Forum avocaţi > Drept penal

Detentie preventiva franta

20-02-2014
Vizitator
buna ziua,

vreau sa va aduc in atentie situatia cu care se confrunta familia mea: unchiul meu a fost arestat pe data de 21.01.2013 in franta. sotia lui a fost informata de aceasta situatie in acea zi. pana luni 17.02.2014 noi nu am stiut nimic de starea lui , dupa multe telefoane si emailuri la ambasada romaniei, la consulat, am aflat locul in care este retinut. am contactat si avocatul din oficiu care il reprezinta. pana in acest moment nu stim de ce este acuzat, avocatul ne-a spus ca dosarul este in faza de instrumentare. nu putem sa il vizitam decat cu aprobarea judecatorului.

este legal ceea ce se intampla? au dreptul sa il retina in detentie atata timp cat ancheta este in aceasta faza?

multumesc,
Răspunde
 20-02-2014

Poate fi arestat preventiv chiar si pentru o perioada mai mare. Este bine sa aflati pentru ce este cercetat si care
sunt limitele de pedeapsa pentru infractiunea de care este invinuit.
A.v Pralea Lucian tel. 0744617228
Răspunde
 20-02-2014
Vizitator
am sunat la inchisoarea in care este acum si nu ne-au dat nici un detaliu, l-am sunat si pe avocatul din oficiu care il reprezinta si mi-a spus ca din cauza ca ancheta este inca in faza de instrumentare nu ne poate da nici un detaliu.
unchiul meu nu poate suna acasa deoarece nu are bani iar pe noi nu ne lasa nici sa-l vizitam nici sa-i trimitem bani.
tin sa va precizez ca nu a avut niciodata probleme cu legea, nici macar o amenda pentru viteza.

el este sofer pe tir si din cate ne-am dat seama aceasta arestare are legatura cu un transport pe care l-a facut pentru o firma la care lucra acum 1 an. se pare ca utilajul pe care l-a transportat era furat. el a fost trimis de firma la care lucra la momentul respectiv sa ridice acel utiaj,

in momentul in care a fost arestat era in cursa in franta, acum lucra la o alta companie.

cat timp poate sa dureze aceasta detentie? nu e abuziv ceea ce i se intampla?

multumesc,
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.