla in executarea pedepsei privative de libertate intr-un penitenciar, conducerea penitenciarului in cauză poate autentifica o procura de reprezentare pentru un membru de familie al condamnatului, sau este necesara contactarea unui notar public?
Vă întreb acest lucru, deoarece știu că în cazul comandanților de nave nu este necesara autentificarea notariala a unor asemenea documente, comandantul putând suplini prerogativele notarului in acest caz.
Vă mulțumesc!
Răspunde
 20-03-2017

Bucuresti
0746938774
Facebook
Alexandru a scris pe 20-03-2017:
Buna ziua! În situația în care o persoana se afla in executarea pedepsei privative de libertate intr-un penitenciar, conducerea penitenciarului in cauză poate autentifica o procura de reprezentare pentru un membru de familie al condamnatului, sau este necesara contactarea unui notar public?
Vă întreb acest lucru, deoarece știu că în cazul comandanților de nave nu este necesara autentificarea notariala a unor asemenea documente, comandantul putând suplini prerogativele notarului in acest caz.
Vă mulțumesc!

In cazul in care o persoana condamnata doreste autentificarea unei procuri, va trebui sa contacteze un notar pentru a se prezenta la locul de detinere in vederea indeplinirii formalitatilor necesare.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 20-03-2017
Vizitator
Buna seara.unde ar trebui sa ma interesez in germania daca sotul a primit alocatia?sau ar trebui sa angajez un avocat care stie ,si tot odata sa il fau in judecata pt recalculare .multumesc.
Răspunde
RăspundeStart  1  2  3   4  Final
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.