|
12-09-2019 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Alina S. a scris pe 12-09-2019: La stabilirea pensiei alimentare pentru doi copii minori in cuantum de 1/3 din veniturile sotului, se iau in calcul cheltuielile pe care le are sotul si apoi din restul banilor de ia 1/3 pentru pensia alimentara? Prin cheltuieli ma refer la rata la banca si chirie pentru o alta locuinta. Daca salariul ar fi de 4000 lei se scad cheltuielile si apoi din ce ii ramane se calculeaza pensia alimentara? La stabilirea pensiei de intretinere efectuata prin actiune in instanta, pensia se stabileste raportat la venitul net/lunar realizat de tata si este putin probabil ca instanta sa ia in calcul cheltuielile lunare ale acestuia. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
13-09-2019 |
| Alina S. a scris pe 12-09-2019: La stabilirea pensiei alimentare pentru doi copii minori in cuantum de 1/3 din veniturile sotului, se iau in calcul cheltuielile pe care le are sotul si apoi din restul banilor de ia 1/3 pentru pensia alimentara? Prin cheltuieli ma refer la rata la banca si chirie pentru o alta locuinta. Daca salariul ar fi de 4000 lei se scad cheltuielile si apoi din ce ii ramane se calculeaza pensia alimentara? Nu se calculează așa ci se stabilește un cuantum de până la 1/3 din veniturile nete, ținându-se cont de nivelul cheltuielilor avute astfel ca pensia să nu constituie un efort excesiv. Așadar, dacă prin plata pensiei într-un anumit cuantum traiul celui obligat la plată nu ar mai fi la un nivel decent se va stabili o pensie de până la 1/3, nu de 1/3. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
15-09-2019 |
 | Cristina Vizitator |
| Bună ziua mă numesc Cristina am 45 de ani am divorțat la notar de comun acord în 19 iunie 2018 doamna notar nu a stabilit o pensie alimentara pentru minor ca fostul soț nu are venit.în divorț are o clauza fostul soț ca se ocupa de minori și de toate necesitățile lui ceea ce nu o respecta.Vreau sa știu dacă pot sal dau în judecata pentru pensie alimentara. MULȚUMESC | |
|
|
|
15-09-2019 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Prahova 0742251721Whatsapp marina.starjil@gmail.com
|
| Da, fara discutie. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
16-09-2019 |
| Cristina a scris pe 15-09-2019: Bună ziua mă numesc Cristina am 45 de ani am divorțat la notar de comun acord în 19 iunie 2018 doamna notar nu a stabilit o pensie alimentara pentru minor ca fostul soț nu are venit.în divorț are o clauza fostul soț ca se ocupa de minori și de toate necesitățile lui ceea ce nu o respecta.Vreau sa știu dacă pot sal dau în judecata pentru pensie alimentara. MULȚUMESC Puteți să-l dați în judecată pentru ca instanța să stabilească o pensie în bani, aceastyă pensie fiind calculată la nivelul salariului minim pe economie dacă nu are serviciu. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
16-09-2019 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Cristina a scris pe 15-09-2019: Bună ziua mă numesc Cristina am 45 de ani am divorțat la notar de comun acord în 19 iunie 2018 doamna notar nu a stabilit o pensie alimentara pentru minor ca fostul soț nu are venit.în divorț are o clauza fostul soț ca se ocupa de minori și de toate necesitățile lui ceea ce nu o respecta.Vreau sa știu dacă pot sal dau în judecata pentru pensie alimentara. MULȚUMESC Va trebui sa formulati in instanta o actiune pentru stabilirea pensiei de intretinere datorata minorului, in cuantum de 1/4 din venitul net/lunar realizat de tata, iar daca acesta nu realizeaza venituri, pensia se stabileste raportat la venitul minim pe economie. Competenta de solutionare a actiunii revine instantei pe a carei raza teritoriala domiciliaza minorul. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
02-12-2019 |
 | Lemnaru Ana Maria Vizitator |
| Dacă refuza plata, ca nu mai vrea, nu este înregistrat cu venit și plătea oricum 300 de ron, adică 1/4 din minim pe economie așa Cum s-a stabilit în cazul divorțului la notariat, nu îl pot da în judecata pt infracțiunea de abandon? Menționez copilul are grad de handicap grav și acea și la momentul divorțului. | |
|
|
|
02-12-2019 |
| Lemnaru Ana Maria a scris pe 02-12-2019: Dacă refuza plata, ca nu mai vrea, nu este înregistrat cu venit și plătea oricum 300 de ron, adică 1/4 din minim pe economie așa Cum s-a stabilit în cazul divorțului la notariat, nu îl pot da în judecata pt infracțiunea de abandon? Menționez copilul are grad de handicap grav și acea și la momentul divorțului. Mai eficient este sa-l executați silit deoarece interesul Dvs este sa recuperați banii. Poate are conturi sau bunuri asupra cărora să poată fi executat. In cazul infracțiunii de abandon de familie este necesar sa dovediți neplata cu rea credință. Șansele de reușită exista in funcție de apărarea lui. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
02-12-2019 |
| Lemnaru Ana Maria a scris pe 02-12-2019: Dacă refuza plata, ca nu mai vrea, nu este înregistrat cu venit și plătea oricum 300 de ron, adică 1/4 din minim pe economie așa Cum s-a stabilit în cazul divorțului la notariat, nu îl pot da în judecata pt infracțiunea de abandon? Menționez copilul are grad de handicap grav și acea și la momentul divorțului. Daca tatal nu realizeaza venituri legale si nu detine bunuri pentru a fi executat silit, puteti formula o plangere penala impotriva dansului pentru savarsirea infractiunii de abandon de familie. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
11-09-2020 |
 | GEO Vizitator |
| Buna ziua am o întrebare !Dacă nu am avut serviciu dar am contribuit ptr creșterea copilului financiar și material, în momentul angajări de când trebuie sa plătesc pensia alimentara? | |
|
|
|
11-09-2020 |
 | GEO Vizitator |
| Buna ziua am o întrebare !Dacă nu am avut serviciu dar am contribuit ptr creșterea copilului financiar și material, în momentul angajări de când trebuie sa plătesc pensia alimentara? | |
|
|
|
11-09-2020 |
| GEO a scris pe 11-09-2020: Buna ziua am o întrebare !Dacă nu am avut serviciu dar am contribuit ptr creșterea copilului financiar și material, în momentul angajări de când trebuie sa plătesc pensia alimentara? De la momentul în care sunteți angajat aveți obligația să plătiți pensie de întreținere raportat la veniturile dvs. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
11-09-2020 |
 | GEO Vizitator |
| Mulțumesc frumos pentru răspuns! Nelămurirea este dacă sunt obligat sa plătesc din urma ,eu am divorțat prin notar de un an ,s au trebuie sa plătesc din momentul angajări? Mulțumesc! | |
|
|
|
11-09-2020 |
 | GEO Vizitator |
| Mulțumesc frumos pentru răspuns! Nelămurirea este dacă sunt obligat sa plătesc din urma ,eu am divorțat prin notar de un an ,s au trebuie sa plătesc din momentul angajări? | |
|
|
|
12-09-2020 |
|
| Ati stabilit la notar, in scris, ca trebuie sa platiti lunar o anumita suma de bani de la data divortului? | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
12-09-2020 |
 | GEO Vizitator |
| Da am încheiat în scris 25 la sută din salariul net ,dar nu am avut până acum serviciu. | |
|
|
|
12-09-2020 |
|
| In acest caz, daca intelegerea s-a facut raportat la veniturile realizate de dvs. prin munca, incepeti sa platiti de la data la care ati inceput sa munciti si sa realizati venituri. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
12-09-2020 |
| GEO a scris pe 12-09-2020: Da am încheiat în scris 25 la sută din salariul net ,dar nu am avut până acum serviciu. Așa cum v-am spus, plătiți de la data la care aveți venituri, adică de la data angajării. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
13-09-2020 |
| GEO a scris pe 12-09-2020: Da am încheiat în scris 25 la sută din salariul net ,dar nu am avut până acum serviciu. Aveti obligatia sa platiti pensia de intretinere din momentul incheierii Acordului notarial, pentru perioadele in care nu ati lucrat, in cuantum de 25% din venitul minim pe economie, iar incepand cu data angajarii, in cuantum de 25% din venitul net/lunar realizat. In situatia in care nu achitati pensia de intretinere, daca mama va formula o plangere penala impotriva dvs, puteti fi acuzat de savarsirea infractiunii de abandon de familie, fapta prevazuta de art. 378 NCP: "(1) Săvârşirea de către persoana care are obligaţia legală de întreţinere, faţă de cel îndreptăţit la întreţinere, a uneia dintre următoarele fapte: a) părăsirea, alungarea sau lăsarea fără ajutor, expunându-l la suferinţe fizice sau morale; b) neîndeplinirea, cu rea-credinţă, a obligaţiei de întreţinere prevăzute de lege; c) neplata, cu rea-credinţă, timp de 3 luni, a pensiei de întreţinere stabilite pe cale judecătorească, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă. (2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează neexecutarea, cu rea-credinţă, de către cel condamnat a prestaţiilor periodice stabilite prin hotărâre judecătorească, în favoarea persoanelor îndreptăţite la întreţinere din partea victimei infracţiunii. (3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate. (4) Fapta nu se pedepseşte dacă, înainte de terminarea urmăririi penale, inculpatul îşi îndeplineşte obligaţiile. (5) Dacă, până la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare, inculpatul îşi îndeplineşte obligaţiile, instanţa dispune, după caz, amânarea aplicării pedepsei sau suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, chiar dacă nu sunt îndeplinite condiţiile prevăzute de lege pentru aceasta." | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
19-08-2021 |
 | Oana Vizitator |
| Buna seara asi avea și eu o întrebare de doi ani sunt divorțată prin notar , copii sunt la mine și pensia alimentara este prin comun acord de 1000 de lei dar de fapt îmi dă doar 800 de lei .La notar nu ne-a cerut venit nostru al părinților ce trebuie sa fac. | |
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |