| Vivimiron80
|
| Buna ziua! Ma regasesc intr-o situatie tare neplacuta si va rog sa ma ajutati cu raspunsuri la urmatoarea problema! Ieri, dupa ce am venit de la o imormantare a unei matusi, impreuna cu sotia si copilul am fost in supermarket la cumparaturi(mancare).Ca de obicei sotia merge sa se uite si la celelalte raioane cu haine ..etc..eu ramanand cu copilul si mergand sa cumpar dupa lista de cumparaturi. Sotia mea, a vazut un set de casti audio (6 lei) la raft, pe care a indraznit sa le probeze la telefon sa vada cum se aude la ele, avand in vedere ca ambalajul lor era deteriorat si desigilat de un alt client curios probabil.Le-a luat cu tot cu ambalaj, le-a verificat pretul la cititorul de bare sa se asigure ca doar atat costa, m-a sunat si pe mine sa ma intrebe unde sunt si daca o aud bine la telefon ca este in miscare(dar fara sa-mi spuna de intentia ei de a achiziona casti noi, in conditiile in care mai are acasa cateva perechi bune). La un moment dat ne-am intalnit pe culoarul din mijloc al magazinului si mi-a spus tine astea (nr. castile), eu aveam cosul de cumparaturi asupra mea, ca ma duc sa probez o rochie si apoi mergem acasa ca e tarziu si copilul e obosit, si mi-a pus ambalajul si castile in mana spunandu-mi vezi sa nu te vada copilul cu ele ca stii ca tipa si trage de ele si le rupe etc. Ne-am continuat cumparaturile, am iesit pe la casa cu plata automata unde am si platit produsele si pe poarta chiar pe langa gardian, la un moment dat, de undeva de la intrarea principala a venit un angajat al magazinului care ne-a rugat politicos sa il insotim sa vorbim ceva, am spus da cum sa nu si l-am insotit catre o anticamera, insa sotia l-a intrebat inainte de a intra, care este problema ca i se pare nefireasca abordarea. Acesta ne-a intrebat daca din intamplare am uitat sa platim ceva!? Sotia s-a uitat in cos foarte atent si a spus da eu ti-am dat (mie) si castile audio, astea lipsesc din cos. Atunci angajatul(nu s-a prezentat) a spus ca despre asta trebuie sa vorbim, am intrat inauntru si am fost intrebati ce s-a intamplat, eu eram in stare de soc, fiindca am crezut ca acele casti sunt ale sotiei de acasa(obisnuieste sa le aiba la ea pentru ca le foloseste foarte mult, circula foarte mult cu masina). I-am spus direct angajatului, ca acele casti sunt la mine, ca le-am bagat in borseta crezand ca sunt ale sotiei si sa nu le vada copilul etc....evident ca nu m-a lasat sa termin, apostrofand ca " ne credeti prosti"..etc, nu ne-au lasat sa explicam, ca e bine ca ati spus ca noi avem camere audio si video si eu si sotia i-am spus, domnule nu am avut nici cea mai mica intentie sa savarsesc asemenea fapta, in plus sotia a spus ca vrea sa vada si ea camerele si sa si cumpere castile, pentru ca asta a fost intentia ei.I s-a spus ca nu se poate sa vada camerele, doar cu ordinul politiei si a intrebat unde este ambalajul, eu i-am spus ca este pe un raft, la papetarie, intrucat acesta era foarte deteriorat si am crezut ca a pus copilul ceva in cos pe care nu doream sa i -l cumpar(umbla peste tot are 4 ani), recunosc fara sa dau prea mare atentie, fiind cu ochii pe copil care mi-a mai facut surpriza sa rastoarne in trecut un raft intreg cu jucarii si sa sparga un geam in alt supermarket desi, ca eram langa el. Angajatul a mers impreuna cu mine la raft, i-am aratat ambalajul, si i-am spus ca si castile au un fel de abtipild cu cititorul de bare si nu mi s-a parut atat de importanta cutia care oricum era deteriorata, am revenit in anticamera sotia insistand sa intre si ea si angajatul a inceput sa completeze doua documente(pe unul scria nota de interpelare parca si pe celalalt ceva cu caracteristicile produslui) a inceput sa le completeze, partial din ce am vazut, m-a intrebat ce varsta am si cum ma numesc fara sa mi ceara vreun act de identitate, pe sotie nu a intrebat-o absolut nimic ce nu mi-a placut a fost ca a scris, castile erau ascunse in borseta, eu i-am spus ca este o greseala, m-a intrebat daca dorim sa le platim, amandoi am spus da sigur ca da, am semnat si am scris ca nu mai am obiectiuni, am iesit din incapere am mers la o casa am platit si asta a fost tot. Mentionez ca nu mi-a dat niciun exemplar din acele inscrisuri. Cand sotia i-a spus ca ea vrea castile si vrea sa le plateasca, dece trebuie sa mai semnez un asemenea document, angajatul i-a spus mai bine asa ca sa nu chemam politia.Eu sunt socat, inca nu imi vine sa cred cum de la faptul ca am fost neatent am ajuns intr-o asemenea situatie care din cate vad are repercursiuni serioase asupra mea ca om, pentru ca angajatul verbal m-a acuzat de furt. Va rog sa ma ajutati cu urmatoarele raspunsuri: 1. Avand in vedere ca am si platit castile pe loc si mi-au eliberat bon fiscal, totul se rezuma doar la aceasta actiune din partea supermarketului?Pot sa mai faca plangere penala cei de la magazin in aceste conditii? 2. Politia nu a fost chemata sa intocmeasca un proces - verbal, desi sotia a dorit si a insistat sa vada si camerele, sa fie din cauza faptului ca intre timp le-am si cumparat? 3. Este normal cum au procedat sa scrie angajatul ce doreste, prin completare partiala pe acel document(fisa de interpelare si fisa produsului), fara sa-mi ofere un exemplar?Poate trece orice, dupa ce am plecat! 4.Sotia mea s-a intrebat daca intr-adevar au aceste imagini cu noi prin magazin, pentru ca in acest caz ar fi trebuit sa vada si unde am lasat ambalajul, sa fie motivul pentru care verbal ne-au spus ca nu se poate sa vedem camerele decat prin intermediul Politiei. Nu cunosc procedura lor. 5.Ce alte urmari ar putea exista avand in vedere ca nu am fost legitimat nici eu si nici sotia. A fost trecut doar numele meu pe acel document si varsta. Sincer va spun, nu am mai fost in viata mea intr-o asemene situatie, pe langa faptul ca sunt socat si mi-e jena de situatia in sine, va spun sincer ca nu m-am gandit la o asemenea interpretare de furt, in conditiile in care fac cumparaturi la 2-3 zile din magazinul lor si las acolo de fiecare data, cate 150 ron cel putin. Imi cer scuze pentru postarea lunga sau daca nu am postat unde trebuia si va multumesc anticipat pentru raspunsuri! | |
|
|