Forum avocaţi > Drept penal

Confirmare renuntare urmarire penala furt

04-12-2018

In aprilie 2018 am savarsit o fapta de care nu am fost, nu sunt si nu voi fi mandru niciodata. Am sustras un bun dintr-un magazin si mi s-a intocmit dosar penal pentru furt simplu. Inca de la sectie, mi s-a spus ca o sa se renunte la urmarirea penala datorita mai multor aspecte. Pe 28.11.2018 am primit o instiintare la cutia postala care m-a pus la curent cu numarul dosarul si de asemenea cu faptul ca sunt in drept sa ma prezint la sediul instantei pentru comunicare actelor de procedura in termen de 3 zile. Nu m-am prezentat deoarece mi-a fost rusine si am constatat ca sunt la curent cu tot in legatura cu dosarul. Pe portal, dosarul meu apare cu obiectul de "confirmare renuntare urmarire penala" si cu sedinta pt data de 03.12.2018. Astazi, am primit o copie de ordonanta de la parchet, cu comunicare pentru achitarea cheltuielilor judiciare in termen de 15 zile de la comunicarea solutiei, impreuna cu dispunerea renuntarii la urmarirea penala de catre procuror. Spuneti-mi va rog, ce se va intampla in continuare? Eu continui sa ma uit pe site ca sa aflu solutia, atunci cand se va updata. Imi este frica sa aflu un raspuns, altul decat "Admite cererea" . De asemenea, ca o ultima mentiune tot legat de ceea ce scrie in copia de ordonanta primita, magazinul din care am sustras bunul nu apare ca parte citata si este specificat ca pentru acesta, urmarirea penala prezenta nu mai prezinta un interes. Pagina dosarului - http://portal.just.ro/303/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=30300000000338556&id_inst=303
Va multumesc enorm!

UPDATE: Tocmai am vazut ca la sedinta de pe 03 este "Amana cauza" si apare o noua sedinta. Ce imi puteti spune despre asta? :

"03.12.2018
Ora estimata: 09:00
Complet: 6-Cameră preliminară
Tip solutie: Amână cauza
Solutia pe scurt: Faţă de lipsa de procedură cu pesoana care a formulat plângerea.
Document: Încheiere de şedinţă 03.12.2018"

Pot sa fac ceva ca sa se inchida dosarul? Sau va continua asa pur si simplu? Imi doresc sa se termine odata toata treaba asta...
De asemenea, acum ca am primit o solutie, trebuie sa ma duc sa platesc cheltuielile judiciare? Si totodata, in ordonanta mi se spune ca dupa ce am platit, sa ma duc cu chitantele la grefier pentru inchiderea dosarului.
Răspunde
 04-12-2018

Ma puteti ajuta va rog? Primisem un sfat cum ca sa ma duc zilele astea la parchet sau la politie cu ordonanta si sa confirm sau la judecatorie si nu stiu ce sa fac, imi doresc sa se inchida dosarul.
Răspunde
 06-12-2018

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Ar fi indicat sa va prezentati in fata instantei la termenul stabilit, pentru a demonstra ca sunteti de buna-credinta si ca regretati fapta comisa.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 07-12-2018

Bucuresti
0762633618
avroxana_dumitru@yahoo.com
https://bucuresti.cylex.ro/firma/cabinet+de+a
Facebook
Buna ziua

Sfatul meu este sa lasati in acest moment rusinea si sa va prezentati in fata judecatorului de camera preliminara pentru a arata ca sunteti de buna credinta si ca va pare rau pt fapta comisa.
Daca doriti puteti apela si la serviciile unui avocat care sa va reprezinte interesele.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

Avocat Roxana Dumitru,
tel. contact 0762.633.618,
mail avroxana_dumitru@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 07-12-2018

De prezentat sa inteleg ca ma prezint pe 21 ianuarie cand este programata urmatoarea sedinta. Imi puteti spune cam despre ce o sa fie vorba/cat ar dura? In mod specific eu sunt gata sa intru in sala si sa demonstrez ca regret fapta comisa, dar ce se va intampla exact cand voi fi fata-n fata cu judecatorul? Si ce sa spun eu mai exact? Din cat am inteles si din ce mi-am formulat eu in cap, ar suna cam asa : "As dori admiterea cererii de confirmare a urmarii penale dispusa de parchet si doresc de asemenea sa imi exprim regretul, cu sinceritate, fata de fapta comisa"
Răspunde
 07-12-2018

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Puteți să mergeți la instanță și să solicitați admiterea cererii de confirmare a urmăririi penale, dar dacă nu vă prezentați judecătorul va soluționa oricum cauza. Dacă nu doriți să vă prezentați, aveți posibilitatea să formulați note scrise (prin care să cereți admiterea cererii de confirmare) și să le depuneți înainte de termen.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 07-12-2018

Adisan a scris pe 07-12-2018:
Puteți să mergeți la instanță și să solicitați admiterea cererii de confirmare a urmăririi penale, dar dacă nu vă prezentați judecătorul va soluționa oricum cauza. Dacă nu doriți să vă prezentați, aveți posibilitatea să formulați note scrise (prin care să cereți admiterea cererii de confirmare) și să le depuneți înainte de termen.

Multumesc mult pentru ca m-ati adus la curent cu posibilitatea de extrema celalalta, dar cred ca ma voi prezenta totusi, din respect pentru parte, judecator si mai ales pentru mine. Tot ce ma mai intereseaza acum este sa fiu la curent cu circumstantele care vor avea loc la termen, astfel nelamuririle din mesajul anterior.
Răspunde
 08-12-2018

Bucuresti
0762633618
avroxana_dumitru@yahoo.com
https://bucuresti.cylex.ro/firma/cabinet+de+a
Facebook
Buna ziua,

Mergeti in sala de judecata la termenul stabilit. Va asteptati linistit randul.
In momentul in care se va face apelul in dosarul dvs, raspundeti ca sunteti prezent si veti prezenta si cartea de identitate. Grefiera ii va comunica judecatorului obiectul dosarului, respectiv confirmare renuntare urmarire penala.
Judecatorul va va intreba pe dvs care va este parerea.
Ceea ce ne-ati scris ca doriti sa spuneti este foarte ok.

Mult succes.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

Avocat Roxana Dumitru,
tel. contact 0762.633.618,
mail avroxana_dumitru@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 08-12-2018

Avocat Roxana Dumitru a scris pe 08-12-2018:
Buna ziua,

Mergeti in sala de judecata la termenul stabilit. Va asteptati linistit randul.
In momentul in care se va face apelul in dosarul dvs, raspundeti ca sunteti prezent si veti prezenta si cartea de identitate. Grefiera ii va comunica judecatorului obiectul dosarului, respectiv confirmare renuntare urmarire penala.
Judecatorul va va intreba pe dvs care va este parerea.
Ceea ce ne-ati scris ca doriti sa spuneti este foarte ok.

Mult succes.

Va multumesc mult, Av. Roxana Dumitru, respectiv celorlalti avocati pentru ajutorul primit! Voi reveni cu un update dupa respectiva sedinta.
Răspunde
 13-12-2018

Buna ziua, astazi, 13.12.2018 am primit o alta instiintare identica cu cea pe care am primit-o prima data in legatura cu actele de procedura. De ce le tot primesc? Ce trebuie sa fac?

Pe aceasta scrie cam acelasi lucru;

In conformitate cu ...... am procedat la afisarea prezentei, nefiind indeplinite conditiile de inmanare a plicului cu acte de procedura aferente dosarului .. aflat pe rolul instantei...... sunteti in drept sa va prezentati de la afisarea prezentei, dar nu mai mult de 3 zile, pentru inmanarea actelor de procedura ..... in cazul in care fara motive temeinice, nu va prezentati pentru comunicare actelor, actele de procedura se vor considera comunicate la implinirea acestui termen.

De cand am primit prima instiintare si pana la aceasta, au fost modificari la dosar, cum v-am spus, de asemenea a fost trecut ca parte, Intimat magazinul de la care am sustras bunul. Sa aiba vreo legatura cu asta?

De asemenea, la fel ca la prima instiintare, nu ma gandesc sa ma duc deoarece nu vad rostul.
Răspunde
 13-12-2018

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Andrei7778 a scris pe 13-12-2018:
Buna ziua, astazi, 13.12.2018 am primit o alta instiintare identica cu cea pe care am primit-o prima data in legatura cu actele de procedura. De ce le tot primesc? Ce trebuie sa fac?

In conformitate cu ...... am procedat la afisarea prezentei, nefiind indeplinite conditiile de inmanare a plicului cu acte de procedura aferente dosarului .. aflat pe rolul instantei...... sunteti in drept sa va prezentati de la afisarea prezentei, dar nu mai mult de 3 zile, pentru inmanarea actelor de procedura ..... in cazul in care fara motive temeinice, nu va prezentati pentru comunicare actelor, actele de procedura se vor considera comunicate la implinirea acestui termen.

De cand am primit prima instiintare si pana la aceasta, au fost modificari la dosar, cum v-am spus, de asemenea a fost trecut ca parte, Intimat magazinul de la care am sustras bunul. Sa aiba vreo legatura cu asta?

De asemenea, la fel ca la prima instiintare, nu ma gandesc sa ma duc deoarece nu vad rostul.

Buna ziua,
Ar fi indicat sa va duceti ... numai asa le veti ”vedea rostul”.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 13-12-2018

Bucuresti
0746938774
Facebook

Mergeti la Arhiva instantei pentru a vi se inmana actele de procedura, astfel va veti putea formula o aparare eficienta.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 13-12-2018

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
S-a amânat cauza deoarece a fost o lipsă de procedură și vi s-a trimis o nouă citație cu termenul următor, 21.01.2019. În plic este citația. Date despre dosar găsiți pe portalul instanțelor la adresa pe care ați indicat-o la începutul discuției de pe forum.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 14-12-2018

Av. Bratulescu Adela a scris pe 13-12-2018:

Mergeti la Arhiva instantei pentru a vi se inmana actele de procedura, astfel va veti putea formula o aparare eficienta.

La prima instiintare nu m-am dus pentru ridicarea actelor de procedura si nu s-a intamplat nimic. Despre ce ar trebui sa fie vorba in legatura cu aceste acte? Ma gandesc ca sunt informatii in legatura cu dosarul pe care deja le stiu de pe portal.. data urmatoarei sedinte, solutia sedintei anterioare etc.
Răspunde
 15-12-2018

Bucuresti
0746938774
Facebook
Andrei7778 a scris pe 14-12-2018:
Av. Bratulescu Adela a scris pe 13-12-2018:

La prima instiintare nu m-am dus pentru ridicarea actelor de procedura si nu s-a intamplat nimic. Despre ce ar trebui sa fie vorba in legatura cu aceste acte? Ma gandesc ca sunt informatii in legatura cu dosarul pe care deja le stiu de pe portal.. data urmatoarei sedinte, solutia sedintei anterioare etc.

Daca dosarul se afla in etapa camerei preliminare, cel mai probabil sunteti chemat sa vi se comunice Rechizitoriul, in cazul in care aveti cereri si exceptii de invocat.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.