|
01-04-2017 |
 | Andreea Vizitator |
| Buna Ziua. O sa intru direct in subiect. Sunt casatorita de 2 ani cu acte eu si sotul avem domiciliul in casa parintilor. Avem si un copil de 1 an si 3 luni. In ultimul an nu ne prea intelegem bine mai exact decand a venit copilul.El nu prea m-a ajutat cu copilul si avea si pretentii ca eu sa fac totul in casa si mancare etc....El are servici unde lucreaza si de noapte .Dupq ce am nascut eu am fost nevoita sa stau numai acasa cu copilul in schimb el si-a vazut de viata...iesiri cu prietenii atat noaptea cat si ziua la gratare....bautura... Atunci cand bea si ne certam el devine f agresiv atat fizic cat si psihic.... In certuri gresim amandoi pentru ca eu ma luam de el cand lipsea noptile de acasa si el rezolva totul cu bataie.Asta se intampla si inainte sa avem copilul. De curand ne-am certat intr-o noapte el a devenit violent din nou si eu a doua zi am luat fata sa plec la parintii mei care stau la cativa km de noi. El era la servici...a aflat si a venit dupa mine,mi-a luat fata si mi-a zis sa plec dar fara copil si la el acasa sa nu mai calc.Eu nu stiam ce sa fac imi era frica sa ma intorc stiind ca el devine violent si am plecat la parinti.Astazi se fac 5 zile de cand s-a intamplat am fost la el intr-o seara sa vad fata impreuna cu o sora si ne-a lasat sa stam f putin deoarece el intra de servici si a zis ca in lipsa lui nu ma lasa copilul si mi-a adus un geamantan mi-a pus hainele inauntru si m-a dat afara.Eu i-am propus sa mergem sa divortam de buna voie dar el nu vrea mi-a zis sa ma duc singura dar copilul nu il mai vad. In acest timp mi-a propus sa ne impacam mi-a dat un termen de cateva zile dar fara sa imi dea fata. Astazi mi-a propus ca ma pot duce la el si sa stau cu fata dar sa dorm in alta casa decat cea a parintilor ca sa nu existe scandal ...dar la jumatatea zilei s-a razgandit si m-a gonit pur si simplu acasa spunandu-mi ca el in aceasta noapte nu va fi acasa si ii este frica sa nu fug cu fata si ma ameninta ca oricum nu o sa am nici o sansa sa castig fata daca cer divortul Parintii mei ma primesc acasa cu fata si ma ajuta dar problema e ca eu nu am nici un venit si parintii mei iau ajutor social dar eu vreau sa imi gasesc loc de munca ca sa imi pot recupera copilul pentru ca parintii lui nu vor sa il creasca dar la mine in familie eate foarte iubit. Eu ce pot face in acest caz cum pot intenta divortul fara ca el sa ma acuze ca am fugit de acasa... | |
|
|
|
02-04-2017 |
| Buna ziua, Sfatul meu este sa depuneti actiunea de divort la instanta, sa solicitati ca domiciliul copilului sa fie la dvs. Nu are nicio relevanta restul. De bine, nu fuge nimeni de acasa! Iar o astfel de acuzatie in procedura de divort nu are nicio influenta, nici asupra desfacerii casatoriei si nici asupra stabilirii domiciliului minorei. Contactati cu incredere un avocat, in mod direct, si veti afla mult mai multe detalii. | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti tel:0721727157* e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com | |
|
|
|
|
02-04-2017 |
 | Andreea Vizitator |
| Multumesc pentru sfat.Sora mea a contactat un avocat si i-a spus despre ce este vorba. Acesta ne-a sfatuit ca ar fi bine ca eu sa imi gasesc cat mai repede un loc de munca pentru a demonstra ca am cu ce sa tin copilul. Eu as putea sa fac asta deoarece mama mea eate casnica si ar puteasa ma ajute in schimb parintii lui nu vor sa stea cu fata decat obligati de el.El are servici si lucreaza si de noapte deci fata a lasat-o cu mama lui si in timpul zilei a lasat-o chiar si cu o verisoara de 15 ani sa stea. Am aflat pentru ca m-a sunat sa vorbesc cu fata.Mie imi este frica de faptul ca el isi va cumpara o casa si eu stand la parintii mei sa nu mi se dea fata.Acestia mai au 5 copii intre varste de 17 respectiv 10 ani.Ei ma sprijina cu tot ce pot si fata mea eate foarte iubita de toti si ea la randul ei este obisnuita si atasata de ei.Am si doua surori mai mari casatorite care ma pot ajuta si financiar pe parcurs.. Credeti ca voi avea sanse? | |
|
|
|
02-04-2017 |
| Da, aveti sanse! | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti tel:0721727157* e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com | |
|
|
|
|
02-04-2017 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| In primul rand incercati sa luati minora la dvs., iar in ceea ce priveste atitudinea agresiva a sotului, va trebui sa formulati o plangere penala impotriva acestuia. Ulterior introduceti in instanta o actiune pentru exercitarea in comun sau exclusiv a autoritatii parintesti, stabilirea domiciliului minorei la dvs si obligarea tatalui la plata pensiei de intretinere. Dupa ce depuneti plangerea penala la politie, aveti posibilitatea sa solicitati instantei de judecata emiterea unui ordin de protectie impotriva sotului violent, astfel ca acesta nu va mai avea voie sa se apropie de dvs si de fetita pentru o anumita perioada., putand ulterior sa prelungiti acest ordin. Nu in ultimul rand, incercati sa va gasiti un loc de munca. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
02-04-2017 |
 | Andreea Vizitator |
| Multumesc. El mai are doua procese pentru violenta de cativa ani a batut odata o fata de 15 ani si niste batrani... Ar fi si asta de folos? | |
|
|
|
02-04-2017 |
| Mergeți la Direcția ptr Protecția Copilului și depuneți o sesizare. Formulați cerere de divorț și o ordonanța președințială ptr ca domiciliul copilului sa fie stabilit la dvs. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
02-04-2017 |
 | Andreea Vizitator |
| Multumesc pentru sfaturi.. | |
|
|
|
03-04-2017 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Andreea a scris pe 02-04-2017: Multumesc. El mai are doua procese pentru violenta de cativa ani a batut odata o fata de 15 ani si niste batrani... Ar fi si asta de folos? Avand in vedere trecutul infractional al sotului, aveti sanse destul de mari pentru a obtine exercitarea exclusiva a autoritatii parintesti, astfel dvs veti fi singura indreptatita sa luati deciziile cu privire la cresterea si educarea minorului. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
26-09-2017 |
 | Mihaela Vizitator |
| Buna ziua,sunt căsătorita de 3 ani,locuim impreuna de 6 si avem impreuna o fetita de 4ani jumate,din pacate relatia pe care o am cu sotul este una abuziva,dar nu pot demonstra,vecinii nu se baga,as vrea sa ma intorc la parinti,care sunt pasii de urmat si daca este vreo problema daca plec cu masina ''mea''care este pe numele lui,avand in vedere ca nu sunt din Buc.multumesc | |
|
|
|
07-10-2017 |
 | Lore Vizitator |
| Bună ziua! Am o fetita de 1 an și 3 luni însă nu sunt căsătorită cu tatăl fetitei dar fetita este pe numele lui. Am plecat de la el cu fetita de aproape o luna din cauza infidelității lui și a batjocurii. Pt el nu mai sunt asa importanta de când s a văzut "cu sacii în căruță " adică când a aflat ca sunt insarcinata era foarte fericit , iar după 3 luni s"a schimbat radical. Plecat de acasa , închis telefon după aceea găseam în mașină fel și fel de lucruri care nu ne aparțineau, plus ca am și poze cu el și cu domnișoarele. Eu mi am găsit de lucru în Anglia la un depozit și trebuie sa plec însă as dorii sa știu cum trebuie sa procedez sa îmi pot lua și copilul cu mine. Exclus dat semnătura sau altele pt ca nu îmi da. Cum pot sa îl cad din drepturile părintești cu toate ca mai vine din an în paste sa o vadă cate o ora 2 ca mai mult se plictisește, ii aduce de îmbrăcat și ce mai are nevoie însă se vede ca are alte preocupări,iar copilul e doar asa pe chef ...când e chef și nu are altceva decât făcut mai o vede. Va rog mult sa ma ajutați sa știu dacă o pot lua cu mine in anglia sa o dau acolo la o creșă cat timp sunt la munca și sa fie lângă mn sa ma ocup de creșterea ei. Ai mei nu prea se implica ma ajuta mai mult din cauza ca am "venit pe capul lor " în schimb mama mai mult se pare ca o încurc eu ca copilul ei dar mai ales nepoata ...ea se face ca o iubește însă când e vb de ceva își da arama pe fata și de aceea vreau sa plec sa pot sa ii ofer o viata ok și sa nu stau la mana nimanui. | |
|
|
|
07-10-2017 |
| Nu cred ca sunt marivsanse pt o custodie exclusivă. Doar o suplinire a consimtamantului insa tb sa faci dovada unui loc de munca si a unei locuințe. | Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient | |
|
|
|
|
10-10-2017 |
| Lore a scris pe 07-10-2017: Bună ziua! Am o fetita de 1 an și 3 luni însă nu sunt căsătorită cu tatăl fetitei dar fetita este pe numele lui. Am plecat de la el cu fetita de aproape o luna din cauza infidelității lui și a batjocurii. Pt el nu mai sunt asa importanta de când s a văzut "cu sacii în căruță " adică când a aflat ca sunt insarcinata era foarte fericit , iar după 3 luni s"a schimbat radical. Plecat de acasa , închis telefon după aceea găseam în mașină fel și fel de lucruri care nu ne aparțineau, plus ca am și poze cu el și cu domnișoarele. Eu mi am găsit de lucru în Anglia la un depozit și trebuie sa plec însă as dorii sa știu cum trebuie sa procedez sa îmi pot lua și copilul cu mine. Exclus dat semnătura sau altele pt ca nu îmi da. Cum pot sa îl cad din drepturile părintești cu toate ca mai vine din an în paste sa o vadă cate o ora 2 ca mai mult se plictisește, ii aduce de îmbrăcat și ce mai are nevoie însă se vede ca are alte preocupări,iar copilul e doar asa pe chef ...când e chef și nu are altceva decât făcut mai o vede. Va rog mult sa ma ajutați sa știu dacă o pot lua cu mine in anglia sa o dau acolo la o creșă cat timp sunt la munca și sa fie lângă mn sa ma ocup de creșterea ei. Ai mei nu prea se implica ma ajuta mai mult din cauza ca am "venit pe capul lor " în schimb mama mai mult se pare ca o încurc eu ca copilul ei dar mai ales nepoata ...ea se face ca o iubește însă când e vb de ceva își da arama pe fata și de aceea vreau sa plec sa pot sa ii ofer o viata ok și sa nu stau la mana nimanui. Situatia este destul de delicata, deoarece este destul de dificl sa obtineti exercitarea exclusiva a autoritatii parintesti. Pentru obtinerea acestei modalitati de exercitare a autoritatii, trebuie dovedit ca actiunile parintelui afecteaza grav buna crestere si dezvoltare a minorului. Va trebui sa formulati la instanta de tutela o actiune pentru stabilirea domiciliului minorei la dvs., exercitarea autoritatii parintesti in comun sau exclusiv si obligarea parintelui nerezident la plata pensiei de intretinere. Dupa ce veti obtine stabilirea domiciliului minorei la dvs., pentru a o scoate din tara, in cazul exercitarii in comun a autoritatii parinteti, veti avea nevoie de acordul tatalui. Daca nu reusiti sa ajungeti la un acord cu tatal, va trebui sa formulati in instanta o actiune pentru suplinirea acordului acestuia si emiterea pasaportului minorei. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
10-10-2017 |
 | Lore Vizitator |
| Mulțumesc frumos pentru răspuns | |
|
|
|
02-04-2018 |
 | Stefaniu andrei catalin Vizitator |
| Buna ziua sotia mea a plecat de acasa cu copii mei fiind minori Locuim impreuna la parintii mei ea are parintii decedati .Am vazut pe facebook ca sa afisat cu un alt barbat si nu vrea sa spuna unde este nici nu imi da voie sa vad copii sau sa vb cu ei Eu sunt in strainatate acum am plecat de comun acord cu ea nu am batuto nu sunt in evidenta politiei sau a anchetei sociale ce pot face acum | |
|
|
|
03-04-2018 |
| Stefaniu Andrei Catalin a scris pe 02-04-2018: Buna ziua sotia mea a plecat de acasa cu copii mei fiind minori Locuim impreuna la parintii mei ea are parintii decedati .Am vazut pe facebook ca sa afisat cu un alt barbat si nu vrea sa spuna unde este nici nu imi da voie sa vad copii sau sa vb cu ei Eu sunt in strainatate acum am plecat de comun acord cu ea nu am batuto nu sunt in evidenta politiei sau a anchetei sociale ce pot face acum Buna ziua, Introduceti actiune de divort. Solicitati exercitarea autoritatii tutelare in comun asupra minorilor. Solicitati legaturi personale cu minorii (program de vizita). Sau solicitati stabilirea domiciliului minorilor la dvs. | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti tel:0721727157* e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com | |
|
|
|
|
03-04-2018 |
| Stefaniu Andrei Catalin a scris pe 02-04-2018: Buna ziua sotia mea a plecat de acasa cu copii mei fiind minori Locuim impreuna la parintii mei ea are parintii decedati .Am vazut pe facebook ca sa afisat cu un alt barbat si nu vrea sa spuna unde este nici nu imi da voie sa vad copii sau sa vb cu ei Eu sunt in strainatate acum am plecat de comun acord cu ea nu am batuto nu sunt in evidenta politiei sau a anchetei sociale ce pot face acum Va trebui sa formulati actiune de divort, in care sa solicitati exercitarea in comun a autoritatii parintesti, stabilirea domiciliului minorilor la unul dintre parinti si obligarea celuilalt parinte la plata pensiei de intretinere. Daca veti decide ca minorii sa locuiasca la mama, aveti posibilitatea legala sa solicitati stabilirea unui program de vizita. In situatia in care aveti indoieli asupra conditiilor in care sunt crescuti copiii, puteti formula o sesizare la DGASPC. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
07-03-2020 |
 | Andra Stanciu Vizitator |
| Bună ziua! Eu și soțul meu suntem căsătoriți de 5 luni și stam într-un apartament care este pe numele soacrei. Eu am domiciliul în buletin la adresa respectiva. Pot socrii sa ma dea afara din casa pe motiv ca este casa lor și ca oricum divorțam? Mulțumesc frumos! | |
|
|
|
07-03-2020 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Prahova 0742251721Whatsapp marina.starjil@gmail.com
|
| Dupa divort, din pacate, pot cere evacuarea dvs. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
08-03-2020 |
| Andra Stanciu a scris pe 07-03-2020: Bună ziua! Eu și soțul meu suntem căsătoriți de 5 luni și stam într-un apartament care este pe numele soacrei. Eu am domiciliul în buletin la adresa respectiva. Pot socrii sa ma dea afara din casa pe motiv ca este casa lor și ca oricum divorțam? Mulțumesc frumos! Pentru a va scoate din imobil, socrii dvs vor trebui sa formuleze o actiune in instanta, avand ca obiect evacuare. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |