|
10-12-2022 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Costy a scris pe 10-12-2022: Dacă divorțul are loc la notar de comun acord,soțul spune că nu dorește pensie alimentara. Se poate așa ceva? Nu se poate, plata pensiei de intretinere este obligatorie. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
19-06-2023 |
 | Gabriela Vizitator |
| Buna ziua. Am încheiat cu fostul sot o convenție notariala pt pensia de întreținere a copilului nostru pt 1/4 din venituri. Acesta are încă un copil din noua casnicie. In ce fel modifica acest lucru procentul pe care îl datorează copilului unde e părinte nerezident? De asemenea exista un temei juridic pentru a suspenda plata acestei pensii pentru ca programul de vizitare pe perioada vacantei este împărțit in mod egal? Nu este menționat acest lucru in conventia semnată. Multumesc. | |
|
|
|
19-06-2023 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Procentul datorat pentru cei doi copii este de 1/3 din venitul net/lunar realizat, deci fiului dvs ii va reveni 16,6%. Parintele nerezident are obligatia de plata a pensiei si in perioadele programului de vizita. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
20-06-2023 |
| Gabriela a scris pe 19-06-2023: Buna ziua. Am încheiat cu fostul sot o convenție notariala pt pensia de întreținere a copilului nostru pt 1/4 din venituri. Acesta are încă un copil din noua casnicie. In ce fel modifica acest lucru procentul pe care îl datorează copilului unde e părinte nerezident? De asemenea exista un temei juridic pentru a suspenda plata acestei pensii pentru ca programul de vizitare pe perioada vacantei este împărțit in mod egal? Nu este menționat acest lucru in conventia semnată. Multumesc. Se modifică procentul de plată a pensiei, acesta fiind de 1/3 pentru cei 2 copii (1/6 pentru fiecare, dacă instanța nu stabilește în alt fel). Părintele nerezident este obligat la plata pensiei conform convenției, în caz contrar puteți proceda la executarea silită. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
13-08-2023 |
 | Oncan Elena Vizitator |
| Am divorțat la notar în 2014,hotărând de comun acord o pensie alimentară de 300 ron pentru doi copii minori.De trei luni nu am primit nimic,menționez că unul din copii este major in prezent.Cum să procedez pentru primirea banilor sau chiar o majorare a pensiei? | |
|
|
|
16-08-2023 |
| Pentru a recupera sumele restante, va trebui sa va adresati unui executor judecatoresc sau chiar puteti formula o plangere penala impotriva tatalui, pentru savarsirea infractiunii de abandon de familie. Pentru majorarea pensiei de intretinere, va trebui sa formulati in instanta o actiune in acest sens. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
16-08-2023 |
| Oncan Elena a scris pe 13-08-2023: Am divorțat la notar în 2014,hotărând de comun acord o pensie alimentară de 300 ron pentru doi copii minori.De trei luni nu am primit nimic,menționez că unul din copii este major in prezent.Cum să procedez pentru primirea banilor sau chiar o majorare a pensiei? Executare silită pentru pensia restantă și majorarea pensiei de întreținere pentru copilul minor. Copilul major are acțiune directă pentru plata pensiei în cazul în care obligația nu este îndeplinită de bună voie. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
23-12-2023 |
 | Mihaela Vizitator |
| Buna ziua. As dori o lamurire si eu. In cazul in care conventia incheiata la notar cu suma fixa pentru plata pensiei, in perioada cand copilul era minor, produce efect si dupa ce copilul a devenit major ? Copilul devenit major si aflat intr o forma de invatamant poate deschide executare silita cu plata din urma pe 3 ani in baza conventiei de la notar in perioada minoratului ? Multumesc frumos | |
|
|
|
23-12-2023 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Prahova 0742251721Whatsapp marina.starjil@gmail.com
|
| Copilul, chiar devenit major, in baza contractului notarial, poate solicita plata restantelor la pensia de intretinere datorate pe perioada minoritatii sale, cu conditia sa nu fie prescrise, adica pe 3 ani in urma. Pentru a putea beneficia de o noua pensie, dupa ce a devenit major si urmeaza o forma de invatamant, trebuie sa se adreseze instantei, conventia notariala acoperind doar minoratul. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
23-12-2023 |
| Mihaela a scris pe 23-12-2023: Buna ziua. As dori o lamurire si eu. In cazul in care conventia incheiata la notar cu suma fixa pentru plata pensiei, in perioada cand copilul era minor, produce efect si dupa ce copilul a devenit major ? Copilul devenit major si aflat intr o forma de invatamant poate deschide executare silita cu plata din urma pe 3 ani in baza conventiei de la notar in perioada minoratului ? Multumesc frumos Pentru a beneficia in continuare de pensie, minorul devenit major va trebui sa promoveze in instanta o cerere in acest sens. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |