Buna ziua O sa va fac un rezumat al problemei pe care o am cu o asociatie de locatari . in anul 2008 , locatarii au dorit sa construim o retea de apa care sa aiba apometrele la usa ( contorizare individuala ) . Totul ok , am achitat suma de 450 catre unul din locatari ( cel care a strans banii si s-a ocupat de proiect ) a fost facut respectiva lucrare fiind indrumati de furnizorul de apa potabila din oras . Dupa ce s-a finalizat cei de la firma de apa au spus ca respectivul proiect + lucrare nu este conforma cu nu stiu ce norme si in caz cotrar ei nu pot face legarea individuala . chiar daca nu avem contorizare individuala , locatarii au hotarat sa tercem pe noua retea de apa pentru ca este mult mai curata si fara pierderi si s-au montat apometrele la usa . Acum 10 luni mi-a fost ridicat apometrul de la usa ( tin sa mentionez ca am toate actele aferente acelui echipament , garantie , bon fiscal , pv de montare) pt neplata restantei la intretinere ( la timpul respectiv , aprox 600 ron ) . Eu nelocuid acolo dar tatal meu mai trecea din cand in cand nu ne am dat seama ca s-a comis o ilegalitate si nu ne am interesat . Saptamana trecuta am fost contactat de administrator sa ma prezint la asociatie iar in caz contrar voi fi dat in judecata . Cand am ajuns am achitat suma de 300 ron ( aprox 30% din datoria totala) iar a 2 a zi urma sa mi monteze apometrul la usa dar nu s-a intamplat asa . A 2 a zi am sunat administratorul si i-am cerut explicatii iar respectivul mi-a motivat ca trebuie sa mai aduc inca 200-300 lei pentru inapoierea echipamentul . Nu am zis nimic si i-am spus ca o sa merg in instanta pt abuz dar sa mi dea apometrul meu inapoi . A motivat ca este la firma de apa . Am mers acolo , iar respectivii au spus ca daca nu am un contract individual ei nu au cum sa mi ia apometrul iar ei practica o alta metoda , sigilarea respectivului echipament , nu ridicarea . m-am intors la asociatie cerandu-i explicatii in legatura cu echipamentul ( apometru) , mi a zis ca nu mi-l restituie pt ca am datorie la asociatie . Ieri am pers si am facut plagere la politie pt furt , abuz in servici si santaj . Din pct meu de vedere am procedat corect , doar va cer si dumneavoastra parerea . Tin sa mentionez ca atunci cand s-a facut instalatia de apa de pe casa scarii , blocul meu nu avea o asociatie de locatari , intrucat vechea se desfintase PS : Am cerut in scris PV-ul de interventia la firma de apa intrucat mi au spus vecinii ca asociatia impreuna cu un instalator de la firma care furnizeaza apa potabila in oras ar fi luat apometrul si au facut un PV de constatare cu ridicarea echipamentului . |
|