Forum avocaţi > Divort

Partaj divort amiabil cu credit prima casa

1  2  Final
 26-12-2013

M-am casatorit in mai 2011. In august 2011 am luat prin prima casa un apartament in valoare de 65.000 euro. Din valoarea totala 5.000 euro i-am platit proprietarului si 3.000 bancii ca avans, deci creditul este de 57.000 euro. Acesti 8.000 euro i-am primit de la parintii mei. Apoi renovarea casei a costat inca 4.500 euro, care au fost achitati tot de parintii mei, la fel ca si ratele pe un an de zile. Odata cu apartamentul tot ai mei au cumparat si mobilierul de la proprietar.
In noiembrie sotia mi-a spus ca vrea sa divorteze si pe 1 dec. a plecat de acasa. Acum am divortat amiabil la notar si urmeaza partajul. Va rog sa-mi spuneti ce ar trebui sa fac ca sa protejez investitia parintilor mei.
La banca suntem coplatitori si eu sunt titularul. As vrea sa preiau creditul pe numele meu si pe mama ca si garant, ea fiind salariata. Ce trebuie sa fac?
Răspunde
 28-12-2013

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Va trebui sa deschideti o actiune de partaj; altfel nu veti putea rezolva cu banca. Va trebui sa consultati un avocat, cu care sa discutati si, in functie de anumite detalii, veti putea sti cum sa incepeti. Ar fi bine ca si actiunea de partaj sa fie conceputa tot de avocat. Ideal este ca si pe parcursul procesului sa aveti un avocat angajat, care sa va reprezinte interesele.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 28-12-2013
Vizitator
Daca va intelegeti cu sotia cum v-ati inteles si la divort, puteti face partajul tot la notar (este mai ieftin). Veti avea nevoie de acordul bancii cu privire la partajarea bunurilor,asta inseamna o simpla adeverinta si de obicei se da acest acord.
Răspunde
 19-01-2016
Vizitator
Ma numesc Adela,m am casatorit in 2012 si inainte de casatorie am primit de la tatal meu o donatie in valoare de 70.000 lei,tot in anul respectiv am cumparat impreuna cu sotul un apartament cu programul Prima casa .Suma primita de la tatal meu am folosit o pentru cumpararea apartamentului, titularul creditului este sotul, fiind amandoi coproprietari,fratele lui fiind coplatitor.In cazul unui divort cum pot proceda ca eu sa raman cu apartamentul ,dat fiind ca eu am investit in el.va multumesc
Răspunde
 20-01-2016

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Exista un act scris pt acei bani ? Exista un virament bancar ?

Imobilul va poate fi atribuit in urma partajului, dar depinde suma pe care o achitati sotului cu titlu de sulta.

Un raspuns cert poate fi obtinut doar in urma studierii actelor, a analizarii veniturilor si contributiei sotilor, a analizarii bunurilor si datoriilor contractate in timpul casatoriei...in fine sunt multe aspecte de luat in considerare.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 09-06-2016
Vizitator
Eu si sotul meu am luat un credit in 2011,am achizitionat un apartament, azi am divortat si dorim sa facem partajul la notar. Creditul este pe numele sotului, eu sunt coplatitor si am stabilit sa imi ramana mie apartamentul, sa preiau eu creditul.Am fost la banca BCR si am cerut acordul pentru partaj, azi am ridicat si acordul de la banca ca sunt de acord sa facem partajul. Notarul unde am fost noi ne_a zis ca nu este ok acordul, ca ii mai trebuie un alt acord scris de la fondul de garantare. Este adevarat?
Răspunde
 10-06-2016

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Maria a scris pe 09-06-2016:
Eu si sotul meu am luat un credit in 2011,am achizitionat un apartament, azi am divortat si dorim sa facem partajul la notar. Creditul este pe numele sotului, eu sunt coplatitor si am stabilit sa imi ramana mie apartamentul, sa preiau eu creditul.Am fost la banca BCR si am cerut acordul pentru partaj, azi am ridicat si acordul de la banca ca sunt de acord sa facem partajul. Notarul unde am fost noi ne_a zis ca nu este ok acordul, ca ii mai trebuie un alt acord scris de la fondul de garantare. Este adevarat?

Este vorba despre un credit din programul prima casă?

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 11-06-2016
HQ

admin@avocatro.net
www.avocatro.net
Facebook
adisan, specifică în titlu ce fel de credit este. În afară de acest aspect, am observat în ultimul timp că puneți întrebări la care nu mai reveniți nici după ce vi se răspunde, deși mesajul inițial v-ar fi fost suficient să scrieți un răspuns detaliat pe aspectele menționate, însă vă concentrați strict pe cele care lipsesc, ceea ce ne trezește suspiciunea că ați putea pune aceste întrebări doar pentru a vă mări numărul de mesaje. Dacă veți continua cu agest gen de postări în locul mesajelor utile și detaliate pe care le recomandăm, vom lua măsuri la nivelul contului. Alte indicații puteți găsi aici: url=http://avocatro.net/promovare-avocati
Răspunde
 24-09-2016
Vizitator
Buna ziua,
Daca sotul meu este restant in biroul de credit, si vrem sa luam credit prima casa. Daca facem act de partaj, pot lua credit prima casa cu mama ca si codebitor, si sa nu ma afecteze faptul ca el e restant?
Răspunde
 26-09-2016

Bucuresti
0762633618
avroxana_dumitru@yahoo.com
https://bucuresti.cylex.ro/firma/cabinet+de+a
Facebook
Buna ziua!
Daca faceti partaj nu va mai afecteaza faptul ca sotul are restante la banci. Insa asupra aspectului ca doriti ca mama sa fie codebitor , cel mai bine este sa intrebati la banca unde doriti sa faceti creditul, inainte de a demara toata procedura.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

Avocat Roxana Dumitru,
tel. contact 0762.633.618,
mail avroxana_dumitru@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 20-08-2017
Vizitator
Buna ziua,.
In 2013 ne-am casatorit iar in 2015 am luat apartament prin credit prima casa. Am inceput sa imi resping sotul sa numai il iubesc sa numai cred in el . i-am cerut sa divortam si as vrea sa stiu care este procedura divortului in urma luarii apartamentului cu prima casa. Amandoi aparem pe contractul de vanzare cumpare Am nevoie de explicatii despre divort.
Va multumesc.
Răspunde
 20-08-2017
Vizitator
Buna ziua,.
In 2013 ne-am casatorit iar in 2015 am luat apartament prin credit prima casa. Am inceput sa imi resping sotul sa numai il iubesc sa numai cred in el . i-am cerut sa divortam si as vrea sa stiu care este procedura divortului in urma luarii apartamentului cu prima casa. Amandoi aparem pe contractul de vanzare cumpare Am nevoie de explicatii despre divort.
Va multumesc.
Răspunde
 20-08-2017

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Anamaria a scris pe 20-08-2017:
Buna ziua,.
Va multumesc.

Buna ziua,
Sunteti putin in confuzie.
Procedurile de divort nu au nicio legatura cu apartamentul achizitionat prin „prima casa”.
Problema apartamentului se pune in cadrul actiunii de partaj bunuri comune, dupa pronuntarea divortului.

Deci, divortul il puteti face, daca sunteti de comun acord: la notariat sau primarie, iar daca nu sunteti de acord il faceti la judecatorie .

Dupa pronuntarea hotararii de divort, puteti face partajul apartamentului achizitionat in timpul casatoriei, acesta fiind bun comun.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 14-07-2018
Vizitator
Bună seara, vreau sa va întreb dacă în situația în care am achiziționat un apartament prin Prima Casa, creditul este pe numele meu și toate avansurile necesare le-am achitat eusi as vrea sa divorțez, ce se intampla cu creditul? Eu nu vreau să-i rămână soțului creditul și apartamentul. Ce as putea face? Va rog ma puteți ajuta.
Răspunde
 15-07-2018

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Partaj voluntar sau in instanta. Atat activul cat si pasivul, adică atat bunul cat si datoria.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 16-12-2018
Vizitator
Buna seara, m-am casatorit in 2013, iar anul trecut in 2017 am cumparat o casa prin programul Prima Casa, eu si cu sotul am hotarat sa divortam, dar nu stiu cum putem face partajul pentru imobil, eu sunt titulara contractului de credit, am hotarat cu sotului sa ii ramana imobilul. Dar avand in vedere ca a trecut abea un an de cand am obtinut creditul banca nu isi da acordul pentru partaj, iar sotul nu are un venit suficient pentru a prelua singur creditul si nici un coplatitor. Cum putem proceda in cazul acesta?
Răspunde
 17-12-2018

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
Mari a scris pe 16-12-2018:
Buna seara, m-am casatorit in 2013, iar anul trecut in 2017 am cumparat o casa prin programul Prima Casa, eu si cu sotul am hotarat sa divortam, dar nu stiu cum putem face partajul pentru imobil, eu sunt titulara contractului de credit, am hotarat cu sotului sa ii ramana imobilul. Dar avand in vedere ca a trecut abea un an de cand am obtinut creditul banca nu isi da acordul pentru partaj, iar sotul nu are un venit suficient pentru a prelua singur creditul si nici un coplatitor. Cum putem proceda in cazul acesta?

Buna ziua,

Fara acordul bancii nu puteti face partaj. Banca nu poate fi obligata sa ia act de imparteala sotilor, daca nu isi exprima acordul pe acest lucru. Asadar, in prima faza trebuie sa mergeti la banca sa vedeti conditiile pe care vi le impun pentru o eventuala cedare de contract.

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 22-12-2018
Vizitator
Salutare, dupa divortul amiabil care dureaza 30 zile( indiferent daca sunt minori?)
Cat dureaza partajul amiabil?
Foarte important, daca am achitat 70% din valuarea unui credit ipotecar in vederea cumparari unui apartament, care este procentul achitat catre stat si din ce suma se calculeaza( ce taxe totale trebuie platite, notar, stat etc?)
Va multumesc anticipat.
Răspunde
 22-12-2018

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Partajul amiabil (la buna intelegere, de comun acord) dureaza atat cat este necesar sa cadeti de comun acord. Nu exista un termen.
Iar pentru imobilul achizitionat prin credit ipotecar, trebuie sa va adresati bancii, sa stiti conditiile, fiind necesar acordul bancii si semnarea unui act aditional la contractul de creditare.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

https://dreptul-familiei.ro/

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 22-12-2018
Vizitator
Dupa ce am primit acordul bancii, creditul fiind achitat in proportie de 80% care este procentul dat catre stat si din ce suma, 3% din cei 80% achitati catre banca sau 3% din valuarea intregului credit de pe contract, ori in functie de ce scrie banca pe acrdul dat?
Răspunde
Răspunde 1  2  Final
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.