Forum avocaţi > Drept penal

Plingere penala pentru sustragere de la executare silita

03-09-2018
Vizitator
Buna ziua. Am dat in judecata fostul angajator pentru neplata drepturilor salariale,iar cu hotarirea de la fond am apelat la un executor judecatoresc.Deoarece angajatorul nu si-a indeplinit obligatia de plata nici in urma somatiei de plata,in data de 24.04.2018, executorul a pus sechestru pe cele doua autocamioane ale firmei, solicitindui ca in termen de 5zile sa predea bunurile sechestrate.
Angajatorul insa nu s-a conformat nici pina in prezent,camioanele sale continuind sa lucreze in afara tari,efectuind transporturi de marfa pe teritoriul CE.Vor trebui sa vina totusi in tara pentru efectuarea ITP-ului,daca nu se va rezolva acest lucru prin spagi.
Procesul verbal de infiintare a sechestrului a fost comunicat debitoarei, Politiei Rutiere si organelor fiscale din primaria unde isi are sediul.
1-Pot face plingere penala cf art.261 CP impotriva debitoarei, pentru sustragerea de la executare? Este acest lucru obligatia mea sau a executorului judecatoresc,care a fost investit sa recurga la toate mijloacele legale pentru recuperarea debitului?
2-Am vreo sansa ca aceste camioane sa fie oprite la frontiera in momentul revenirii in tara, deoarece executorul judecatoresc mi-a comunicat ca el nu le poate da in consemn la frontiera?Daca politia de frontiera nu are cunostinta de sechestrul pus pe autocamioane, acestea ar putea intra in tara,ar putea face ITP-ul si a doua zi ar iesi din tara fara ca politia sa le opreasca in trafic.Si astfel ar mai sta un an in afara tarii sustragindu-se executarii silite.
Mentionez ca firma nu are alte bunuri care sa poata fi executate.
Multumesc
Răspunde
 03-09-2018

Buna ziua,
Este necesar sa faceti plangere penala pentru savarsirea infractiunii de sustragere de sub sechestru prevazuta de art. 261 Cod Penal. Executorul judecatoresc staruie prin toate mijloacele sa puna in executare titlul executoriu, insa nu poate face mai mult decat ii permite legea.
Succes!
Răspunde
 03-09-2018
Vizitator
deci eu trebuie sa fac plingerea penala si nu executorul judecatoresc. multumesc.
Pentru a fi oprite camioanele in momentul trecerii frontierei, este necesar a fi trimis procesul verbal de punere sub sechestru a acestora si Politiei de frontiera sau este suficient daca s-a comunicat doar politiei rutiere?
Răspunde
 04-09-2018
Vizitator
Este vreun termen in care pot face plingerea penala? Procesul verbal de punere sub sechestru mi-a fost trimis in 25 aprile 2018 prin email,dar eu am fost plecat din tara si nu am avut internet pina pe 05mai.Mai pot face acum plingere sau e prea tarziu? Daca nu mai sunt in termen si depun totusi plingerea,se poate intoarce impotriva mea?
Multumesc.
Răspunde
 04-09-2018
AvatarCiprian_craciunesc@yaho.com
Vizitator
Da puteti formula plangerea linistit.
Răspunde
 17-09-2018
Vizitator
Multumesc.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.