|
22-12-2018 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Prahova 0742251721Whatsapp marina.starjil@gmail.com
|
| Inteleg ca va referiti la impozitul de 3% datorat pe veniturile obtinute prin transferul dreptului de proprietate, prevazut de art.111 cod fiscal. Contractul de partaj il veti face in forma autentica la notar. Acesta este obligat sa va solicite plata impozitului. Insa impozitul il plateste cel care realizeaza un venit, adica cel care isi instraineaza dreptul de proprietate. Daca dvs. ramaneti cu asa, nu dvs. trebuie sa platiti impozit. oricum: a) La transferul dreptului de proprietate şi al dezmembrămintelor acestuia, prin acte juridice între vii asupra construcţiilor de orice fel şi a terenurilor aferente acestora, precum şi asupra terenurilor de orice fel fără construcţii, contribuabilii datorează un impozit care se calculează prin aplicarea cotei de 3% asupra venitului impozabil. Venitul impozabil se stabileşte prin deducerea din valoarea tranzacţiei a sumei neimpozabile de 450.000 lei. b) Impozitul se calculează la valoarea declarată de părţi în actul prin care se transferă dreptul de proprietate sau dezmembrămintele sale Avand in vedere ca nu cred ca 50% din imobilul tranzactionat ar fi 450.000 lei, probabil nimeni nu va plati impozit. Notarul va va sfatui si informa. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
20-01-2019 |
 | Gheorghita Mirela Vizitator |
| .Buna ziua as avea si eu o intrebare daca se poate sa ma ajutati.In urma cu trei ani pariintii mei i-au achizitionat fratelui meu un apartament ,parte din mostenirea lui.Problema este alta el a trecuto si pe sotie pe contract intre timp ei au divortat si ea are pretentii la jumatate din apartament.E posibil ca legea sa-i dea cistig de cauza?Mentionez ca banii au parvenit de la parinti fratelui meu ,sa si parte dinostenirea ce ise cuvine | |
|
|
|
20-01-2019 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Gheorghita Mirela a scris pe 20-01-2019: .Buna ziua as avea si eu o intrebare daca se poate sa ma ajutati.In urma cu trei ani pariintii mei i-au achizitionat fratelui meu un apartament ,parte din mostenirea lui.Problema este alta el a trecuto si pe sotie pe contract intre timp ei au divortat si ea are pretentii la jumatate din apartament.E posibil ca legea sa-i dea cistig de cauza?Mentionez ca banii au parvenit de la parinti fratelui meu ,sa si parte dinostenirea ce ise cuvine Daca fratele a dobandit imobilul prin vanzare-cumparare in timpul casatoriei, atunci acel imobil este inclus in masa partajabila, insa daca poate dovedi provenienta banilor, poate solicita atribuirea unei cote majoritare. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
21-01-2019 |
 | Gheorghita Mirela Vizitator |
| multumesc mult se poate dovedii deoarece tata a vindut un pamint si toata tranzactia sa facut prin banca ,exista dovezi prin extrasul de cont si martor un vecin care la ajutat pe tata sa vinda pamintul .Acest vecin stie si poveste ca tata ia dat acesti bani ca si parte din mostenirea care i-se cuvine,asa a hotarit parintii sa ne dea acum partea de mostenire cind avem nevoie nu sa asteptam sa decedeze ei. Va multumesc din suflet pt raspuns | |
|
|
|
22-01-2019 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Gheorghita Mirela a scris pe 21-01-2019: multumesc mult se poate dovedii deoarece tata a vindut un pamint si toata tranzactia sa facut prin banca ,exista dovezi prin extrasul de cont si martor un vecin care la ajutat pe tata sa vinda pamintul .Acest vecin stie si poveste ca tata ia dat acesti bani ca si parte din mostenirea care i-se cuvine,asa a hotarit parintii sa ne dea acum partea de mostenire cind avem nevoie nu sa asteptam sa decedeze ei. Va multumesc din suflet pt raspuns S-a stipulat provenienta banilor in contractul de vanzare-cumparare? Va trebui sa prezentati toate probele pe care le detineti in fata instantei, in dovedirea sustinerilor dvs. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
20-02-2019 |
 | Dan Vizitator |
| Buna ziua! Am si eu o problema! Am luat un apartament in 2013prin prima casa,, tot in acel an mam si casatorit! Apartamentul este luat pe numele meu fara giranti! Se imparte cu sotia in caz de divort? Multumesc | |
|
|
|
20-02-2019 |
 | Dan Vizitator |
| Buna ziua! Am si eu o intrebare.... Am achizitionat un apartament in 2013 prin Prima Casa doar eu fara alti coplatitori! In acelasi an mam casatorit........ Ce se intampla cu acest apartament daca divortez? Multumesc | |
|
|
|
21-02-2019 |
| Dan a scris pe 20-02-2019: Buna ziua! Am si eu o intrebare.... Am achizitionat un apartament in 2013 prin Prima Casa doar eu fara alti coplatitori! In acelasi an mam casatorit........ Ce se intampla cu acest apartament daca divortez? Multumesc Daca imobilul a fost achizitonat inainte de incheierea casatoriei, este bun propriu, insa in cazul unui divort sotia poate solicita un drept de creanta, reprezentand jumatate din costul ratelor/lunare achitate in timpul casatoriei. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
21-05-2019 |
 | Mihai Vizitator |
| Buna ziua, In 2012 am achizitionat un apartament cu fosta sotie prin programul Prima Casa. Prin acest program avea interdictie de instrainare pe 5 ani pana in 2017. Noi in 2018 am divortat iar eu doresc preluarea apartamentului (creditul este pe numele fostei sotii iar eu sunt coplatitor. Ideea e ca avem toate acordurile insa banca ne spune ca interdictia trebuie "renotata" in CF. Sa inteleg ca eu nu pot vinde apartamentul inca 5 ani de acum incolo (din 2019) sau e valabil pentru perioada 2012-2017? Apartamentul este pe numele ambilor dar interdictia este de 5 ani de la dobandire. Se considera ca apartamentul l.am dobandit in acest caz in 2012 sau 2019? redau jos textul din acordul bancii..multumes. "Avand in vedere dispozitiile art 10 indice 3 din Hotararea de Guvern nr 717/2009 privind aprobarea normelor de implementare a programului “Prima casa”, banca isi va exprima acordul in nume si cont propriu si in numele sin contului statului roman inclusiv in sensul ridicarii temporare a interdictiei de instrainare de 5 ani notate in CF nr 222264-C1-U40 (nr vechi 12242) a Mun Bucuresti – sector 6, in baza contractului de garantare nr PC4_35107 / 31.05.2012 Exclusiv pentru intabularea in CF a actului de partaj voluntar care se va autentifica la notar avand ca obiect imobilul situate in Mun Bucuresti, Sector 6, Aleea X, Nr X, bl X, Scara X, etaj X, apt X, cu nr cad. 222264-C1-U40 (nr cadastral vechi 36/27) din CF 222264-C1-U40 (nr CF vechi 12242) a Mun Bucuresti – Sector 6, sub conditia renotarii acestei interdictii in CF nr. 222264-C1-U40 (nr CF vechi 12242) a Mun Bucuresti – Sector 6, odata cu finalizarea operatiunii de intabulare a actualui de partaj. In acest scop in termen de 30 de zile de la emiterea acordului Imprumutatul va face dovada printru extras de CF de informare, intabularii in CF a actului de partaj si a renotarii interdictiei de instrainare de 5 ani in favoare bancii si a statului roman conform dispozitiilor legale mentionate mai sus (pe langa indeplinirea conditiilor mentionate mai sus). | |
|
|
|
17-11-2020 |
 | Partaj credit prima casa Vizitator |
| Buna ziua, În contract fostul soț e titular si eu soția coplatitor. In caz de partaj amiabil cui rămâne de drept apartamentul? Specific ca s-a achitat 8 ani din credit fiind făcut pe 35 de ani. Fostul soț spune că lui îi revine apartamentul.vrea sa ma scoată de la coplatitor si sa ma despagubeasca. Am vreo sansa ca sa iau creditul? Eu locuiesc cu un copil minor. Mulțumesc | |
|
|
|
17-11-2020 |
| Partaj Credit Prima Casa a scris pe 17-11-2020: Buna ziua, În contract fostul soț e titular si eu soția coplatitor. In caz de partaj amiabil cui rămâne de drept apartamentul? Specific ca s-a achitat 8 ani din credit fiind făcut pe 35 de ani. Fostul soț spune că lui îi revine apartamentul.vrea sa ma scoată de la coplatitor si sa ma despagubeasca. Am vreo sansa ca sa iau creditul? Eu locuiesc cu un copil minor. Mulțumesc Din punct de vedere legal, in caz de partaj, imobilul va fi atribuit in natura fostului sot, cu obligarea acestuia la plata unei sulte catre dvs, reprezentand 1/2 din costul ratelor achitate in timpul casatoriei. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |