Forum avocaţi > Divort

Informatii despre divort si parasire de domiciliu - Pagina 3

Start  1   2  3
 07-08-2021

Bucuresti, Sector 1,Str. Dr. Iacob Felix, nr
0312296261 (Doar pt. programări)
consultanta@avoline.ro
www.avoline.ro
Facebook
Buna ziua.
Intr-o prima etapa primordial este sa discutati cu sotia si sa vedeti in ce masura puteti rezolva amiabil divortul, stabilirea domiciliului pentru copii, legatura personala (programul de vizitare) si pensia de intretinere.
In masura in care nu puteti sa rezolvati amiabil aceste probleme si sotia dumneavoastra paraseste domiciliul conjugal in continuare, treceti la pasul numarul 2 si anuntati politia pentru parasirea domiciliului si a copiilor. Sa va asigurati ca aveti martori care sa stie situatia dumneavoastra pentru a va ajuta in dosarul de divort si la politie.
Intr-un procent destul de mare, copiii sunt lasati in grija mamei, insa daca se dovedeste ca mama nu este in masura sa se ocupe de cresterea si educarea acestora, domiciliul poate fi stabilit la tata, iar mama este obligata la plata unei pensii de intretinere.

--

Iti multumim, echipa AVOline.ro!

Viziteaza www.avoline.ro

Contact: 031-229-62-61 | consultanta@avoline.ro | formular de contact

Termeni si Conditii | Politica de confidentialitate | Bucuresti, Sector 1,Str. Dr. Iacob Felix, nr 26

CONFIDENTIALITY NOTICE:
The con
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 07-08-2021

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Cosmin25 a scris pe 05-08-2021:
buna ziua as avea si eu o antrebare :( sunt casatorit de aproape 2 ani legitim cu acte etc.. avem probleme an relatie totul din cauza parintilor /mereu intervin chiar si asupra copiilor am 2 fetite una de un 1 an si 9 luni si una de 4 luni /mereu parinti sotiei o cheama an ascuns acasa mereu fuge de acasa desi nu au conditi traiesc 10 persoana an 2 camere :( am conditi pentru fetite 2 camere bucatrie si baie va rog oricine ce este de facut ce se poate sanctiona pe langa divort

Prin acțiunea de divorț, solicitați ca locuința copiilor să fie stabilită la dvs, iar în susținerea cererii invocați argumentele pe care le-ați spus (condiții locative și financiare mai bune, etc).

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 07-08-2021

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Mihaela_AVOline a scris pe 07-08-2021:
Buna ziua.
Intr-o prima etapa primordial este sa discutati cu sotia si sa vedeti in ce masura puteti rezolva amiabil divortul, stabilirea domiciliului pentru copii, legatura personala (programul de vizitare) si pensia de intretinere.
In masura in care nu puteti sa rezolvati amiabil aceste probleme si sotia dumneavoastra paraseste domiciliul conjugal in continuare, treceti la pasul numarul 2 si anuntati politia pentru parasirea domiciliului si a copiilor. Sa va asigurati ca aveti martori care sa stie situatia dumneavoastra pentru a va ajuta in dosarul de divort si la politie.
Intr-un procent destul de mare, copiii sunt lasati in grija mamei, insa daca se dovedeste ca mama nu este in masura sa se ocupe de cresterea si educarea acestora, domiciliul poate fi stabilit la tata, iar mama este obligata la plata unei pensii de intretinere.

Nu exista infractiunea de parasire a domiciliului in Noul Cod Penal.

Abandonul de familie constituie infractiune, insa nu se poate invoca in situatia expusa.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 01-06-2023
Vizitator
Buna seara
Sunt căsătorită de 10ani,eu vreau sa divorțez de soțul meu ,avem doi copii,dar este o problema nu am unde sa mă duc cu copii,casa unde stam noi este a lui .
Întrebarea mea este
Dacă divorțez pot să rămân în casa cu copii si sa plece el?
Răspunde
 03-06-2023

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Daca imobilul este proprietatea sotului, in caz de partaj, acesta nu va fi inclus in masa partajabila, nefiind bun comun.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 07-06-2023

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Mirela a scris pe 31-05-2023:
Buna seara
Sunt căsătorită de 10ani,eu vreau sa divorțez de soțul meu ,avem doi copii,dar este o problema nu am unde sa mă duc cu copii,casa unde stam noi este a lui .
Întrebarea mea este
Dacă divorțez pot să rămân în casa cu copii si sa plece el?

Deocamdată puteți să declarați imobilul locuință a familiei, în conformitate cu art. 321 Cod Civil. Nu se pune problema partajului deoarece imobilul este proprietatea soțului. Poate puteți să închiriați un imobil pentru a locui cu copiii. Legea nu impune să aveți un imobil în proprietate, ci puteți să închiriați sau puteți să locuiți ca tolerată în proprietatea altei persoane.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
RăspundeStart  1   2  3
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.