|
08-03-2020 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Andra Stanciu a scris pe 07-03-2020: Bună ziua! Eu și soțul meu suntem căsătoriți de 5 luni și stam într-un apartament care este pe numele soacrei. Eu am domiciliul în buletin la adresa respectiva. Pot socrii sa ma dea afara din casa pe motiv ca este casa lor și ca oricum divorțam? Mulțumesc frumos! Pentru a va scoate din imobil, socrii dvs vor trebui sa formuleze o actiune in instanta, avand ca obiect evacuare. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
03-09-2020 |
 | Laura Vizitator |
| Buna seara.acum 4 zile am plecat de la sotul meu.Locuiam cu el parintii lui si fiul meu din prima casatorie care are 18 ani.Am plecat fara sa ne luam haine iar acum nu vrea sa mi le inapoieze.Ce pot face in acest Caz?Mia spus sa merg acolo dupa ele Dar imi este frica | |
|
|
|
03-09-2020 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Laura a scris pe 03-09-2020: Buna seara.acum 4 zile am plecat de la sotul meu.Locuiam cu el parintii lui si fiul meu din prima casatorie care are 18 ani.Am plecat fara sa ne luam haine iar acum nu vrea sa mi le inapoieze.Ce pot face in acest Caz?Mia spus sa merg acolo dupa ele Dar imi este frica Fie mergeti insotita de o persoana de incredere, insa daca sotul este un om violent, aveti posibilitatea legala sa formulati o plangere penala impotriva dansului, pentru savarsirea infractiunii de furt. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
04-09-2020 |
 | Laura Vizitator |
| Nu este un om violent dar nu cred sa vrea sa mi le inapoieze.am discutat cu el de cand am plecat o data imi spune sa merg sa le i-au alta data imi spune ca le aduce el sau sa imi cumpar altele.pur si simplu rade de noi.imi spune ca din moment ce am parasit domiciliu nu am dreptu la nimic | |
|
|
|
04-09-2020 |
 | Laura Vizitator |
| Pur si simplu ma milogesc si ma rog pentru lucrurile mele Dar el imi zice ca imi da 5 haine restu la foc | |
|
|
|
04-09-2020 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Prahova 0742251721Whatsapp marina.starjil@gmail.com
|
| Dupa cum v-a spus si colega mea, depuneti plangere penala -atat dvs. cat si fiul dvs - pentru furt si amenintare. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
04-09-2020 |
 | Laura Vizitator |
| Va multumesc pentru ajutor sper sa pot rezolva | |
|
|
|
04-09-2020 |
| Laura a scris pe 04-09-2020: Pur si simplu ma milogesc si ma rog pentru lucrurile mele Dar el imi zice ca imi da 5 haine restu la foc In situatia in care va da foc la haine, puteti mentiona in plangerea penala pe langa infractiunea de furt si pe cea de distrugere. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
04-09-2020 |
 | Laura Vizitator |
| Am in telefon toata conversatia purtata cu el in care imi spune sa merg dupa haine iar a doua zi spune sa imi cumpere altu .Lucrurile sunt cumparate in mare parte de mine.pana ieri am fost angajata la o firma de cablaje Dar am fost nevoia sa imi dau demisia pentru .ca am plecat din acea localitate.Iar fiul meu primeste lunar bani de la tatal lui care este in Germania.Am si cum sa justific .sotul nu are servici lucreaza cand si cum prin comuna | |
|
|
|
04-09-2020 |
| Laura a scris pe 04-09-2020: Am in telefon toata conversatia purtata cu el in care imi spune sa merg dupa haine iar a doua zi spune sa imi cumpere altu .Lucrurile sunt cumparate in mare parte de mine.pana ieri am fost angajata la o firma de cablaje Dar am fost nevoia sa imi dau demisia pentru .ca am plecat din acea localitate.Iar fiul meu primeste lunar bani de la tatal lui care este in Germania.Am si cum sa justific .sotul nu are servici lucreaza cand si cum prin comuna Printati toate conversatiile, prin sotul refuza sa va restituie bunurile si atasati-le plangerii penale. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
04-09-2020 |
 | Laura Vizitator |
| Plangerea trebuie facuta la sectia de politie unde este domiciliul sotului?In aceea comuna nu prea gasesti pe nimeni la sectie . | |
|
|
|
06-09-2020 |
| Laura a scris pe 04-09-2020: Plangerea trebuie facuta la sectia de politie unde este domiciliul sotului?In aceea comuna nu prea gasesti pe nimeni la sectie . Plangerea se depune la sectia de politie pe raza careia s-a petrecut infractiunea, insa poate fi depusa la orice sectie de politie, urmand a fi trimisa ulterior catre organul competent. Plangerea trebuie sa indeplineasca conditiile prevazute de art. 289 NCPP: "(1)Plângerea este încunoştinţarea făcută de o persoană fizică sau juridică, referitoare la o vătămare ce i s-a cauzat prin infracţiune. (2) Plângerea trebuie să cuprindă: numele, prenumele, codul numeric personal, calitatea şi domiciliul petiţionarului ori, pentru persoane juridice, denumirea, sediul, codul unic de înregistrare, codul de identificare fiscală, numărul de înmatriculare în registrul comerţului sau de înscriere în registrul persoanelor juridice şi contul bancar, indicarea reprezentantului legal ori convenţional, descrierea faptei care formează obiectul plângerii, precum şi indicarea făptuitorului şi a mijloacelor de probă, dacă sunt cunoscute. (3) Plângerea se poate face personal sau prin mandatar. Mandatul trebuie să fie special, iar procura rămâne ataşată plângerii. (4) Dacă este făcută în scris, plângerea trebuie semnată de persoana vătămată sau de mandatar. (5) Plângerea în formă electronică îndeplineşte condiţiile de formă numai dacă este certificată prin semnătură electronică, în conformitate cu prevederile legale. (6) Plângerea formulată oral se consemnează într-un proces-verbal de către organul care o primeşte. (7) Plângerea se poate face şi de către unul dintre soţi pentru celălalt soţ sau de către copilul major pentru părinţi. Persoana vătămată poate să declare că nu îşi însuşeşte plângerea. (8) Pentru persoana lipsită de capacitatea de exerciţiu, plângerea se face de reprezentantul său legal. Persoana cu capacitate de exerciţiu restrânsă poate face plângere cu încuviinţarea persoanelor prevăzute de legea civilă. În cazul în care făptuitorul este persoana care reprezintă legal sau încuviinţează actele persoanei vătămate, sesizarea organelor de urmărire penală se face din oficiu. (9) Plângerea greşit îndreptată la organul de urmărire penală sau la instanţa de judecată se trimite, pe cale administrativă, organului judiciar competent. (10) În cazul în care plângerea este întocmită de către o persoană care locuieşte pe teritoriul României, cetăţean român, străin sau persoană fără cetăţenie, şi prin aceasta se sesizează săvârşirea unei infracţiuni pe teritoriul unui alt stat membru al Uniunii Europene, organul judiciar este obligat să primească plângerea şi să o transmită organului competent din ţara pe teritoriul căreia a fost comisă infracţiunea. Regulile privind cooperarea judiciară în materie penală se aplică în mod corespunzător." | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
06-09-2020 |
 | Laura Vizitator |
| Problema este ca acum dupa 8 zile sau gandit sa imi zica ca de fapt ei nu gasesc o anumita suma de bani si ca ma vor da la politie.ma ameninta ca au un nepot la politia capitalei si ca o Sami faca dosar penal.amenintarile nu ma sperie pt ca eu pot dovedi de unde am bani.iar mama lui stie foarte bine .sunt niste oameni foarte rai care se folosesc de nepotul politist ca sa faca rau | |
|
|
|
06-09-2020 |
 | Laura Vizitator |
| Ma ameninta intruna ca daca nui dau bani la mama lui ma cheama la politie si pot Sami iau adio de la lucruri si eu si baiatul | |
|
|
|
06-09-2020 |
 | Laura Vizitator |
| Va rog din suflet spunetimi ce sa fac .Nu stiu unde sa cer ajutor si ce sa fac.sunt niste oameni fara suflet care calca si pe cadavre sa ne faca rau | |
|
|
|
07-09-2020 |
| Laura a scris pe 06-09-2020: Va rog din suflet spunetimi ce sa fac .Nu stiu unde sa cer ajutor si ce sa fac.sunt niste oameni fara suflet care calca si pe cadavre sa ne faca rau Pe langa infractiunea de furt, mentionati in plangere si infractiunea de amenintare, detaliind situatia de fapt si indicand numele persoanei la care face referire sotul. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
02-01-2021 |
 | Mihaela Vizitator |
| Bună ziua. Sunt casatorita cu sotul meu de 13 ani. Avem un copil de aproape 12 ani împreună. Locuim în casa parinților mei, însă suntem separați de mai bine de 1 an. Problemele au început în urmă cu foarte mult timp, mă jignea, era violent atat cu mine cat si cu parinții mei. Ne-a amenințat de nenumarate ori, însă de frică nu am putut să facem nimic. Parintii mei l-au dat afară din casă de nenumarate ori, dar a refuzat sa plece spunand ca s-a interesat și legal are dreptul sa stea acolo intr-o camera. I-am propus sa divorțam, dar nu accepta.I am spus ca fata o sa ramana la mine și nu am nici o pretenție sa plătească pensie alimentară. Ce aș putea sa fac în această situație? Cui ar trebui sa ma adresez? Pot părinții mei să solicite evacuarea din casă? | |
|
|
|
04-01-2021 |
| Mihaela a scris pe 02-01-2021: Bună ziua. Sunt casatorita cu sotul meu de 13 ani. Avem un copil de aproape 12 ani împreună. Locuim în casa parinților mei, însă suntem separați de mai bine de 1 an. Problemele au început în urmă cu foarte mult timp, mă jignea, era violent atat cu mine cat si cu parinții mei. Ne-a amenințat de nenumarate ori, însă de frică nu am putut să facem nimic. Parintii mei l-au dat afară din casă de nenumarate ori, dar a refuzat sa plece spunand ca s-a interesat și legal are dreptul sa stea acolo intr-o camera. I-am propus sa divorțam, dar nu accepta.I am spus ca fata o sa ramana la mine și nu am nici o pretenție sa plătească pensie alimentară. Ce aș putea sa fac în această situație? Cui ar trebui sa ma adresez? Pot părinții mei să solicite evacuarea din casă? In primul rand va trebui sa formulati o plangere penala impotriva sotului violent si ulterior puteti solicita emiterea unui ordin de protectie, cu evacuarea sotului din imobil. Parintii dvs pot solicita evacuarea acestuia si pe cale separata. In ceea ce priveste divortul, va trebui sa solicitati desfacerea casatoriei din culpa exclusiva a sotului, stabilirea domiciliului minorei la dvs, modalitatea de exercitare a autoritatii parintesti si obligarea tatalui la plata pensiei de intretinere. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
05-08-2021 |
 | Cosmin25 Vizitator |
| buna ziua as avea si eu o antrebare :( sunt casatorit de aproape 2 ani legitim cu acte etc.. avem probleme an relatie totul din cauza parintilor /mereu intervin chiar si asupra copiilor am 2 fetite una de un 1 an si 9 luni si una de 4 luni /mereu parinti sotiei o cheama an ascuns acasa mereu fuge de acasa desi nu au conditi traiesc 10 persoana an 2 camere :( am conditi pentru fetite 2 camere bucatrie si baie va rog oricine ce este de facut ce se poate sanctiona pe langa divort | |
|
|
|
06-08-2021 |
| Cosmin25 a scris pe 05-08-2021: buna ziua as avea si eu o antrebare :( sunt casatorit de aproape 2 ani legitim cu acte etc.. avem probleme an relatie totul din cauza parintilor /mereu intervin chiar si asupra copiilor am 2 fetite una de un 1 an si 9 luni si una de 4 luni /mereu parinti sotiei o cheama an ascuns acasa mereu fuge de acasa desi nu au conditi traiesc 10 persoana an 2 camere :( am conditi pentru fetite 2 camere bucatrie si baie va rog oricine ce este de facut ce se poate sanctiona pe langa divort In situatia in care doriti sa divortati, va trebui sa clarificati si chestiunile legate de situatia minorelor, respectiv modalitatea de exercitare a autoritatii parintesti, stabilirea domiciliului acestora la unul dintre parinti si obligarea celuilalt parinte la plata pensiei de intretinere, in cuantum de 1/3 din venitul net/lunar realizat. Raportat la varsta minorelor, este posibil ca instanta sa stabileasca domiciliul acestora la mama, insa daca puteti demonstra ca detineti conditii locative mai bune si va puteti ingriji mai bine de cresterea acestora, puteti solicita stabilirea domiciliului minorelor la dvs. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |