Forum avocaţi > Drept penal

Durata foarte lunga a unui proces penal

13-11-2018
Vizitator
Buna ziua , la finalul anului 2011 si jumatatea lui 2012 am comis 3 infractiuni de furt , prejudiciul a fost recuperat in intregime si fara daune , in urma procesului am fost condamnat la 2 ani cu suspendare si munca in folosul comunitatii , am apucat sa merg doar la primele ore de munca pentru ca dupaia mi-sa ivit oportunitatea de a parasi tara pentru un viitor care in tara nu a-s fii putut sa il am , inainte de plecarea din tara am fost la centru de probatiune si am intrebat daca este posibila plecarea mea si daca nu ma afecteaza , mi-sa spus ca da dar sa ofer ceva dovezi ca plec si unde , pentru ca am plecat cu o agentie de recrutare din anglia , totul a fost platit de catre agentie si drept urmare nu am avut cum sa ofer o dovada a locului in care ma aflu , plecarea a fost in luna octombrie 2016 , in luna februarie (daca-mi aduc aminte bine) am fost sunat de care doamne de la probatiune sa ma intrebe unde sunt , dupa ce i-am spus unde ma aflu mi-a spus ca vrea contractul meu de munca trimis prin fax si ca ma va contacta pentru a-mi da acel numar de fax , nici pana in ziua de azi nu am fost contactat de care ea sau altcineva iar acum o luna am aflat ca am mandat european de arestare , cauta-nd pe motoarele de cautare am gasit procesul in care mi-sa retras dreptul la probatiune , desii aveau numarul meu de contact , numatul mamai mele plus adresa ei ca si adresa de corespondenta , nici eu dar nici ea nu am primit nimic ca si cum ar trebuii sa ma prezint la proces , procesul si sentinta de revocare au fost date in anul 2017 luna noiembrie in lipsa mea fara anuntarea mea pentru a putea ataca pe calea legala a acestei decizii , nu ma doar faptul ca trebuie sa execut pedeapsa , ma doar faptul ca in 7 ani de la fapta si pana acuma eu mi-am intemeiat o famile , am o fetita de doar 4 luni pe care voi fii nevoit sa o las singura aici , eu sunt cel care munceste si plateste absolut tot , as vrea sa stiu daca ma pot adresa la CEDO in legatura cu timpul foarte lung pentru pronuntare a unei decizii desi au avut tot la dispozitie , si bineinteles vreau sa stiu la fel de ce mi-a fost acordata plecarea mea dupa care am fost judecat si condamnat in lipsa si fara sansa la un recurs , va multumesc mult pentru timpul acordat , daca se poate un raspuns pe e-mail as aprecia foarte mult
Răspunde
 13-11-2018

BUCURESTI
0766321314
avocatib@yahoo.com
https://www.google.ro/amp/s/m.stirileprotv.ro
Facebook
Daca ati fost judecat in lipsa dosarul poate fi revizuit. Nu va puteti duce direct la CEDO fara a trece mai intai de hotararile instantelor din tara. La CEDO primul filtru se face la cauzele care nu fac dovada ca oamenii s-au judecat mai intai in tara lor unde s-au savarsit faptele.
Cat priveste contractul de muca si celelalte aspecte pe care le invocati trebuia sa faceti dovada cu acte (c munca, certificat nastere minor, permis sedere, casatorie - daca este cazul, c chirie, etc) pe care trebuia sa le trimiteti prin posta ! sau alta modalitate de comunicare. Cmunicarile actelor nu s-au oprit la inexistenta sau existenta unui nr de fax cu atat mai mult cu cat era interesul dvs avand o sentinta de condamnare, fie ea si cu suspendare.
Nu este tarziu sa cereti revizuirea dosarului dar, cu obligatia de a face dovada necomunicarii citatiilor catre dvs. Se poate face cu acte. Cauza fiind complexa aveti nevoie de indrumari de specialitate. Nu este suficient sa faceti o simpla cerere, fiind necesara studierea dosarului unde vi s-a revocat masura, acte si cereri la serv de probatiune, etc.

Avocat IRINA BUDA in cadrul Baroului Bucuresti de peste 20 ani. Drept de a reprezenta si pune concluzii inclusiv la Inalta Curte de Casatie si Justitie Adresa mail avocatib@yahoo.com Doar pt. programari tel 0766321314 (L-V intre orele 8 - 18)
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 13-11-2018

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Dvs spuneți că ați anunțat serviciul de probatiune, dar toate acestea trebuia să fie făcute în scris, pentru a avea o dovadă. Cazul este complicat, dar trebuie verificate toate aspectele cazului.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 13-11-2018
Vizitator
Am fost si am dat declaratie scrisa inainte sa plec din tara plus ca si mama mea a fost dupa plecarea mea si a dat declaratie , exista declaratiile la serviciul de probatiune , dar nu stiu daca poate fii revizuit dosarul pentru ca eu deabea dupa un an am aflat ca mi-a fost retras dreptul la probatiune , deci procesul de fond a fost in luna noiembrie anul trecut
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.