Forum avocaţi > Divort

Divort cu copil minor

1  2  Final
 17-01-2016
Vizitator
Buna ziua. As dori sa imi spuneti ce sanse am sa castig un divort in instanta si custodia copilului sa imi fie accordata, avand in vedere urmatoarele: - eu, SOTIA, am apartamentul in care locuim dinaintea casatoriei si loc de munca de 2 saptamani cu salar net 800 lei, copilul de 3 ani stand cu bona 5 ore si apoi cu parintii mei care locuiesc langa noi, pana venim de la serviciu; SOTUL nu are casa, dar are un salar net 6000 lei si o vechime in munca de peste 10 ani. Doresc sa divortez pt ca nu ne intelegem, nu sunt probleme legate de adulter, violenta sau bautura.Multumesc.
Răspunde
 17-01-2016

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Buna ziua,
Trebuie sa stiti ca in legislatia romana nu exista termenul de "custodie" cu referire la minor (fiinte umane!).
In cadrul actiunii de divort se stabileste : domiciliul minorului, exercitarea autoritatii parintesti in comun asupra minorului (ca o regula generala) , un program de vizita pentru parintele care nu locuieste efectiv cu minorul, cuantumul pensiei de intretinere datorat minorului si modalitatea de acordare a acesteia de catre fiecare parinte in parte.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 20-01-2016

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Nu neaparat proprietatea asupra unei case face diferenta atunci cand se stabileste locuinta copilului. Ceea ce conteaza este afectiunea, stabilitatea, minimul de comfort material si moral. Se poate creste copilul si intr - o garsoniera inchiriata de ex.

Nici nivelul veniturilor nu este decisiv, pt ca ambii parinti sunt obligati sa contribuie la cheltuielile de crestere si educare.

In cazul dvs veti exercita cu siguranta in comun autoritatea parinteasca, copilul va sta la dvs data fiind varsta lui si faptul ca are cine sa l supravegheze, urmand ca tatal sa aiba un program de vizitare si sa plateasca o pensie de intretinere de pana la 1/3 din veniturile sale.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 20-01-2016

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Va trebui formulata actiunea de divort cu exercitarea in comun a autoritatii parintesti, stabilirea domiciliului minorului la dvs si obligarea tatalui la plata unei pensii de intretinere. Avand in vedere faptul ca dvs indepliniti conditiile necesare ( loc de munca, locuinta) cresterii minorului, aveti toate sansele sa obtineti stabilirea domiciliului minorului la dvs.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 31-01-2016

Sanse sa obtineti divortul exista. In privinta copilului minor instanta va decide respectand principiul interesului superior al copilului . In principiu copii minori raman in marea majoritate a situatiilor cu mamele, nefiind un criteriu stabilit cel al veniturilor salariale. Astfel, instanta de judecata il poate obliga pe tata sa plateasca pensie de intretinere lunara si astfel copilului oricum va avea un confort sporit dat fiind cuantumul acestei obligatii de intretinere ce va fi stabilit raportat la venitul de 6000 lei /lunar a tatalui

Pentru consultatii juridice ma puteti contacta la numarul de telefon afisat mai jos.
Răspunde
 07-02-2016
Vizitator
Va rog sa ma lamuriti cu o problema ,e vorba de nepotica mea de 8ani care in urma divortului a fratelui a fost incredintata mamei care actuamente locuieste in concubinaj in galati si fetita locuieste la bunica materna acolo la mama fata a fost batuta si chinuita si a luat-o bunica spre crestere ,problema e ca divortul s-a terminat si alocatia se duce la mama si nu vrea sa-i dea imputernicire bunicii ce sanse avem sa ramana fata la bunica mentionez ca vrea sa ia fata acilo ptr bani (alocatie si complementara) va multumesc
Răspunde
 07-02-2016

Bacău
0745412603 (Doar pt. programări)
andreea_marca@yahoo.com
Legea română permite ca , în cazuri excepționale, autoritatea părintească sa fie exercitata și de către alte persoane, decât cei 2 părinți. În cazul de față, bunica ar trebui sa se adreseze instantei de judecata cu o cerere . Urmând ca, în situația admiterii acesteia, în calitatea sa nou dobândită , sa poată incasa și alocația minorei.

Avocat Andreea Marca - Baroul Bacău

Tel. 0745412603*
email: andreea_marca@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 08-02-2016
Vizitator
dar in Austria cum functioneaza intretinerea minorului dupa divort a doi romani rezidenti in Austria care s-au casatorit in Romania si au divortat in Austria?
Răspunde
 08-02-2016

Bacău
andreea_marca@yahoo.com
Legea statului de rezidență, implicit unde s- a desfăcut căsătoria și unde se afla minorul/ minorii guvernează raporturile de întreținere intre părinți și copii.

Tel. 0745412603*
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 08-02-2016

Bacău
andreea_marca@yahoo.com
Legea statului de rezidență, implicit unde s- a desfăcut căsătoria și unde se afla minorul/ minorii guvernează raporturile de întreținere intre părinți și copii.

Tel. 0745412603*
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 08-02-2016
Vizitator
Domnule avocat, se poate desface o casatorie in Austria, a doi soti rezidenti romani a caror casatorie s-a facut in Romania? Daca DA, cum se vede la evid. populatiei in Romania ca au divortat? Ei pot figura casatoriti in Romania la infinit?????? Va rog din suflet un raspuns de la dv. ASTEPT,
Cu respect,
Aurelia
Răspunde
 08-02-2016
Vizitator
Va multumesc pentru raspuns. Daca nu abuzez, as mai avea o singura intrebare. Dupa un divort a doi rezidenti in Austria, cum si cand apare in Romania la evid. populatiei schimbarea statutului social al celor doi soti? Cu respect, Aurelia
Răspunde
 08-02-2016
suceava

sunt casatorita de 5 ani(total relatie 12 ani,cu un copil de 3 ani si 4 luni.in tot acest timp sotul a fost violent (in ziua in care aveam termn sa nasc m-a batut foarte tare pentru ca l-am fst gasit la un cazino)si tot timpul folosea un limbaj vulgar si imi adresa cuvinte injurioase.in iunie 2015 am avut o cearta,si de nervi el a luat fetita la bataie.s-a bagat tatal meu.pana la urma s-a lasat cu plangere la politie din partea tatalui si certif medico legal 9 zile ingrijiri medicale.in acea zi el a plecat la domiciliul parintilor lui(ei nu locuiesc in tara).el este sofer si cate 3 sau 4 zile pe saptamana este plecat.in aceste zile eu locuiam cu fetita la parintii mei si in zilele in care el era acasa locuiam la el.in tot acest timp a fost violent si cu mine si cu fetita.si consuma des bauturi alcoolice.cu o saptamana inainte de Craciun am inceput sa am niste discutii pe un site de socializare cu un barbat.la randul lui casatorit dar nu locuieste cu sotia de 6 aniau un copil impreuna si ea are 4 copii dintr-O casatorie anterioara.una dintre fete a intrat pe contul lui si a scos toate discutiile dintre noi(cam multe)si i le-a dat sotului meu.pe langa asta au lipit o fotografie cu mine (pe care au scris cuvinte jignitoare la adresa mea) pe mai multe chioscuri.am hotarat sa divortam la notar,custodie comuna fara pensie alimentara dar sa impartim amandoi cheltuielile cu fetita.este a patra saptamana de atunci.timp in care el a luat fetita doar intr-o zi 3 ore.si nu contribuie cu nimic la cresterea ei./l-am sunat dar nici o data nu raspunde si i-am dat sms sa mai ia fetita sa mai stie si ea de tata(mentionez ca ea nu vrea la el).sambata si duminica am insistat la el cu mesaje daca vrea sa o ia putin si nici un semn.duminica seara imi trimite un mesaj prin care spune ca iar nu am vrut sa ii dau fata.la telefon nu raspunde niciodata si mi-a spus ca daca fetoita va vrea sa vb cu el sa il anunt intai printr-un sms si apoi sa sun.in perioada de cand s-a aflat tot el se tot afiseaza numai prin discoteci sub influenta bauturilor alcoolice.m-am gandit sa il dau in judecata sa cer divort domicicliul fetei la mine si pensie alimentara,credeti ca acele discutii dintre mine si acel barbat pot avea efect negativ asupra acestor lucruri pe care eu le cer in instanta?Va rog frumos un raspuns daca se poate.Multumesc!
Răspunde
 08-02-2016
Vizitator
Va rog foarte mult un raspuns!multumesc!
Răspunde
 08-02-2016

Bacău
andreea_marca@yahoo.com
Doamna Aurelia, legea aplicabila divorțului este legea statului de rezidență, în acest caz. Bineînțeles ca, exista si posibilitatea ca ambii soti, cetateni romåni fiind, sa aleagă printr-un acord clar , expres, orice Judecatorie de pe teritoriul României, competenta a solutiona divortul. Ulterior, daca aleg sa divorteze in Austria, solicita ca sentința statului austriac sa fie recunoscuta pe teritoriul statului nostru, iar la Starea civila unde s- a încheiat căsătoria, se fac mențiuni despre separare.

Tel. 0745412603*
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 08-02-2016

Bacău
andreea_marca@yahoo.com
Spuneți ca, ați hotărât să vă separați la notar. Ați început procedurile în acest sens? ?? Dincolo de acest aspect, atât d- voastră, cât și soțul trebuie să înțelegeți ca, interesul minorei primează, ca obligația de întreținere nu este o opțiune, ci o responsabilitate a fiecărui părinte, raportata la veniturile realizate. Mai mult decât atât, relațiile extraconjugale reprezinta o cauza de desfacere a căsătoriei din culpa soțului adulterin, însă , dacă nu se pune în pericol minora sub niciun aspect, acest fapt nu afectează relațiile părintești.

Tel. 0745412603*
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 08-02-2016

Bacău
andreea_marca@yahoo.com
În momentul în care există o sentința de separare în Austria, aceasta își produce efecte și pe teritoriul statului român, prin Recunoașterea unei hotărâri străine. Ulterior, se fac mențiuni pe certificatul de căsătorie, la Starea civila unde anterior s-a încheiat căsătoria.

Tel. 0745412603*
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 08-02-2016
suceava

Multumesc mult pentru raspuns!
Am inceput procedurile de separare prin notar acum doua saptamani.sotul spune ca eu nu vreau sa ii dau fetita dar el este cel ce nu se intereseaza de ea.
Răspunde
 08-02-2016
suceava

Inca un raspuns va rog foarte mult!prin divulgarea acelor conversatii si prin lipirea acelei fotografii cu mine pe mai multe magazine mi-a fost incalcat dreptul la viata privata nu?
Răspunde
 08-02-2016

Bacău
andreea_marca@yahoo.com
Categoric , da!! Iar legiuitorul a prevazut acest fapt în dispozițiile art. 71 -75 noul cod civil.

Tel. 0745412603*
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde 1  2  Final
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.