Forum avocaţi > Divort

Pensie alimentara cu tatal in strainatate - Pagina 3

Start  1   2  3  4  Final
 17-09-2018

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Faceti dovada in instanta ca tatal realizeaza venituri in UK sau solicitati emiterea unei adrese catre angajatorul acestuia, pentru a putea raporta pensia la venitul net/lunar realizat.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 18-09-2018
Vizitator
Buna ziua ... Am si eu o intrebare si daca ma puteti ajuta . Eu am divorțat de fosta mea soție în urma cu 2 ani si ceva aproape 3 ... avem un copil împreună, dar copilu locuieste cu mine in belgia ( copilu are adresa in belgia merge la școală e totul legal) ...ea in tot acest timp nu a plătit pensie alimentară la copil decât pe 10 luni invocând faptul că nu a văzut copilu dar bine inteles ea a făcut o procura pe o perioadă de 3 ani stiind situația mea ca nu pot merge prea des in romania ...ma puteti ajuta cum sa procedez ca pana la urma sunt banii copilului ...multumesc
Răspunde
 18-09-2018
Vizitator
Cosmin a scris pe 18-09-2018:
Buna ziua ... Am si eu o intrebare si daca ma puteti ajuta . Eu am divorțat de fosta mea soție în urma cu 2 ani si ceva aproape 3 ... avem un copil împreună, dar copilu locuieste cu mine in belgia ( copilu are adresa in belgia merge la școală e totul legal) ...ea in tot acest timp nu a plătit pensie alimentară la copil decât pe 10 luni invocând faptul că nu a văzut copilu dar bine inteles ea a făcut o procura pe o perioadă de 3 ani stiind situația mea ca nu pot merge prea des in romania ...ma puteti ajuta cum sa procedez ca pana la urma sunt banii copilului ...multumesc
Răspunde
 19-09-2018

Bucuresti
0746938774
Facebook
Cosmin a scris pe 18-09-2018:

Instanta competenta pentru solutionarea chestiunilor privitoare la minor este cea pe a carei raza teritoriala domiciliaza minorul. Daca aveti deja o hotarare definitiva care o obliga pe mama la plata pensiei de intretinere, o puteti pune in executare sau puteti contacta un avocat local pentru a va explica demersurile legale pe care le aveti la dispozitie in cazul expus.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 08-10-2018
Vizitator
Buna seara!

Am si eu o intrebare daca ma puteti ajuta. Am doi copii minori pentru care platesc pensie de intretinere. Pana acum am lucrat in Romania si am platit 33% din venitul net. Acum m.am angajat cu contract de munca la o firma din Anglia, la care sunt platit la ora plus ca primesc si o diurna in fiecare zi, dar banii sunt virati toti odata. Cum o sa platesc pensia de intretinere acum cand sunt platit pe ora si banii pentru diurna sunt pusi in acelasi transfer bancar. Multumesc frumos!
Răspunde
 08-10-2018

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Matei a scris pe 08-10-2018:
Buna seara!

Am si eu o intrebare daca ma puteti ajuta. Am doi copii minori pentru care platesc pensie de intretinere. Pana acum am lucrat in Romania si am platit 33% din venitul net. Acum m.am angajat cu contract de munca la o firma din Anglia, la care sunt platit la ora plus ca primesc si o diurna in fiecare zi, dar banii sunt virati toti odata. Cum o sa platesc pensia de intretinere acum cand sunt platit pe ora si banii pentru diurna sunt pusi in acelasi transfer bancar. Multumesc frumos!

Plătiți 33% din veniturile Dvs actuale ce au caracter de continuitate.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 08-10-2018

BUCURESTI
0766321314
avocatib@yahoo.com
https://www.google.ro/amp/s/m.stirileprotv.ro
Facebook
Daca copilul are 25 de ani si nu este student la zi atunci nu sunteti obligat la plata pensiei de intretinere.

Avocat IRINA BUDA in cadrul Baroului Bucuresti de peste 20 ani. Drept de a reprezenta si pune concluzii inclusiv la Inalta Curte de Casatie si Justitie Adresa mail avocatib@yahoo.com Doar pt. programari tel 0766321314 (L-V intre orele 8 - 18)
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 18-10-2018
Vizitator
Bună seara aș dori să știu dacă este posibil să plătească din străinătate tatăl lor la 2 fetițe și dacă există o lege cu o rentievirageră pentru tată să plătească pensia alimentară și din nurmă la 2 fetițe???
Răspunde
 18-10-2018

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Varna Georgiana a scris pe 18-10-2018:
Bună seara aș dori să știu dacă este posibil să plătească din străinătate tatăl lor la 2 fetițe și dacă există o lege cu o rentievirageră pentru tată să plătească pensia alimentară și din nurmă la 2 fetițe???

Tatăl poate fi obligat la plata pensiei de întreținere prin hotărâre judecătorească. Formulați o acțiune privind plata pensiei de întreținere, dovedind veniturile pe care le are.

0721.39.39.39.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 21-10-2018
Vizitator
Buna ziua,sunt in curs de divorț in urma careia este si un copil la care trebuie sa plătesc pensia alimentară.Eu sunt plecat din tara si vreau sa stiu cum hotărăște instanța pensia alimentară dupa salariul net pe care l am eu aici sau din tara...Si daca se ia dupa salariul de aici tot 1/4 se calculează. Se tine cont si de cheltuielile pe care le am si eu sau nu.Iar daca eu ajung la o înțelegere cu parata se tine cont de asta sau cum decide instanța referitor la pensie bineinteles.Va multumesc
Răspunde
 21-10-2018

Ramona33 a scris pe 13-07-2017:
Buna ziua, va rog sa ma indrumati in urmatoarea situatie. Am divortat anul trecut si avem custodie comuna a minorei de 5 ani. Tatal este plecat in strainatate, lucra cu forme legale, trimitand in fiecare luna suma de 200E. Nu stiu daca suma era sau nu corecta, neavand nici un fluturas de la el. Am luat-o de buna si m-am bucurat si pentru acestia. De 3 luni si-a dat demisia, nu m-a anuntat, doar ca m-am trezit cu suma de doar 80e in cont. Intrebarea mea este oare nu trebuia sa ma anunte ca o va face? In ideea ca din acei bani plateam gradinita fetitei (privata), locul meu de munca nu imi permite sa ajung dupa ea la ora 17. Astfel, nu mai imi permit sa o tin la acea gradinita si l-am rugat daca tot nu lucreaza sa se intoarca in tara sa ma ajute cu minora, doar e custodie comuna dar el nu doreste acest lucru spunand ca isi cauta de munca. Ce pot sa fac in acest caz? Tot citind pe internet am vazut ca ii pot cere 25% din minimul pe economie din tara in care se afla. Banuiesc ca munceste la negru, dar nu o pot demonstra si nici ideea mea nu e de a-i face rau. In schimb el imi pune bete in roate in ceea ce priveste copilul si asta ma deranjeaza. Va rog daca puteti sa ma indrumati ce pasi sunt de urmat? Multumesc anticipat!
Răspunde
 21-10-2018

Bucuresti
0746938774
Facebook
Iulian a scris pe 21-10-2018:
Buna ziua,sunt in curs de divorț in urma careia este si un copil la care trebuie sa plătesc pensia alimentară.Eu sunt plecat din tara si vreau sa stiu cum hotărăște instanța pensia alimentară dupa salariul net pe care l am eu aici sau din tara...Si daca se ia dupa salariul de aici tot 1/4 se calculează. Se tine cont si de cheltuielile pe care le am si eu sau nu.Iar daca eu ajung la o înțelegere cu parata se tine cont de asta sau cum decide instanța referitor la pensie bineinteles.Va multumesc

Pensia de intretinere datorata minorului se stabileste in cuantum de 1/4 din venitul net/lunar realizat de catre parintele nerezident. Daca veti ajunge la un acord cu fosta sotie in ceea ce priveste cuantumul pensiei, puteti solicita stabilirea acesteia in suma fixa.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 22-10-2018

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Iulian a scris pe 21-10-2018:

Pensia de întreținere se calculează raportat la venitul net, cu caracter de continuitate, indiferent ca îl obtineți in țara sau in străinătate. Aceste venituri trebuie dovedite in mod clar.
Dacă ajungeți la o înțelegere cu pârâta cu privire la o anumită suma, instanța o va accepta dacă este in interesul superior al copilului. Așadar, suma nu trebuie sa fie derizorie.

0721.39.39.39.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 31-10-2018

Am și eu o întrebare.
Avocatul meu nu a solicitat la intentarea procesului de divorț, ca pensia alimentara sa fie platita începând cu data depunerii actelor pentru divorț... urmează pronunțarea senținței peste o lună, se mai poate face solicitarea de a plăti pensia alimentară, începând cu data la care s-a introdus divorțul ?
Răspunde
 31-10-2018

Am și eu o întrebare.
Avocatul meu nu a solicitat la intentarea procesului de divorț, ca pensia alimentara sa fie platita începând cu data depunerii actelor pentru divorț... urmează pronunțarea senținței peste o lună, se mai poate face solicitarea de a plăti pensia alimentară, începând cu data la care s-a introdus divorțul ?
Răspunde
 31-10-2018

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Nelu.Dumitru a scris pe 31-10-2018:
Am și eu o întrebare.

La concluziile orale sa ceara ca instanța sa dispună ca plata pensiei sa fie plătită începând cu data cererii.

0721.39.39.39.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 07-11-2018
Vizitator
uote name="Andreea" date="10-10-2017"]
Av. Bratulescu Adela a scris pe 28-09-2017:
Andreea a scris pe 27-09-2017:
Buna ziua. Am si eu o problema, destul de importanta pentru noi. Incerc sa va explic situatiape scurt. Sotul meu are un copil din alta casatorie care acum implineste 18 ani. A divortat de mama acestui in 2002, pe cale amiabila, copilul fiind lasat in custodia mamei. Prin sentinta tatal era obligat sa plateasca pensie alimentara de 700.000 lei ( vechi la momentul respectiv). Fiind in "relatii bune" a dat mereu bani pt copil ( mai mult decat era stabilit prin hotarare) dar niciodata nu si-a pus problema sa aiba o dovada ca ar fi dat acesti bani ( ii inmana pur si simplu mamei). A contribuit si la cheltuieli cu scoala, cursuri de engleza, cheltuieli medicale ( destul de ridicate) niciodata insa cu "ceva la mana". Acum, dupa niste neintelegeri intre cei doi, mama copilului il ameninta ca daca nu ii plateste 200€ pe luna, il da in judecata pentru recuperarea pensiei din urma. Precizez ca sotul e stabilit intr o tara din UE si din casatoria noastra au mai rezultat 2 copii. Intrebarea mea este: Ce putem face pt a iesi din aceasta situatie? Va avea fosta castig de cauza in tribunal? Va fi obligat sa plateasca retroactiv pensia stabilita in sentinta de divort ( calculata la salariul din Romania la momentul respecti) pt toti acesti 18 ani, sau se va calcula la salariul perceput acum in afara tarii? Va rog frumos sa ma ajutati, sunt disperata. se poate demonstra cu martori ca el a dat acesti bani? Multumesc frumos. O zi buna.

Pensia de intretinere nu se poate solicita retroactiv, ci din momentul introducerii actiunii.
In prezent, copilul este major, astfel ca mama nu mai poate formula actiuni in numele acestuia, in schimb, copilul poate solicita obligarea tatalui la plata pensiei de intretinere, daca se afla in continuarea studiilor, pana la finalizarea acestora, dar nu mai tarziu de implinirea varstei de 26 de ani.

Multumesc pentru raspuns. Deci chiar daca fiul
Il da in judecata, pensia i se va acorda din momentul introducerii actiunii si retroactiv? Intelesesem ca il poate obliga instanta la plata retroactiva a ultimilor 3 ani. Multumesc. O zi buna [/quote]
Răspunde
 07-11-2018
Vizitator
Buna seara eu am divorțat în 2012 in romania avînd 2 fetite tribunalul din roman a hotărît sa contribui cu 250 € pensie alimentara întrucît copiii se afla in italia .cu mama .si tata .mentionez ca muncim amîndoi fosta sotie nefiind mulțumită a deschis recurs in italia obliginduma la suma de 500€ pentru ambii copii .nestiind cum functioneaza aici in italia ca ai obligatie sa plătești de cînd incepe procesul mam trezit ca trebuie sa plătesc din urmă diferenta de 250€ .ridicinduse la 10500€ plus 500 € hotărîrea judecătorească. Mia pus oprire pe salar .Adică a cincea parte 220 € si eu am continuat sa ii trimit tot 250€ pentru ca nu pot sa imi permit mai mult .i trebarea mea este daca ma întorc în românia definitiv si fac recurs ca nu am salariu sau mă angajez in romania. Trebuie să îi dau oricum banii din urmă sau se fixează în baza da salariul din romania multumesc anticipat
Răspunde
 08-11-2018

Bucuresti
0746938774
Facebook
Vasile a scris pe 07-11-2018:
Buna seara eu am divorțat în 2012 in romania avînd 2 fetite tribunalul din roman a hotărît sa contribui cu 250 € pensie alimentara întrucît copiii se afla in italia .cu mama .si tata .mentionez ca muncim amîndoi fosta sotie nefiind mulțumită a deschis recurs in italia obliginduma la suma de 500€ pentru ambii copii .nestiind cum functioneaza aici in italia ca ai obligatie sa plătești de cînd incepe procesul mam trezit ca trebuie sa plătesc din urmă diferenta de 250€ .ridicinduse la 10500€ plus 500 € hotărîrea judecătorească. Mia pus oprire pe salar .Adică a cincea parte 220 € si eu am continuat sa ii trimit tot 250€ pentru ca nu pot sa imi permit mai mult .i trebarea mea este daca ma întorc în românia definitiv si fac recurs ca nu am salariu sau mă angajez in romania. Trebuie să îi dau oricum banii din urmă sau se fixează în baza da salariul din romania multumesc anticipat

Avand in vedere faptul ca minorele domiciliaza pe teritoriul Italiei, va trebui sa formulati la instanta de domiciliu a copiilor o actiune pentru diminuarea pensiei de intretinere, facand dovada ca veniturile dvs. sunt mai mici, iar pentru aceasta va trebui sa luati legatura cu un avocat local.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 10-11-2018

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Vasile a scris pe 07-11-2018:

Competența este a instanței din Italia, dar dacă formulați cererea la instanța din România și pârâta acceptă judecarea cauzei, atunci se poate judeca și în țară. Dacă nu acceptă competența instanțelor din Italia, cererea se va respinge ca nefiind de competența instanțelor din România, fiind necesar să vă adresați instanțelor din Italia.

0721.39.39.39.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
RăspundeStart  1   2  3  4  Final
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.