Forum avocaţi > Divort

Pentru divort de infidelitate - Pagina 2

Start  1  2  3   4  Final
 13-06-2020
Vizitator
La ce anume va referiti cand ati spus de solicitarile parintilor
Răspunde
 13-06-2020

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
George I a scris pe 13-06-2020:
Buna ziua, sotia m.a inselat cu un coleg de serviciu de al ei, eu fiind plecat in strainatate la munca, avem un copil minor de 2 ani, momentan locuim la mine, dovezi am apeluri telefonice si mesaje!cum procedez, cui are sa ramana copilul dupa divort? Va multumesc

Avand in vedere situatia de fapt, va trebui sa solicitati desfacerea casatoriei din culpa exclusiva a sotiei, avand posibilitatea de a solicita si daune morale.

De asemenea, vor trebui clarificate chestiunile legate de situatia minorului: modalitatea de exercitare a autoritatii parintesti, domiciliul minorului si obligarea parintelui nerezident la plata pensiei de intretinere.

Daca ambii parinti solicita stabilirea domiciliului minorului, instanta, la pronuntarea hotararii, va avea in vedere atat situatia de fapt, cat si interesul superior al copilului.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 24-06-2020
Vizitator
Buna seara
Va rog sa ma sfătuiți. In cazul in care am fost înșelată la mine acasă și vreau sa depun cerere de divorț, el nevrând nici sa divorțeze nici sa plece. Cum procedez dacă intentez cerere de divorț in care este implicat și un minor de 3 ani care in momentul acesta este la părinții mei. Multumesc
Răspunde
 24-06-2020

Bucuresti
0746938774
Facebook
Corina a scris pe 24-06-2020:
Buna seara
Va rog sa ma sfătuiți. In cazul in care am fost înșelată la mine acasă și vreau sa depun cerere de divorț, el nevrând nici sa divorțeze nici sa plece. Cum procedez dacă intentez cerere de divorț in care este implicat și un minor de 3 ani care in momentul acesta este la părinții mei. Multumesc

In situatia expusa, va trebui sa introduceti actiunea de divort, solicitand desfacerea casatoriei din culpa exclusiva a sotului.

Daca puteti dovedi aceasta culpa, aveti posibilitatea legala sa solicitati obligarea sotului vinovat la plata unor daune morale pentru prejudiciul creat prin desfacerea casatoriei.

De asemenea, va trebui sa clarificati chestiunile legate de situatia minorului: modalitatea de exercitare a autoritatii parintesti, stabilirea domiciliului minorului la unul dintre parinti si obligarea celuilalt parinte la plata pensiei de intretinere.

Puteti divorta, chiar daca sotul nu este de acord cu desfacerea casatoriei.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 11-07-2020
Vizitator
Daca sotia ma dat afara de unde am stat din cauza noului iubit si avem si un copil minor as vrea ca copilu aa stea cu mine mie teama sa nu pateasca cv eu nul cunosc pe acel om care e cu sotia si nu stiu ce fel de am e sotia nu spune nu mai ma lasa sa vb cu copilu sau sal vad iar acel domn nu stiu cine e sau ce fel de am e mi frica pentru fata sa nu pateasca cv mai ales ca e fel si fel de oameni an ziua de azi
Răspunde
 11-07-2020
Vizitator
De cand ma dat afara de unde am stat cu chirie ca sa fie cu noul iubit nici cu copilu nu mai ma lasa sa vb de 2 LUNI jumate de 4 ori am vb cu copilu cel mult 5min pe camera ca sa poata sa vada sotia ce vb cand o antrebam pe fata cv se uita la maicasa sa vada ce raspuns sami dea nu stiu cu ceo influienteaza pe fata de nu vrea sa mai vb cu mine si sotia maima si ameninta ca va loa fata si seva muta la noul iubit si osa o anvete sai zica tata lu acel individ care sa bagat an fam noastra daca am mes cum zice ca sa culcat cu el e de folos an instanta
Răspunde
 11-07-2020
Vizitator
E problema daca nam martori decat mesaje care recunoaste sotia ca sa culcat cu el ca copilu sigur nu osa spuna si nu vrea sa trag copilu prin tribunal iar de cand ma dat afara de acolo a ram decat ia si copilu dar ea mia recunoscut ca sa culcat cu el
Răspunde
 12-07-2020

Bucuresti
0746938774
Facebook
Dan a scris pe 11-07-2020:
E problema daca nam martori decat mesaje care recunoaste sotia ca sa culcat cu el ca copilu sigur nu osa spuna si nu vrea sa trag copilu prin tribunal iar de cand ma dat afara de acolo a ram decat ia si copilu dar ea mia recunoscut ca sa culcat cu el

Pentru a lua copilul la dvs pana la solutionarea divortului, va trebui sa promovati in instanta o ordonanta presedentiala pentru stabilirea domiciliului minorei la dvs.

Ati formulat actiunea de divort?

Daca nu ati intreprins acest demers, va trebui sa formulati o actiune in instanta, prin care sa solicitati desfacerea casatoriei din culpa exclusiva a sotiei, stabilirea modalitatii de exercitare a autoritatii parintesti, stabilirea domiciliului minorei la dvs si obligarea mamei la plata pensiei de intretinere.

Puteti folosi mesajele ca proba in instanta.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 12-07-2020
Vizitator
Nu ma intereseaza pensia ei vreau doar copilu sal iau sa nu pateasca ceva mai ales ca sotia la adus pe noul ei iubit acolo si nici nul cunosc nu stiu ce fel de om e sa nu pateasca fata cv mai ales ca la ce se antanpla an ziua de azi cu copii vreau so iau cat mai repede de acolo pana divortam
Răspunde
 12-07-2020
Vizitator
Da am bagat actele de divort da stiti cum e dureaza pot anunta autoritatea tutelara sau protectia copilului sa pota verifica care e situatia cu copilu ca sotia nici la telefon nu mai mio da sa vb cu ia an 2 luni de cand ma dat afara nam vb cu fata decat de patru ori si a apus cai e dor de mine si vrea sa vina la mine si dupa aia sotia zicea ca nu mai vine copilu la mine ca nu mai vrea nu stiu dc o influienteaza pe fata asa ca eu nu iam gresit cu nim ia ma anselat nu eu pe ea
Răspunde
 12-07-2020

Bucuresti
0746938774
Facebook
Dan a scris pe 12-07-2020:
Da am bagat actele de divort da stiti cum e dureaza pot anunta autoritatea tutelara sau protectia copilului sa pota verifica care e situatia cu copilu ca sotia nici la telefon nu mai mio da sa vb cu ia an 2 luni de cand ma dat afara nam vb cu fata decat de patru ori si a apus cai e dor de mine si vrea sa vina la mine si dupa aia sotia zicea ca nu mai vine copilu la mine ca nu mai vrea nu stiu dc o influienteaza pe fata asa ca eu nu iam gresit cu nim ia ma anselat nu eu pe ea

Formulati la judecatoria unde se solutioneaza divortul o ordonanta presedentiala, prin care solicitati stabilirea domiciliului minorei la dvs cu caracter de urgenta, pana la solutionarea actiunii de divort.

De asemenea, faceti o sesizare la DGASPC, prin care solicitati sa se efectueze o verificare a conditiilor in care locuieste minora, avand in vedere situatia de fapt.

Imobilul unde locuieste sotia este bun comun?

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 12-07-2020
Vizitator
Nu e bun comun am stat cu chirie acolo ea nare nici o locuinta ea are adresa dela maicasa la tara dar nici acolo nui conditi si nici aici unde sta cu chirie e apartamentul plim de mucegai si egrasie ca na mai fost zugravit de mult eu am conditi mult mai bune si vreau sa iau fata la mine ca am conditi mai bune iam zis sa mio dea sa stea la mine pana se pronunta div da nu vrea sub nici o forma a zis ca pleaca cu fata la noul ei iubit undeva la tara
Răspunde
 12-07-2020

Bucuresti
0746938774
Facebook
Nu e bun comun am stat cu chirie acolo ea nare nici o locuinta ea are adresa dela maicasa la tara dar nici acolo nui conditi si nici aici unde sta cu chirie e apartamentul plim de mucegai si egrasie ca na mai fost zugravit de mult eu am conditi mult mai bune si vreau sa iau fata la mine ca am conditi mai bune iam zis sa mio dea sa stea la mine pana se pronunta div da nu vrea sub nici o forma a zis ca pleaca cu fata la noul ei iubit undeva la tara

Se vor efectua anchete sociale atat la domiciliul dvs, cat si la domiciliul mamei, iar instanta va stabili domiciliul minorei in functie de interesul superior al acesteia.

Pana la solutionarea divortului, puteti lua minora la dvs printr-o ordonanta presedentiala.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 13-07-2020

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook

Trebuie să formulați o cerere de ordonanță președințială pentru vizitarea copilului.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 13-07-2020
Vizitator
Buna ziua am o antrebare care cred ca oaa va mire pe toti daca anunt sotia ca o dau an tribunal pentru divort ca ea a ancercat la mediator sa ne despartim dar am anteles ca nu se mai poate dar tot ma forteaza sa semnez si eu am zis ca nu semnez ca nui legal am dreptate sau nu iar eu iam zis ca o dau an tribunal si ia mia zis ca sa no mai amenit cama da ea an judecata ca o amenint si o hartuiesc eu nu mai anteleg nim eu am vrut doar sa o anunt ce vreau sa fac spunetimi si mie daca am gresit cu cv
Răspunde
 13-07-2020

Bucuresti
0746938774
Facebook
Dan a scris pe 13-07-2020:
Buna ziua am o antrebare care cred ca oaa va mire pe toti daca anunt sotia ca o dau an tribunal pentru divort ca ea a ancercat la mediator sa ne despartim dar am anteles ca nu se mai poate dar tot ma forteaza sa semnez si eu am zis ca nu semnez ca nui legal am dreptate sau nu iar eu iam zis ca o dau an tribunal si ia mia zis ca sa no mai amenit cama da ea an judecata ca o amenint si o hartuiesc eu nu mai anteleg nim eu am vrut doar sa o anunt ce vreau sa fac spunetimi si mie daca am gresit cu cv

Nu ati gresit cu nimic daca nu doriti divort prin acord.
Nimeni nu poate fi obligat sa divorteze la notar.

Daca doriti divortul in instanta, va trebui sa promovati actiunea de divort la judecatoria pe a carei raza teritoriala se afla ultimul domiciliu comun al sotilor.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 13-07-2020
Vizitator
Problema e ca nu la notar a fost ci la mediator dar am anteles ca ei nu mai pot desface casatori dar an schimb dom mediator ma forteaza pe mine sa semnez ceva ce nu sunt de acord e legal asa cv si daca semnez e valabil daca mediatori nu mai au voie puteti sami spuneti
Răspunde
 13-07-2020

Bucuresti
0746938774
Facebook
Dan a scris pe 13-07-2020:
Problema e ca nu la notar a fost ci la mediator dar am anteles ca ei nu mai pot desface casatori dar an schimb dom mediator ma forteaza pe mine sa semnez ceva ce nu sunt de acord e legal asa cv si daca semnez e valabil daca mediatori nu mai au voie puteti sami spuneti

Daca nu sunteti de acord cu medierea, nu semnati acordul de mediere.

Acordul de mediere nu produce efecte juridice, insa dupa semnare, se merge cu acel acord in instanta, pentru ca instanta sa consfinteasca acel acord.

Cu alte cuvinte, daca veti semna acordul de mediere, va trebui sa va prezentati ulterior cu acel acord in fata instantei, pentru ca instanta sa pronunte o hotarare, conform manifestarii de vointa a partilor, mentionata in acord.

Deci daca cele consemnate in acord nu corespund dorintelor dvs, nu semnati acordul de mediere.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 14-07-2020
Vizitator
Sincer nu stiu ce sa mai fac cu sotia asta iam spus ca bag actele de div si ia ami spune ca sa no mai hartuesc si sa no mai amenit ca si asa nu vine la tribunal ca e gtavida cu noul iubit ca daca nam vrut sa div cum a vrut ia ami trece copilu lu ala mie pe nume e posibil asa ceva si ca se muta cu copilu meu la maicasa la tara unde nau conditi si plus ca scoala e la 3 km de unde sta
Răspunde
 15-07-2020

Bucuresti
0746938774
Facebook
Dan a scris pe 14-07-2020:
Sincer nu stiu ce sa mai fac cu sotia asta iam spus ca bag actele de div si ia ami spune ca sa no mai hartuesc si sa no mai amenit ca si asa nu vine la tribunal ca e gtavida cu noul iubit ca daca nam vrut sa div cum a vrut ia ami trece copilu lu ala mie pe nume e posibil asa ceva si ca se muta cu copilu meu la maicasa la tara unde nau conditi si plus ca scoala e la 3 km de unde sta

Formulati actiunea de divort in instanta, solicitand desfacerea casatoriei din culpa exclusiva a sotiei, invocand infidelitatile din timpul casniciei.

Faptul ca nu doriti un divort prin acord si ca doriti sa va adresati instantei nu poate fi considerat amenintare.

Copilul conceput in timpul casatoriei se prezuma a fi al sotului, motiv pentru care, dupa nasterea copilului, dvs veti fi trecut in certificatul de nastere al minorului la rubrica "tatal".

Ulterior va trebui sa formulati o actiune in tagada paternitatii, solicitand la final obligarea fostei sotii la plata cheltuielilor de judecata.

Revenind la divort, daca puteti proba infidelitatea sotiei, aveti posibilitatea legala sa solicitati obligarea acesteia la plata unor daune, pentru prejudiciul moral cauzat prin desfacerea casatoriei.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
RăspundeStart  1  2  3   4  Final
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.