|
07-08-2018 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Andreea a scris pe 06-08-2018: Buna ziua. Vreau sa divortez de sotul meu care are mai multe probleme,bea foarte mult nu contribuie la intretinerea celor 3 minori ai nostri este agresiv. eu lucrez in anglia si copiii au fost in grija lui in ultimele 3 luni, desi am trimis la saptamana cate 200lire el a lasat foarte multe datorii la intretinere si chiar eram pe punctul de a ramane fara utilitati ba mai mult am aflat de la vecini ca cei 3 copii erau batuti din cauza geloziei lui pe mine spunandu-le ca mama lor adica eu sunt o c***a si ca o sa ii ia si ii va duce la mama sotului meu.mentionez ca de 10 ani sunt casatorita cu el dar in ultimii 4 ani am avut o viata extrem de zbuciumata. cand bea este incostient de ceea ce face am ajuns chiar sa ma lase fara usa la intrare.eu as vrea sa divortez si sa imi iau copii in anglia cu mine acolo am un servici foarte bun si rezidenta permanenta,insa stiu ca divortul va dura foarte mult pt ca el nu este de acord cum as putea lua copiii cu mine pana la finalizarea acestui divort.nu as vrea sa pierd acel loc de munca in romania nu as putea lucra deoarece nu am pe nimeni sa aiba grija de copii si sa platesc o bona sau sa ii trimit la afterschool m-ar costa un salariu intreg si nu as mai aveaa cu ce sa imi platesc chiria si de mancare.va rog disperata un sfat va rog ...ce as putea face in cazul meu.PS: situatia este mult mai complicata dar m-am rezumat la doar cateva din motive sa nu va plictisesc. MULTUMESC ! In primul rand trebuie formulata actiunea de divort, in care sa solicitati exercitarea in comun sau exclusiva a autoritatii parintesti, stabilirea domiciliului minorilor la dvs. si obligarea tatalui la plata pensiei de intretinere. Referitor la agresiunile la care ati fost supusa, ati formulat vreo plangere penala? De asemenea, puteti sesisa organele de politie, cat si DGASPC, privitor la felul in care sunt tratati minorii de catre tata, pentru a putea obtine un eventual ordin de protectie si exercitarea exclusiva a autoritatii parinteti, spre a calatori cu minorii fara a necesita acordul tatalui. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
13-08-2018 |
 | Luminița Vizitator |
| Bună ziua! Sunt căsătorită de 28 de ani dar soțul meu a devenit alcoolic și numai pot continua relați...apartamentul pe care-l deținem este pe numele amândurora dar cumpărat din banii părinților mei..parinți pe care i-am luat în spațiu înca de la început și a căror bani au intrat în această casă...întrebatearea mea este..au și părinții dreputul la o cotă parte din acest apartament?...mulțumesc anticipat. | |
|
|
|
13-08-2018 |
| Luminița a scris pe 13-08-2018: Bună ziua! Sunt căsătorită de 28 de ani dar soțul meu a devenit alcoolic și numai pot continua relați...apartamentul pe care-l deținem este pe numele amândurora dar cumpărat din banii părinților mei..parinți pe care i-am luat în spațiu înca de la început și a căror bani au intrat în această casă...întrebatearea mea este..au și părinții dreputul la o cotă parte din acest apartament?...mulțumesc anticipat. Dacă este cumpărat din banii părinților dvs înseamnă că bunul este un bun propriu al dvs, cu excepția cazului în care părinții au înțeles să vă gratifice pe amândoi, caz în care bunul este comun. Important este să dovediți că banii cu care ați cumpărat bunul au provenit de la părinții dvs. Poate că acest lucru este menționat în contractul de vânzare-cumpărare. Referitor la îmbunătățiri, soțul dvs ar putea cere la partaj 1/2 din valoarea investițiilor efectuate în apartament. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
14-08-2018 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Luminița a scris pe 13-08-2018: Bună ziua! Sunt căsătorită de 28 de ani dar soțul meu a devenit alcoolic și numai pot continua relați...apartamentul pe care-l deținem este pe numele amândurora dar cumpărat din banii părinților mei..parinți pe care i-am luat în spațiu înca de la început și a căror bani au intrat în această casă...întrebatearea mea este..au și părinții dreputul la o cotă parte din acest apartament?...mulțumesc anticipat. In primul rand trebuie formulata actiunea de divort, iar ulterior cea de partaj. Va trebui sa demonstrati faptul ca imobilul a fost cumparat cu banii parintilor dvs., in caz contrar imobilul este bun comun, fiind achizitionat in timpul casatoriei. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
06-01-2019 |
 | Bere Aurelia-Florina Vizitator |
| Bună ziua, domnilor avocaț, va rog sa ma lămuriți. Vreau sa divorțez de soț pentru ca este implicat într-o relație extraconjugala, a părăsit domiciliul conjugal, și nici nu-și asuma nici un fel de responsabilitate față de cei 2 minori pe care ii avem împreună. Întrebarea mea este... Fiindcă nu suntem nici unu în România putem divorța în țară fără a fi vreunu prezent??? Adică doar prin avocat? Va mulțumesc. | |
|
|
|
06-01-2019 |
| Bere Aurelia-Florina a scris pe 06-01-2019: Bună ziua, domnilor avocaț, va rog sa ma lămuriți. Vreau sa divorțez de soț pentru ca este implicat într-o relație extraconjugala, a părăsit domiciliul conjugal, și nici nu-și asuma nici un fel de responsabilitate față de cei 2 minori pe care ii avem împreună. Întrebarea mea este... Fiindcă nu suntem nici unu în România putem divorța în țară fără a fi vreunu prezent??? Adică doar prin avocat? Va mulțumesc. Da, se poate reprezentarea prin avocat având în vedere că aveți domiciliul în străinătate. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
06-01-2019 |
| Bere Aurelia-Florina a scris pe 06-01-2019: Bună ziua, domnilor avocaț, va rog sa ma lămuriți. Vreau sa divorțez de soț pentru ca este implicat într-o relație extraconjugala, a părăsit domiciliul conjugal, și nici nu-și asuma nici un fel de responsabilitate față de cei 2 minori pe care ii avem împreună. Întrebarea mea este... Fiindcă nu suntem nici unu în România putem divorța în țară fără a fi vreunu prezent??? Adică doar prin avocat? Va mulțumesc. Puteti divorta, iar competenta de solutionare a actiunii de divort revine Judecatoriei sectorului 5, Bucuresti, dat fiind faptul ca ultimul domiciliu comun este in strainatate. Daca nu va puteti prezenta la termene, puteti mandata avocatul sa va reprezinte interesele, atasand la dosar contractul de munca sau dovada imposibilitatii de prezentare. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
06-01-2019 |
 | Bere Aurelia-Florina Vizitator |
| Vă mulțumesc pentru răspuns, și da nu mă voi putea prezenta la nici o înfățișare cel puțin până nu se finalizează divorțul pentru că eu nu pot sa plec având copii cu mine. Nu pot să îi scot din țară fără acordul lui. Iar el evident nu vrea sa îmi facă procură. Voiam să va spun că eu sunt de acasă din județul Bihor,pot și acolo sa imputernicesc un avocat sa se ocupe de aceasta problema sau trebuie sa fie neapărat din București? Aș vrea dacă se poate sa știu și cât costa toată aceasta treabă și cât poate dura? | |
|
|
|
06-01-2019 |
| Bere Aurelia-Florina a scris pe 06-01-2019: Vă mulțumesc pentru răspuns, și da nu mă voi putea prezenta la nici o înfățișare cel puțin până nu se finalizează divorțul pentru că eu nu pot sa plec având copii cu mine. Nu pot să îi scot din țară fără acordul lui. Iar el evident nu vrea sa îmi facă procură. Voiam să va spun că eu sunt de acasă din județul Bihor,pot și acolo sa imputernicesc un avocat sa se ocupe de aceasta problema sau trebuie sa fie neapărat din București? Aș vrea dacă se poate sa știu și cât costa toată aceasta treabă și cât poate dura? Dacă nu există un acord între dvs și soț referitor la instanța la care doriți să introduceți acțiunea de divorț acțiunea trebuie introdusă la Judecătorioa sector 5 din București. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
08-01-2019 |
| Bere Aurelia-Florina a scris pe 06-01-2019: Vă mulțumesc pentru răspuns, și da nu mă voi putea prezenta la nici o înfățișare cel puțin până nu se finalizează divorțul pentru că eu nu pot sa plec având copii cu mine. Nu pot să îi scot din țară fără acordul lui. Iar el evident nu vrea sa îmi facă procură. Voiam să va spun că eu sunt de acasă din județul Bihor,pot și acolo sa imputernicesc un avocat sa se ocupe de aceasta problema sau trebuie sa fie neapărat din București? Aș vrea dacă se poate sa știu și cât costa toată aceasta treabă și cât poate dura? Avocatii pot asigura asistenta si reprezentare juridica la orice instanta de pe teritoriul Romaniei, iar onorariile difera in functie de complexitatea spetei si de experienta profesionala. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
22-02-2019 |
 | Andreistefania@gmqil .com Vizitator |
| sotu a plecat in anglia in urma neintelegerilor timp de doua luni nu trimite nimc si eu am.bebe de 9 luni alaptez | |
|
|
|
22-02-2019 |
| Andreistefania@gmqil .com a scris pe 22-02-2019: sotu a plecat in anglia in urma neintelegerilor timp de doua luni nu trimite nimc si eu am.bebe de 9 luni alaptez Actionati l in judecata fie doar pt obligarea la lata pensiei, fie si pt divort daca credeti ca neintelegerile impiedica continuarea casatoriei. | Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient | |
|
|
|
|
02-06-2019 |
 | Elena Vizitator |
| Buna ziua! Vreau sa divortez de sotul meu care nu acord sa divortam avem doi copil un baiat de 3 ani si o fetita 6 ani suntem casatorit de 10 ani. Am incercat sa vorbesc cu el dar nui acord. Am mutat cu copii inpreuna dar tot ma trage inapoi cu copii. Eu lucrez in restaurat ca sofer livrezi mancare lucrezi cu doua cu doua am vrut sa facem in felul urmator cu sotul meu ca atunci cand eu lucrezi copii la el cand sunt libera atunci copii ii la mine. dar el nu vrea asa tot zice sa merg inapoi la el. Am gasit deja pe alcineva cine putea sa ma ajuta dar nu am zis pentru sotul meu ca nu vreau sa pierd copii. pot sa divortez fara sa stie sotul meu sau ce pot sa fac sa nu pierd copii | |
|
|
|
03-06-2019 |
| Elena a scris pe 02-06-2019: Buna ziua! Vreau sa divortez de sotul meu care nu acord sa divortam avem doi copil un baiat de 3 ani si o fetita 6 ani suntem casatorit de 10 ani. Am incercat sa vorbesc cu el dar nui acord. Am mutat cu copii inpreuna dar tot ma trage inapoi cu copii. Eu lucrez in restaurat ca sofer livrezi mancare lucrezi cu doua cu doua am vrut sa facem in felul urmator cu sotul meu ca atunci cand eu lucrezi copii la el cand sunt libera atunci copii ii la mine. dar el nu vrea asa tot zice sa merg inapoi la el. Am gasit deja pe alcineva cine putea sa ma ajuta dar nu am zis pentru sotul meu ca nu vreau sa pierd copii. pot sa divortez fara sa stie sotul meu sau ce pot sa fac sa nu pierd copii Daca doriti sa divortati, chiar daca sotul nu este de acord, puteti sa va adresati instantei de judecata solicitand desfacerea casatoriei, stabilirea modalitatii de exercitare a autoritatii parintesti, a domiciliului copiilor la dvs si obligarea tatalui la plata pensiei de intretinere. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
20-06-2019 |
 | Marinela Vizitator |
| Buna ziua. Vreau sa divirtez cu situl meu dar el nu. Avem doi copii minor prima 5 ani si al doilea 3 luni. Suntem casatoriti de 7 ani. Dar toti anii am vost jignita de el. De cateva ori ma lovit. Cand am fost însărcinată cu al doilea copil a sărit sa ma lovească cu piciorul in burta. A spus că nu are nevoe de acest copil. Se poartă urat si cu fetiță cea mare. Mă face vinovată ca nu este educată și ca nul asculta. Tipa la ea si o bate cu cureaua spunând că asta e educația. Nu mai pot suporta asta. Ce sa fac? Am obosit sa traiesc cu frica. Vreau sa plec la părinții mei in Bulgaria.Sunt cetățean bulgar el este roman. Ajutatima cu un sfat! Multumesc! | |
|
|
|
21-06-2019 |
| Marinela a scris pe 20-06-2019: Buna ziua. Vreau sa divirtez cu situl meu dar el nu. Avem doi copii minor prima 5 ani si al doilea 3 luni. Suntem casatoriti de 7 ani. Dar toti anii am vost jignita de el. De cateva ori ma lovit. Cand am fost însărcinată cu al doilea copil a sărit sa ma lovească cu piciorul in burta. A spus că nu are nevoe de acest copil. Se poartă urat si cu fetiță cea mare. Mă face vinovată ca nu este educată și ca nul asculta. Tipa la ea si o bate cu cureaua spunând că asta e educația. Nu mai pot suporta asta. Ce sa fac? Am obosit sa traiesc cu frica. Vreau sa plec la părinții mei in Bulgaria.Sunt cetățean bulgar el este roman. Ajutatima cu un sfat! Multumesc! Introduceți o cerere de divorț și solicitați ca locuința copiilor să fie stabilită la locuința din Bulgaria. Trebuie să faceți dovada că aveți venituri pentru creșterea copiilor și că le puteți asigura o locuință corespunzătoare. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
21-06-2019 |
| Marinela a scris pe 20-06-2019: Buna ziua. Vreau sa divirtez cu situl meu dar el nu. Avem doi copii minor prima 5 ani si al doilea 3 luni. Suntem casatoriti de 7 ani. Dar toti anii am vost jignita de el. De cateva ori ma lovit. Cand am fost însărcinată cu al doilea copil a sărit sa ma lovească cu piciorul in burta. A spus că nu are nevoe de acest copil. Se poartă urat si cu fetiță cea mare. Mă face vinovată ca nu este educată și ca nul asculta. Tipa la ea si o bate cu cureaua spunând că asta e educația. Nu mai pot suporta asta. Ce sa fac? Am obosit sa traiesc cu frica. Vreau sa plec la părinții mei in Bulgaria.Sunt cetățean bulgar el este roman. Ajutatima cu un sfat! Multumesc! In primul rand va trebui formulata o plangere penala impotriva sotului agresiv, iar ulterior puteti solicita emiterea unui ordin de protectie. Referitor la divort, puteti solicita desfacerea casatoriei chiar daca sotul nu este de acord, stabilind si modalitatea de exercitare a autoritatii parintesti, locuinta minorilor si obligarea tatalui la plata pensiei de intretinere. Situatia este putin mai delicata in ceea ce priveste locuinta minorilor, deoarece nu veti putea scoate copiii din tara fara acordul tatalui, astfel ca va trebui sa gasiti o locuinta in Romania cat timp se judeca dosarul. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
30-06-2019 |
 | ErikaMaria Vizitator |
| Buna ziua numele meu este Erika am fost casatorita acum 2 ani am incercat din rasputeri sa divortez dar nu am reusit dupa 2 ani am plecat din tara mi-am intemeiat o familie m-am recasatorit si am o fetita cu actualul sot dar nu stiu cum sa divortez de fostul sot fara sa sa stie fostu ca divortam din cauza lui nu imi pot trece fetita pe numele actualului sot in romania am un certificat in Anglia dar vreau sal traduc si in Romania cum as putea proceda ? | |
|
|
|
30-06-2019 |
| ErikaMaria a scris pe 30-06-2019: Buna ziua numele meu este Erika am fost casatorita acum 2 ani am incercat din rasputeri sa divortez dar nu am reusit dupa 2 ani am plecat din tara mi-am intemeiat o familie m-am recasatorit si am o fetita cu actualul sot dar nu stiu cum sa divortez de fostul sot fara sa sa stie fostu ca divortam din cauza lui nu imi pot trece fetita pe numele actualului sot in romania am un certificat in Anglia dar vreau sal traduc si in Romania cum as putea proceda ? Situatia dvs este destul de delicata, deoarece nu puteti divorta fara ca paratul sa fie citat legal pentru a se prezenta la divort si pentru a-si putea formula apararile, iar daca ati incheiat o noua casatorie, puteti fi acuzata de savarsirea infractiunii de bigamie, fapta pedepsita cu inchisoarea de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
14-01-2020 |
 | Avocat STOICA IOANA Vizitator |
| Stimata doamna, Bunurile dobandite de la data incheierii casatoriei, in genere, sunt comune, proprietate devalmasa. Ceea ce caracterizeaza proprietatea devalmasa este faptul ca niciunul dintre soti nu are determinata o cota-parte ideala, abstracta, matematica, din dreptul de proprietate. In cazul sotilor , functioneaza o prezumtie de contributie egala, la dobandirea bunurilor, insa aceasta prezumtie nu este una irefragrabila, ci poate fi combatuta prin orice proba contrara. Asadar, pot fi stabilite cote diferentiate, daca instanta aprecieaza, spre exemplu, ca ati investit sume de bani mai mari, la plata pretului. Succes. av.STOICA IOANA telefon 0730 735 302. | |
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |