|
20-11-2017 |
 | Vasilica Vizitator |
| Multumesc pentru raspuns .Dacă am datele firmei din Austria și adresa acesteia , nu se poate cere direct la firma o fișă cu veniturile lunare ale acestuia ? Tatăl nu plătește mai mult de 200 ron în ideea că eu oricum nu am cum sa dovedesc ca el lucrează acolo.doar ca întâmplător am gasit pe internet ca el apare cu numele si fotografia pe site-ul firmei respective ca facand parte din colectivul acesteia. | |
|
|
|
20-11-2017 |
| În cadrul procedurii de executare pe care v-am descris-o autoritățile vor efectua toate cercetările necesare în vederea stabilirii veniturilor. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
02-05-2018 |
 | Adelaida Vizitator |
| In hotararea judecatoresca scrie : "In raport de disp.art.402,499 NCC va obliga petentul sa plateasca in favoarea minorului 25% din venitul sau net lunar cu caracter permanent realizat in prezent la angajatorul SC ********SRL, cu titlu de pensie de intretinere, incepand de la data pronuntarii si pana la majoratul copilului." Daca spune numele firmei la care lucra atunci...asta nu inseamna ca aceea va fii suma pana la majoratul copilului nu? Ci trebuie sa plateasca 25 % din salariul lui net indiferent unde va lucra pana ce copilul va implini 18 ani nu? Si poate sa achite si din trecut?Divortul a fost in 2013 si de atunci si pana in prezent el plateste doar 150 lei pe luna. Mutumesc | |
|
|
|
02-05-2018 |
| Adelaida a scris pe 02-05-2018: In hotararea judecatoresca scrie : "In raport de disp.art.402,499 NCC va obliga petentul sa plateasca in favoarea minorului 25% din venitul sau net lunar cu caracter permanent realizat in prezent la angajatorul SC ********SRL, cu titlu de pensie de intretinere, incepand de la data pronuntarii si pana la majoratul copilului." Daca spune numele firmei la care lucra atunci...asta nu inseamna ca aceea va fii suma pana la majoratul copilului nu? Ci trebuie sa plateasca 25 % din salariul lui net indiferent unde va lucra pana ce copilul va implini 18 ani nu? Si poate sa achite si din trecut?Divortul a fost in 2013 si de atunci si pana in prezent el plateste doar 150 lei pe luna. Mutumesc Dacă își va schimba serviciul, va fi obligat în continuare la plata a 25% indiferent unde se va angaja sau din ce sursă obține veniturile nete cu caracter permanent. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
02-05-2018 |
 | Adelaida Vizitator |
| Adisan a scris pe 02-05-2018: Dacă își va schimba serviciul, va fi obligat în continuare la plata a 25% indiferent unde se va angaja sau din ce sursă obține veniturile nete cu caracter permanent.
Va multumesc pt raspuns El e plecat in Anglia din 2015 (noi fiind divortati din 2013, dar in acesti 2 ani stiu ca si-a tot schimbat serviciul).Nu am adresa lui din Anglia,dar am adresa lui de domiciliu de aici din tara. Eu pot depune acte undeva fara un avocat prin care sa i se ceara sa achite pensia de intretinere la salariul ce il are in prezent sau la salriul minim pe economie?(asta in caz ca lucreaza la negru) Si exista varianta sa il puna sa plateasca si din urma? | |
|
|
|
02-05-2018 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Adelaida a scris pe 02-05-2018: Adisan a scris pe 02-05-2018: Dacă își va schimba serviciul, va fi obligat în continuare la plata a 25% indiferent unde se va angaja sau din ce sursă obține veniturile nete cu caracter permanent.
Va multumesc pt raspuns El e plecat in Anglia din 2015 (noi fiind divortati din 2013, dar in acesti 2 ani stiu ca si-a tot schimbat serviciul).Nu am adresa lui din Anglia,dar am adresa lui de domiciliu de aici din tara. Eu pot depune acte undeva fara un avocat prin care sa i se ceara sa achite pensia de intretinere la salariul ce il are in prezent sau la salriul minim pe economie?(asta in caz ca lucreaza la negru) Si exista varianta sa il puna sa plateasca si din urma? Puteti pune in executare hotararea pe care o aveti, petru a putea recupera sumele restante. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
02-05-2018 |
 | Adelaida Vizitator |
| Multumesc. Le pot depune la judecatorie? | |
|
|
|
02-05-2018 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Adelaida a scris pe 02-05-2018: Multumesc. Le pot depune la judecatorie? Pentru a pune in executare hotararea va trebui sa va adresati unui executor judecatoresc. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
02-05-2018 |
| Va multumesc pt raspuns El e plecat in Anglia din 2015 (noi fiind divortati din 2013, dar in acesti 2 ani stiu ca si-a tot schimbat serviciul).Nu am adresa lui din Anglia,dar am adresa lui de domiciliu de aici din tara. Eu pot depune acte undeva fara un avocat prin care sa i se ceara sa achite pensia de intretinere la salariul ce il are in prezent sau la salriul minim pe economie?(asta in caz ca lucreaza la negru) Si exista varianta sa il puna sa plateasca si din urma? [/quote] Există o procedură prin care se poate executa în străinătate decizia instanței referitoare la pensie. Sunt mai multe proceduri de efectuat, iar documentația se depune la Ministerul Justiției, care este organismul intermediar în procedura de executare a pensiei în străinătate. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
10-09-2018 |
 | Suciu_flory Vizitator |
| Buna as avea si eu o intrebare daca ati putea sa ma ajutati sa formulez o cerere pt majorarea pensei alimentare din divort au rezulta 2 copii cel mare a implinit 18 ani deocam data nu urmeaza cursuri scolare iar pt cel mic taicaso ii plateste 100 lei as vrea sa il dau in tribunal pt restabilirea pensei si nu stiu sa formulez cererea va rog daca puteti sa ma ajutati va multumesc | |
|
|
|
11-09-2018 |
| Suciu_flory a scris pe 10-09-2018: Buna as avea si eu o intrebare daca ati putea sa ma ajutati sa formulez o cerere pt majorarea pensei alimentare din divort au rezulta 2 copii cel mare a implinit 18 ani deocam data nu urmeaza cursuri scolare iar pt cel mic taicaso ii plateste 100 lei as vrea sa il dau in tribunal pt restabilirea pensei si nu stiu sa formulez cererea va rog daca puteti sa ma ajutati va multumesc Va trebui formulata o cerere pentru majorarea pensiei de intretinere datorata minorului. Daca nu aveti posibilitatea materiala sa va angajati un avocat, puteti solicita Serviciului de Asistenta Juridica al Baroului pe a carei raza teritoriala urmeaza sa se desfasoare judecata, sa va desemneze un avocat din oficiu. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
11-09-2018 |
| Suciu_flory a scris pe 10-09-2018: Buna as avea si eu o intrebare daca ati putea sa ma ajutati sa formulez o cerere pt majorarea pensei alimentare din divort au rezulta 2 copii cel mare a implinit 18 ani deocam data nu urmeaza cursuri scolare iar pt cel mic taicaso ii plateste 100 lei as vrea sa il dau in tribunal pt restabilirea pensei si nu stiu sa formulez cererea va rog daca puteti sa ma ajutati va multumesc Uitați un model: Subsemnatul ( nume ....., prenume .....), cu domiciliul/ reședința în ....., având codul numeric personal ....., cu domiciliul procesual ales pentru comunicarea actelor de procedură la numitul ( nume ....., prenume ..... ), cu domiciliul/ reședința în .....,personal/reprezentat prin mandatar convențional/judiciar/reprezentant legal ( nume ....., prenume .....), cu sediul profesional în ....., având următoarele date de contact ..... , în contradictoriu cu pârâtul (nume ....., prenume .....), cu domiciliul/ reședința în ....., având codul numeric personal ....., formulăm prezenta Cerere de chemare în judecată prin care solicităm instanței ca prin hotărârea ce o va pronunța să dispună majorarea pensiei de întreținere stabilită în sarcina pârâtului prin....., în raport cu modificarea nevoilor creditorului întreținerii și/sau a mijloacelor financiare ale debitorului întreținerii, pârâtul urmând a fi obligat la plata unei pensii de întreținere lunare în cuantum de ...../ în cota maximă permisă de lege în raport cu veniturile pârâtului/ la plata unei pensii de întreținere într-o cotă procentuală de ..... % din venitul lunar al pârâtului991 . În fapt, arătăm că | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
26-02-2019 |
 | Alecsandru Cristina Vizitator |
| Buna ziua.....In anul 2012 s.a pronuntat hotararea de divort definitiv si irevocabil,din care a rezultat stabilirea pensiei alimentare la suma de 125 lei a fetitei care o am in intretinere. As dori sa aflu daca am sanse ca aceasta pensie sa fie recalculata in conditiile in care veniturile tatalui parat s.au majorat considerabil.?? Minorul in varsta de 13 ani este bursier de merit pt rezultate fff bune la invatura..iar statul roman ii aloca o suma de bani cu mult mai mult decat pensia alimentara. | |
|
|
|
26-02-2019 |
| Alecsandru Cristina a scris pe 26-02-2019: Buna ziua.....In anul 2012 s.a pronuntat hotararea de divort definitiv si irevocabil,din care a rezultat stabilirea pensiei alimentare la suma de 125 lei a fetitei care o am in intretinere. As dori sa aflu daca am sanse ca aceasta pensie sa fie recalculata in conditiile in care veniturile tatalui parat s.au majorat considerabil.?? Minorul in varsta de 13 ani este bursier de merit pt rezultate fff bune la invatura..iar statul roman ii aloca o suma de bani cu mult mai mult decat pensia alimentara. Da, se poate face o acțiune pentru majorarea pensiei de întreținere, care va fi calculată la valoarea veniturilor fiscalizate pe care le încasează, acelea care au caracter de continuitate.. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
26-02-2019 |
 | Alecsandru Cristina Vizitator |
| Multumesc frumos pt rapiditatea raspunsului | |
|
|
|
12-03-2019 |
 | Ion Vizitator |
| |
|
|
12-03-2019 |
 | Ion Vizitator |
| Buna ziua!Fosta sotie m.a dat in judecata pentru recalcularea pensiei alimentare si cere sa platesc eu cheltuielile de judecata.Am primit acasa prin posta o autentificare de la Judecatorie in care imi spune ca am dreptul ca in 25 de zile sa trimita actele.Ce acte trebuie sa trimit eu catre judecatorie?Va multumesc | |
|
|
|
12-03-2019 |
| Ion a scris pe 12-03-2019: Buna ziua!Fosta sotie m.a dat in judecata pentru recalcularea pensiei alimentare si cere sa platesc eu cheltuielile de judecata.Am primit acasa prin posta o autentificare de la Judecatorie in care imi spune ca am dreptul ca in 25 de zile sa trimita actele.Ce acte trebuie sa trimit eu catre judecatorie?Va multumesc In 25 de zile aveti obligati a de a depune o intampinare in care sa va expuneti punctul de vedere la actiunea sotiei. Ceea ce ar tb sa depuneti dvs este dovada ca ati achitat pensia in procentul legal (in functie de numarul de copii aflati in intretinerea dvs) raportat la nivelul salariului dvs net. Daca pensia este achitata corect, atunci actiunea va fi respinsa si nu aveti de ce sa platiti cheltuieli. Daca insa nu ati achitat sau ati achitat sub nivelul real al veniturilor, atunci actiunea va fi admisa si veti fi obligat sa suportati si cheltuielile de judecata avand in vedere ca atitudinea dvs a pricinuit aceste costuri. | Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient | |
|
|
|
|
12-03-2019 |
 | Ion Vizitator |
| Eu am plata la zi a pensiei alimentare doar ca atunci cand am divortat aveam salariul net 800 de lei iar pensia a fost calculata la 150 de lei iar fosta sotie vrea acum recalcularea pensiei deoarece salariul meu este acum 1550 net.Trebuie sa trimit vreun act de la serviciu?ca nu stiu ce ar trebui sa trimit in plic catre judecatorie.Va multumesc. | |
|
|
|
13-03-2019 |
| Ion a scris pe 12-03-2019: Eu am plata la zi a pensiei alimentare doar ca atunci cand am divortat aveam salariul net 800 de lei iar pensia a fost calculata la 150 de lei iar fosta sotie vrea acum recalcularea pensiei deoarece salariul meu este acum 1550 net.Trebuie sa trimit vreun act de la serviciu?ca nu stiu ce ar trebui sa trimit in plic catre judecatorie.Va multumesc. Formulati Intampinarea in termenul legal, prin care expuneti situatia de fapt din perspectiva dvs si specificati probele pe care doriti sa va intemeiati sustinerile. Puteti atasa dovezile de plata sau orice inscris pe care dvs. il considerati relevant pentru a va demonstra buna-credinta. Intampinarea, impreuna cu inscrisurile atasate, in dublu exemplar, vor fi trimise catre judecatorie prin posta sau le puteti depune personal la serviciul registratura al instantei. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |