|
24-10-2016 |
 | Angelina Vizitator |
| Buna ziua sotul meu este de nationalitate albanez am facut cununia vara trecuta. Actul de casatorie in original este la el, noi cand am facut cununia am ales conventia matrimoniala(separare de bunuri) nu avem copii nu detinem nimic impreuna.Intrebarea mea este daca se poate divorta fara acordul lui.Si ce ar trebuii sa fac sa pot divorta cat mai repede. Va multumesc | |
|
|
|
24-10-2016 |
| Buna ziua. Chiar daca sotul nu este de acord puteti divorta introducand actiunea de divort la instanta competenta. Unde ati avut ultimul domiciliu comun? In ceea ce priveste certificatul de casatorie Ncpc nu mai prevede obligatia de a il depune in original, daca aveti o copie a acestuia este perfect. | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. Avocat Roxana Dumitru, tel. contact 0762.633.618, mail avroxana_dumitru@yahoo.com | |
|
|
|
|
24-10-2016 |
 | Florinag Vizitator |
| Buna ziua!Ma aflu intr o situatie foarte dificila.Sunt casatorita de 30 de ani,iar sotul meu in ultimii ani a devenit alcoolic.Am incercat din rasputeri sa mentin casnicia pe linia de plutire,dar am ajuns la capatul puterilor!Pe langa faptul ca este un alcoolic inrait(doarme cu sticla langa pat si bea si in timpul noptii),este si dependent de jocuri mecanice(pacanele).Chiar astazi am fost chemata intr o locatie unde a facut scandal si s a dus cu flexul sa taie nu stiu ce lacate de acolo.Firma de paza a chemat politia si acestia i au dat 400 lei amenda.Au fost si martori,dar tot cam de teapa lui.Luna trecuta a mai primit o amenda de 500 lei.Am incercat sa l conving sa mergem la notar sa divortam.Evident ca nu a fost de acord.Este foarte violent si imi este frica sa mai locuiesc cu el.In unele nopti ma trezesc ca vine peste mine in dormitor si daca il intreb ce cauta nu stie ce sa mi raspunda.Odata a avut cosmaruri incat si a sfasiat hainele fe pe el.Avem impreuna doua fete care sunt casatorite si nu locuiesc cu noi.Nu stiu ce sa fac,cum sa divortez de el fara sa mi fie pusa viata in pericol.Precizez ca este capabil de orice pentru a ramane in continuare cu el.Ii ofer siguranta si confortul de care are nevoie si este constient ca fara mine va pierde totul.In speranta ca ma ve ti indruma cat mai bine,va multumesc! | |
|
|
|
24-10-2016 |
| Divortul il veti obtine f usor in instanță dovedind cele afirmate mai sus. Problema dvs este sa il evacuați din casa. Ceea ce puteti face printr un ordin de protectie care insa nu va rezolva definitiv situația. A cui este casa in care locuiti ? | Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient | |
|
|
|
|
25-10-2016 |
 | Gabriel Vizitator |
| Buna ziua, in luna februarie a acestui an, am fost gasit pe strada impreuna cu un prieten de catre agentii jandarmeriei romane cu o tigara confectionata artizanal ce continea urme de canabis plus un gram, s-a inceput urmarirea penala fiind incadrat ca si consumator, iar dupa cateva luni am fost chemat la centrul de evaluare antidrog, unde specific ca nu am fost informat cu privire la nimic altceva decat la demersurile evaluarii si pus sa semnez un acord, pe care din necunostinta de cauza l-am semnat cu refuz, procurorul diicot m-a speriat cu faptul ca mi-a adus la cunostinta ca situatia s-ar fi inrautatit in ceea ce ma priveste. Intrebarea mea este, ce se poate intampla de acum cu mine? Ce pedeapsa imi poate aplica? specific ca nu am antecedente, nu am mai trecut prin asa ceva niciodata. Va multumesc frumos anticipat pentru raspuns! | |
|
|
|
25-10-2016 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| In primul rand trebuie sa formulati actiunea de divort in instanta. In ceea ce priveste comportamentul agresiv al sotului, aveti posibilitatea depunerii unei plangeri penale impotriva acestuia, iar ulterior solicitati instantei de judecata emiterea unui ordin de protectie impotriva lui si implicit evacuarea sa din imobil. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
06-11-2016 |
 | Corina Vizitator |
| Buna ziua! Sunt casatorita de20 ani,in ultima perioada nu ma ma iinteleg cu sotul,avem o casa construita impreuna iar el nu vrea sa paraseasca locuinta decat dupa moarte .precizez avem un copil impreuna dar major .Ce pot face ca aceasta casa sa ramana copilului | |
|
|
|
06-11-2016 |
| Sa i o vindeti sau sa i o donati, dar tb ca acest lucru sa il faceti impreuna cu sotul. | Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient | |
|
|
|
|
06-11-2016 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Corina a scris pe 06-11-2016: Buna ziua! Sunt casatorita de20 ani,in ultima perioada nu ma ma iinteleg cu sotul,avem o casa construita impreuna iar el nu vrea sa paraseasca locuinta decat dupa moarte .precizez avem un copil impreuna dar major .Ce pot face ca aceasta casa sa ramana copilului In cazul partajului, cotele sotlor se prezuma a fi egale, insa daca dvs puteti demonsta ca ati avut un aport mai mare la dobandirea imobilului, puteti solicita o cota mai mare din casa respectiva. In mod legal, copilul va mosteneste atat pe dvs, cat si pe sot, insa din cate inteleg dvs. doriti ca sotul sa paraseasca imobilul, caz in care va trebui sa solicitati instantei atribuirea imobilului in natura catre dvs., iar dvs. va trebui sa-i achitati sotului o sulta aferenta cotei ce-i revine dansului. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
19-12-2016 |
 | Mihaela.matula Vizitator |
| Buna ziua!Ma aflu intr o situatie foarte dificila.Sunt casatorita de 21 de ani,iar sotul meu in ultimii ani a devenit alcoolic.Am incercat din rasputeri sa mentin casnicia pe linia de plutire,dar am ajuns la capatul puterilor!Pe langa faptul ca este un alcoolic inrait,este si foarte agresiv atat fizic cat si verbal.Chiar saptamana trecuta a fost cautat acas de politie in urma unei altercatii cu un alt alcolic dintr-un birt cu care s-a luat la bataia din cauza ca nu ia placut cum se uita lael Au fost si martori,dar tot cam de teapa lui..Am incercat sa l conving sa lase alcoolul ca o sa ne aduca doar necazuri dar fara succes.Este foarte violent si imi este frica sa mai locuiesc cu el.In unele nopti ma trezesc ca vine peste mine in dormitor si daca il intreb ce cauta nu stie ce sa mi raspunda.Avem impreuna o fetita de 19 ani care este studenta anul 1 la dreapt. casatorite si nu Nu stiu ce sa fac,cum sa divortez de el fara sa mi fie pusa viata in pericol.Precizez ca este capabil de orice pentru a ramane in continuare cu el.I-am oferit siguranta si confortul de care avea nevoie si este constient ca fara mine va pierde totul.In speranta ca ma ve ti indruma cat mai bine,va multumesc! | |
|
|
|
20-12-2016 |
| Este evident ca singura solutie pentru dvs. este divortul. De regula exista astfel de complicatii, atunci cand unul dintre parteneri (de regula sotul) nu accepta o terminare a relatiei din cauza comportamentului lui; si in special nu isi recunoaste comportamentul violent. Contactati un avocat, pentru a gasi solutia cea mai buna. Va recomand, ca dupa introducerea actiunii de divort, sa incercati pentru o perioada, pana se acomodeaza cu acest gand, sa plecati in alta locuinta. Daca violentele continua, este bine sa solicitati instantei emiterea unui ordin de protectie. | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti tel:0721727157* e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com | |
|
|
|
|
20-12-2016 |
| Mihaela.matula a scris pe 19-12-2016: Buna ziua!Ma aflu intr o situatie foarte dificila.Sunt casatorita de 21 de ani,iar sotul meu in ultimii ani a devenit alcoolic.Am incercat din rasputeri sa mentin casnicia pe linia de plutire,dar am ajuns la capatul puterilor!Pe langa faptul ca este un alcoolic inrait,este si foarte agresiv atat fizic cat si verbal.Chiar saptamana trecuta a fost cautat acas de politie in urma unei altercatii cu un alt alcolic dintr-un birt cu care s-a luat la bataia din cauza ca nu ia placut cum se uita lael Au fost si martori,dar tot cam de teapa lui..Am incercat sa l conving sa lase alcoolul ca o sa ne aduca doar necazuri dar fara succes.Este foarte violent si imi este frica sa mai locuiesc cu el.In unele nopti ma trezesc ca vine peste mine in dormitor si daca il intreb ce cauta nu stie ce sa mi raspunda.Avem impreuna o fetita de 19 ani care este studenta anul 1 la dreapt. casatorite si nu Nu stiu ce sa fac,cum sa divortez de el fara sa mi fie pusa viata in pericol.Precizez ca este capabil de orice pentru a ramane in continuare cu el.I-am oferit siguranta si confortul de care avea nevoie si este constient ca fara mine va pierde totul.In speranta ca ma ve ti indruma cat mai bine,va multumesc! In primul rand formulati o plangere penala impotriva sotului violent pentru savarsirea infractiunilor de lovire sau alte violente, amenintare (in functie de caz). Ulterior formulati in instanta emiterea unui ordin de protecti impotriva acestuia, in care sa solicitati evacuarea sa din domiciliul conjugal. De asemenea, va trebui sa formulati actiunea de divort. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
27-03-2018 |
 | Sibelgulum0@gmail.com Vizitator |
| Bună ziua ! Mă aflu într-o situație complicată vreau să divorțez de fostul soț pe care cu siguranță el nu este de acord cu asta avem 3 copii minori împreună aceștia fiind la el ! Mă puteți ajuta cu un sfat ce și cum pot face sa divorțez chiar daca el nu este de acord și să-mi iau și copiii de la el ! Va mulțumesc ! | |
|
|
|
27-03-2018 |
| Sibelgulum0@gmail.com a scris pe 27-03-2018: Bună ziua ! Mă aflu într-o situație complicată vreau să divorțez de fostul soț pe care cu siguranță el nu este de acord cu asta avem 3 copii minori împreună aceștia fiind la el ! Mă puteți ajuta cu un sfat ce și cum pot face sa divorțez chiar daca el nu este de acord și să-mi iau și copiii de la el ! Va mulțumesc ! Trebuie să formulați o acțiune de divorț și să solicitați ca locuința copiilor să fie stabilită la dvs. Este important să dovediți că există atașament față de copii, că aveți condiții să-i creșteți, că aveți o locuință etc. Ce vârstă au copiii ? | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
28-03-2018 |
| Sibelgulum0@gmail.com a scris pe 27-03-2018: Bună ziua ! Mă aflu într-o situație complicată vreau să divorțez de fostul soț pe care cu siguranță el nu este de acord cu asta avem 3 copii minori împreună aceștia fiind la el ! Mă puteți ajuta cu un sfat ce și cum pot face sa divorțez chiar daca el nu este de acord și să-mi iau și copiii de la el ! Va mulțumesc ! Chiar daca sotul nu este de acord, puteti divorta, urmand sa probati in fata instantei ca relatiile dintre soti sunt grav vatamate si continuarea casatoriei nu mai este posibila. De asemenea, va trebui sa solicitati exercitarea autoritatii parintesti in comun sau exclusiva, stabilirea domiciliului minorilor la dvs. si obligarea tatalui la plata pensiei de intretinere. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
16-05-2018 |
 | Tania Vizitator |
| Asi vrea să divortez ca cu soțu nu ma mai inteleg deloc el nu vrea sa divortam ca îs 3 copii la mijloc un băiat de 3 an si 2 fete de 1 jumatate . Suntem de 10 ani impreuna si de 4 ani casatoriti. Vreau sa ramana copii în custodia mea . Stau in germania dar suntem casatoriti în românia. Numa el lucra eu îs încă acasă cu fetele băiat mere la grădiniță. Va multumesc | |
|
|
|
17-05-2018 |
| Tania a scris pe 16-05-2018: Asi vrea să divortez ca cu soțu nu ma mai inteleg deloc el nu vrea sa divortam ca îs 3 copii la mijloc un băiat de 3 an si 2 fete de 1 jumatate . Suntem de 10 ani impreuna si de 4 ani casatoriti. Vreau sa ramana copii în custodia mea . Stau in germania dar suntem casatoriti în românia. Numa el lucra eu îs încă acasă cu fetele băiat mere la grădiniță. Va multumesc Doriți să vă întoarceți cu copiii acasă în România ? Aveți în viitor posibilități să creșteți copiii ? | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
17-05-2018 |
| Tania a scris pe 16-05-2018: Asi vrea să divortez ca cu soțu nu ma mai inteleg deloc el nu vrea sa divortam ca îs 3 copii la mijloc un băiat de 3 an si 2 fete de 1 jumatate . Suntem de 10 ani impreuna si de 4 ani casatoriti. Vreau sa ramana copii în custodia mea . Stau in germania dar suntem casatoriti în românia. Numa el lucra eu îs încă acasă cu fetele băiat mere la grădiniță. Va multumesc Daca in momentul de fata locuiti in Germania, competenta de solutionare a actiunii de divort revine Judecatoriei sector 5, Bucuresti. Puteti divorta, chiar daca sotul nu este de acord cu desfacerea casatoriei. In ceea ce priveste competenta pentru exercitarea autoritatii parintesti, stabilirea domiciliului minorilor si pensia de intretinere, aceasta revine instantei pe a carei raza teritoriala domiciliaza minorii. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
06-08-2018 |
 | Andreea Vizitator |
| Buna ziua. Vreau sa divortez de sotul meu care are mai multe probleme,bea foarte mult nu contribuie la intretinerea celor 3 minori ai nostri este agresiv. eu lucrez in anglia si copiii au fost in grija lui in ultimele 3 luni, desi am trimis la saptamana cate 200lire el a lasat foarte multe datorii la intretinere si chiar eram pe punctul de a ramane fara utilitati ba mai mult am aflat de la vecini ca cei 3 copii erau batuti din cauza geloziei lui pe mine spunandu-le ca mama lor adica eu sunt o c***a si ca o sa ii ia si ii va duce la mama sotului meu.mentionez ca de 10 ani sunt casatorita cu el dar in ultimii 4 ani am avut o viata extrem de zbuciumata. cand bea este incostient de ceea ce face am ajuns chiar sa ma lase fara usa la intrare.eu as vrea sa divortez si sa imi iau copii in anglia cu mine acolo am un servici foarte bun si rezidenta permanenta,insa stiu ca divortul va dura foarte mult pt ca el nu este de acord cum as putea lua copiii cu mine pana la finalizarea acestui divort.nu as vrea sa pierd acel loc de munca in romania nu as putea lucra deoarece nu am pe nimeni sa aiba grija de copii si sa platesc o bona sau sa ii trimit la afterschool m-ar costa un salariu intreg si nu as mai aveaa cu ce sa imi platesc chiria si de mancare.va rog disperata un sfat va rog ...ce as putea face in cazul meu.PS: situatia este mult mai complicata dar m-am rezumat la doar cateva din motive sa nu va plictisesc. MULTUMESC ! | |
|
|
|
06-08-2018 |
 | Avocat Vasile Alexandra ✓ Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3 0729974369 (Doar pt. programări) cabinetavocatvasile@yahoo.com
|
| Andreea a scris pe 06-08-2018: Buna ziua. Vreau sa divortez de sotul meu care are mai multe probleme,bea foarte mult nu contribuie la intretinerea celor 3 minori ai nostri este agresiv. eu lucrez in anglia si copiii au fost in grija lui in ultimele 3 luni, desi am trimis la saptamana cate 200lire el a lasat foarte multe datorii la intretinere si chiar eram pe punctul de a ramane fara utilitati ba mai mult am aflat de la vecini ca cei 3 copii erau batuti din cauza geloziei lui pe mine spunandu-le ca mama lor adica eu sunt o c***a si ca o sa ii ia si ii va duce la mama sotului meu.mentionez ca de 10 ani sunt casatorita cu el dar in ultimii 4 ani am avut o viata extrem de zbuciumata. cand bea este incostient de ceea ce face am ajuns chiar sa ma lase fara usa la intrare.eu as vrea sa divortez si sa imi iau copii in anglia cu mine acolo am un servici foarte bun si rezidenta permanenta,insa stiu ca divortul va dura foarte mult pt ca el nu este de acord cum as putea lua copiii cu mine pana la finalizarea acestui divort.nu as vrea sa pierd acel loc de munca in romania nu as putea lucra deoarece nu am pe nimeni sa aiba grija de copii si sa platesc o bona sau sa ii trimit la afterschool m-ar costa un salariu intreg si nu as mai aveaa cu ce sa imi platesc chiria si de mancare.va rog disperata un sfat va rog ...ce as putea face in cazul meu.PS: situatia este mult mai complicata dar m-am rezumat la doar cateva din motive sa nu va plictisesc. MULTUMESC ! Buna ziua, Tinand cont ca sunteti plecata din tara, in primul rand va trebui sa angajati un avocat. Va trebui sa introduceti actiunea de divort prin care sa cereti sa vi se incuviinteze sa luati copiii in Anglia. Procesul va dura destul de mult pentru ca trebuiesc efectuate anchete sociale la domiciliul dvs. din Anglia. Totusi, daca copiii sunt agresati si aveti martori care va pot ajuta in proces, se poate incerca si cu o cerere de ordonanta presedintiala sa vi se permita sa luati copiii in Anglia. Sansele de reusita pentru o ordonanta presedintiala de scoatere a copiilor din tara pana se judeca divortul sunt destul de rezervate, insa ar merita incercat. | Avocat Alexandra Vasile tel. 0729974369 Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3 | |
|
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |