Forum avocaţi > Drept penal

Accident cu victimă

15-10-2018
Vizitator
ionutgherman23 0 ionutgherman23

Publicat 18 August
Buna ziua,

De curand am derapat cu un moped, provocand un accident cu victimă. Dupa ce am cazut, scuterul a mai mers putin pe jos, lovind in picioare o persoana. Aceasta a cazut, lovindu-se putin la un picior si la cot (julit). A mers dupa accea pana la spital sa il curețe si sa ii puna un plasture (victima s-a intors acasa dupa aceea,nu au necesitat zile de spitalizare) Spunând ce s-a întâmplat, medicul a anuntat politia, si au venit imediat la fata locului. Scuterul era de 49cm..aveam B-ul si implicit si AM-ul deci il puteam conduce,doar ca nu avea scoase numere de la Primărie. La fiolă a iesit 0.4.. am mers si la sânge dupa ce au facut ceva masuratori..si politistul care se ocupa de caz a spus ca dureaza in jur de 3 luni pana ajunge rezultatul.. Ce consecinte o sa fie?..de natură penală știu..dar cam cat de grav?..se poate anula si permisul?..

Mulțumesc!
Răspunde
 15-10-2018

BUCURESTI
0766321314
avocatib@yahoo.com
https://www.google.ro/amp/s/m.stirileprotv.ro
Facebook
Fiind la prima abatere aveti sansa sa lauti o pedeapsa spre minim cu suspendare sau amanare.

Art. 334 Cod penal prevede
Punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat
(1) Punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau a unui tramvai neînmatriculat sau neînregistrat, potrivit legii, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 3 ani sau cu amendă.
(2) Punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau a unui tramvai cu număr fals de înmatriculare sau înregistrare se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.
(3) Tractarea unei remorci neînmatriculate sau neînregistrate ori cu număr fals de înmatriculare sau înregistrare se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(4) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tractarea unei remorci ale cărei plăcuţe cu numărul de înmatriculare sau de înregistrare au fost retrase sau a unui vehicul înmatriculat în alt stat, care nu are drept de circulaţie în România, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.

Avocat IRINA BUDA in cadrul Baroului Bucuresti de peste 20 ani. Drept de a reprezenta si pune concluzii inclusiv la Inalta Curte de Casatie si Justitie Adresa mail avocatib@yahoo.com Doar pt. programari tel 0766321314 (L-V intre orele 8 - 18)
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 15-10-2018

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Depinde de rezultatul testelor de sânge. În funcție de asta, se pot determina consecințele faptei.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 15-10-2018

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Ioan Gherman a scris pe 15-10-2018:
ionutgherman23 0 ionutgherman23

Publicat 18 August
Buna ziua,

De curand am derapat cu un moped, provocand un accident cu victimă. Dupa ce am cazut, scuterul a mai mers putin pe jos, lovind in picioare o persoana. Aceasta a cazut, lovindu-se putin la un picior si la cot (julit). A mers dupa accea pana la spital sa il curețe si sa ii puna un plasture (victima s-a intors acasa dupa aceea,nu au necesitat zile de spitalizare) Spunând ce s-a întâmplat, medicul a anuntat politia, si au venit imediat la fata locului. Scuterul era de 49cm..aveam B-ul si implicit si AM-ul deci il puteam conduce,doar ca nu avea scoase numere de la Primărie. La fiolă a iesit 0.4.. am mers si la sânge dupa ce au facut ceva masuratori..si politistul care se ocupa de caz a spus ca dureaza in jur de 3 luni pana ajunge rezultatul.. Ce consecinte o sa fie?..de natură penală știu..dar cam cat de grav?..se poate anula si permisul?..

Mulțumesc!

Va trebui astepat rezultatul probelor biologice, deoarece daca nivelul alcoolemiei va depasi 0,8 g/l alcool pur in sange, vi se va intocmi dosar penal pentru savarsirea infractiunii de conducere a unui vehicul sub influienta alcoolului, in concurs cu infractiunile de conducere a unui vehicul neinmatriculat si dupa caz, vatamare corporala.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.