Întreabă pe forum Conectare
Întreabă pe forum
Forum avocaţi > Drept penal

Art 336 - pedeapsa minima-maxima pentru conducere unui autovehicul sub influenta alcoolului

19-08-2018
Vizitator
Buna ziua! Poate sa imi spuna si mie cineva care ar putea fii pedeapsa minima-maxima pentru conducere unui autovehicul sub influenta alcoolului de 0,80 art 336? Am un an si 9luni de cand mi s-a suspendat dreptul de a conduce si inca dosarul nu s-a judecat ca sa stiu sentinta difinitiva, dar as dori sa stiu la ce ma pot astepta.
Răspunde
 19-08-2018

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Pentru savarsirea infractiunii de conducere a unui vehicul sub influienta alcoolului, riscati o pedeapsa cu inchisoarea de la 1 la 5 ani sau amenda. Dosarul se afla in stadiul urmaririi penale sau a fost trimis la instanta?

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 21-08-2018
Vizitator
Am fost chemat in tribunal acum 4 luni in urma si am amanat si mi sa spus sa ma prezint cu un avocat .Pe 20/09/2018 trebuie sa ma prezint cu un avocat la infatisare . Dupa cred ca se va judeca dosarul si imi voi afla sentinta . Nu stiu care este procedura ca e pentru prima data .
Răspunde
 21-08-2018
Vizitator
Cand am fost chemat prima data in tribunal si am decis ca doresc un avocat mi sa spus urmatoarele: "Incuviinteaza cererea de amanarea judecatii cauzei formulata de catre inculpat in vederea prezentarii aparatorului angajat, motiv pentru care va acorda un nou termen la data de 20 septembrie 2018"
Răspunde
 21-08-2018

Cluj-Napoca
0743496349
avocat_carmenmatei@yahoo.com
Buna seara!

Fiind la primul termen de judecata, instanta v-a incuviintat amanarea cauzei pentru ca Dvs. sa va puteti angaja un avocat care sa va asiste la termenul urmator.

In data de 20 Septembrie ar putea sa se finalizeze cauza in fata primei instante daca recunoasteti in totalitate fapta retinuta in sarcina Dvs., astfel cum ati fost trimis in judecata prin actul de inculpare (Rechizitoriu) si sa beneficiati de o reducere a limitei de pedeapsa cu 1/3 in cazul inchisorii, respectiv cu 1/4 in cazul amenzii penale, ceea ce se numeste in termeni juridici "procedura simplificata".

In situatia in care nu doriti sa uzati de procedura simplificata, nu recunoasteti fapta, incadrarea juridica, astfel cum a fost retinuta prin Rechizitoriu, atunci procedura va fi una comuna si se vor administra probe, se vor lua noi declaratii, se vor audia martori s.a.m.d. si nu se va finaliza cauza Dvs. la termenul de judecata urmator.

Daca doriti sa va angajati un avocat, sfatul meu este sa incepeti demersurile de a contacta de pe acum un avocat, pentru ca acesta sa aiba timpul necesar ca sa studieze dosarul penal si sa va pregateasca temeinic apararea.

Daca aveti intrebari suplimentare sau nelamuriri, va rog sa le adresati cu incredere.

O seara frumoasa!

Avocat Carmen MATEI
telefon: 0743496349*
e-mail: avocat_carmenmatei@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 22-08-2018
Vizitator
Multumesc mult ,pentru raspunsuri!
Eu sper sa nu fie cazul de inchisoare , ci de o amenda maricica ca sa fie de invatare de minte ca sa nu sa se mai intample pe viitor .

Apropo , dupa finalizarea dosarului si dupa ce voi avea sentinta pot da de permis imedeat sau voi avea un termen de asteptare pana cand voi putea lua permisul din nou?
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.