Forum avocaţi > Divort

Custodie minor rezultat din concubinaj

1  2   3   4  Final
 09-03-2017

Minorul în vârstă de 1 an și 4 luni este crescut in Italia de bunica maternă inca de la vârsta de 4 luni. Minorul a venit însoțit de mamă și tată,tatăl făcând chiar o împuternicire mamei pt a aduce copilul in Italia. După o perioadă de timp cei doi au plecat la muncă în Germania,minorul rămânând la bunica și soțul ei,care sunt rezidenți în Italia,soțul lucra nd cu contract de muncă,iar bunica ocupandu-se exclusiv de nepot. Părinții minorului au lucrat la negru în Germania și în urma unor neînțelegeri s.au separat,tatăl copilului revenind în România . Săptămânal mamă a trimis bani pt copil și periodic,la 2 luni a venit în Italia pt a vedea și sta cu copilul. Tatăl a început să amenințe că vine să ia copilul ...El nu lucrează,a fost închis în Germania pt furt, in țară are un dosar penal asemănător,iar mama lui se ocupă cu cea mai veche meserie din lume. Ce putem face noi ca bunici pt protejarea minorului și a mamei lui?
Răspunde
 09-03-2017

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
In primul rand trebuie rezolvata situatia sotilor, cat si a minorului, prin formularea unei actiune de divort, exercitare in comun a autoritatii parintesti, stabilirea domiciliului minorului la unul dintre parinti si obligarea celuilalt parinte la plata pensiei de intretinere.
Avand in vedere faptul ca minorul se afla in Italia, competenta de solutionare a custodiei ar reveni instantei italiene, iar in ceea ce priveste divortul, fiind vorba de cetateni romani cu domiciliul in strainatate, competenta ar reveni Judecatoriei sector 5, Bucuresti.
Sfatul meu este ca fiica dvs sa ia legatura cu sotul si sa incerce o rezolvare amiabila a situatiei.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 12-03-2017

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Dvs ca bunici nu puteti face mare lucru decat in situatia decăderii din drepturi a părinților.

Cei care sunt răspunzători de cresterea si educarea copilului sunt părinții.

Asa ca fie acestia ajung la o intelegere si va deleagă exercitarea autorității părintești, fie isi vor asuma cresterea acestui copil.

Oricum competente sa decidă sunt autoritățile din Italia daca nu se introduce in Romania acțiune de divort.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 14-03-2017
Vizitator
Buna seara as avea si eu o intrebare.sunt intr un proces cu fosta concubina unde avem un copil de varsta de 4anisori .eu am castigat un program de vizita si inca nu am putut să îmi vad copilasul. pt ca ea ma dat un tribunal pt pensie alimentara nu reusesc nici cum sa imi vad copilul nici cu executor nici cu politia
Răspunde
 14-03-2017

Bacău
0745412603 (Doar pt. programări)
andreea_marca@yahoo.com
Aveți la îndemână o plangere penala pentru nerespectarea unei hotărâri judecătorești, sau/ si sa cereți despagubiri pentru fiecare zi de intarziere in care nu va vedeți copilul. Asta un executor judecatoresc va poate ajuta; prin somații , apoi se pun popriri pe veniturile fostei concubine.
Aveti 2 variante : una la Parchet una la executor . Puteti uza de amandoua sau de una singura.
Ramane la aprecierea dvs.

Avocat Andreea Marca - Baroul Bacău

Tel. 0745412603*
email: andreea_marca@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 14-03-2017
Vizitator
Le uzez pe amândouă numai ca ea ma dat in tribunal pt pensie alimentara oare pot sa o dau pt custodia minorului in tribunal pt ca nu se ocupă de minor nu-i inscris la nicio grădiniță si a luat angajamentul la protecția copilului ca il înscrie dar nu la inscris si eu am dreptul la vizita de 5 luni si am facut drum oradea -Bistrita tot din 2in 2 săptămâni si nu am putut să îmi vad copilul
Răspunde
 15-03-2017

Bucuresti
0746938774
Facebook
Costache Bogdan a scris pe 14-03-2017:
Le uzez pe amândouă numai ca ea ma dat in tribunal pt pensie alimentara oare pot sa o dau pt custodia minorului in tribunal pt ca nu se ocupă de minor nu-i inscris la nicio grădiniță si a luat angajamentul la protecția copilului ca il înscrie dar nu la inscris si eu am dreptul la vizita de 5 luni si am facut drum oradea -Bistrita tot din 2in 2 săptămâni si nu am putut să îmi vad copilul

Daca fosta sotie nu va respecta programul de vizita stabilit de catre instanta de judecata, puteti formula o plangere penala impotriva acesteia pentru savarsirea infractiunii de nerespectare a masurilor privind incredintarea minorului.
Daca doriti ca dvs. sa cresteti copilul, va trebui sa formulati in instanta o actiune pentru stabilirea domiciliului minorului la dvs si obligarea mamei la plata pensiei de intretinere.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 23-03-2017
Vizitator
Buna seara as dori sa stiu cum pot loa copiii din haosul acela de pa taicasu suntem doar cocubini si am cinci fetite trei la el doi la mine de doi ani nu mai suntem anpreuna cei trei copii ma stieau moarta pana acum trei luni cand am dat de ei eu am plecat la munca an olanda si leam trimis si bani dar nu mai vor da cand am zis ca vin acasa sa ami iau copii este un haos am dovezi si anregistrari cum bate mama concubinulu cum bate fetele dar mai constant ca cacum trei luni amaflat ca mia anstrainat una di tre fete sahoi denisa are 5anisori si mai constant ca,afacut acte fale certificate fara mine eu am originalele !cum e posibil asa ceva am dovezi cu fetele poze anregisrari foarte multe cum tipa copii cand li bate cum pai t face sai iau din haosul acela multumesc angela manumesc
Răspunde
 23-03-2017

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
Buna ziua,

Puteti face oricand cerere la instanta de judecata pentru ca sa se stabileasca domiciliul minorilor la dvs. si, eventual, sa aveti dvs. autoritatea parinteasca exclusiva.
La aceasta cerere puteti folosi probele pe care le aveti cu privire la abuzurile la care sunt supusi copii.
Va trebui sa faceti dovada faptului ca aveti conditiile locative necesare pentru ca sa primiti copii si ca aveti si mijloacele financiare necesare.

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 14-03-2018
Vizitator
Bună ziua, am ieșit dintr o relație de concubinaj din care a rezultat un copil extraordinar. Însă tatăl vrea cu tot dinadinsul sa mi ia copilul.precuzeze ca mai am un copil dintr o alta relație,iar pe premisa aceasta speră să mi ia copilul cel mic.ce pot face pt a împiedica acest lucru?momentan nu am un job,drept pentru care el are șanse mari sa mi ia copilul
Răspunde
 14-03-2018

Bucuresti
0746938774
Facebook
Olivia a scris pe 14-03-2018:
Bună ziua, am ieșit dintr o relație de concubinaj din care a rezultat un copil extraordinar. Însă tatăl vrea cu tot dinadinsul sa mi ia copilul.precuzeze ca mai am un copil dintr o alta relație,iar pe premisa aceasta speră să mi ia copilul cel mic.ce pot face pt a împiedica acest lucru?momentan nu am un job,drept pentru care el are șanse mari sa mi ia copilul

Va trebui sa formulati in instanta o actiune pentru exercitarea in comun a autoritatii parintesti, stabilirea domiciliului minorului la dvs si obligarea tatalui la plata pensiei de intretinere.
Va trebui sa faceti dovada ca aveti conditii decente pentru a-i asigura minorului o buna crestere si dezvoltare.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 14-03-2018
Vizitator
Buna seara!
Am introdus in instanta actiune pentru pensia alimentara inca din luna septembrie 2017. Hotararea judecatoreasca a venit in luna ianuarie 2018 in care scria ca tatal este obligat la sa-mi dea pensia alimentara 267 lei incepand cu data introducerii actiunii. Mai exact din luna septembrie 2017. Acesta mi-a pus in luna ianuarie 267 lei specificand luna octombrie, februarie specificand luna noiembrie iar luna aceasta specificand luna decembrie. Am incercat sa port o discutie amiabiala sa imi poata da totij banii odata , insa fara nici un folos zicand ca el asa o sa imi dea pensia....pot face ceva sa imi poata da tot odata pana in luna in care ne aflam, sa poata fi la zi cu pensia?
Multumesc!
Răspunde
 15-03-2018

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Buna ziua,
In acest caz, va trebui sa apelati la un executor judecatoresc pentru a pune in executare silita sentinta primita.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 15-03-2018

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Mia a scris pe 14-03-2017:
Buna seara as avea si eu o intrebare.sunt intr un proces cu fosta concubina unde avem un copil de varsta de 4anisori .eu am castigat un program de vizita si inca nu am putut să îmi vad copilasul. pt ca ea ma dat un tribunal pt pensie alimentara nu reusesc nici cum sa imi vad copilul nici cu executor nici cu politia

Puteți să sesizați Direcția de Protecție a Copilului de pe raza locuinței copiluluiși să solicitați sprijin.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 16-03-2018

Bucuresti
0746938774
Facebook
Ramona a scris pe 14-03-2018:
Buna seara!
Am introdus in instanta actiune pentru pensia alimentara inca din luna septembrie 2017. Hotararea judecatoreasca a venit in luna ianuarie 2018 in care scria ca tatal este obligat la sa-mi dea pensia alimentara 267 lei incepand cu data introducerii actiunii. Mai exact din luna septembrie 2017. Acesta mi-a pus in luna ianuarie 267 lei specificand luna octombrie, februarie specificand luna noiembrie iar luna aceasta specificand luna decembrie. Am incercat sa port o discutie amiabiala sa imi poata da totij banii odata , insa fara nici un folos zicand ca el asa o sa imi dea pensia....pot face ceva sa imi poata da tot odata pana in luna in care ne aflam, sa poata fi la zi cu pensia?
Multumesc!

Pentru a recupera sumele restante va trebui sa puneti in executare hotararea ramasa definitiva.
In situatia in care tatal nu achita, cu rea credinta, timp de 3 luni, pensia de intretinere, aveti posibilitatea legala sa formulati o plangere penala impotriva acestuia, pentru savarsirea infractiunii de abandon de familie.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 20-03-2018
Vizitator
Chiar daca acesta imi plateste pensia alimentara dar cu lunile in urma si nu este la zi? Acum, in luna aprilie ma astept sa imi puna pensia alimentara pe luna ianuarie 2018 si nicidecum sa fie la zi.
Răspunde
 20-03-2018
Vizitator
Buna ziua!
Am o fetita de 2 anisori rezultata dintr o relatie de concubinaj. Avand amandoi custodie comuna. As vrea sa plec in strainatate la munca pentru a aduce un venit in locuinta unde imi cresc copilul impreuna cu familia mea. Cum trebuie sa procedez , sa nu cumva sa imi faca fostul concubin ceva cum doamne fereste parasirea minorului? Ce trebuie sa fac? La ce varsta a copilului pot pleca si copilul sa il pot lasa in grija mamei mele?
Răspunde
 20-03-2018

Bucuresti
0746938774
Facebook
Ramona a scris pe 20-03-2018:
Chiar daca acesta imi plateste pensia alimentara dar cu lunile in urma si nu este la zi? Acum, in luna aprilie ma astept sa imi puna pensia alimentara pe luna ianuarie 2018 si nicidecum sa fie la zi.

In aceasta situatie puteti merge la un executor pentru a-l executa silit pe tatal rau-platnic.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 20-06-2018
Vizitator
Buna ziua.Am o fetița de un an jumătate.Fetita imi poartă numele dar el e trecut la tata.Eu am avut o relație de concubinaj de aproximativ 6 ani.momentan sunt in concediu creștere copil.Eu am parasit acum un an si 4 luni domiciului unde locuiam cu el si împreună cu minora din cauza violentei alcoolului si ca nu muncea.Eu am locuinta mea moștenire de la mama mea.eu când ies din ccc ma întorc la serviciu.eu pot demonstra cu martori si declaratiile de la poliție plus mesaje cu amenințări. că este un bărbat violent lipsit de responsabilități și cu probleme cu alcoolul.Am sanse sa câștig tutela totală a minore si un ordin de restricție.mentionez nu doresc pensie alimentară.doar vreau sa nu se apropie de mine si de minora si sa am drepturi totale asupra minore.
Răspunde
 20-06-2018

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Roxana a scris pe 20-06-2018:
Buna ziua.Am o fetița de un an jumătate.Fetita imi poartă numele dar el e trecut la tata.Eu am avut o relație de concubinaj de aproximativ 6 ani.momentan sunt in concediu creștere copil.Eu am parasit acum un an si 4 luni domiciului unde locuiam cu el si împreună cu minora din cauza violentei alcoolului si ca nu muncea.Eu am locuinta mea moștenire de la mama mea.eu când ies din ccc ma întorc la serviciu.eu pot demonstra cu martori si declaratiile de la poliție plus mesaje cu amenințări. că este un bărbat violent lipsit de responsabilități și cu probleme cu alcoolul.Am sanse sa câștig tutela totală a minore si un ordin de restricție.mentionez nu doresc pensie alimentară.doar vreau sa nu se apropie de mine si de minora si sa am drepturi totale asupra minore.

Dacă se pot dovedi aspectele pe care le-ați menționat, există posibilitatea ca instanța de judecată să decidă ca dvs să exercitați autoritatea exclusivă asupra copilului.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde 1  2   3   4  Final
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.