Forum avocaţi > Drept penal

Amanarea aplicarii pedepsei condus sub influenta alcoolului

20-12-2018
Vizitator
In data de 8 februarie am fost oprit avand o alcoolemie de 0,46 aer expirat in constanta . In prima saptamana din mai am fost oprit in bucuresti mi s a intocmit dosar penal pentru conducere cu permis suspendat. In procesul de la conatanta am obtinut amanarea aplicarii pedepsei iar pentru cel de la bucuresti nu am fost contactat sau chemat la declaratii de catre politia rutiera. Intrebarea mea este , cu “ comunicare hotarare penala “ primita la domiciliu in tulcea pe data de 13/12/2018 trebuie sa merg pe data de 24/12/2018 dupa ce au trecut cele 10 zile in care se poate face apel trebuie sa merg la politia rutiera constanta sa fac o cerere sa imi pot lua permisul de la politia rutiera tulcea si daca o sa imi aprobe sau elibereze permisul tinand cont ca mi s a intocmit dosar penal la bucuresti pentru conducerea cu permis suspendat. Imi pot lua permisul inapoi sau nu este nici o sansa indiferent de decizia luata de tribunalul constanta.
https://m.imgur.com/a/YCCROuD
[img]http://https://imgur.com/a/YCCROuD[/img][img]null[/img][img]null[/img]
Răspunde
 22-12-2018

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Daca ati primit in primul dosar AAP (amanarea aplicarii pedepsei) conform art 83 CP, inseamna ca aveti si un termen de supraveghere de 2 ani.
Dacă pe parcursul termenului de supraveghere se descoperă că persoana supravegheată mai săvârşise o infracţiune până la rămânerea definitivă a hotărârii prin care s-a dispus amânarea, pentru care i s-a aplicat pedeapsa închisorii chiar după expirarea acestui termen, amânarea se anulează, aplicându-se, după caz, dispoziţiile privitoare la concursul de infracţiuni, recidivă sau pluralitate intermediară.
Instanta din Bucuresti, la momentul judecarii cauzei, va constata cele de mai sus si probabil va anula AAP.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 22-12-2018
Vizitator
Curiozitatea mea este pana sa ajung in judecata la bucuresti voi putea sa imi iau zilele viitoare permisul cu amanarea obtinuta la constanta ? Dosarul de la bucuresti este inca la politie si n am fost chemat.
Răspunde
 22-12-2018

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Va trebui sa legalizati hotararea ramasa definitiva si ulterior puteti merge sa va recuperati permisul, insa la finalizarea dosarului din Bucuresti vi se va revoca beneficiul amanarii aplicarii pedepsei, cele doua pedepse se vor aduna, iar pedeapsa rezultanta urmeaza a se executa in regim de detentie.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 22-12-2018
Vizitator
In legatura cu permisul sper sa fie cum spuneti dumneavoastra pentru ca cei de aici din orasul meu de la politia rutiera mi au spus ca cei de la constanta nu mi vor da ce am nevoie pentru a mi obtine permisul din cauza ca apare in baza de date suspendarea de la bucuresti . Iar cu detentia ramane doar de judecat presupun.
Răspunde
 23-12-2018

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
HG 1391/2006
Art. 219 - (1) Restituirea permisului de conducere se dispune de către şeful serviciului poliţiei rutiere care îl are în evidenţă, la cererea titularului, în următoarele cazuri:

a) la expirarea termenului de suspendare, când sancţiunea a fost aplicată pentru cumul de puncte;

b) la expirarea termenului de suspendare, când sancţiunea a fost aplicată ca urmare a săvârşirii unei contravenţii pentru care legea prevede suspendarea dreptului de a conduce pentru 30, 60 sau 90 de zile sau, după caz, a fost majorată cu 30 de zile, dacă titularul a promovat testul de verificare a cunoaşterii regulilor de circulaţie;

c) în baza certificatului medico-legal prin care se confirmă că afecţiunile medicale care au determinat declararea persoanei respective ca inaptă medical au încetat.

(2) Restituirea permisului de conducere se dispune de către şeful serviciului poliţiei rutiere pe raza căreia a fost săvârşită fapta, la cererea titularului, în baza rezoluţiei sau, după caz, a ordonanţei procurorului prin care s-a dispus neînceperea urmăririi penale, scoaterea de sub urmărirea penală ori încetarea urmăririi penale, în baza hotărârii judecătoreşti rămase definitive prin care s-a dispus achitarea inculpatului sau prin care procesul-verbal de constatare a contravenţiei a fost anulat ori ca urmare a încetării măsurii de siguranţă prevăzute la art. 112 lit. c) din Codul penal, republicat, cu modificările şi completările ulterioare.

Cod penal
Art. 90 - Efectele amânării aplicării pedepsei

(1) Persoanei faţă de care s-a dispus amânarea aplicării pedepsei nu i se mai aplică pedeapsa şi nu este supusă niciunei decăderi, interdicţii sau incapacităţi ce ar putea decurge din infracţiunea săvârşită, dacă nu a săvârşit din nou o infracţiune până la expirarea termenului de supraveghere, nu s-a dispus revocarea amânării şi nu s-a descoperit o cauză de anulare.

Art. 89 - Anularea amânării aplicării pedepsei

(1) Dacă pe parcursul termenului de supraveghere se descoperă că persoana supravegheată mai săvârşise o infracţiune până la rămânerea definitivă a hotărârii prin care s-a dispus amânarea, pentru care i s-a aplicat pedeapsa închisorii chiar după expirarea acestui termen, amânarea se anulează, aplicându-se, după caz, dispoziţiile privitoare la concursul de infracţiuni, recidivă sau pluralitate intermediară.

Acestea sunt textele de lege pentru care consider ca permisul nu va va fi eliberat in baza primei sentinte.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 10-08-2020
Vizitator
Ce ai mai rezolvat cu dosarul de la bucuresti ?
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.