Forum avocaţi > Divort

Custodie minor rezultat din concubinaj - Pagina 4

Start  1   2   3  4 Final
 04-05-2020

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Marius a scris pe 04-05-2020:
Buna ziua.Am trait in concubinaj cu o persoana timp de aproape 9 ani de zile din care a rezultat un minor in varsta de 4 ani.Momentan suntem amandoi in Anglia impreuna cu minorul.Cand neam intalnit ea era maritata si avea si un copil in varsta de 4 ani.Dupa ce a divortat am ramas impreuna si cu copilul ei care este in custodie comuna cu fostul sot dar cu domiciliul la ea.Momentan suntem pe cale sa ne despartim pentru ca ea sia gasit pe altcineva.Tin sa precizez ca nu suntem casatoriti legal.Ce sanse sunt ca eu daca raman cu copilu in romania sa ramana la mine.Pentr ca ea ar vrea sa imi ia copilul si sa se stabileasca in Anglia impreuna cu noul iubit care are si el o fetita si celalalt copil al ei.Va multumesc.

Câtă vreme reședința obișnuită a copilului este în Anglia este competentă instanța de acolo.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 04-05-2020
Vizitator
Resedinta copilului este in Romania.Momentan este in Anglia dar in curand va fi in Romania.Si eu la randul meu ma voi stabili in Romania pentru a fi alaturi de el,doar ca ea vrea sa ma dea in judecata pentru drepturi depline si sa il ia in Anglia ca eu sa nu mai de aface cu el.Ce sanse sunt ca sa ramana in custodie comuna si sa nu pierd drepturile asupra lui.
Răspunde
 05-05-2020

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Resedinta copilului este in Romania.Momentan este in Anglia dar in curand va fi in Romania.Si eu la randul meu ma voi stabili in Romania pentru a fi alaturi de el,doar ca ea vrea sa ma dea in judecata pentru drepturi depline si sa il ia in Anglia ca eu sa nu mai de aface cu el.Ce sanse sunt ca sa ramana in custodie comuna si sa nu pierd drepturile asupra lui.

Custodia va fi comună dar riscul este ca locuința copilului să fie stabilită în Anglia.

0721.39.39.39.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 05-05-2020

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook

Chestiunile legate de situatia minorului sunt de competenta instantei pe a carei raza teritoriala domiciliaza acesta.

In momentul in care minorul va locui in Romania, va trebui sa formulati in instanta o actiune pentru stabilirea domiciliului acestuia la dvs, obligarea mamei la plata pensiei de intretinere, cat si stabilirea modalitatii de exercitare a autoritatii parintesti.

Atat dvs, cat si mama, aveti drepturi si obligatii egale fata de minor, iar instanta va avea in vedere interesul superior al acestuia.

De asemenea, este foarte important ce instanta va fi mai intai sesizata.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 16-06-2021
Vizitator
Buna ziua,am un baietel de 5ani rezultat din relatie de concubinaj, tatal a locuit în casa mea pana a facut copilul 1 an, dupa care nu a mai suportat viata alaturi de noi(plansele la miezul noptii, schimbat pampers etc) si si-a dat demisia si a plecat in alta tara, a carui cetățean este(dubla cetatenie). S-a angajat acolo si venea la 5 luni cam pentru o luna sau doua in concedii, pana cand baiatul a facut 2ani si 8 luni, cand, in concediu m-a lovit cu pumnii in cap in fata copilului cu martori. Mentionez ca desi nu mai eram un cuplu, pt copil mergeam impreuna la mare. A lasat copilul in apa marii sa vada daca are reflex de innot, iar copilul de atunci e traumatizat si refuza sa mearga la mare, a spus si psihologului in expertiza. A plecat din tara, eu am depus plangere si nu a mai revenit de aproape 3ani in tara. Nu contribuie financiar la nimic, nici in tara nu contribuia, maxim 1 cadou de Craciun si de ziua copilului. Acum cere program de vizitare cu plecarea minorului peste granita la el, fara acordul meu. Ma amenintase ca ma lasa sa ma chinui cu copilul cat e mic "ca proasta" si vine si il ia cand face 5ani, ca e cetățean SUA si face ce doreste! Am vreo sansa la custodie exclusiva!? Copilul ii zice pe nume, niciodata TATA. Am o situatie financiara f buna, locuința mea, servici stabil.
Răspunde
 16-06-2021

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Daca puteti demonstra toate cele de mai sus, da, aveti sanse.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

https://dreptul-familiei.ro/

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 16-06-2021
Vizitator
Are el vreo sansa sa obtina drept de vizitare cu scoaterea copilului fara acordul meu din tara, pe motiv ca are resedinta in alta tara? Are sansa sa obtina vizitare minor in absenta mea, asa cum cere? Eu cred ca urmareste si aspectul financiar, in sensul ca e constient ca minorul nu va accepta sa petreaca timp cu el singur, si telefoanele i le inchide, asa ca prin executare silita a unei eventuale Hot Jud ajung buna de plata si ajung sa il intretin pe el....el munceste ca sofer de tir in SUA, munca obositoare, asa ca I-ar conveni sa stoarca niste bani de la mine doar pt faptul ca am un copil cu el.
Răspunde
 17-06-2021

Bucuresti
0746938774
Facebook
Anca a scris pe 16-06-2021:
Are el vreo sansa sa obtina drept de vizitare cu scoaterea copilului fara acordul meu din tara, pe motiv ca are resedinta in alta tara? Are sansa sa obtina vizitare minor in absenta mea, asa cum cere? Eu cred ca urmareste si aspectul financiar, in sensul ca e constient ca minorul nu va accepta sa petreaca timp cu el singur, si telefoanele i le inchide, asa ca prin executare silita a unei eventuale Hot Jud ajung buna de plata si ajung sa il intretin pe el....el munceste ca sofer de tir in SUA, munca obositoare, asa ca I-ar conveni sa stoarca niste bani de la mine doar pt faptul ca am un copil cu el.

Formulati in termen legal intampinare si cerere reconventionala, prin care solicitati respingerea actiunii reclamantului.

De asemenea, solicitati prin cererea reconventionala exercitarea exclusiva a autoritatii parintesti, stabilirea domiciliului minorului la dvs si obligarea tatalui la plata pensiei de intretinere.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 20-06-2021

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Anca a scris pe 16-06-2021:
Buna ziua,am un baietel de 5ani rezultat din relatie de concubinaj, tatal a locuit în casa mea pana a facut copilul 1 an, dupa care nu a mai suportat viata alaturi de noi(plansele la miezul noptii, schimbat pampers etc) si si-a dat demisia si a plecat in alta tara, a carui cetățean este(dubla cetatenie). S-a angajat acolo si venea la 5 luni cam pentru o luna sau doua in concedii, pana cand baiatul a facut 2ani si 8 luni, cand, in concediu m-a lovit cu pumnii in cap in fata copilului cu martori. Mentionez ca desi nu mai eram un cuplu, pt copil mergeam impreuna la mare. A lasat copilul in apa marii sa vada daca are reflex de innot, iar copilul de atunci e traumatizat si refuza sa mearga la mare, a spus si psihologului in expertiza. A plecat din tara, eu am depus plangere si nu a mai revenit de aproape 3ani in tara. Nu contribuie financiar la nimic, nici in tara nu contribuia, maxim 1 cadou de Craciun si de ziua copilului. Acum cere program de vizitare cu plecarea minorului peste granita la el, fara acordul meu. Ma amenintase ca ma lasa sa ma chinui cu copilul cat e mic "ca proasta" si vine si il ia cand face 5ani, ca e cetățean SUA si face ce doreste! Am vreo sansa la custodie exclusiva!? Copilul ii zice pe nume, niciodata TATA. Am o situatie financiara f buna, locuința mea, servici stabil.

Are dreptul la program de vizitare, dar trebuie să demostrați că limitele pe care el le solicită contravin interesului superior al copilului, mai ales că acesta are doar 5 ani.

0721.39.39.39.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 26-06-2021
Vizitator
fu-te in pizda ma-tii la munca nu esti in stare sa cresti copilul lasal lui faci copii pentru pensia alimentara fmm
Răspunde
 26-06-2021

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Forumul acesta a devenit infrecventabil, din pacate.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 26-06-2021
Vizitator
asa e imi pare rau ca nu exista o lege pentru parintii care au posibilitatea sa creasca copii si anume daca nu te descurci lasa copilul la celalalt parinte sau obisnuit toate leprele si toate putorile internationale sa primeasca pomana la munca nu la intins mana !!!
Răspunde
 04-01-2022
Vizitator
Bună ziua! In urma unei relații de concubinaj a rezultat un copil. După ceva timp au intervenit discuții în familie. Părinții s au despărțit. Mama cere custodia exclusiva cu posibilitate de program de vizitare. In ce condiții se poate cere custodia exclusiva? Mama lucrează, obține venituri necesare pentru întreținerea minorului, tatăl are venit minim pe economie. Tatăl o amenință, verbal, fiind agresiv în acest sens.
Se poate că mama sa ceară o anchetă socială prin care să dovedească că tatăl nu are condiții pentru a îngriji minorul? Și eventual sa i facă o plângere pentru amenințare?
Va mulțumesc!
Răspunde
 04-01-2022

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Autoritatea părintească (custodia) este comună, ca regulă. Doar dacă există motive întemeiate, se poate decide ca unul dintre părinți să exercite autoritatea părintească asupra copilului în mod exclusiv (de exemplu: dezinteres grav, imposibilitatea sau greutatea de comunicare între părinți etc).
Chiar dacă autoritatea părintească este comună, copilul va locui la unul dintre părinți, iar celălalt părinte are un drept de vizitare.

0721.39.39.39.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 04-01-2022
Vizitator
Mulțumesc pentru răspuns! Dar totuși, ce poate fi făcut în cazul amenințărilor...se pot depune ca dovada înregistrările audio cu conversațiile in care el amenință mama cu fapte ce i pot pune viața în pericol?
Răspunde
 04-01-2022

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Da, se poate face plangere penala pentru amenintare si se poate proba cu inregistrarile.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 06-01-2022
Vizitator
Daca instanta dispune custodia exclusiva in favoarea mamei, aceasta poate părăsi țara împreună cu minorul, fara acordul tatălui?
Răspunde
 06-01-2022

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Daca prin custodie exclusiva va referiti la exercitarea autoritatii parintesti in mod exclusiv de catre mama, da, poate merge unde vrea cu minorul, fara acceptul tatalui.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 06-01-2022

Bucuresti
0746938774
Facebook
George a scris pe 04-01-2022:
Bună ziua! In urma unei relații de concubinaj a rezultat un copil. După ceva timp au intervenit discuții în familie. Părinții s au despărțit. Mama cere custodia exclusiva cu posibilitate de program de vizitare. In ce condiții se poate cere custodia exclusiva? Mama lucrează, obține venituri necesare pentru întreținerea minorului, tatăl are venit minim pe economie. Tatăl o amenință, verbal, fiind agresiv în acest sens.
Se poate că mama sa ceară o anchetă socială prin care să dovedească că tatăl nu are condiții pentru a îngriji minorul? Și eventual sa i facă o plângere pentru amenințare?
Va mulțumesc!

In primul rand mama trebuie sa formuleze o plangere penala impotriva tatalui minorului, pentru savarsirea infractiunii de amenintare si ulterior poate solicita emiterea unui ordin de protectie.

Apoi poate promova in instanta o actiune pentru a obtine exercitarea exclusiva a autoritatii parintesti.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 06-01-2022

Bucuresti
0746938774
Facebook
George a scris pe 06-01-2022:
Daca instanta dispune custodia exclusiva in favoarea mamei, aceasta poate părăsi țara împreună cu minorul, fara acordul tatălui?

Da.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
RăspundeStart  1   2   3  4 Final
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.