|
04-03-2022 |
 | George Vizitator |
| Daca s a pronunțat verdictul în cazul custodiei minorului, stabilindu se custodia comună, se poate face recurs? | |
|
|
|
04-03-2022 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Prahova 0742251721Whatsapp marina.starjil@gmail.com
|
| Da, se poate ataca sentinta de fond, insa nu cu recurs, ci cu apel. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
04-03-2022 |
| George a scris pe 04-03-2022: Daca s a pronunțat verdictul în cazul custodiei minorului, stabilindu se custodia comună, se poate face recurs? Da, sigur. Puteți formula apel împotriva soluției pronunțată de către judecătorie. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
06-03-2022 |
 | George Vizitator |
| Care este termenul pentru depunerea apelului? Va mulțumesc! | |
|
|
|
06-03-2022 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Puteti promova apel in termen de 30 de zile de la comunicarea hotararii, conform dispozitiilor art 468 NCPC: "(1) Termenul de apel este de 30 de zile de la comunicarea hotărârii, dacă legea nu dispune altfel. (2) Termenul de apel prevăzut la alin. (1) curge de la comunicarea hotărârii, chiar atunci când aceasta a fost făcută odată cu încheierea de încuviinţare a executării silite. (3) Dacă o parte face apel înainte de comunicarea hotărârii, aceasta se socoteşte comunicată la data depunerii cererii de apel. (4) Pentru procuror, termenul de apel curge de la pronunţarea hotărârii, în afară de cazurile în care procurorul a participat la judecarea cauzei, când termenul de apel curge de la comunicarea hotărârii. (5) Termenul de apel suspendă executarea hotărârii de primă instanţă, cu excepţia cazurilor anume prevăzute de lege. În aceleaşi condiţii, executarea se suspendă dacă apelul a fost exercitat în termen." | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
25-03-2022 |
 | George Vizitator |
| Bună ziua! Daca la procesul de custodie, reclamantul a fost reprezentat de un avocat, la apel poate sa nu mai fie reprezentat, sa și depună dovezile și să susțină cauza pentru apel, in nume propriu? Va mulțumesc! | |
|
|
|
25-03-2022 |
| Da, poate. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
25-03-2022 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| George a scris pe 25-03-2022: Bună ziua! Daca la procesul de custodie, reclamantul a fost reprezentat de un avocat, la apel poate sa nu mai fie reprezentat, sa și depună dovezile și să susțină cauza pentru apel, in nume propriu? Va mulțumesc! Da, orice persoana se poate reprezenta singura in instanta civila. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
28-03-2022 |
 | George Vizitator |
| Care sunt documentele necesare depunerii apelului, personal, fara avocat. Va mulțumesc! | |
|
|
|
28-03-2022 |
| Daca sunteti parte in dosar va trebui sa prezentati Cartea de identitate si ulterior puteti depune cererea de apel, motivata, cat si inscrisurile aferente. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
19-06-2022 |
 | Mirela Vizitator |
| Bună ziua, am un copil minor rezultat dintr-o relație de concubinaj de 11 ani. Vreau să termin relația deoarece este una toxică (agresiune fizica și verbala).Am un loc de muncă stabil, cu un salariu decent, iar el lucrează în străinătate. Banii sunt la comun. Cum ar trebui să procedez în vederea obținerii custodiei? Aș putea să iau copilul și să plec (în alt județ), fără ca el să mă împiedice în vreun mod? Iar în vederea obținerii custodiei e obligatoriu sa dețin un imobil(casa în care locuim momentan este pe numele lui, chiar dacă am contribuit și eu)? | |
|
|
|
19-06-2022 |
| Puteți să plecați, dar locuința unde veți merge trebuie să ofere condiții decente (nu neapărat la fel ca vechea locuință). Locuința poate să vă aparțină, să fie închiriată sau să locuiți la rude sau la o locuință deținută de ei. De asemenea, trebuie să faceți dovada că aveți resurse financiare pentru creșterea și educarea copilului. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
20-06-2022 |
 | Mirela Vizitator |
| Mulțumesc frumos pentru răspuns. Vreau să menționez că el e plecat în străinătate, în țară vine de 2 sau 3 ori pe an câte o lună, copilul este crescut doar de mine, el a plecat când copilul avea vârsta de 1 an. În aceasta situație, când doar eu am fost în permanenta alături de copil, el ar fi îndreptățit să ceară custodia? | |
|
|
|
20-06-2022 |
| Oricare dintre parinti poate solicita modalitatea de exercitare a autoritatii parintesti, stabilirea domiciliului minorului si obligarea celuilalt parinte la plata pensiei de intretinere, insa la stabilirea acestor chestiuni, instanta are in vedere interesul superior al minorului. Daca fostul concubin este o persoana violenta, va trebui sa formulati o plangere penala impotriva dansului si ulterior puteti solicita emiterea unui ordin de protectie. Puteti pleca impreuna cu minorul chiar daca nu detineti un imobil, atat timp cat ii puteti asigura conditii decente pentru o buna crestere si educare si ulterior va trebui sa promovati in instanta o actiune pentru clarificarea chestiunilor referitoare la situatia minorului. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
22-07-2022 |
| Mirela a scris pe 20-06-2022: Mulțumesc frumos pentru răspuns. Vreau să menționez că el e plecat în străinătate, în țară vine de 2 sau 3 ori pe an câte o lună, copilul este crescut doar de mine, el a plecat când copilul avea vârsta de 1 an. În aceasta situație, când doar eu am fost în permanenta alături de copil, el ar fi îndreptățit să ceară custodia? Nu, nu este îndreptățit. O poate face dar nu va avea succes. Dvs trebuie să-l acționați în judecată pentru stabilirea pensiei de întreținere, iar dacă este stabilită o pensie faceți demersuri pentru executarea silită. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
01-09-2022 |
 | Ciherean viorica Vizitator |
| Bună ziua am in copil de 10 ani din concubinaj.copilul este pe numele concubinului .tot mă amenința că merge la tribunal și am ia copilul.mrntionez că eu stau cu copii mei și băiatul într-o casă mare am condiții dar in schimb concubinul nu are condiții de locuit.are o casa mica și camere mici.ce pot sa fac sa nu am ia copilul pt că el tot în zice că copilu este pe numele lui și că face ce vrea .eu că mama nu am drept la copilul meu?mulțumesc frumos | |
|
|
|
01-09-2022 |
 | Ciherean viorica Vizitator |
| Bună ziua am in copil de 10 ani din concubinaj.copilul este pe numele concubinului .tot mă amenința că merge la tribunal și am ia copilul.mrntionez că eu stau cu copii mei și băiatul într-o casă mare am condiții dar in schimb concubinul nu are condiții de locuit.are o casa mica și camere mici.ce pot sa fac sa nu am ia copilul pt că el tot în zice că copilu este pe numele lui și că face ce vrea .eu că mama nu am drept la copilul meu?mulțumesc frumos | |
|
|
|
01-09-2022 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Prahova 0742251721Whatsapp marina.starjil@gmail.com
|
| Stati linistita ca nu va ia nimeni copilul. Faptul ca minorul a fost recunoscut de concubin nu arata decat ca are un tata; nu ca face ce vrea el, ca nu suntem in pustietate; tata care ar trebui sa-i plateasca pensie alimentara, printre altele. Doar un judecator va poate lua copilul, insa asa ceva nu se va intampla. Daca va da in judecata, luati-va un avocat. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
01-09-2022 |
| Ciherean Viorica a scris pe 01-09-2022: Bună ziua am in copil de 10 ani din concubinaj.copilul este pe numele concubinului .tot mă amenința că merge la tribunal și am ia copilul.mrntionez că eu stau cu copii mei și băiatul într-o casă mare am condiții dar in schimb concubinul nu are condiții de locuit.are o casa mica și camere mici.ce pot sa fac sa nu am ia copilul pt că el tot în zice că copilu este pe numele lui și că face ce vrea .eu că mama nu am drept la copilul meu?mulțumesc frumos Stați liniștită, nu vă ia nimeni copilul, nici nu are motive întemeiate. Vă sfătuiesc să îl dați în judecată și să solicitați instanței ca autoritatea părintească să fie comună, locuința copilului să fie la dvs, iar el să fie obligat să plătească pensie de întreținere. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
04-09-2022 |
| Ciherean Viorica a scris pe 01-09-2022: Bună ziua am in copil de 10 ani din concubinaj.copilul este pe numele concubinului .tot mă amenința că merge la tribunal și am ia copilul.mrntionez că eu stau cu copii mei și băiatul într-o casă mare am condiții dar in schimb concubinul nu are condiții de locuit.are o casa mica și camere mici.ce pot sa fac sa nu am ia copilul pt că el tot în zice că copilu este pe numele lui și că face ce vrea .eu că mama nu am drept la copilul meu?mulțumesc frumos Atat timp cat va ingrijiti de minor, tatal are sanse minime sa obtina stabilirea domiciliului copilului la dansul. Sfatul meu este sa promovati in instanta o actiune pentru stabilirea modalitatii de exercitare a autoritatii parintesti, stabilirea domiciliului minorului la dvs si obligarea tatalui la plata pensiei de intretinere. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |