Forum avocaţi > Drept penal

Dosar inchis plata cheltuieli de judecata

31-10-2018

Buna seara,
Am avut un dosar penal care s-a inchis cu decizia de a plati cheltuielile de judecată în valoare de 1500 lei, am fost implicate 3 persoane si ca atare suma s-a impartit la fiecare în mod egal.
Doi dintre noi suntem în tara si putem plati la termenul de 3 luni care ni s-a dat dat a treia persoană este plecată în altă tara.
Intrebarea mea este daca trebuie neaparat sa vina in tara pentru a plati sau putem plati noi pentru el?
Multumesc anticipat!
Răspunde
 01-11-2018

BUCURESTI
0766321314
avocatib@yahoo.com
https://www.google.ro/amp/s/m.stirileprotv.ro
Facebook
Puteti plati si dumneavoastra daca plata s-a stabilit in solidar.
Totodata dupa finalizarea dosarului va puteti intoarce impotriva celui de al treilea printr-o actiune civila pentru recuperarea prejudiciului constand in cota parte ce ii revenea a o plati acesta.
Sau va poate trimite banii si puteti plati. In acest caz cel din strainatate are dovada ca v-a trimis banii pentru plata prejudiciului.

Avocat IRINA BUDA in cadrul Baroului Bucuresti de peste 20 ani. Drept de a reprezenta si pune concluzii inclusiv la Inalta Curte de Casatie si Justitie Adresa mail avocatib@yahoo.com Doar pt. programari tel 0766321314 (L-V intre orele 8 - 18)
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 01-11-2018

El este de acord în a trimite banii doar ca nu poate veni personal.
Credeam ca trebuie sa semneze el ceva...
Apoi în decursul a trei luni va trebui să mergem cu dovada plății la tribunal, pentru închiderea dosarului definitiv. Nici colo nu este necesar ca el sa vina personal?
Răspunde
 01-11-2018

BUCURESTI
0766321314
avocatib@yahoo.com
https://www.google.ro/amp/s/m.stirileprotv.ro
Facebook
Aaaaa..., sa inteleg ca dosarul penal nu s-a terminat si nu exista inca sentina definitiva. Atunci, de fapt nu sunt cheltuieli de judecata ci sunt despagubirile pentru partea civila, din ce relatati acum. Daca sunteti in aceasta faza atunci trebuie prezenta acestuia sa isi dea acordul la mediator ca este de acord cu impacarea partii civile. Mai are optiunea sa trimita procura speciala unuia dintre dvs.
Daca este vorba de cheltuieli de judecata ca urmare a pronuntarii deja a unei sentinte judecatoresti irevocabile, aceste cheltuieli se achita la administratia financiara, atunci nu este nevoie de prezenta lui.
Sunt situtii diferite cu efecte juridice diferite ! Mi-e greu sa cred ca in cauza de care vorbiti nu aveti avocat. Aveti incredere in ce va spune. Stie mai bine ca mine dosarul decat mine, care va dau sfaturi in functie de ce povestiti si nu in baza actelor vazute din dosar !

Avocat IRINA BUDA in cadrul Baroului Bucuresti de peste 20 ani. Drept de a reprezenta si pune concluzii inclusiv la Inalta Curte de Casatie si Justitie Adresa mail avocatib@yahoo.com Doar pt. programari tel 0766321314 (L-V intre orele 8 - 18)
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.