|
16-06-2018 |
 | Mazare_c Vizitator |
| Am cumparat o masina de la o doamna care o avea de la o firma. Eu nu am fost atent la acte dar firma nu a dat factura doamnei. Cel putin asa zice doamna. Am sunat la firma si am vorbit cu patronul care ma tot amana cu o copie a facturii. Tot gaseste motive sa nu mi-o dea. Ba ca e contabilul plecat, ba ca i-a murit mama. Tind sa cred ca firma nu a eliberat factura pe masina. Cred ca doamna aia ar fi inmatriculat-o daca avea si factura. Eu am cartea de identitate si certificatul masinii. In acte este scris ca proprietarul e firma. Ce pot face? | |
|
|
|
30-06-2018 |
 | Andra Ene Vizitator |
| Buna ziua, Am un copil de 4 luni cu un cetatean american, mentionez ca nu suntem casatoriti, copilul fiin recunoscut de tata din timpul sarcinii. Noi momentan suntem in Germania, tatal copilului urmeaza sa plece in America, eu vreau sa ma mut in Anglia. Tatal deocamdata nu plateste pensia alimentara si nu stiu cum sa procedez. Ce se intampla in cazul in care pleaca in America, mai pot obtine pensia de intretinere minor? Tatal copilului momentan nu mai munceste, s-a pensionat recent din baza Nato. El mai are un copil din fosta casatorie pentru cate plateste pensia alimentara. Va rog sa ma sfatuiti ce are trebui sa fac. Va multumesc! | |
|
|
|
01-07-2018 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Andra Ene a scris pe 30-06-2018: Buna ziua, Am un copil de 4 luni cu un cetatean american, mentionez ca nu suntem casatoriti, copilul fiin recunoscut de tata din timpul sarcinii. Noi momentan suntem in Germania, tatal copilului urmeaza sa plece in America, eu vreau sa ma mut in Anglia. Tatal deocamdata nu plateste pensia alimentara si nu stiu cum sa procedez. Ce se intampla in cazul in care pleaca in America, mai pot obtine pensia de intretinere minor? Tatal copilului momentan nu mai munceste, s-a pensionat recent din baza Nato. El mai are un copil din fosta casatorie pentru cate plateste pensia alimentara. Va rog sa ma sfatuiti ce are trebui sa fac. Va multumesc! Competenta de solutionare a problemelor legate de situatia minorului revine instantei pe a carei raza teritoriala domiciliaza copilul, motiv pentru care va trebui sa luati legatura cu un avocat local pentru a va explica pasii pe care trebuie sa ii urmati. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
06-07-2018 |
 | PaulGalateanu1 Vizitator |
| Am, si eu o întrebare,, sint divorțat am custodia fetitei care are șase ani fosta a fost obligată prin lege pensia alimentară care este de190 lei si să pună pchet lună de lună, pachet trimie doar cind vreasi bani la fel, cum pot să fac să ii ridic pensia alimentară si să renunț la pachet așa trimie rar dar ce trimite sint purtate ori folosite și să trimită pensia alimentară lună de lună nu doar cind are chef,, mulțumesc frumos,, | |
|
|
|
06-07-2018 |
 | PaulGalateanu1 Vizitator |
| Am, si eu o întrebare,, sint divorțat am custodia fetitei care are șase ani fosta a fost obligată prin lege pensia alimentară care este de190 lei si să pună pchet lună de lună, pachet trimie doar cind vreasi bani la fel, cum pot să fac să ii ridic pensia alimentară si să renunț la pachet așa trimie rar dar ce trimite sint purtate ori folosite și să trimită pensia alimentară lună de lună nu doar cind, are chef, ea lucrind in Spania, | |
|
|
|
07-07-2018 |
| PaulGalateanu1 a scris pe 06-07-2018: Am, si eu o întrebare,, sint divorțat am custodia fetitei care are șase ani fosta a fost obligată prin lege pensia alimentară care este de190 lei si să pună pchet lună de lună, pachet trimie doar cind vreasi bani la fel, cum pot să fac să ii ridic pensia alimentară si să renunț la pachet așa trimie rar dar ce trimite sint purtate ori folosite și să trimită pensia alimentară lună de lună nu doar cind are chef,, mulțumesc frumos,, Formulați o acțiune de majorare a pensiei de întreținere și stabilirea pensiei doar în bani având în vedere că prestarea în natură a pensiei de întreținere nu se efectuează. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
07-07-2018 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| PaulGalateanu1 a scris pe 06-07-2018: Am, si eu o întrebare,, sint divorțat am custodia fetitei care are șase ani fosta a fost obligată prin lege pensia alimentară care este de190 lei si să pună pchet lună de lună, pachet trimie doar cind vreasi bani la fel, cum pot să fac să ii ridic pensia alimentară si să renunț la pachet așa trimie rar dar ce trimite sint purtate ori folosite și să trimită pensia alimentară lună de lună nu doar cind, are chef, ea lucrind in Spania, Va trebui sa promovati in instanta o actiune pentru majorarea pensiei de intretinere. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
08-07-2018 |
 | Mihai Rimbu Vizitator |
| Buna ziua ,am si eu o.intrebare, am o amică, a trăit în concubinaj 7 ani cu cineva ,au un copil,custodia o au comuna ,dar el nu sa interesat deloc de copil,de 4 ani decand sunt separati( copilul ii poarta numele) si nici pensie alimentară nu ia mai dat de vreo 8 luni ,iar acum a sunat ca vrea sai dea pensie (vrea sa ii deschidă proces),poate sa ii ia copilul?are nevoie de procura de la el daca părăsește tara? | |
|
|
|
09-07-2018 |
| Mihai Rimbu a scris pe 08-07-2018: Buna ziua ,am si eu o.intrebare, am o amică, a trăit în concubinaj 7 ani cu cineva ,au un copil,custodia o au comuna ,dar el nu sa interesat deloc de copil,de 4 ani decand sunt separati( copilul ii poarta numele) si nici pensie alimentară nu ia mai dat de vreo 8 luni ,iar acum a sunat ca vrea sai dea pensie (vrea sa ii deschidă proces),poate sa ii ia copilul?are nevoie de procura de la el daca părăsește tara? Da, are nevoie de procura pentru ca au custodie comuna. Neplata pensiei de intretinere 3 luni consecutiv este infractiune, abanon de familie. Sa depuna plangere la politie pentru acest lucru. | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti tel:0721727157* e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com | |
|
|
|
|
09-07-2018 |
| Mihai Rimbu a scris pe 08-07-2018: Buna ziua ,am si eu o.intrebare, am o amică, a trăit în concubinaj 7 ani cu cineva ,au un copil,custodia o au comuna ,dar el nu sa interesat deloc de copil,de 4 ani decand sunt separati( copilul ii poarta numele) si nici pensie alimentară nu ia mai dat de vreo 8 luni ,iar acum a sunat ca vrea sai dea pensie (vrea sa ii deschidă proces),poate sa ii ia copilul?are nevoie de procura de la el daca părăsește tara? Va trebui formulata o actiune in instanta pentru exercitarea in comun sau exclusiva a autoritatii parintesti, stabilirea domiciliului minorului la mama si obligarea tatalui la plata pensiei de intretinere. Pentru a putea calatori cu minorul in afara tarii este necesar acordul tatalui. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
13-07-2018 |
 | Carp Corina Vizitator |
| Spuneți mi vă rog care este suma de pensie pe care trebuie să o percep pentru 2 minore cu tatăl care lucrează în străinătate? Mulțumesc anticipat. | |
|
|
|
13-07-2018 |
 | Carp Corina Vizitator |
| Spuneți mi vă rog care este suma de pensie pe care trebuie să o percep pentru 2 minore cu tatăl care lucrează în străinătate? Mulțumesc anticipat. | |
|
|
|
13-07-2018 |
| Carp Corina a scris pe 13-07-2018: Spuneți mi vă rog care este suma de pensie pe care trebuie să o percep pentru 2 minore cu tatăl care lucrează în străinătate? Mulțumesc anticipat. Pensia datorata pentru 2 copii minori este in procent de 1/3 din venitul net/lunar realizat de catre parintele nerezident. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
14-07-2018 |
| Carp Corina a scris pe 13-07-2018: Spuneți mi vă rog care este suma de pensie pe care trebuie să o percep pentru 2 minore cu tatăl care lucrează în străinătate? Mulțumesc anticipat. 1/3 din veniturile tatălui pentru 2 copii. Trebuie să dovediți care sunt veniturile tatălui pe care acesta le obține în străinătate. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
14-09-2018 |
 | Sorina Vizitator |
| Cum adica din venitul minim din romania daca tatal lucreaza in strainatate??? | |
|
|
|
14-09-2018 |
| Sorina a scris pe 14-09-2018: Cum adica din venitul minim din romania daca tatal lucreaza in strainatate??? ... nu a spus nimeni nimic de veniturile din Romania. Este vorba de veniturile ce sunt realizate de tata in tara in care se afla. | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti tel:0721727157* e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com | |
|
|
|
|
14-09-2018 |
| Sorina a scris pe 14-09-2018: Cum adica din venitul minim din romania daca tatal lucreaza in strainatate??? Dacă nu dovediți că tatăl lucrează și obține venituri în străinătate, pensia va fi stabilită la nivelul venitului minim pe economie din România. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
17-09-2018 |
 | Andreea Moldovan Vizitator |
| Tatăl la judecătorie are câștig in a cere pensie alimentară pe venitul minim din Romania daca lucrează cu forme legale în Anglia???? | |
|
|
|
17-09-2018 |
| Lucrează cu contract prin agentii. Are rezidență in Anglia. Plata se face pe card. Are carte vede, cam aşa ceva. A spus că e lucrător cu firme legale independent, salariul ajungând la suma de 2800 lire le lună. | |
|
|
|
17-09-2018 |
| Astăzi am primit inştințarea de divorț dar nu sunt de acord cu pensia alimentară. Cu procedez ca să se facă ceva in această privință? ? | |
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |